Izlaznost na izborima
-
bos
Ma suti...sa-x moderatori veceras na izvnanrednom sastanku u centralnom komitetu pokusavaju opravdati kako i pored ubitacne reklame Fazlija pogodi samo za 2. mjesto :p
...naravno, nije do njih sve je do nacional-fasistickih gradajana opstine Novo Sarajevo
opomena pred ban
z66
...naravno, nije do njih sve je do nacional-fasistickih gradajana opstine Novo Sarajevo
opomena pred ban
z66
- valterbranisarajevo
Mislim da se ovaj katastrofalan odziv birača u Novom Sarajevu više ne može podvesti pod: neodgovornost građana, nezainteresovanost, nebriga za budućnost. To su ipak sam floskule kojima će političke partije pokušati opravdati to što se desilo. Ovdje stvari treba nazvati pravim imenom.
Ovo je bio klasični BOJKOT!
-
mIRCerka
- Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.
da je bogdom bojkot, mene je strah da je letargija...bojkot se da izlijeciti, a letargija tesko...valterbranisarajevo wrote:Mislim da se ovaj katastrofalan odziv birača u Novom Sarajevu više ne može podvesti pod: neodgovornost građana, nezainteresovanost, nebriga za budućnost. To su ipak sam floskule kojima će političke partije pokušati opravdati to što se desilo. Ovdje stvari treba nazvati pravim imenom.
- valterbranisarajevo
Drugarice ima istine i u tvojoj konstataciji. Letargija biraca prati sve izbore koji su odrzani u zadnjih nekoliko godina, ali ovaj procenat izlaska je stvarno katastrofalan da tu vjerovatno ima dolazi do izrazaja i jedan vid gradjanske neposlusnosti ili klasicni( doduse samoinicijativni) bojkot izbora.
Pa stvarno. Necu komentarisati druge kandidate, ali hocu kandidata koji je predlozio "moj" SDP.
Umjesto da su na tu funkciju predlozili nekog arhitektu, strucnjaka za urbanizam, hortikulturu, saobracaj, nekoga koji ce svojim iskustvom i znanjem pomoci da se zivot stanovnika Novog Sarajeva ucini kvalitetnijim, oni predlazu kandidata koji jedino zna da - puca iz puske.
Prava sprdacina !
I stvarno da nije tragicno bilo bi smjesno.
Nas narod jeste pomalo lujkast ali bas toliko, koliko su neki mislili, nije.
I oni su valjda očekivali da će se u nedjelju ujutro svi njihovi simpatizeri udarati nogom u guzicu da mu omoguce pobjedu..Jest malo morgen..
Ljudi su skontali da im u svakom slucaju ne moze biti gore jer smo ionako svi vec odavno na dnu, a bolje im nece biti sigurno, i zato su im na ovaj nacin odalamili dobru samarcinu.
Bas me interesuje da li ce se npr. izborni pobjednik smjeti pohvaliti sa koliko je glasova ostvario pobjedu, kada je vjerovatno nacelnik neke općine Osmaci, za koju vjerovatno pola gradjana nikada nisu ni culi, dobio priblizno isto glasova kao i on.
Pa stvarno. Necu komentarisati druge kandidate, ali hocu kandidata koji je predlozio "moj" SDP.
Umjesto da su na tu funkciju predlozili nekog arhitektu, strucnjaka za urbanizam, hortikulturu, saobracaj, nekoga koji ce svojim iskustvom i znanjem pomoci da se zivot stanovnika Novog Sarajeva ucini kvalitetnijim, oni predlazu kandidata koji jedino zna da - puca iz puske.
Prava sprdacina !
I stvarno da nije tragicno bilo bi smjesno.
I oni su valjda očekivali da će se u nedjelju ujutro svi njihovi simpatizeri udarati nogom u guzicu da mu omoguce pobjedu..Jest malo morgen..
Ljudi su skontali da im u svakom slucaju ne moze biti gore jer smo ionako svi vec odavno na dnu, a bolje im nece biti sigurno, i zato su im na ovaj nacin odalamili dobru samarcinu.
Bas me interesuje da li ce se npr. izborni pobjednik smjeti pohvaliti sa koliko je glasova ostvario pobjedu, kada je vjerovatno nacelnik neke općine Osmaci, za koju vjerovatno pola gradjana nikada nisu ni culi, dobio priblizno isto glasova kao i on.
- Suicidal Siberian
Koldzo Slobodo! Koldzo Slobodo! Koldzo Slobodo!
moj favorit je dobio
a vi svi sto pljujete po njemu...samo da znate da je ta porodica i prije 50 godina imala damu da kaze da su muslimani, i jedna od prvih hadzijskih porodica....a ne ko 95% ovih peskiricha koji su otkrili islam 92' godine....
Koldzo Slobodo! Koldzo Slobodo!

moj favorit je dobio
a vi svi sto pljujete po njemu...samo da znate da je ta porodica i prije 50 godina imala damu da kaze da su muslimani, i jedna od prvih hadzijskih porodica....a ne ko 95% ovih peskiricha koji su otkrili islam 92' godine....
-
mIRCerka
koldzina izjava dana "pretvoricu Novo Sarajevo u jedno veliko gradiliste"...valterbranisarajevo wrote:Drugarice ima istine i u tvojoj konstataciji. Letargija biraca prati sve izbore koji su odrzani u zadnjih nekoliko godina, ali ovaj procenat izlaska je stvarno katastrofalan da tu vjerovatno ima dolazi do izrazaja i jedan vid gradjanske neposlusnosti ili klasicni( doduse samoinicijativni) bojkot izbora.
Prava sprdacina !
I stvarno da nije tragicno bilo bi smjesno.![]()
Kao osoba koja zivi na Vilsu, pozivam vas ovaj vikend da se kolektivno oprostimo od istog...
- Prpa.ba
To je, znas, jako bitno. I Alija je bio musliman pa vidi sta je napravio. A cak je i u zatvoru bio zbog veliko-muslimanskih projekata.Suicidal Siberian wrote:a vi svi sto pljujete po njemu...samo da znate da je ta porodica i prije 50 godina imala damu da kaze da su muslimani, i jedna od prvih hadzijskih porodica....a ne ko 95% ovih peskiricha koji su otkrili islam 92' godine....
-
mIRCerka
I Reis je Reis, pa ga to ne cini boljim covjekom.Suicidal Siberian wrote:Koldzo Slobodo! Koldzo Slobodo! Koldzo Slobodo!
moj favorit je dobio![]()
Kakve veze ima to sto je musliman i sto je iz hadzijske porodice? Hadzije su uvijek hadzijale, a radnici radili, stoga, to mu moze biti samo minus sa produktivne strane.
Ili smo pak ovdje birali NASE...ako jesmo, ebli vas VASI koji god da su.
- Faust
E ne znam je li to neko već naveo ranije, nisma čitao svih 5 strana, samo 1. i 5.
Dakle, desetak dana prije izbora sada izabrani načelnik Općine N S došao na džumu. Tu ga je dotični efendija lijepo izreklamirao. Je li to kršenje predizbornih procesa. To Mircerka zna, vidim da je aktivna bila oko glasanja?
P.S.: glasao sam, tako da imam pravo pitati...

Dakle, desetak dana prije izbora sada izabrani načelnik Općine N S došao na džumu. Tu ga je dotični efendija lijepo izreklamirao. Je li to kršenje predizbornih procesa. To Mircerka zna, vidim da je aktivna bila oko glasanja?
P.S.: glasao sam, tako da imam pravo pitati...
-
mIRCerka
10ak dana prije izbora nije krsenje, od rata na ovamo dzamije i crkve sluze kao tribina, i to ide na obraz efendijeFaust wrote:E ne znam je li to neko već naveo ranije, nisma čitao svih 5 strana, samo 1. i 5.
P.S.: glasao sam, tako da imam pravo pitati...![]()
kupice ti mirci cokoladu jer si izasao na izbore
xon_sa, nisu u pitanju medjustranacki sukobi, vec 15% ukupnog stanovnistva koje je izaslo na izbore...
ali ne, centrala je rekla sta se treba pisati na forumu.
-
xon_sa
Kome rekla centrala? Tebi? Meni nije jer nisam stranacki opredjeljen.mIRCerka wrote:Faust wrote:xon_sa, nisu u pitanju medjustranacki sukobi, vec 15% ukupnog stanovnistva koje je izaslo na izbore...
-
mIRCerka
pa to ti je ta genralizacija...i ti meni pominjes SDP, a ja sam clan 3 videoteke i jedne stripoteke i to je moje clanstvoxon_sa wrote:mIRCerka wrote:Kome rekla centrala? Tebi? Meni nije jer nisam stranacki opredjeljen.Faust wrote:xon_sa, nisu u pitanju medjustranacki sukobi, vec 15% ukupnog stanovnistva koje je izaslo na izbore...
-
xon_sa
Generalizacija ili ne, ali si glavna kad treba branit SDP, a pljuvat po svima ostalim.mIRCerka wrote:pa to ti je ta genralizacija...i ti meni pominjes SDP, a ja sam clan 3 videoteke i jedne stripoteke i to je moje clanstvoXon_sa wrote:Kome rekla centrala? Tebi? Meni nije jer nisam stranacki opredjeljen.mIRCerka wrote:xon_sa, nisu u pitanju medjustranacki sukobi, vec 15% ukupnog stanovnistva koje je izaslo na izbore...
-
mIRCerka
xon_sa wrote:Generalizacija ili ne, ali si glavna kad treba branit SDP, a pljuvat po svima ostalim.mIRCerka wrote:pa to ti je ta genralizacija...i ti meni pominjes SDP, a ja sam clan 3 videoteke i jedne stripoteke i to je moje clanstvoXon_sa wrote: Kome rekla centrala? Tebi? Meni nije jer nisam stranacki opredjeljen.
-
mIRCerka
pretpostavljam da moje tugovanje za slabom izlaznoscu predstavlja mene kao PR SDPa, sta li.._BosanaC wrote:I kakve to sve veze ima s temom?
valjda se mora biti dio tora...ko ce ga znat...
Hej, dodjem i tebi cokoladu sto si izasao na izbore...