Izjasnjavanje na popisu

Locked
Bosnolog

#1576 Re: Izjasnjavanje na popisu

Post by Bosnolog »

akcid wrote: ... etničkom nazivu Muslimani čiji je naziv nelegitimno, samoinicijativno, bespravno u stvari, promijenjen u naziv Bošnjaci...
:shock:
Ti veze nemas sta je Vjersko a sto Etnicko.

Poseban je smjehotresan ovaj drugi dio tvojeg posta o nelegitimnom, samoinicijativnom i bespravnom povratku Bosnjaka onom sto smo uvijek bili Bosnjaci, samo su nam takvi kao ti zabranjivali da budemo to sto su nasi preci bili,...Ti se i dalje uzivio u zabranjivanju, vrijeme je da se probudus .... :D

Erzsebet

#1577 Re: Izjasnjavanje na popisu

Post by Erzsebet »

udrch wrote:dobar postotak Bosanca u ovoj anketi..skoro su došli do postotka koji je NS imala pred izbore 2012. godine..
Jbg, fašizam najbolje prolazi u našoj zemlji.
MuaDib

#1578 Re: Izjasnjavanje na popisu

Post by MuaDib »

Teorija i osjećanja građana su u totalnoj disharmoniji, tako da đaba svo pisanje i piskaranje, koje neće ništa promjeniti.
olympus76

#1579 Re: Izjasnjavanje na popisu

Post by olympus76 »

Velika se sila trudi da Bošnjaka bude sto manje na popisu

Cesto sam u Bosni i Hercegovini i primjetio sam da jako malo ljudi ce se izjasniti kao Bosanci koliko god neki vrsili propagandu

I ima Bošnjaka katolika,osobno poznajem dvoje ljudi :thumbup:
udrch

#1580 Re: Izjasnjavanje na popisu

Post by udrch »

Erzsebet wrote:
udrch wrote:dobar postotak Bosanca u ovoj anketi..skoro su došli do postotka koji je NS imala pred izbore 2012. godine..
jbg i ja kažem, ali ružno je narod koji je preživio genocid, opsadu, etničko čišćenje nazovati fašistima..
možda ljudi imaju neke druge prioritete u životu..
nije ista težnja majke koja je izgubila sina u ratu i nekog mladića koji je tek završio fax, ima curu, dobio posao..
ravno

#1581 Re: Izjasnjavanje na popisu

Post by ravno »

Erzsebet wrote:

Dino: "Ti spavas, tvoji su kapci teski...."

Djevojka: "Aaaa, budaleee, pa vidis da ne spavam...."
hevi metalac

#1582 Re: Izjasnjavanje na popisu

Post by hevi metalac »

udrch wrote:
Erzsebet wrote:
jbg i ja kažem, ali ružno je narod koji je preživio genocid, opsadu, etničko čišćenje nazovati fašistima..
nije ista težnja majke koja je izgubila sina u ratu i nekog mladića koji je tek završio fax, ima curu, dobio posao..
kakve veze imaju Ceric i Fatmir sa majkom koja je izgubila sina? uvijek isto, napadas mene - napadas narod, narod - to sam ja.
Posteno je priznat da postoje fasisti
udrch

#1583 Re: Izjasnjavanje na popisu

Post by udrch »

@hevi metalac
molim Boga da ti malo pameti da..bar toliko da se ne blamiraš kad niko ne traži nikakav komentar od tebe..
jel to ti pomenuti dvojac stoji iza leđa, pa se plašiš kačavenda sindroma?
hevi metalac

#1584 Re: Izjasnjavanje na popisu

Post by hevi metalac »

udrch wrote:@hevi metalac
molim Boga da ti malo pameti da..bar toliko da se ne blamiraš kad niko ne traži nikakav komentar od tebe..
jel to ti pomenuti dvojac stoji iza leđa, pa se plašiš kačavenda sindroma?
ma sta bolan kazes :lol: imas doskocicu ili vec sta i nista drugo. e moj branitelju nesvjesno ti se omaklo da Cericu i Fatmiru prisivas ono sto najvise mrzis. Mada si u pravu, mora covjek bit oprezan s vama
Liga Rojalista

#1585 Re: Izjasnjavanje na popisu

Post by Liga Rojalista »

Najsmješnije mi je da bošnjacima ovi (za)ostali nameću da kod bošnjaka nema kršćana i da ne možeš biti bošnjak kršćanin a po ovoj anketi gore ima više bošnjaka kršćana nego bosanaca kršćana....

Okani te se ćoravog posla narod ima pravo da zna kako se zvao 1000 godina prošla su vremena hrvatizacije i srbizacije iz 19 stoljeća sada ljudi imaju internet i mogu za 5 min provjerit kako su se Bosanski kraljevi izjašnjavali i kako im se narod zvao to što vi imate krizu identiteta ne mora značiti da je svi mi bošnajci imamo :bih:
miki.ba

#1586 Re: Izjasnjavanje na popisu

Post by miki.ba »

Liga Rojalista wrote:Najsmješnije mi je da bošnjacima ovi (za)ostali nameću da kod bošnjaka nema kršćana i da ne možeš biti bošnjak kršćanin a po ovoj anketi gore ima više bošnjaka kršćana nego bosanaca kršćana....

Okani te se ćoravog posla narod ima pravo da zna kako se zvao 1000 godina prošla su vremena hrvatizacije i srbizacije iz 19 stoljeća sada ljudi imaju internet i mogu za 5 min provjerit kako su se Bosanski kraljevi izjašnjavali i kako im se narod zvao to što vi imate krizu identiteta ne mora značiti da je svi mi bošnajci imamo :bih:
Misliš Bošnjacki kraljevi?
Liga Rojalista

#1587 Re: Izjasnjavanje na popisu

Post by Liga Rojalista »

miki.ba wrote:
Liga Rojalista wrote:Najsmješnije mi je da bošnjacima ovi (za)ostali nameću da kod bošnjaka nema kršćana i da ne možeš biti bošnjak kršćanin a po ovoj anketi gore ima više bošnjaka kršćana nego bosanaca kršćana....

Može i Bošnjački sumnjam da bi se Tvrtko ljutio kada bi ga neka strana delegacija nazvala Bošnjačkim kraljem,sumnjam da bi se stidio i sramio svog naroda ko što to vi radite i reko ne ja sam Tvrtko BIH-ovac
miki.ba

#1588 Re: Izjasnjavanje na popisu

Post by miki.ba »

Liga Rojalista wrote:
miki.ba wrote:

Može i Bošnjački sumnjam da bi se Tvrtko ljutio kada bi ga neka strana delegacija nazvala Bošnjačkim kraljem,sumnjam da bi se stidio i sramio svog naroda ko što to vi radite i reko ne ja sam Tvrtko BIH-ovac
Istina, ja se stidim, al ne zbog svog naroda nego zbog Bošnjaka.
hevi metalac

#1589 Re: Izjasnjavanje na popisu

Post by hevi metalac »

Liga Rojalista wrote: Može i Bošnjački sumnjam da bi se Tvrtko ljutio kada bi ga neka strana delegacija nazvala Bošnjačkim kraljem,sumnjam da bi se stidio i sramio svog naroda ko što to vi radite i reko ne ja sam Tvrtko BIH-ovac
ma vi bolan i ne znate sta vam je narod, da imate ozbraza ne biste negirali Bosance
Liga Rojalista

#1590 Re: Izjasnjavanje na popisu

Post by Liga Rojalista »

[/quote]
Istina, ja se stidim, al ne zbog svog naroda nego zbog Bošnjaka.[/quote]

Znaš šta pratim ovu anketu odavno i svaki dan se nadam da će se broj bošnjaka kršćana povećati sa 8 pa nadalje danas je to 9.I mogu ti reći danas mi je to dan uljepšalo odo sad do ilidže prošetat i rahat kahvu popiti...a vi gospodine i vaša svita nas ne zanimju više izjasni se kako hoćeš ibreti se Bogu Allahu ako hoćeš inati se i nama i srbima i bošnjacima nas to ne zanima više dolaze nova vremena za nas kada ćemo napokon nakon 100 godina moci reci mi smo bosnjaci muslimani katolici pravoslavci agnostici itd...i to je najbitnije a ti mrzi do podne sebe a od podne bošnjake eto selamim te i pozdravljam
Stojadin

#1591 Re: Izjasnjavanje na popisu

Post by Stojadin »

udrch wrote:
Erzsebet wrote:
sto je ruzno? bosnjaka fasista i nacionalista ima koliko i srba i hrvata (a nekad mi se cini i vise), ne vidim sto bi bilo ruzno nazvati nekog fasistom bez obzira jel "njegov narod" prezivio genocid il nije. ako su bosnjaci dozivjeli genocid ne znaci da ne mogu biti fasisti i da je sve sto rade opravdano
miki.ba

#1592 Re: Izjasnjavanje na popisu

Post by miki.ba »

Liga Rojalista wrote: Znaš šta pratim ovu anketu odavno i svaki dan se nadam da će se broj bošnjaka kršćana povećati sa 8 pa nadalje danas je to 9.I mogu ti reći danas mi je to dan uljepšalo odo sad do ilidže prošetat i rahat kahvu popiti...a vi gospodine i vaša svita nas ne zanimju više izjasni se kako hoćeš ibreti se Bogu Allahu ako hoćeš inati se i nama i srbima i bošnjacima nas to ne zanima više dolaze nova vremena za nas kada ćemo napokon nakon 100 godina moci reci mi smo bosnjaci muslimani katolici pravoslavci agnostici itd...i to je najbitnije a ti mrzi do podne sebe a od podne bošnjake eto selamim te i pozdravljam
Dođi u grad na kafu možda proširiš vidike. :D
Liga Rojalista

#1593 Re: Izjasnjavanje na popisu

Post by Liga Rojalista »

sto je ruzno? bosnjaka fasista i nacionalista ima koliko i srba i hrvata (a nekad mi se cini i vise), ne vidim sto bi bilo ruzno nazvati nekog fasistom bez obzira jel "njegov narod" prezivio genocid il nije. ako su bosnjaci dozivjeli genocid ne znaci da ne mogu biti fasisti i da je sve sto rade opravdano[/quote]

Bošnjaci nisu fašisti nit će ikada biti sa druge strane hrvati i srbi uglavnom(ne svi) jesu jer imaju ustaše i četnike i ne sjecam se velikih srba i hrvata koji su kada je NDH nastala ili kada je sloba doso navlast stali usred beograda i zagreba i protestovali ili nesto sl ko sto smo to mi bosnjaci kada su hrvati proganjali srbe po bosni 1942 i sva ulema svih gradova sastavila objavu da se bošnjaci jasno ograđuju od zlodjela prema srbima i nece da imaju nista sa tim zato je nas preko 2000 zavrsilo u jasenovcu al ne znas ti to stojadine moj il ne zelis da znas
Liga Rojalista

#1594 Re: Izjasnjavanje na popisu

Post by Liga Rojalista »

miki.ba wrote:
Liga Rojalista wrote: Znaš šta pratim ovu anketu odavno i svaki dan se nadam da će se broj bošnjaka kršćana povećati sa 8 pa nadalje danas je to 9.I mogu ti reći danas mi je to dan uljepšalo odo sad do ilidže prošetat i rahat kahvu popiti...a vi gospodine i vaša svita nas ne zanimju više izjasni se kako hoćeš ibreti se Bogu Allahu ako hoćeš inati se i nama i srbima i bošnjacima nas to ne zanima više dolaze nova vremena za nas kada ćemo napokon nakon 100 godina moci reci mi smo bosnjaci muslimani katolici pravoslavci agnostici itd...i to je najbitnije a ti mrzi do podne sebe a od podne bošnjake eto selamim te i pozdravljam
Može zovi :D
miki.ba

#1595 Re: Izjasnjavanje na popisu

Post by miki.ba »

Liga Rojalista wrote:
miki.ba wrote:
Može zovi :D
Mislio sam da ti prošetaš malo po gradu da vidiš kako normalna raja živi.
Na Ilidži okružen Sandžaklijama, pardon Bošnjacima ništa pametno neceš nauciti.
hevi metalac

#1596 Re: Izjasnjavanje na popisu

Post by hevi metalac »

adano nece :mrgreen:
Liga Rojalista

#1597 Re: Izjasnjavanje na popisu

Post by Liga Rojalista »

Mislio sam da ti prošetaš malo po gradu da vidiš kako normalna raja živi.
Na Ilidži okružen Sandžaklijama, pardon Bošnjacima ništa pametno neceš nauciti.[/quote]
Prave Sarajlije znaju da se na Ilidži kafa pije na ovakvom lijepom vremenu :D
sta ima na mahmutovcu boga ti?Jes i ti iz centra grada
Liga Rojalista

#1598 Re: Izjasnjavanje na popisu

Post by Liga Rojalista »

pa pička ti materina balinska lažljiva kompletan 2 svjetski rat ste svi muslimani i muslimanske zemlje ratovali za hitlera, pa gdje vam je jeruzalemski muftija koji je odgovoran za smrt 350 000 jevreja otac te jebo lažljiva da ne pominjem 92 kad su balije masovno bile u ustašama obrazuje se teroristo to ti je spas http://www.jewishvirtuallibrary.org/jso ... tihit.html[/quote]

Ma ja sve smo mi i Ante pavelić je bio bošnjak i sve su ustaše bili bošnjaci ma mi smo ustvari vladali NDH hrvati su nam samo bili vojnici
slucajni prolaznik

#1599 Re: Izjasnjavanje na popisu

Post by slucajni prolaznik »

Stojadin wrote:bosnjaka fasista i nacionalista ima koliko i srba i hrvata (a nekad mi se cini i vise), ne vidim sto bi bilo ruzno nazvati nekog fasistom bez obzira jel "njegov narod" prezivio genocid il nije. ako su bosnjaci dozivjeli genocid ne znaci da ne mogu biti fasisti i da je sve sto rade opravdano
Uzvini, bi li mogao pojasniti ovu recenicu koju sam podvukao linijom, nisam shvatio u kakvom kontekstu si je napisao?
Erzsebet

#1600 Re: Izjasnjavanje na popisu

Post by Erzsebet »

slucajni prolaznik wrote:
Stojadin wrote:bosnjaka fasista i nacionalista ima koliko i srba i hrvata (a nekad mi se cini i vise), ne vidim sto bi bilo ruzno nazvati nekog fasistom bez obzira jel "njegov narod" prezivio genocid il nije. ako su bosnjaci dozivjeli genocid ne znaci da ne mogu biti fasisti i da je sve sto rade opravdano
Uzvini, bi li mogao pojasniti ovu recenicu koju sam podvukao linijom, nisam shvatio u kakvom kontekstu si je napisao?
Napisao je u kontekstu moje i Udrchove prepiske nekoliko postova iznad.

SDA, SBiH i sve stranke koje se šatro zalažu za bošnjačke interese su ustvari fašističke stranke, nastale na temeljima fašizma koji je gajio Alija Izetbegović i njegova grupa kriminalaca s kojom je još 80-ih bio u zatvoru. Dakle, Izetbegovići, Čengići, Silajdžići i ostali govnari, sve su to fašisti, i zbog takvih ne želim ni tom istom narodu pripadati, jer me ubjeđuju da sam drugačiji od Srbina i Hrvata, a ja znam da nisam. Fašizam je ono što su nam uradili u režiji sa HDZ-om, SDS-om i sličnima, i to nikad neću prihvatiti. To što mnogi misle da je Alija bio bir, da "jadnik nije mogao sam", "da je on eto dobar, ali ga okružili kriminalci", itd., to je šuplja priča, frajer je osmislio dinastiju svoje porodice još kad je pisao Islamsku dekleraciju, a u zatvoru su još i podijelili funkcije, baš onako kako će i biti kasnije. U dogovoru sa Miloševićem i Tuđmanom je razbio onako divnu zemlju, i to se samo fašizmom može nazvati.

E pa kad mi takvi kažu da sam Bošnjak ili šta god drugo, ja ću namjerno biti dalje od njih. Ako su oni predstavnici prosječnog Bošnjaka, ja onda nisam među njima.
Locked