Izgled poslije 30tih i njegovo odrzavanje

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

eluna

#26 Re: Izgled poslije 30tih i njegovo odrzavanje

Post by eluna »

krater wrote:
eluna wrote:mene teše salsa :D

i pravilna prehrana, ali temperatura mi je odnjela 3 kg
sad si taman ili mora jos odnijeti? :D
kako kome :D

neki me mole da ne tešem više, neki čekaju da se stešem još malo :lol: :lol: :lol:
krater

#27 Re: Izgled poslije 30tih i njegovo odrzavanje

Post by krater »

eluna wrote:
krater wrote:
eluna wrote:mene teše salsa :D

i pravilna prehrana, ali temperatura mi je odnjela 3 kg
sad si taman ili mora jos odnijeti? :D
kako kome :D

neki me mole da ne tešem više, neki čekaju da se stešem još malo :lol: :lol: :lol:
dobro, zima je pa se nabaci koja kila, tamo tokom ljeta skini jos :D :lol:
eluna

#28 Re: Izgled poslije 30tih i njegovo odrzavanje

Post by eluna »

kako ti znaš koliko treba da skinem?? :D
krater

#29 Re: Izgled poslije 30tih i njegovo odrzavanje

Post by krater »

eluna wrote:kako ti znaš koliko treba da skinem?? :D
ne znam, ali "pretpostavljam" da is obucena :lol:
eluna

#30 Re: Izgled poslije 30tih i njegovo odrzavanje

Post by eluna »

krater wrote:
eluna wrote:kako ti znaš koliko treba da skinem?? :D
ne znam, ali "pretpostavljam" da is obucena :lol:
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

:thumbup:
suncica24

#31 Re: Izgled poslije 30tih i njegovo odrzavanje

Post by suncica24 »

madtv wrote:
micamaca321 wrote:Super je ta prica o modernim zapadnim zenama koje stizu sve ali realnost je da je to vrlo tesko izvodivo.
Stanje je kakvo je takvo je i tesko da se moze promjeniti, jer se ovdje vecinom zivot svodi na zivotarenje i zivljenje od danas do sutra. Tesko ce zena koja radi 5-6 dana u sedmici aktivno po 9 sati dnevno za neku mizernu platu, ima djecu i ostale obaveze stici i uskladiti vrijeme koje je stvarno njoj potrebno. Slicna stvar i za muskarce.

Do 30te sve nekako ide, a poslije dosta toga staje. Mnogi faktori na koje mi ne mozemo uticati imaju veliki znacaj i to je nazalost tako.
:thumbup:
stizu al' u filmovima :mrgreen:
Što se tiče muškaraca, nekako čim se ožene udomaćine se. Čak i oni najzgodniji, ma i oni sa baby faceom prebace se u tu "domaćin" varijantu. To valjda da na njemu se vidi da se kod njih kući dobro jede, ima za popit', a bogami i prilegne počesto (čak i kad nije stanje takvo) :D
Nije to da odrastu, od dječaka i momaka u muškarce, već baš onako... gazda look.

A što se tiče žena, ja bih tu upotrijebila "rusku formulu" :D . Do 30-te šmika, štikle, minjak, špice, koketiranje, dernek, hopla-cupla... Ha 30-ta prođe, hop po maramu (figurativno) i zamotaj se u babušku :D
Marama: trajna, pramenovi, frizure i vikleri, suknja do koljena i košulja a la Seada Palavrić, u sivoj varijanti (ta je omiljena), i stil života kuća-pita-mahala (s djecom ili bez djece).
Jednostavno, je li to kulturološki, ili je socijološki, ali tako je.
Dokazano na primjeru skoro pa 70% žena koje poznajem.

I da, u oba slučaja život se svede na pojest-popit i ohanut. Mislim, koliko puta se pitam šta rade svi ti ljudi oko mene kad ništa ne rade? Bulje u tv?
Jesi čitao ovo? Jok. Idem u pozorište... Sjoooo. Jeste li za planinu? Može, ako ćemo autom do gore, onda gore razvalit roštilj pa opet autom natrag. Vidi jeftine karte za Pariz, Rim, Beč... A-a. Haj'mo heklat, plest, ima škola plesa, aerobic, vidi super ponuda za bazen, haj'mo na skijanje... Čuj, sad će mi Sulejman, čujemo se kasnije :mrgreen:
(Da se razumijemo, radi se o mladim ljudima, sa dobrim, prilično dobrim ili čak odličnim poslovima koji baš nisu u egzistencijalnoj krizi... Mada, očito je da su bukvalno u egzistencijalnoj krizi :roll: )
madtv

#32 Re: Izgled poslije 30tih i njegovo odrzavanje

Post by madtv »

@suncica24, a i to za muskarce si upravu...iz licnog iskustva, jarani koji su se pozenili, za manje od godinu dana svi su nabacili kile na sebe, jedva za prepoznati :)

valjda se ljudi opuste previse (i da, sve im je mrsko, pogotovo ako treba nesto bez auta :mrgreen: )
ptičica

#33 Re: Izgled poslije 30tih i njegovo odrzavanje

Post by ptičica »

Tema otvorena prije dva dana, a jedva dvije stranice :D
Dovoljan dokaz o stanju kod nas :lol:
Ili je malo onih koji ce priznati da su preko 30 :D
MedenoSrce

#34 Re: Izgled poslije 30tih i njegovo odrzavanje

Post by MedenoSrce »

Ma evo meni jos nije preko 30 ali uzivam da mi govore da izgledam mladje pa zato uvijek kazem da imam koju godinu vise, pa me ono zacudjeno pogledaju pa kazu

"Jao pa nikad ti ne bih dao..."

"Ne brini ne bih ni ja tebi" ja odgovorim i tako
krater

#35 Re: Izgled poslije 30tih i njegovo odrzavanje

Post by krater »

MedenoSrce wrote:Ma evo meni jos nije preko 30 ali uzivam da mi govore da izgledam mladje pa zato uvijek kazem da imam koju godinu vise, pa me ono zacudjeno pogledaju pa kazu

pa i izgledas mladje, hahahaha :lol:
krater

#36 Re: Izgled poslije 30tih i njegovo odrzavanje

Post by krater »

sherbett wrote:
MedenoSrce wrote:Ma evo meni jos nije preko 30 ali uzivam da mi govore da izgledam mladje pa zato uvijek kazem da imam koju godinu vise, pa me ono zacudjeno pogledaju pa kazu

:thumbup: :-D :-D ja poludim kad mi daju jedno 2-3 manje, ono kao..tako puno mi daješ!!
zar i ti :lol: :lol:
MedenoSrce

#37 Re: Izgled poslije 30tih i njegovo odrzavanje

Post by MedenoSrce »

sherbett wrote:šta zar i ja? :twisted:
nemam 30, al izgledam mlađe :D

a ja mislila i ti mu ne bi dala :mrgreen:
muniza

#38 Re: Izgled poslije 30tih i njegovo odrzavanje

Post by muniza »

Iskreno, meni kao muškarcu i nije neka prednost što izgledam mlađe.
krater

#39 Re: Izgled poslije 30tih i njegovo odrzavanje

Post by krater »

sherbett wrote:
MedenoSrce wrote:
sherbett wrote:šta zar i ja? :twisted:
nemam 30, al izgledam mlađe :D

a ja mislila i ti mu ne bi dala :mrgreen:
ovisi koliko daje :D
150 po satu :lol:
krater

#40 Re: Izgled poslije 30tih i njegovo odrzavanje

Post by krater »

evropski standard :mrgreen: :lol:
fatamorgana

#41 Re: Izgled poslije 30tih i njegovo odrzavanje

Post by fatamorgana »

ptičica wrote:Tema otvorena prije dva dana, a jedva dvije stranice :D
Ko prizna pola mu se prasta znaci izgledace k'o da ima 15, :lol:
MedenoSrce

#42 Re: Izgled poslije 30tih i njegovo odrzavanje

Post by MedenoSrce »

lako je tebi fatko pricati ti 4 banke pregur'o pa dosao ovdje omladini pametovati
fatamorgana

#43 Re: Izgled poslije 30tih i njegovo odrzavanje

Post by fatamorgana »

MedenoSrce wrote:lako je tebi fatko pricati ti 4 banke pregur'o pa dosao ovdje omladini pametovati

Ma vidi se da si siroke ruke, ne skrtaris, :lol:
ptičica

#44 Re: Izgled poslije 30tih i njegovo odrzavanje

Post by ptičica »

fatamorgana wrote:
ptičica wrote:Tema otvorena prije dva dana, a jedva dvije stranice :D
Ko prizna pola mu se prasta znaci izgledace k'o da ima 15, :lol:
I ti si galantan :lol:
krater

#45 Re: Izgled poslije 30tih i njegovo odrzavanje

Post by krater »

sherbett wrote:uffff :-)
ja to nikad neću shvatiti!
zato sto ti fali 30 kg :lol:
fatamorgana

#46 Re: Izgled poslije 30tih i njegovo odrzavanje

Post by fatamorgana »

moda56 wrote:ma fati se moze sve oprostiti.. :D :)
Evo odma' se osjecam 5 godina mladje, :)
respo

#47 Re: Izgled poslije 30tih i njegovo odrzavanje

Post by respo »

ja svoj odrzavam u ovlastenim servisima :D
jazzer

#48 Re: Izgled poslije 30tih i njegovo odrzavanje

Post by jazzer »

Jessie B wrote:Meni su ove godine dosad najmanje traumatičan period života. Nakon svih eksperimenata, trke u svim pravcima, previše želja, nikad dovoljno vremena i novca - sad je vrijeme kad vjerujem da svaka prosječna žena ima najviše potencijala da uživa u životu. Meni puno znači što sam uspjela odbaciti bezbroj loših navika i što sam u stanju uživati u kretanju i brizi za sebe. Svakodnevno najmanje sat vremena pješačenja i sat tjelovježbe. Od svih mojih sklonosti/ovisnosti kretanje je nešto najljepše. Troškovi? To ne mora koštati ništa ako čovjek izabere da hoda umjesto gradskog prevoza ili auta. Vježbati/plesati se može i u svom domu.
Ljudi navode mnogo izgovora zašto ne mogu da se posvete sebi. Žao mi je ali život nema reprizu i neće biti prilike za popravni (primjećujem da mnogo ljudi živi u uvjerenju da će biti neko poslije kada će sve nadoknaditi).
Upoznala sam jednog muškarca koji mi je pričao kako se nakon nekih promašaja u životu i lutanja po svijetu vratio u Sarajevo. Ubrzo nakon što se zaposlio u firmi je upoznao djevojku koju će ubrzo i oženiti. Instant porodica, beba i sve ostalo. Nakon par godina braka, žena se pretvorila u ženturaču s 30 kg više koju više nije zanimalo ništa osim kako se što prije negdje zavaliti i žderati. Uz nju i taj njihov novi način života i on se udebljao do trenutka kad se počeo gaditi sebi. Odlučio je da se vrati planinarenju i još nekim aktivnostima kojima se bavio ranije. Nju je preklinjao da ide s njim, kaže da joj je jedanput poklonio polugodišnju članarinu u nekom fitnes centru…ali da je ništa nije moglo pokrenuti. Postala mu je odbojna i nije imao nikakvu želju za seksom. Dao joj je ultimatum da se potrudi ili će tražiti razvod. Nije se potrudila. Rekla mu je da je ona riješila sva svoja životna pitanja i da se sad može opustiti. (???) Čovjek se više nije vidio u toj ulozi i razveo se.
A onda u pricu ulazis ti i...odosmo off topic :) (izvini, morao sam :) )

Ne vjezbam osim na play stationu :) . Ne trcim, idem autom na svaku udaljenost vecu od 200 m.
Pijem, pusim, jedem masno..Ne pazim uopste sta unosim u organizam. Ali sam jako zahvalan svom ocu
na kojeg sam izgleda ''povukao''. Ili da zahvalim zeninim kulinarskim ''vjestinama'' :) .
Uvijek oko 80 kg +/- 2 do 3 kg, sto je na moju visinu bas ok, utegnut :), nemam stomaka. Nista kreme
osim one poslije brijanja :) .

Eh sad, svjestan sam i ja da to ne moze potrajati do kraja zivota i da bi trebalo planirati neke fizicke aktivnosti.
Obzirom na moju agilnost sklekovi u spavacoj ce biti krajnji domet :) . Nekako bi mi bilo lakse recimo trcati kada bi imao nekoga ko bi to radio sa mnom, cisto da nije dosadno. Ono, trcimo malo, sjednemo na klupu, zapalimo :) pa opet trcanje.Ovako, tesko. Jednostavno nemam naviku, nije mi bilo ''pod moranje'' pa nisam nalazio vrijeme za fizicke aktivnosti, osim za fudbalski termin sa rajom. Ali da ce trebati mijenjati nacin zivota u tom pogledu, trebace.
sha_ba

#49 Re: Izgled poslije 30tih i njegovo odrzavanje

Post by sha_ba »

fatamorgana wrote:
moda56 wrote:ma fati se moze sve oprostiti.. :D :)
Evo odma' se osjecam 5 godina mladje, :)
ovo pratim 8-)
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
alijagoro

#50 Re: Izgled poslije 30tih i njegovo odrzavanje

Post by alijagoro »

Jessie B wrote:Meni su ove godine dosad najmanje traumatičan period života. Nakon svih eksperimenata, trke u svim pravcima, previše želja, nikad dovoljno vremena i novca - sad je vrijeme kad vjerujem da svaka prosječna žena ima najviše potencijala da uživa u životu. Meni puno znači što sam uspjela odbaciti bezbroj loših navika i što sam u stanju uživati u kretanju i brizi za sebe. Svakodnevno najmanje sat vremena pješačenja i sat tjelovježbe. Od svih mojih sklonosti/ovisnosti kretanje je nešto najljepše. Troškovi? To ne mora koštati ništa ako čovjek izabere da hoda umjesto gradskog prevoza ili auta. Vježbati/plesati se može i u svom domu.
Ljudi navode mnogo izgovora zašto ne mogu da se posvete sebi. Žao mi je ali život nema reprizu i neće biti prilike za popravni (primjećujem da mnogo ljudi živi u uvjerenju da će biti neko poslije kada će sve nadoknaditi).
Upoznala sam jednog muškarca koji mi je pričao kako se nakon nekih promašaja u životu i lutanja po svijetu vratio u Sarajevo. Ubrzo nakon što se zaposlio u firmi je upoznao djevojku koju će ubrzo i oženiti. Instant porodica, beba i sve ostalo. Nakon par godina braka, žena se pretvorila u ženturaču s 30 kg više koju više nije zanimalo ništa osim kako se što prije negdje zavaliti i žderati. Uz nju i taj njihov novi način života i on se udebljao do trenutka kad se počeo gaditi sebi. Odlučio je da se vrati planinarenju i još nekim aktivnostima kojima se bavio ranije. Nju je preklinjao da ide s njim, kaže da joj je jedanput poklonio polugodišnju članarinu u nekom fitnes centru…ali da je ništa nije moglo pokrenuti. Postala mu je odbojna i nije imao nikakvu želju za seksom. Dao joj je ultimatum da se potrudi ili će tražiti razvod. Nije se potrudila. Rekla mu je da je ona riješila sva svoja životna pitanja i da se sad može opustiti. (???) Čovjek se više nije vidio u toj ulozi i razveo se.
Mora da se i on probudio jednog jutra i skontao da je ne voli :roll:,a mozda je dobio nogu od svoje,pa tebe slagao da je podnio razvod braka,jer zene uvijek padnu na pricu da su bolje od ove prosle.
Post Reply