izjava milorada dodika

Alfons Kauders

Post by Alfons Kauders »

gavrilo wrote:
Murat Sabanovic wrote:njemu treba biracko tijelo isto kao i radovanu ,koji je govorio da su srbi ugrozeni i da im pripada 70 posto teritorije.
murate on tako kupi sebi pojene ali istovremeno i sulji... pa ti vidi u kom sranju mi zivimo :-?
mi zivimo, ali ne ti... :D

al ako u svici pocne prica o ugrozenosti njemackog naroda, o velikoj vatikanskoj zavjeri, kako ce italijani sve da preuzmu, a francuzi ce cekat da se pridruze jacem, e onda ces biti i ti "u sranju"
schnjufko

#27 jah suplje

Post by schnjufko »

Prvo niti jedan od vas nije poceo da razmislja kao Bosanac i Hercegovac. vama je svima jos uvjek rat u glavi. Dokle god jedni druge prozivate cetama balijama i ustasama necete vidjet dalje od svog malog toricha. Zahvaljujuci tome nemozete ni ocekivati da neko drugi hoce sa vama. Bilo jednim bilo drugim bilo trecim. Dokle god nazivate republiku srpsku sumskom za vas rat u glavi nije gotov a tako neide dalje. Dakle ono sto nude naci partije za jedinstvenu BiH je supljak o jedinstvenoj Bosni i Hercegovini a ne prava jedisntvena Bosna i Hervcegovina. Za mene je rs samo administrativna jedinica a volio bi da je i za vas tako jer bi onda bilo manje supljanja. Kad kazem Bosna i Hercegocvina mislim na Kulina Bana a ne na sve one koji su kasnije dosli. zbog te ideje je izginulo puno ljudi. a sa druge strane je puno ljudi izginulo zbog propagande jednog od naroda protiv drugog. Dakle ako jednom shvatite da je Bosna i Hecegvina postojala i prije srba i prije turaka i prije katolika mozda vam se upali lampica o cemu govorim. U takvoj Bosni i Hercegovini nema nacija jer je nacija Bosanac i Hercegovac. moze biti druge vjere al nema nacija. a do toga se moze doci ako prestanemo jedni drugima krojiti kapu i vodit rat cak i ovako preko forma. Dosta ba suplje Bosna i Hercegovia je imala naj jacu monetu u srednjem vijeku na Balkanu Cetvorostruki dukat . Pravili smo sudje od srebra i bili cuveni po tome. Ko nevjeruje nek ode malo do Dubrovnika. Imali smo srednjovjekovne gradove i bavili se trgovinom. Sve ovo su simboli drzavnosti Bosne i Hrcegovine, koji ne slucajno kisnu u zemaljskom muzeju. e kada u toj i takvoj Bosni i Hercegovini pocnemo razmisljat kao mjestu gdje zajedno zivimo bez nacionalne halabuke onda ce nam biit normalno da u Banjaluci ljudi misle svojom glavm i gledaju ko ce im donjet bolje zakone a ne ko ce da ih cuva od komsija. Isto tako i u Mostarui i u Sarajevu. Samo to zahtjeva promjenu mentalnog sklopa vecine dobro dresiranih ovcica koje bleje umjesto da misle svojom glavom. Mozda neko primjeti da sam svuda napisao Bosna i Hercegovina . mozda je malo vise tuipkanja al nebudite lenji i tipkajte i vi neko ce primjetiti i bice mu drago sto ga niste zaboravili.
Alfons Kauders

#28 Re: jah suplje

Post by Alfons Kauders »

schnjufko wrote:Prvo niti jedan od vas nije poceo da razmislja kao Bosanac i Hercegovac. vama je svima jos uvjek rat u glavi. Dokle god jedni druge prozivate cetama balijama i ustasama necete vidjet dalje od svog malog toricha. Zahvaljujuci tome nemozete ni ocekivati da neko drugi hoce sa vama. Bilo jednim bilo drugim bilo trecim. Dokle god nazivate republiku srpsku sumskom za vas rat u glavi nije gotov a tako neide dalje. Dakle ono sto nude naci partije za jedinstvenu BiH je supljak o jedinstvenoj Bosni i Hercegovini a ne prava jedisntvena Bosna i Hervcegovina. Za mene je rs samo administrativna jedinica a volio bi da je i za vas tako jer bi onda bilo manje supljanja. Kad kazem Bosna i Hercegocvina mislim na Kulina Bana a ne na sve one koji su kasnije dosli. zbog te ideje je izginulo puno ljudi. a sa druge strane je puno ljudi izginulo zbog propagande jednog od naroda protiv drugog. Dakle ako jednom shvatite da je Bosna i Hecegvina postojala i prije srba i prije turaka i prije katolika mozda vam se upali lampica o cemu govorim. U takvoj Bosni i Hercegovini nema nacija jer je nacija Bosanac i Hercegovac. moze biti druge vjere al nema nacija. a do toga se moze doci ako prestanemo jedni drugima krojiti kapu i vodit rat cak i ovako preko forma. Dosta ba suplje Bosna i Hercegovia je imala naj jacu monetu u srednjem vijeku na Balkanu Cetvorostruki dukat . Pravili smo sudje od srebra i bili cuveni po tome. Ko nevjeruje nek ode malo do Dubrovnika. Imali smo srednjovjekovne gradove i bavili se trgovinom. Sve ovo su simboli drzavnosti Bosne i Hrcegovine, koji ne slucajno kisnu u zemaljskom muzeju. e kada u toj i takvoj Bosni i Hercegovini pocnemo razmisljat kao mjestu gdje zajedno zivimo bez nacionalne halabuke onda ce nam biit normalno da u Banjaluci ljudi misle svojom glavm i gledaju ko ce im donjet bolje zakone a ne ko ce da ih cuva od komsija. Isto tako i u Mostarui i u Sarajevu. Samo to zahtjeva promjenu mentalnog sklopa vecine dobro dresiranih ovcica koje bleje umjesto da misle svojom glavom. Mozda neko primjeti da sam svuda napisao Bosna i Hercegovina . mozda je malo vise tuipkanja al nebudite lenji i tipkajte i vi neko ce primjetiti i bice mu drago sto ga niste zaboravili.
za mene su ovi koji se furaju na rs i kojekakve federacije, kantone i slicna sranja upravo cetnici, ustase i balije, hrpa stoke koja nema pojma o zivotu... za mene to nisu nikakve "administrativne jedinice", vec torovi za svekoliku stoku koja je dozvolila da nam se sve ovo dogodi...
schnjufko

#29 Eh Alfonse

Post by schnjufko »

Jebiga ako ce mo pravo imamo posla sa gomilom homofobichara ovdje. ja kontam to nekako ovako svaka drzava ima manje administrativne jedinice u vidu okruga ili opstina. e sad je samo sranje sto od nas te manje administrativne jednice su mali torovi. al kad je sve oko nas omedjeno nekim trichima ( na prmjer hrvatska i srbija po ugledu na komsije moramo ih onda i mi imat. Ovdje ti tor "garantuje " ljudska prava. E sad je problem sto cemo nas dvojca primjetit ove navodnike a vecina ce stvarno da vjeruje u ono simedu navodnika. Sad ko je tu u pravu Alfonse nas dvojca ili oni ti jeisto ko i pitanje ko je normalan i u odnosu na sta. NJih je vise valjda su u pravu :-(
Alfons Kauders

#30 Re: Eh Alfonse

Post by Alfons Kauders »

schnjufko wrote:Jebiga ako ce mo pravo imamo posla sa gomilom homofobichara ovdje. ja kontam to nekako ovako svaka drzava ima manje administrativne jedinice u vidu okruga ili opstina. e sad je samo sranje sto od nas te manje administrativne jednice su mali torovi. al kad je sve oko nas omedjeno nekim trichima ( na prmjer hrvatska i srbija po ugledu na komsije moramo ih onda i mi imat. Ovdje ti tor "garantuje " ljudska prava. E sad je problem sto cemo nas dvojca primjetit ove navodnike a vecina ce stvarno da vjeruje u ono simedu navodnika. Sad ko je tu u pravu Alfonse nas dvojca ili oni ti jeisto ko i pitanje ko je normalan i u odnosu na sta. NJih je vise valjda su u pravu :-(
Njih je vise, to je nedvojbeno, ali sta ocekivati u zemlji u kojoj skoro svaki peti gradjanin nema zavrsenu osnovnu... A njegov glas se broji kao glas akademika... E takvu masu je jako lako navesti na gluposti... Sto je jos lakse s vise nivoa vlasti...
schnjufko

#31 Vidis mudro zapazanje

Post by schnjufko »

Mislim da je nekad u francuskoj bio dupli glas za one koji znaju da citaju i da pisu . Mozda to uvesti i kod nas. sad za sad imamo ove ovcice koje samo bleje i guraju listiche . Neki dan mi je neko reko da nas ti i takvi vode. Ja kazem mene ne vode mene vuku i to zadnjih 15 20 godina. Mene jos niko nije vodio. Al ajd za pocetak mislim da bi dobra ideja bila da se banuju oni koji ne koriste puni naziv nase nam drzave. onda mozda i ostalo dodje samo od sebe.
Alfons Kauders

#32 Re: Vidis mudro zapazanje

Post by Alfons Kauders »

schnjufko wrote:Mislim da je nekad u francuskoj bio dupli glas za one koji znaju da citaju i da pisu . Mozda to uvesti i kod nas. sad za sad imamo ove ovcice koje samo bleje i guraju listiche . Neki dan mi je neko reko da nas ti i takvi vode. Ja kazem mene ne vode mene vuku i to zadnjih 15 20 godina. Mene jos niko nije vodio. Al ajd za pocetak mislim da bi dobra ideja bila da se banuju oni koji ne koriste puni naziv nase nam drzave. onda mozda i ostalo dodje samo od sebe.
Jok "dupli glas", ja bi ukinuo izbore u potpunosti, jer i ovi ko fol obrazovani nisu puno bolji od tih polupismenih... Nek nam odredjuje par decenija EU sta da radimo i zdravo... I njima i nama bolje...Nije bilo izbora 60 i kusur godina i onda dali takvom politicki neobrazovanom narodu u ovakvom okruzenju da izabere vlast... Jos smo i dobro prosli jebote !
schnjufko

Post by schnjufko »

Ima i ta mjesta he he
dobro smo prosli
halo

Post by halo »

gavrilo wrote:
Murat Sabanovic wrote:njemu treba biracko tijelo isto kao i radovanu ,koji je govorio da su srbi ugrozeni i da im pripada 70 posto teritorije.
murate on tako kupi sebi pojene ali istovremeno i sulji... pa ti vidi u kom sranju mi zivimo :-?
Izgleda da ce RS opstati jos neko vrijeme a najgore je sto ce se oni uvjek pozivati na to jer je zakonski ALJO ozvanicio svojim potpisom
A sta ces moro :D :D :D
ding-dong

Post by ding-dong »

...
Last edited by ding-dong on 05/12/2005 08:24, edited 2 times in total.
Vodenjak

#36 Re: izjava milorada dodika

Post by Vodenjak »

Murat Sabanovic wrote:Milorad Dodik: Srbi iz BiH će možda tražiti nezavisnost Republike Srpske ako bude pritisaka!

Predsjednik Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) Milorad Dodik izjavio je da Srbi iz BiH "više ne sanjaju o odvajanju ili ujedinjenju sa Srbijom, zato što smatraju da je autonomija Republike Srpske unutar BiH osigurana".

U intervjuu za Reuters, Dodik je napomenuo da bi Srbi mogli da zatraže nezavisnost ukoliko ova pozicija RS bude ugrožena, koristeći isti argument kao Albanci sa Kosova, koji se zalažu za nezavisnost od Srbije na osnovu prava na samoopredjeljenje.

"Srbi su sada definitivno napustili ranije ideje o odvajanju. Oni žele da budu dio BiH, ali RS mora da ostane integralni dio BiH", rekao je Dodik.

On smatra da bilo koji ishod razgovora o konačnom statusu Kosova "neće imati uticaj na situaciju u BiH, zato što je to stvar Srbije".

Dodik je ocijenio da RS treba da zadrži određeni nivo zakonodavnih ovlaštenja, uključujući parlament i njegov gornji dom, kao i odgovornost u oblasti ekonomije, obrazovanja, poljoprivrede i policije.

Predsjednik SNSD rekao je da se slaže sa američkim i bošnjačkim zvaničnicima u vezi sa time da BiH treba da ima jednog predsjednika, ali da taj položaj treba da rotira među etničkim grupama.

Dodik je podržao ideju o jačanju centralne vlasti položajem "snažnog premijera", kao i da parlament treba da bude proširen, kako bi mogao da usvoji zakone važne za proces integracije u EU.

"Možda ovo uređenje nije savršeno. Za mene bi bila savršena situacija da je opstala stara Jugoslavija, ali jasno je da BiH može da bude funkcionalna. Crtanje novih mapa je posljednja stvar koja je potrebna ovoj zemlji"- zaključio je Dodik.
Treba stvarno biti slijep i do kraja negativan pa ne uociti ove boldirane poruke...
Stvarno, mislite li vi da bi se mogla Republika Srpska ukinuti dekretom?
Koji politicar bi imao sanse medju Srbima da se pojavi pred izbore sa parolom "Ukinimo Republiku Srpsku!" :? :shock:

Ljudi, pogresna je adresa na koju su upucene kritike vezane za Republiku Srpsku!
Ovdje se vrlo cesto napadaju Lagumdzija, Dodik i slicni zbog toga sto ne ukidaju Republiku Srpsku, a navija se za one koji su je napravili i koji se, gle cuda, zalazu da se ista ukine!
Deklarativno, naravno!
Jer, svakim svojim potezom cine sve da ne samo Srbi ili Hrvati vec i velika vecina bosnjackog naroda ne moze da ih smisli! A kamo li da ih pozeli za one koji ce nad njima vladati!
Isti ti kobajagi bijesno i razocarano napustaju pregovore o ustavnim promjenama.
Ko eto, ne daju se zajebavati... :roll:
Nema price sa Srbima, ako treba ratovacemo opet...
Ili cementirati Dejton!
Treceg nema ako se napusta pregovaracki sto!

Dodik je jako puno izgubio u mojim ocima u zadnjih godinu dvije.
Ako je isto toliko dobio u ocima Srba i ako zaista misli ovako kako je rekao, onda ima nade da se nesto i uradi!

Pod uslovom da i Suljo ode od stola!
Zauvijek!
Fair Life

#37 Re: izjava milorada dodika

Post by Fair Life »

Vodenjak wrote:(...)
Jer, svakim svojim potezom cine sve da ne samo Srbi ili Hrvati vec i velika vecina bosnjackog naroda ne moze da ih smisli! A kamo li da ih pozeli za one koji ce nad njima vladati!
Isti ti kobajagi bijesno i razocarano napustaju pregovore o ustavnim promjenama.
Ko eto, ne daju se zajebavati... :roll:
Nema price sa Srbima, ako treba ratovacemo opet...
Ili cementirati Dejton!
Treceg nema ako se napusta pregovaracki sto!
(...)
Mislim da nikome nije vise do novog rata... vec do cementiranja Dejtona, ali uz izgovor... nismo mi mogli nista uciniti, kad "to oni nece".

Tako je i Moilosevic odbijao mogucnost bilo kakve "drugacije" Jugoslavije... tako se i danas napustaju razgovori o bilo kakvoj "drugacijoj BiH".

Svima njima u vlasti je Dejton "sjekira u medu"...

To ti je Vodenjak Alijina skola... Uostalom... nije li Tihica Alija ostavio SDA-u u amanet kao pouzdanog covjeka koji za svako rjesenje nadje novi problem.

- "BiH nece biti onakva kakvom smo je ZAMISLJALI." (I.A., Sept.1993, proglasava ZAMISLJANOM drzavu koja ima hiljadugodisnji kontinuit a upravo je medunarodno priznata, sto je za Bosnjake sam Boziji dar); S druge strane svoju zamisao o maloj Bosni nudi njenim stanovnicima kao jedinu realnost.

- "SVIJET nije ucinio nista da zastiti Bosnu." (I.A. cesto se poziva na svijet misleci na obicne posrednike u pregovorima koji i sami, kao Lord Owen, tvrde: "Mi smo samo posrednici". Ustvari I.A. tvrdi da je svijet ta sila koja mimo njega stavlja suverenitet RBiH na dnevni red. Premda je mandat da izlazi na te pogubne konferencije dobivao na osnovu patriotskih govora da ce zahtijevati rjesenja iz domena vojnih i humanitarnih pitanja upravo je on, korak po korak, drzavnost RBiH stavljao na dnevni red iznenadjujucim prihvatanjem nacela teritorijalne i ustavne podjele drzave).

- "BiH ce se jednog dana ujediniti kao sto se ujedinila Njemacka." (I.A. Nov. 1993. povijest BiH poredi sa povijescu agresorske Njemacke, koja nikad nije prihvatila podjelu, pa se zbog toga jednoga dana mogla legalno i bez veceg otpora ujediniti. Apsurdno, A.I. podjelu RBiH, koja je zrtva agresije, tri puta prihvata - kroz Lisabonsku i dvije Zenevske konferencije); U ovoj izjavi A.Izetbegovic bosanskom narodu nudi prevaru na infantilnom nivou koji je potpuno nevidljiv postenim ljudima, a posebno visokim intelektualcima.

-"Mi hocemo zajednicki zivot u Bosni, ali sta mozemo kada to nece oni". (A.I. nakon zenevske konferencije u jesen 1993) Jos jedna obmana i zamjena teza u cilju prepariranja svijesti Bosnjaka i njihove pripreme za prihvatanje "realnosti" o odustajanju od maticne drzave na osnovu argumenata sile. Za Bosnjake fatalno znacenje ove izjave vidi se u drugoj izjavi :Moramo pregovarati sa onim Srbima I Hrvatima koji pusku nose. Time je Izetbegovic legalizirao Srbe u bandama koljaca na stetu onih Srba u klupama Parlamenta BiH. Time je I potpuno neutralizirao dravotvorne Hrvate u Vladi I Predsjednistvu koji su se do tada ( Izbacivanje Kljijica I Komsica I ubacivenje Bobanovih ljudi u Vladu BiH) uspjesno opirali I Tudjmanu I Bobanu.

- "BiH sa Hrvatima i Srbima u Predsjednistvu nije moguca." (I.A. u govoru u Zenici, Nov. 1993. nakon poraza njegovih ideja o UNIJI na Bosnjackom saboru, u drzavotvornom saboru - Parlamentu - i u Predsjednistvu, gdje je vracena ustavnost uvodenjem Kljujica, Komsica i Durakovica; A.I. pripisuje subverziju legalnim i drzavotvornim Hrvatima i Srbima umjesto da je insistirao na ustavnoj poziciji Hrvata i Srba eliminacijom iz prava drzavljana svih nelojalnih Hrvata i Srba.

Kad je rijec o subverziji, bilo bi interesantno da Izetbegovic odgovori na pitanje zasto su propale brojne ponude nekih evropskih i arapskih vlada za satelitsku i TV deblokadu Sarajeva. U vrijeme Izetbegovicevih zenevskih sesija, otpor institucija i gradana podijeli RBiH, onemogucavan je prekidom svih telefonskih i fax-veza Sarajeva sa okolnim svijetom.
Vodenjak

Post by Vodenjak »

Ma dobro, Fair, to oko Alije smo elaborirali...
Bitno je da nam je on preselio zadovoljan ucinjenim... :roll: :zzzz:

Ali ovdje se radi o ovim zivima..
Mnogima nije bio dosta Alija vec traze jos... I jos.. I jos...

Kako ovdje pashe ona koju je pomenuo i Danis Tanovic u svom zadnjem intervjuu:
"Sjecam se scene iz filma Matthieua Kassowitza Mržnja u kojem se kaže da nije pad ono što boli, nego završetak pada, ateriranje, udarac u zemlju."
Mnoge jos nije zaboljelo!
Misle da lebde a u stvari se obrusavaju na zemlju!
Fair Life

Post by Fair Life »

Vodenjak wrote:Mnoge jos nije zaboljelo!
Misle da lebde a u stvari se obrusavaju na zemlju!
Dok se propada... dobro je. Znaci... moze se jos.
furlan

Post by furlan »

Cuvaj se Danajaca i kada darove donose.
Da iza onih boldiranih recenica nema ono "ali" i "smatram" mozda bih mogao i da vidim nesto pozitivno,ali ovako tesko.
Murisno1

Post by Murisno1 »

jednom idem sa svojim jaranom efendijom...neposredno pred izbore

"za koga ces glasat?" upitah...
"ma glaso bi ja za ove SDP, oni su mi nekako najmanje supci...al kad ja znam da ce oni tamo glasat za SDS a ovi dolje za HDZ onda valja i meni za SDA.." odgovori on.

Jebiga al ovako ti je stanje...
Fair Life

Post by Fair Life »

Murisno1 wrote:jednom idem sa svojim jaranom efendijom...neposredno pred izbore

"za koga ces glasat?" upitah...
"ma glaso bi ja za ove SDP, oni su mi nekako najmanje supci...al kad ja znam da ce oni tamo glasat za SDS a ovi dolje za HDZ onda valja i meni za SDA.." odgovori on.

Jebiga al ovako ti je stanje...
I... efendija glas'o za shupke.

Sladoled se polize radi slasti, pichka radi strasti...

Zasto li se shupak lize ??

Radi vlasti ??!
Murisno1

Post by Murisno1 »

pa jarane tako ti je stanje...
svi se ba boje za sebe i misle da rade ispravnu stvar ali nekad nije tako ... ne znam sta da kazem stvarno ali je ovo nasa realnost...

a ko se naso sad pa da mom jaranu efendiji :D , objasni stvari drugacije od granica njegovog razmisljanja ...
eto da se bore za isti cilj i SDP i SDA i ZBIH i ne znam ni ja koliko ih ima vise onda bi trebali i biti jedno a i onda bi i efendiji bilo lakse odluciti... a vako jedni pricaju sto tebi stima...jedni sto efendiji ...jedni sto meni stima... a u sustini nigdje razlike ...ma jebi im mater!!!
TareSA

Post by TareSA »

Pa dobro ljudi nije se bolje moglo ni ocekivati od okorjelog, ako kazem cetnika mozda nekoga uvrijedim, al za njega nema rijeci.A da vidimo i to cudo sto ce ih srbija prihvatiti na svoje jasle.Lako je sjediti na nasem budzetu i srati kako nema Bosne i Hercegovine, a isti sto to kazu svaki mjesec dodju po svoju platu nek se zapitaju od koga??????????? :?
Ja bi ih pustio da se pridruze srbiji pa bi vidjeli kako bi brzo potrcali nazad jer ovi tamo ne mogu ni sami sa sobom da izadju na kraj da ishrane narod, samo im trebaju jos i "nasi".I svi koji glasaju za to nek dobro razmisle da ce ako uspiju jesti i piti iz djepa srbije i samo srbije a ne kao do sad muzu i nas i njih, pa im dobro.UH samo se iznerviram na teme nacionalizma i nekog preseravanja.
E. Jaganjac

#45 Re: izjava milorada dodika

Post by E. Jaganjac »

Vodenjak wrote:Ljudi, pogresna je adresa na koju su upucene kritike vezane za Republiku Srpsku!

Pod uslovom da i Suljo ode od stola!

Zauvijek!
Nazalost ovo bi moglo biti tacno. Kazem nazalost jer ni meni ni dan danas nije jasno zbog cega ogroman broj onih koji se predstavljaju Bosnjacima ne dozvoljava da se dirne u tzv Republiku srpsku. Ja sam se prosto iznenadio kojom zestinom oni napadaju sve one koji taknu genocidnu tvorevinu. I nazalost moguce da je Vodenjak u pravu kada kaze da se radi o velikoj vecini Bosnjackog naroda.

Meni je stizalo nekoliko prijetecih pisama bas od strane Bosnjaka zbog toga i da cudo bude vece mnogi od njih su boravili u cetnickom konc-logoru. Takve izlive mrznje ja nisam primao ni od najvecih velikosrba tokom rata.

Danas citam mnogi od njih ljuti do neba na Tihica sto je napustio novu nagodbu o Dejtonu 2 u Vasingtonu. Naime Dejton jedan, a time i tzv RS bi se lahko mogli osporiti na Internacionalnom Sudu Pravde, zbog ilegalnog postupka kako je Dejtonski ustavi nametnut i postoji ogromna teznja, prosto vapaj da Tihic sada ode u Vasington i bez nametanja, onako drage volje, sa odusevljenjem, u ime tog dijela Bosnjaka legalizira gonocidnu tvorevinu, sa jos jednim potpisom, bez sile, ucjene, bez topova oko Sarajeva, da svom svijetu kaze, evo i mi smo za genocidnu tvorevinu, evo mog potpisa u ume ove vecine Bosnjackog naroda.
upala

Post by upala »

najbolje je za nas rjesenje neki svevisnji predstavnik...bio on kinez englez, aboridzanin samo da nije pripadnik ni jednog od ovih nasih naroda....

u principu za ovu balkansku stoku jedino su neki tirani adekvatni.....

Sto se tice dodika on je pravi licemjer...cas na jednoj cas na drugoj strani....naravno u ovisnosti od situacije...

mada je bas kao i ivanic cetnik!
Post Reply