Nas i Bosnjaka 200 milionamadner wrote:Cek, ako je nas vise od vas, ko je ovdje gost?
Izjasnicu se kao Bosanac
-
breuer
#276 Re: Izjasnicu se kao Bosanac
- Tkd
#277 Re: Izjasnicu se kao Bosanac
@caulfield holden
No dobro, što bi to radili. Ipak svi mi volimo BiH.
S druge strane, da se ovolika prašina samo digla oko nezaposlenosti možda bi bilo i dobrih stvari. Na kraju krajeva, šta mene briga ko je šta i kako se ko izjašnjava. Neka se ugledaju na Švicarsku malo i to je to.
Ne diraj moje, ne diram tvoje, poštuj mene, ja poštujem tebe i ne koristi narod za jeftine političke poene i to je to.
Zajedništvom se može naprijed, a ne nekim maloumnim pričama za djecu o cijepanju BiH kao da je drvo neko.
Meša bi prije svega nazvao BiH svojom državom a tek onda ostalo.
No dobro, što bi to radili. Ipak svi mi volimo BiH.
S druge strane, da se ovolika prašina samo digla oko nezaposlenosti možda bi bilo i dobrih stvari. Na kraju krajeva, šta mene briga ko je šta i kako se ko izjašnjava. Neka se ugledaju na Švicarsku malo i to je to.
Ne diraj moje, ne diram tvoje, poštuj mene, ja poštujem tebe i ne koristi narod za jeftine političke poene i to je to.
Zajedništvom se može naprijed, a ne nekim maloumnim pričama za djecu o cijepanju BiH kao da je drvo neko.
Meša bi prije svega nazvao BiH svojom državom a tek onda ostalo.
-
caulfield holden
#278 Re: Izjasnicu se kao Bosanac
I meni se povraca od price da su svi losi a jedno Bosnje fine i nevine. Jebiga, imam slabiji zeludac od tebe.The 51st State wrote:od ove price mi se povraca, svi isti i ta sranja, kakvi moralni patuljci...caulfield holden wrote:
A zasto Bosnjaci uvijek lopticu prebacuju na drugu stranu stola, kod Hrvata ili Srba. Kako ocekujes da se drugi mijenjaju dok ti ostajes isti?
-
chupacabra
#280 Re: Izjasnicu se kao Bosanac
Bice Bosanaca to jest ostalih vise nego sto mislite. Samo u Krajini ce se najmanje 150,000 izjasniti kao Muslimani ili Bosanci-muslimani (Abdicevi simpatizeri), onda urbani dio Tuzle i Sarajeva. U Hercegovini ce se pisati kao Hercegovci, to jest ostali. Tu je vec vise od 10%, mozda cak i blizu 20%. Mi cemo sami sebe ukopati za iduce generacije, koje mozda nece ni docekati drzavu u ovim granicama. Prvo smo politicki razjedinjeni, pa ce nas onda jos ukopati i na popisu zbog nase nezrelosti. Da je drugaciji ustav na snazi i da se popis ne reflektuje u politickim smislu, popis bi bio samo statisticki podatak. Ovako ce ga cetnici i ustase iskoristiti da legalnim putem razgrade ovo malo jada od drzave sto je ostalo. Mi, a na mi mislim Bosnjaci, Bosanci i svi ostali kojima je stalo do ove zemlje cemo samo nijemo posmatrati i za nastalu situaciju kriviti jedni druge.
-
The 51st State
#281 Re: Izjasnicu se kao Bosanac
dobar ti kantar...,kao sto rekoh moralni patuljci.I meni se povraca od price da su svi losi a jedno Bosnje fine i nevine. Jebiga, imam slabiji zeludac od tebe.
-
ArthurSpooner
#282 Re: Izjasnicu se kao Bosanac
Bila anketa ovdje na forumu prije par dana, Bosnjaci su bili vecina.madner wrote:
Cek, ako je nas vise od vas, ko je ovdje gost?
Kako "ostajemo isti", vidis da "Bosanci" kazu da ce njih biti bar 10%. Naravno, podrazumijeva se da ce ih biti samo na 24% BiH.caulfield holden wrote: A zasto Bosnjaci uvijek lopticu prebacuju na drugu stranu stola, kod Hrvata ili Srba. Kako ocekujes da se drugi mijenjaju dok ti ostajes isti?
Logicno je pitati ljude koji kazu da su za 100% BiH zasto samo djeluju ili uopste zasto ih samo ima na 24% zemlje.
-
caulfield holden
#283 Re: Izjasnicu se kao Bosanac
Dejtonski sporazum je vrlo jasan po tom pitanju. Broj Bosnjaka nece imati nikakve veze sa desavanjima u drzavi. Drzava BIH moze nestati jedino ratom, a ako se ponovo desi rat najmanje ce biti bitno ko se izjasnio kao Musliman a ko kao Bosanac.chupacabra wrote:Bice Bosanaca to jest ostalih vise nego sto mislite. Samo u Krajini ce se najmanje 150,000 izjasniti kao Muslimani ili Bosanci-muslimani (Abdicevi simpatizeri), onda urbani dio Tuzle i Sarajeva. U Hercegovini ce se pisati kao Hercegovci, to jest ostali. Tu je vec vise od 10%, mozda cak i blizu 20%. Mi cemo sami sebe ukopati za iduce generacije, koje mozda nece ni docekati drzavu u ovim granicama. Prvo smo politicki razjedinjeni, pa ce nas onda jos ukopati i na popisu zbog nase nezrelosti. Da je drugaciji ustav na snazi i da se popis ne reflektuje u politickim smislu, popis bi bio samo statisticki podatak. Ovako ce ga cetnici i ustase iskoristiti da legalnim putem razgrade ovo malo jada od drzave sto je ostalo. Mi, a na mi mislim Bosnjaci, Bosanci i svi ostali kojima je stalo do ove zemlje cemo samo nijemo posmatrati i za nastalu situaciju kriviti jedni druge.
-
caulfield holden
#284 Re: Izjasnicu se kao Bosanac
Jos mi objasni kakve veze moral ima sa ovim? Naime nema nikakve. U pitanju je jedino i samo zdrav razum i sposobnost kritickog razmisljanja. Prica da su svi losi a samo mi dobri moze proci kod djece i ljudi slabije inteligencije.The 51st State wrote:dobar ti kantar...,kao sto rekoh moralni patuljci.I meni se povraca od price da su svi losi a jedno Bosnje fine i nevine. Jebiga, imam slabiji zeludac od tebe.
- Tkd
#285 Re: Izjasnicu se kao Bosanac
Da, sigurno su ti ostali fini sa svojim ideologijama, agresijom i genocidom
Dođe tebi neko kući i napadne, šta ćeš, on je fin, ti si loš
-
The 51st State
#286 Re: Izjasnicu se kao Bosanac
pa eto idi u posusje ili na --- NO LINKS ---, ili pred bosku u banjaluci ili na nezavisne.com, pa odmjeri.caulfield holden wrote:Jos mi objasni kakve veze moral ima sa ovim? Naime nema nikakve. U pitanju je jedino i samo zdrav razum i sposobnost kritickog razmisljanja. Prica da su svi losi a samo mi dobri moze proci kod djece i ljudi slabije inteligencije.The 51st State wrote:dobar ti kantar...,kao sto rekoh moralni patuljci.I meni se povraca od price da su svi losi a jedno Bosnje fine i nevine. Jebiga, imam slabiji zeludac od tebe.
-
Domoeb
#287 Re: Izjasnicu se kao Bosanac
bas naprotiv. ako se svi izjasne samo kao bosnjaci, srbi i hrvati to potvrdjuje da je ova zemlja duboko podjeljena na etno-vjerskom nivou i svi oni koji u svijetu zagovaraju raspad bih dobice vjetar u krila.chupacabra wrote:Bice Bosanaca to jest ostalih vise nego sto mislite. Samo u Krajini ce se najmanje 150,000 izjasniti kao Muslimani ili Bosanci-muslimani (Abdicevi simpatizeri), onda urbani dio Tuzle i Sarajeva. U Hercegovini ce se pisati kao Hercegovci, to jest ostali. Tu je vec vise od 10%, mozda cak i blizu 20%. Mi cemo sami sebe ukopati za iduce generacije, koje mozda nece ni docekati drzavu u ovim granicama. Prvo smo politicki razjedinjeni, pa ce nas onda jos ukopati i na popisu zbog nase nezrelosti. Da je drugaciji ustav na snazi i da se popis ne reflektuje u politickim smislu, popis bi bio samo statisticki podatak. Ovako ce ga cetnici i ustase iskoristiti da legalnim putem razgrade ovo malo jada od drzave sto je ostalo. Mi, a na mi mislim Bosnjaci, Bosanci i svi ostali kojima je stalo do ove zemlje cemo samo nijemo posmatrati i za nastalu situaciju kriviti jedni druge.
z druge strane ako se kao bosanci izjasni najmanje 15% stanovnistva i nas bosanaca bude vise od jednog konstitutivnog naroda, hrvata, onda cijeli koncept konstitutivnosti pada u vodu! u suprotnom, nacionalisticka omca oko vrata sa 3 konstitutivna naroda zauvjek ce objesiti bosnu i hercegovinu jer ce i medjunarodna zajednica da vidi da su ljudi ovdje agresivno podjeljeni i da su nasjeli na kampanju nacionalisticke segregacije i u sarajevu te da stoga ne vrijedi ulagati napor u izgradjnu drzave bih.
ako se veliki broj ljudi izjasni kao bosanci, onda konacno drzava bih dobija relevantnog igraca za njeni izgradnju a ne razgradnju kao sada i to samo zbog toboznjih nacija.
-
ArthurSpooner
#288 Re: Izjasnicu se kao Bosanac
Ovo bi imalo smisla jedino kad bi se kao "Bosanci" izjasnili ljudi iz svih etnickih korpusa u BiH. Ovako, kad ce "Bosanaca" biti 95% ljudi sa bosnjackim backgroundom, "Bosanac" je samo jedna podgrupa Bosnjaka.Domoeb wrote: z druge strane ako se kao bosanci izjasni najmanje 15% stanovnistva i nas bosanaca bude vise od jednog konstitutivnog naroda, hrvata, onda cijeli koncept konstitutivnosti pada u vodu! u suprotnom, nacionalisticka omca oko vrata sa 3 konstitutivna naroda zauvjek ce objesiti bosnu i hercegovinu jer ce i medjunarodna zajednica da vidi da su ljudi ovdje agresivno podjeljeni i da su nasjeli na kampanju nacionalisticke segregacije i u sarajevu te da stoga ne vrijedi ulagati napor u izgradjnu drzave bih.
ako se veliki broj ljudi izjasni kao bosanci, onda konacno drzava bih dobija relevantnog igraca za njeni izgradnju a ne razgradnju kao sada i to samo zbog toboznjih nacija.
- Tkd
#289 Re: Izjasnicu se kao Bosanac
Raspad je nemoguć historijski i pravno i zato se manite priče za malu djecu. Ko to zagovara raspad osim glavonje i dilera paprika iz genocidne tvorevine ? 
-
caulfield holden
#290 Re: Izjasnicu se kao Bosanac
Ko govori da su "oni" fini? Ko da s djecom pricamTkd wrote:Da, sigurno su ti ostali fini sa svojim ideologijama, agresijom i genocidom![]()
-
caulfield holden
#291 Re: Izjasnicu se kao Bosanac
Nemam problema s tim.The 51st State wrote:pa eto idi u posusje ili na --- NO LINKS ---, ili pred bosku u banjaluci ili na nezavisne.com, pa odmjeri.caulfield holden wrote:
Jos mi objasni kakve veze moral ima sa ovim? Naime nema nikakve. U pitanju je jedino i samo zdrav razum i sposobnost kritickog razmisljanja. Prica da su svi losi a samo mi dobri moze proci kod djece i ljudi slabije inteligencije.
-
The 51st State
#292 Re: Izjasnicu se kao Bosanac
bull's eyeArthurSpooner wrote:Ovo bi imalo smisla jedino kad bi se kao "Bosanci" izjasnili ljudi iz svih etnickih korpusa u BiH. Ovako, kad ce "Bosanaca" biti 95% ljudi sa bosnjackim backgroundom, "Bosanac" je samo jedna podgrupa Bosnjaka.Domoeb wrote: z druge strane ako se kao bosanci izjasni najmanje 15% stanovnistva i nas bosanaca bude vise od jednog konstitutivnog naroda, hrvata, onda cijeli koncept konstitutivnosti pada u vodu! u suprotnom, nacionalisticka omca oko vrata sa 3 konstitutivna naroda zauvjek ce objesiti bosnu i hercegovinu jer ce i medjunarodna zajednica da vidi da su ljudi ovdje agresivno podjeljeni i da su nasjeli na kampanju nacionalisticke segregacije i u sarajevu te da stoga ne vrijedi ulagati napor u izgradjnu drzave bih.
-
Domoeb
#293 Re: Izjasnicu se kao Bosanac
to je debilan argument. ispada da su ljudi koji se izjasnjavaju maloumni pa da ne znaju ko su i sta su.ArthurSpooner wrote:Ovo bi imalo smisla jedino kad bi se kao "Bosanci" izjasnili ljudi iz svih etnickih korpusa u BiH. Ovako, kad ce "Bosanaca" biti 95% ljudi sa bosnjackim backgroundom, "Bosanac" je samo jedna podgrupa Bosnjaka.Domoeb wrote: z druge strane ako se kao bosanci izjasni najmanje 15% stanovnistva i nas bosanaca bude vise od jednog konstitutivnog naroda, hrvata, onda cijeli koncept konstitutivnosti pada u vodu! u suprotnom, nacionalisticka omca oko vrata sa 3 konstitutivna naroda zauvjek ce objesiti bosnu i hercegovinu jer ce i medjunarodna zajednica da vidi da su ljudi ovdje agresivno podjeljeni i da su nasjeli na kampanju nacionalisticke segregacije i u sarajevu te da stoga ne vrijedi ulagati napor u izgradjnu drzave bih.
nije vazno zasto se neko izjasnjava kao bosanac nista vise nego zasto se neko izjasnjava kao bosnjak ili srbin ili hrvat. mozda te je nana naucila da budes bosnjak, ja ti to ne branim. to sto sam ja bosanac je moja stvar, ali trazim ista prava. bitno je da svi imaju jednaka prava. i bas zato je bitno da sto vise ljudi budu bosanci, jer ako broj bosanaca bude dovoljno veliki, otpetljacemo cvor koji se zove konstitutivnost i onda etnicki baziran ustav moze da se mjenja. u suprotnom, dokazujemo da smo podjeljeno drustvo i da nam etnicki torovi odgovaraju.
ko misli da je ovo dobro za bosnu, odlicno odgovara dodiku koji tvrdi da smo podjeljeno drustvo i medjunarodna zajednica vise nece imati nikakvih iluzija o bosni.
- Tkd
#294 Re: Izjasnicu se kao Bosanac
caulfield holden wrote:Ko govori da su "oni" fini? Ko da s djecom pricamTkd wrote:Da, sigurno su ti ostali fini sa svojim ideologijama, agresijom i genocidom![]()
Ima finih ima i loših i to je to.
Ide mi na živce ovo neko dijelenje. Da Bill prepiše Microsoft BiH raspala bi se firma za 2 dana. Ovi bi ovo, oni bi ono, oni treći najviše.
- Zox
#295 Re: Izjasnicu se kao Bosanac
od ove price mi se povraca, svi isti i ta sranja, kakvi moralni patuljci...[/quote]The 51st State wrote:
A zasto Bosnjaci uvijek lopticu prebacuju na drugu stranu stola, kod Hrvata ili Srba. Kako ocekujes da se drugi mijenjaju dok ti ostajes isti?
povraca ti se, sranja, moralni patuljci. nisi rekao apsolutno nista. koji je odgovor?
po meni, ko se god ne izjasni kao bosanac, moze se komotno smatrati dijelom problema.
-
ArthurSpooner
#296 Re: Izjasnicu se kao Bosanac
Shvatamo mi to, i rekli su nam "Bosanci" vise puta da su "Bosnjaci" problem ove drzave.Zox wrote: po meni, ko se god ne izjasni kao bosanac, moze se komotno smatrati dijelom problema.
Nas jedino zanima zasto ne idete i kod ovih drugih da im to kazete?
-
Domoeb
#297 Re: Izjasnicu se kao Bosanac
cak apelujem na ljude koji se primarno osjecaju kao bosnjaci a ne kao bosanci, da se ipak izjasne kao bosanci radi dobra drzave bosne i hercegovine.
potrebno nam je da izadjemo iz labirinta konsitutivnosti naroda a sad nam je prilika da nas bude vise od hrvata i da dokazemo da je konstitutivnost naorda besmislena i da nam treba građanski ustav. presuda sejdic finci, zajedno sa popisom stanovnistva gdje je broj bosanaca makar jednak broju jednog od konstitutivnih naroda jednostavno vuce pozitivne pravne i politicke posljedice za jacanje drzave bih.
da ne bude zabune, ovo ne govorim zbog ideje da bosnaci treba da imaju veca prava od hrvata, hrvati su u igri samo kao malobrojni da dokazemo da su bilo kakve podjele besmislene i da se napravi jedan novi okvir za reforme gdje ce se postvati gradjanska prava i trasirati put ka pravom politickom drustvu a ne etnokratiji. kad se ove reforme sprovedu slobodno se opet izjasnjavajte kako hocete ali sad nam je potrebno da BOSANACA bude sto vise bez obzira kako se zovu!
potrebno nam je da izadjemo iz labirinta konsitutivnosti naroda a sad nam je prilika da nas bude vise od hrvata i da dokazemo da je konstitutivnost naorda besmislena i da nam treba građanski ustav. presuda sejdic finci, zajedno sa popisom stanovnistva gdje je broj bosanaca makar jednak broju jednog od konstitutivnih naroda jednostavno vuce pozitivne pravne i politicke posljedice za jacanje drzave bih.
da ne bude zabune, ovo ne govorim zbog ideje da bosnaci treba da imaju veca prava od hrvata, hrvati su u igri samo kao malobrojni da dokazemo da su bilo kakve podjele besmislene i da se napravi jedan novi okvir za reforme gdje ce se postvati gradjanska prava i trasirati put ka pravom politickom drustvu a ne etnokratiji. kad se ove reforme sprovedu slobodno se opet izjasnjavajte kako hocete ali sad nam je potrebno da BOSANACA bude sto vise bez obzira kako se zovu!
-
niko poseban
#298 Re: Izjasnicu se kao Bosanac
Za neke ovdje istorija počinje '92.
Vidio bih vas kakvi bi bili da vam je 100 000 (minimalno) sunarodnjaka,Srba,civila ubijeno u najvećem genocidu ikad na ovim prostorima.
Vidio bih vas kakvi bi bili da vam je 100 000 (minimalno) sunarodnjaka,Srba,civila ubijeno u najvećem genocidu ikad na ovim prostorima.
Last edited by niko poseban on 03/11/2012 16:46, edited 1 time in total.
-
sultan Suljo
#299 Re: Izjasnicu se kao Bosanac
nemaš ti pojma ni šta pišeš, a kamoli o čemu drugomDomoeb wrote:
koliko ti imas godina? ko kaze da je jedna grupa "divljacka" a da druga nije? gdje je u naucnoj interpretaciji jedna genetska grupa apriori civilizirana a druga divljacka?
to sto ti pricas je dakle demagogija, glupost. mislis da si pametan ako si negdje nasao dijagrame sa hapologrupama a pojma nemas ni sta to znaci ni koliko je relevantno istrazivanje, ni na kojem uzorku je radjeno, ni da je to potvrdjeno iz vise izvora, a o interpretaciji kako su negi geni divlji smijesno je i pricati...
prije nego padneš kao padobranac na temu, čitaj sve postove, divljake SLAVENE, srbe i hrvate koji su sa sjevera doselili na Balkan naziva Boris Dežulović, ja ga citiram i podržavam u potpunosti
što se tiče genetike, mogu ti biti profa doktor, a tvoja pitanja samo govore da ti o tome pojma nemaš
- Akadi
#300 Re: Izjasnicu se kao Bosanac
Da se ponovo formira Jugoslavija da li bi i dalje bio Bosanac ili bi se izjasnio kao Jugosloven?Domoeb wrote:cak apelujem na ljude koji se primarno osjecaju kao bosnjaci a ne kao bosanci, da se ipak izjasne kao bosanci radi dobra drzave bosne i hercegovine.