slucajni prolaznik wrote:Stojadin wrote:bosnjaka fasista i nacionalista ima koliko i srba i hrvata (a nekad mi se cini i vise), ne vidim sto bi bilo ruzno nazvati nekog fasistom bez obzira jel "njegov narod" prezivio genocid il nije. ako su bosnjaci dozivjeli genocid ne znaci da ne mogu biti fasisti i da je sve sto rade opravdano
Uzvini, bi li mogao pojasniti ovu recenicu koju sam podvukao linijom, nisam shvatio u kakvom kontekstu si je napisao?
Napisao je u kontekstu moje i Udrchove prepiske nekoliko postova iznad.
SDA, SBiH i sve stranke koje se šatro zalažu za bošnjačke interese su ustvari fašističke stranke, nastale na temeljima fašizma koji je gajio Alija Izetbegović i njegova grupa kriminalaca s kojom je još 80-ih bio u zatvoru. Dakle, Izetbegovići, Čengići, Silajdžići i ostali govnari, sve su to fašisti, i zbog takvih ne želim ni tom istom narodu pripadati, jer me ubjeđuju da sam drugačiji od Srbina i Hrvata, a ja znam da nisam. Fašizam je ono što su nam uradili u režiji sa HDZ-om, SDS-om i sličnima, i to nikad neću prihvatiti. To što mnogi misle da je Alija bio bir, da "jadnik nije mogao sam", "da je on eto dobar, ali ga okružili kriminalci", itd., to je šuplja priča, frajer je osmislio dinastiju svoje porodice još kad je pisao Islamsku dekleraciju, a u zatvoru su još i podijelili funkcije, baš onako kako će i biti kasnije. U dogovoru sa Miloševićem i Tuđmanom je razbio onako divnu zemlju, i to se samo fašizmom može nazvati.
E pa kad mi takvi kažu da sam Bošnjak ili šta god drugo, ja ću namjerno biti dalje od njih. Ako su oni predstavnici prosječnog Bošnjaka, ja onda nisam među njima.