Izgubila Bosna i Hercegovina!

dugacki

#76 Re: Izgubila Bosna i Hercegovina!

Post by dugacki »

mo_ne_ra wrote:
CVIKERASH wrote:BUNITE SE sto se slavi u sarajevu pobjeda turske,,,a niko ne spominje slavljenje i orgijanje hrvata i srba kad njihove selekcije pobjede.moje je pravo da navijam za tursku jer su mi drazi od hrvatske selekcije
Mi slavimo pobjedu Hrvatske jer smo Hrvati, imamo HRVATSKE putovnice i to je naša matica. Oduvjek se iz Zapadne Hercegovine išlo u Zagreb i u školu i tražiti posla. Ukoliko ste vi Turci, molim lijepo jednom se konačno izjasnite tko ste i što ste???
mo_ne_ra.... de Boga ti.... mo_ne_sra
ero_sa_onog_svijeta

#77 Re: Izgubila Bosna i Hercegovina!

Post by ero_sa_onog_svijeta »

ja ne zamjeram što se slavi pobjeda Turske. iako se pitam što se nije slavil apobjeda protiv Čeha ili Švicaraca, i onda se dolazi do zaključka: SLAVI SE PORAZ HRVATSKE.

Kompleksi manje vrijednosti, frustracije, bijede, jada
moe_syzlak

#78 Re: Izgubila Bosna i Hercegovina!

Post by moe_syzlak »

ero_sa_onog_svijeta wrote:ja ne zamjeram što se slavi pobjeda Turske. iako se pitam što se nije slavil apobjeda protiv Čeha ili Švicaraca, i onda se dolazi do zaključka: SLAVI SE PORAZ HRVATSKE.

kad smo kod komleksa ,STO SE NEKO NOC KRENULO U RAZBIJANJE BOSNAJCKOG DIJELA VITEZA NAKON POBJEDE NAD NJEMACKOM???JEL TO U PITANJU KAKO TI KAZES Kompleksi manje vrijednosti, frustracije, bijede, jada???
JEL SAMO MI BOSNJACI SMO ISKOMPLEKSIRANI???
PRICAS GLUPOSTI
ero_sa_onog_svijeta

#79 Re: Izgubila Bosna i Hercegovina!

moe_syzlak wrote:
ero_sa_onog_svijeta wrote:ja ne zamjeram što se slavi pobjeda Turske. iako se pitam što se nije slavil apobjeda protiv Čeha ili Švicaraca, i onda se dolazi do zaključka: SLAVI SE PORAZ HRVATSKE.

kad smo kod komleksa ,STO SE NEKO NOC KRENULO U RAZBIJANJE BOSNAJCKOG DIJELA VITEZA NAKON POBJEDE NAD NJEMACKOM???JEL TO U PITANJU KAKO TI KAZES Kompleksi manje vrijednosti, frustracije, bijede, jada???
JEL SAMO MI BOSNJACI SMO ISKOMPLEKSIRANI???
PRICAS GLUPOSTI

Ti isti što su razbijali su bijednii, kompleksaši, glupani , bijednici. DA.

To je manjina koja nije znala na dostojanstven način proslavila pobjedu SVOJE REPKE!
Luke Perry

#80 Re: Izgubila Bosna i Hercegovina!

Post by Luke Perry »

Zna se kako bi se proslavila pobjeda nad Turcima pa otud toliko odusevljenje pobjedom Turaka. Ni manje, ni vise.
Mobile_Disco

#81 Re: Izgubila Bosna i Hercegovina!

Post by Mobile_Disco »

uhljug_s_koseva wrote:
Mobile_Disco wrote: Bravo.. prodji kroz Zenicu,Sarajevo,Tuzlu i reci da se zoves Anto,Davor,Igor itd.. niko te nece ni pogledati.. Idi u Capljinu,Siroki,Ljubuski i reci da se zoves Amir,Nermin,Aldin.. pa ces vidjet sta ce ti se desiti.. :x
Nemoj majke ti,sinoc se pokazalo kako je Sarajevo multi-kulti grad.I ne mozes nikako uporedjivat Sarajevo i Capljinu,srbi i hrvati su starosjedioci Sarajeva,a svi znamo da su Siroki,Ljubuski itd. jednonacionalna i nacionalisticka sela,kakvih ima na hiljade i srpskih i bosnjackih u BIH.Najzalosnije je sto Sarajevo postaje selo tipa Siroki,samo bosnjacka verzija.
Mobile_Disco wrote:Naravno da jesam.. Pored Turskih.. Juce po Zenici sam vidjao i dresove Hrvatske.. Vecina su mi poznanici.. Pa sta sad? Zezali smo se.. ko ce pobjediti.. nikakvih problema nije bilo..
Haha,pa ti fakat nisi normalan,kakvi ba Hrvatski dresovi,nemoj bajke pricat.

Jesio bio? Jesi vidio? :oops:
pinostratuss

#82 Re: Izgubila Bosna i Hercegovina!

Post by pinostratuss »

fixer wrote:
Mobile_Disco wrote:jesi siguran? jesi ikad bio hrvat u sa da to mozes tvrditi? ja sam dozivio milion puta negativne komentare, a nakon rata i sam napad, ali ih smatram izolovanim ekcesima. istina, sarajevo je mnogo vishe multi nego stolac, ali nije ni ono sacuvano od eventualnih problema.

Naravno da jesam.. Pored Turskih.. Juce po Zenici sam vidjao i dresove Hrvatske.. Vecina su mi poznanici.. Pa sta sad? Zezali smo se.. ko ce pobjediti.. nikakvih problema nije bilo..
nastavit cemo na pm ako te interesuju pojedinosti. pisi mi, nije ovo mjesto gdje cu iznositi svoje probleme.
opet ponavljam moje zelje koje su:
bakcimo se socijalnim temama, insistirajmo na suzivotu, rijesimo se etnicke uskogrudnosti, svako nek se bori protiv radikalizma iz svoje stale, ne generalizirajmo i pokazimo veliku toleranciju prema razlicitostima. svi koji misle da mogu ovako su mi prijatelji i braca. nikakvi turci iz turske niti hrvati iz hrvatske mi ne mogu biti primarniji od vas.
jako lijepo napisano! Kad shvatite da smo ljudi, iste krvi i da treba da zivimo zivot a ne da robujemo plemenima, vjerama i sl shvatit cete da je najpreci covjek a ne njegova religija ili boja koze.
paratrooper

#83 Re: Izgubila Bosna i Hercegovina!

Post by paratrooper »

ero_sa_onog_svijeta wrote:Ti isti što su razbijali su bijednii, kompleksaši, glupani , bijednici. DA.

To je manjina koja nije znala na dostojanstven način proslavila pobjedu SVOJE REPKE!
i ko ce platiti stetu ne-hrvatima u Vitezu. U sarajevu barem nikom nije falila dlaka s glave.
Luke Perry

#84 Re: Izgubila Bosna i Hercegovina!

Post by Luke Perry »

Oni koji nisu znali dostojanstveno proslaviti pobjedu SVOJE REPKE. :lol:
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

#85 Re: Izgubila Bosna i Hercegovina!

Post by mIRCerka »

paratrooper wrote:
ero_sa_onog_svijeta wrote:Ti isti što su razbijali su bijednii, kompleksaši, glupani , bijednici. DA.

i ko ce platiti stetu ne-hrvatima u Vitezu. U sarajevu barem nikom nije falila dlaka s glave.
osim sto se jedna navijacica turske repke onesvjestila i yamalo ispala iy kabrioleta...
JThomas

#86 Re: Izgubila Bosna i Hercegovina!

Post by JThomas »

Stolac92 wrote:Žalosno! Ne zbog utakmice, nego zbog toga što sam na ovom forumu od jutros pročitao komentare nekih ljudi koje poznajem, a u vezi sinoćnje utakmice, i shvatio da su to ljudi debilisanih mozgova, poremećenih vrijednosti i nevjerovatno seksualno izfrustrirani... Nažalost, živimo u društvu gdje većina nikad nije prešla granice nam zajedničke domovine, osim možda u Hrvatsku na kupanje... Ovi likovi su počeli donositi zaključke tipa "Sramota me!", "Razočaran sam!", "Ovo Sarajevo mi više nije isto..." i slično zbog nekolicine navijača jedne ili druge reprezentacije... Jednom mi je jedan poznati sportista rekao da je danas fudbala više druga vrsta rata nego sport. Sukobi između navijača obično nemaju nikakve veze sa samim sportom... nego je odraz problema između tih navijača. U jednu ruku je to dobro sve dok se frustracije ispoljavaju verbalnim vrijeđanjem, mahanjem zastava ili obilježja, navijačkim pjesmama i slično... međutim, ako je netrpeljivost između navijačkih strana stvarno ozbiljna i velika onda fudbalski teren postaje moderno ratište... Da mi ne živimo u ovakvom društvu, i da nemamo ovakve traume kakve imamo... ne bi bilo važno ko za koga navija... ali je biranje strana i osjećaj pripadnosti mnogo jači nego potreba da se suočimo sa stvarnim problemima... Mislim da je sinoć utakmica bila odlična... iako mi je prvih 118 minuta bila pravo dosadna... a ono što se desilo nakon utakmice mi je potpuno normalno, u jednu ruku dobro... jer je najgore bježati od problema i praviti se da ne postoji... Razočarali su me neki ljudi koji su razočarani sa onim što se sinoć i noćas desilo... i to mi je lekcija da je vrlo malo zdravih pojedinaca sa svojim jasno izgrađenim stavom...

Poznati muzičar mi je jednom rekao da se ljudi ne seksaju dovoljno i ne putuju izvan svojih sredina da bi mogli razviti individualnu svijest.
Kolektivna svijest ne zahtjeva aktiviranje mnogo moždanih vijuga... Poruka: Više seksa i putovanja!
i hajde ti sad meni objasni, ko je frustriran, ovi što su sinoć birali stranu, ili oni što nisu? misliš li da je tvoj prijatelj sportista u pravu ili u krivu? malo ti je kontradiktoran post.

ja sam razočaran ovim što se noćas desilo, razočaran sam bosancima koji pobjedu turske slave kao svoju (a ovim "drugim" već odavno, oni su ispričana priča), fali li meni seksa i putovanja, ili njima?
uhljug_s_koseva

#87 Re: Izgubila Bosna i Hercegovina!

Post by uhljug_s_koseva »

Mobile_Disco wrote:
uhljug_s_koseva wrote:
Mobile_Disco wrote: Bravo.. prodji kroz Zenicu,Sarajevo,Tuzlu i reci da se zoves Anto,Davor,Igor itd.. niko te nece ni pogledati.. Idi u Capljinu,Siroki,Ljubuski i reci da se zoves Amir,Nermin,Aldin.. pa ces vidjet sta ce ti se desiti.. :x
Nemoj majke ti,sinoc se pokazalo kako je Sarajevo multi-kulti grad.I ne mozes nikako uporedjivat Sarajevo i Capljinu,srbi i hrvati su starosjedioci Sarajeva,a svi znamo da su Siroki,Ljubuski itd. jednonacionalna i nacionalisticka sela,kakvih ima na hiljade i srpskih i bosnjackih u BIH.Najzalosnije je sto Sarajevo postaje selo tipa Siroki,samo bosnjacka verzija.
Mobile_Disco wrote:Naravno da jesam.. Pored Turskih.. Juce po Zenici sam vidjao i dresove Hrvatske.. Vecina su mi poznanici.. Pa sta sad? Zezali smo se.. ko ce pobjediti.. nikakvih problema nije bilo..
Haha,pa ti fakat nisi normalan,kakvi ba Hrvatski dresovi,nemoj bajke pricat.

Jesio bio? Jesi vidio? :oops:
Nisam,al sam zato nakratko svratio do Sirokog,bilo je dosta likova u Turskim dresovima i nije bilo nikakvih problema,zezali su se ko ce pobjedit sa ovim hrvatskim navijacima...Na kraju su svi popili po pivu i sve je bilo divno i krasno :lol:
Air Ramiz

#88 Re: Izgubila Bosna i Hercegovina!

Post by Air Ramiz »

Vozdra raja wrote:Neki su tako reagovali-pisali jer su bili ogorceni zbog poraza u utakmici. U tom trenutku oni su bili ljuti na sve!

Neki smatraju da bi svi mi trebali navijati za Hrvatsku jer su nam, eto, komsije. Hrvatska i Turska su mi strane drzave, stoga mogu navijati za koga hocu! Navijao sam za Tursku jer su mi drazi, a i zbog ovih domacih hrvata koji navijaju za susjednu a ne za svoju zemlju!
Ja cu uvijek navijat protiv Hrvatske, nebitno je ko je s druge strane, Brazil, Japan, Njemacka, Turska itd. Ne znam otkud tolika zacudjenost kod susjeda sto eto Bosnjaci ne vole Hrvatsku?! Bogami ko da su prespavali 90-te. Kad Hrvati na Markovom Trgu budu navijali za Srbiju, i Bosnjaci iz Mostara ce navijati za Hrvatsku...
kicky

#89 Re: Izgubila Bosna i Hercegovina!

Post by kicky »

ovdje svi traže, i očito nalaze, supstituciju ili nadopune svojim nedostatcima...jadno je da netko ovako zdušno slavi pobjedu Turske uz uzvik Bosna, Bosna sa plavo-žutom zastavom zavezanom oko pasa i sa crveno-bijelom zastavom u rukama. Jadno je da filozofija jednih postane opravdanje za filozofiju drugih...Ova utakmica potvrđuje samo jedno: Bogami smo svi isti!!! :bih: :ironično:
Mobile_Disco

#90 Re: Izgubila Bosna i Hercegovina!

Post by Mobile_Disco »

@Uhljig_s_koseva Nisam,al sam zato nakratko svratio do Sirokog,bilo je dosta likova u Turskim dresovima i nije bilo nikakvih problema,zezali su se ko ce pobjedit sa ovim hrvatskim navijacima...Na kraju su svi popili po pivu i sve je bilo divno i krasno

Nemoj onda bezze pricat.. Ja ti nemam sta lagati.. A ti ako hoces vjeruj.. ako neces tvoj problem..
Šandor

#91 Re: Izgubila Bosna i Hercegovina!

Post by Šandor »

uhljug_s_koseva wrote:Nemoj majke ti,sinoc se pokazalo kako je Sarajevo multi-kulti grad.I ne mozes nikako uporedjivat Sarajevo i Capljinu,srbi i hrvati su starosjedioci Sarajeva
Zanimljivo. Mislim da sam ovo prvi put u životu čuo prije nekih 10-ak godina. Zašto ne možemo porediti Sarajevo i Čapljinu? Pored svega što Hrvati rade svih ovih godina ideja BiH u tvojoj glavi "propadne" samo kad Bošnjaci malčice pokažu zube. Bošnjaci se moraju izvinjavati, vraćati izgubljeno povjerenje.... :shock: :lol:

U Čapljini je prije rata živjelo preko 3000 Srba, 7000 Bošnjaka, i 14000 Hrvata. Zašto se ne bi moglo porediti? Reci mi, molim te?
Air Ramiz

#92 Re: Izgubila Bosna i Hercegovina!

Post by Air Ramiz »

kicky wrote:ovdje svi traže, i očito nalaze, supstituciju ili nadopune svojim nedostatcima...jadno je da netko ovako zdušno slavi pobjedu Turske uz uzvik Bosna, Bosna sa plavo-žutom zastavom zavezanom oko pasa i sa crveno-bijelom zastavom u rukama. Jadno je da filozofija jednih postane opravdanje za filozofiju drugih...Ova utakmica potvrđuje samo jedno: Bogami smo svi isti!!! :bih: :ironično:
Bogami ne potvrdjuje, jer nije niko ubijen nakon utakmice u zapadnom Mostaru, a u istocnom su padale glave kad je Hrvatska ranije igrala...
Vedoni

#93 Re: Izgubila Bosna i Hercegovina!

Post by Vedoni »

Meni je isto malo zasmetalo ono preseravanje i slavljenje Turske pobjede. Prije 5 godina sam i ja redovno slavio gubitak Hrvatske reprezentacije u fudbalu...na kraju krajeva... ratovali smo s tom zastavom i ljudima koji su se u nju kleli...ali priznajte...da nesto nije u redu sa cijelim tim pogledom na zivot.
Ideal bi bio da kad Hrvatska igra, da mi u Bosni navijamo za Hrvatsku i svakako kad BiH igra da u Hrvatskoj navijaju za BiH. Sve dalje od tog ideala je jako jako pogresan, retrogardan smjer za cijeli region.
ero_sa_onog_svijeta

#94 Re: Izgubila Bosna i Hercegovina!

paratrooper wrote:

onaj ko ju je pričinio ili onaj ko je bio dužan da do nereda ne dođe.

Svi pričate u nekakvim neredima, u Mostaru piše da je izbio rat i kaže se 10-20 navijača izazvalo nered.

Sinoć ej u Mostaru bilo nekoliko tisuća navijača Hrvatske, i tih 10-20 ljudi koji neznaju prihvatiti poraz su pravili nerede, znači 0.001 %.

Ja opet kažem, logićno je da Hrvati navijaju za Hrvatsku, Srbi za Srbiju, Bošnjaci za Tursku? :? :?

Meni je logičnije da se kaže nismo slavili pobjedu Turske već poraz Hrvatske, zavidni smo,ljubomorni smo i sl., nismo slavili kad su Turci pobijedili Čehe već samo Hrvate.

Jel tako?
paratrooper

#95 Re: Izgubila Bosna i Hercegovina!

Post by paratrooper »

pinostratuss wrote:Kad shvatite da smo ljudi, iste krvi i da treba da zivimo zivot a ne da robujemo plemenima, vjerama i sl shvatit cete da je najpreci covjek a ne njegova religija ili boja koze.
ljudi obicno prihvate greske, kada situacija postane beznadezna i nepopravljiva.
fixer

#96 Re: Izgubila Bosna i Hercegovina!

Post by fixer »

Air Ramiz wrote:
Vozdra raja wrote:Neki su tako reagovali-pisali jer su bili ogorceni zbog poraza u utakmici. U tom trenutku oni su bili ljuti na sve!

Neki smatraju da bi svi mi trebali navijati za Hrvatsku jer su nam, eto, komsije. Hrvatska i Turska su mi strane drzave, stoga mogu navijati za koga hocu! Navijao sam za Tursku jer su mi drazi, a i zbog ovih domacih hrvata koji navijaju za susjednu a ne za svoju zemlju!
Ja cu uvijek navijat protiv Hrvatske, nebitno je ko je s druge strane, Brazil, Japan, Njemacka, Turska itd. Ne znam otkud tolika zacudjenost kod susjeda sto eto Bosnjaci ne vole Hrvatsku?! Bogami ko da su prespavali 90-te. Kad Hrvati na Markovom Trgu budu navijali za Srbiju, i Bosnjaci iz Mostara ce navijati za Hrvatsku...
ma mozes ti navijati protiv hrvatske i imash razloge, ali ne mozes istovremeno traziti jedinstvenu bih i sam stetiti ionako loshem povjerenju medju narodima
Mobile_Disco

#97 Re: Izgubila Bosna i Hercegovina!

Post by Mobile_Disco »

ero_sa_onog_svijeta wrote:
paratrooper wrote:

onaj ko ju je pričinio ili onaj ko je bio dužan da do nereda ne dođe.

Svi pričate u nekakvim neredima, u Mostaru piše da je izbio rat i kaže se 10-20 navijača izazvalo nered.

Sinoć ej u Mostaru bilo nekoliko tisuća navijača Hrvatske, i tih 10-20 ljudi koji neznaju prihvatiti poraz su pravili nerede, znači 0.001 %.

Ja opet kažem, logićno je da Hrvati navijaju za Hrvatsku, Srbi za Srbiju, Bošnjaci za Tursku? :? :?

Meni je logičnije da se kaže nismo slavili pobjedu Turske već poraz Hrvatske, zavidni smo,ljubomorni smo i sl., nismo slavili kad su Turci pobijedili Čehe već samo Hrvate.

Jel tako?
Jesmol slavili kad su Hrvati izgubili od Makedonije? :D
Air Ramiz

#98 Re: Izgubila Bosna i Hercegovina!

Post by Air Ramiz »

ero_sa_onog_svijeta wrote: Meni je logičnije da se kaže nismo slavili pobjedu Turske već poraz Hrvatske, zavidni smo,ljubomorni smo i sl., nismo slavili kad su Turci pobijedili Čehe već samo Hrvate.

Jel tako?
Pa nije tako. Niko nije protiv Hrvatske zato sto je ljubomoran na Hrvatsku?! Nego zato sto Hrvatsku dozivljavamo kao agresora. Kad je Francuska 1998 pobjedila Hrvatsku i tad se slavilo u ovim podjeljenim gradovima po Srednjoj Bosni. Znaci nije bitno ko dobija Hrvatsku, bitno je da Hrvatska gubi i tu nema velike filozofije. Zasto ti recimo ne navijas za Srbiju?
krivorijek

Post by krivorijek »

Evo da probamo malo drugacije pogledati na istu stvar: da se 93 nije dogodilo to sto se dogodilo, svi bi jucerasnji 'turski navijaci' navijali za Hrvatsku!
paratrooper

#100 Re: Izgubila Bosna i Hercegovina!

Post by paratrooper »

ero_sa_onog_svijeta wrote:

Jel tako?
pa ja sam nekim slucajem navijao za Hrvatsku , ali to je zato sto nisam znao za te nerede u Vitezu, inace bih i ja navijao za Tursku. Jel posteno ?
Locked