Izetbegovic nudio podjelu BiH Tudjmanu??

Post Reply
Prenj

Post by Prenj »

addem wrote:Vrijeme nacionalista je u svakom slucaju proslo. Tu se slazem, ali isto tako mislim da je bratstvo jedinstvo nemouce postici, jer to bratstvo jedinstvo i u prosloj drzavi je bilo varka. Sve kasnije udari brat na brata.

Kad kazes da ne seremo sa Zelenim Beretkama ti mene vrijedas, vrijedjas moju zemlju, njene zakone. Kad vrijedjas predsjednika moje zemlje koji je vodio u najgorem momentu ti opet mene vrijedjas vrijedjas. Covjece to je historija, tako stoji u knjigama a ti si se sad naso pametan praviti da mijenjas ono sto pise. To se ne radi po forumima.

Alija nije davao naredjenja da se ljudi ubijaju jer je vjernik bio. SDA je jedna korumpirana stranka, ali je isto tako i stranka koja je odmah stala uz narod kad je bilo najteze. Ja se ne sjecam da su se bivi komunisti trudili da uvoze i kupuju oruzje, kao sto je to cinila Patriotska Liga, il beretke. Cak stavise, Nijaz Durakovic je isao po upute u BG koje bi kasnije sprovodio u BiH. Lagumdzija je bio u predsjednistvu BiH. Odgovornost za sve sto je tada cinjeno po pitanju odbrane snosi i on, ma koliko se malo pitao u tom predsjednistvu.

Moja poenta je, a volio bi i da moderatori ovo procitaju. Nemojte da vrijedjate historiju odbrane ove zemlje i ljude koji su u njoj ucestvovali. Da se na nekom forumu u Americi pocne vrijedjati J.Washington bilo bi banova koliko hoces. Zelene beretke, patriotska liga, rahmetli Alija su historija koja je prosla. To je proslo vrijeme, a nema covjeka koji proslost moze promijenit pogotovo na forumu. Tvoje pravo da mrzis Aliju i Beretke niko ti ne osporava, ali nemoj to da cinis javno jer vrijedjas mene, moju zemlju i njenu historiju.
Addeme, izgleda da si ti ovaj rat dozivio samo iz knjiga.
Nijaz nikada nije isao po bilo kakve upute u BG, naprotiv.
Lagumdzija nije nikada bio clan Predsjednistva BiH.
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

Post by hrasno38 »

addem wrote:Vrijeme nacionalista je u svakom slucaju proslo. Tu se slazem, ali isto tako mislim da je bratstvo jedinstvo nemouce postici, jer to bratstvo jedinstvo i u prosloj drzavi je bilo varka. Sve kasnije udari brat na brata.

Kad kazes da ne seremo sa Zelenim Beretkama ti mene vrijedas, vrijedjas moju zemlju, njene zakone. Kad vrijedjas predsjednika moje zemlje koji je vodio u najgorem momentu ti opet mene vrijedjas vrijedjas. Covjece to je historija, tako stoji u knjigama a ti si se sad naso pametan praviti da mijenjas ono sto pise. To se ne radi po forumima.

Alija nije davao naredjenja da se ljudi ubijaju jer je vjernik bio. SDA je jedna korumpirana stranka, ali je isto tako i stranka koja je odmah stala uz narod kad je bilo najteze. Ja se ne sjecam da su se bivi komunisti trudili da uvoze i kupuju oruzje, kao sto je to cinila Patriotska Liga, il beretke. Cak stavise, Nijaz Durakovic je isao po upute u BG koje bi kasnije sprovodio u BiH. Lagumdzija je bio u predsjednistvu BiH. Odgovornost za sve sto je tada cinjeno po pitanju odbrane snosi i on, ma koliko se malo pitao u tom predsjednistvu.

Moja poenta je, a volio bi i da moderatori ovo procitaju. Nemojte da vrijedjate historiju odbrane ove zemlje i ljude koji su u njoj ucestvovali. Da se na nekom forumu u Americi pocne vrijedjati J.Washington bilo bi banova koliko hoces. Zelene beretke, patriotska liga, rahmetli Alija su historija koja je prosla. To je proslo vrijeme, a nema covjeka koji proslost moze promijenit pogotovo na forumu. Tvoje pravo da mrzis Aliju i Beretke niko ti ne osporava, ali nemoj to da cinis javno jer vrijedjas mene, moju zemlju i njenu historiju.
Pocinjem se pitati da li ti zaista znas citati. Ali s obzirom da znas pisati onda sumnjam da ne znas citati. Ja mogu da kazem sta god hocu i o Aliji i o Bertkama a pogotovo istinu koja strasno boli svakoga ko misli kao i oni. Prvo probaj me demantovati u bilo cemu sto sam napisao ako mozes. kao drugo ta je zemlja ito toliko moja koliko je tvoja. Kao trece opet svojatas to je bio i moj predsjednik mada ga ja nisam birao. Nemoj da se vracamo u istoriju u kojoj je bilo puno puno svijetlijih trenutaka za ovu zemlju nego vremena A.I. Sto se tice Amerike necu ti objasnjavati bego se raspitaj sta se moze a sta se ne moze a nemoj da lupas.
I jos te jednom upozoravam da ja nisam vrijedjao niti Aliju niti Beretke nego samo govorio o njihovim velikim greskama i shvati da ja ne mrzim Aliju a pogotovo svoju zemlju za koju sam dosta svoje krvi dao ali mrzim seronje koji misle da su Alija i SDA stvorili BiH. Nedaj boze da su ih oni stvarali ami svi lezali po zapadu. Od BiH ne bi ostalo ama bas nista.
Fair Life

Post by Fair Life »

Kako vam se da... s lutkama raspravljati?
bosan

Post by bosan »

Nikako mi nije jasno zasto Franjo ne pristade na podjelu BiH kad mu je nudjeno.E sad nek mi neko kaze da Tudjman nije najveci prijatelj i spasilac Bosne. :-) :roll: :D
addem

Post by addem »

Izvinjavam se za gresku koju sam napisao da je Lagumdzija bio u predsjednistvu. On je bio u vladi i to koliko se sjecam premijer 93. Sto nikako ne umanjuje njegovu odgovornost.
rei

Post by rei »

bosan wrote:Nikako mi nije jasno zasto Franjo ne pristade na podjelu BiH kad mu je nudjeno.E sad nek mi neko kaze da Tudjman nije najveci prijatelj i spasilac Bosne. :-) :roll: :D

znas i ti reci :lol: :-)
addem

Post by addem »

Alija nije stvorio BiH, ali su njegove zasluge ogromne. To narod u BiH cijeni i te kako. Pogledaj koliko recimo danasnja SDA i to ovako korumpirana dobija glasova i to sve na racun Alije i njegove politike. Narod je davno prepoznao onoga ko ce da ga vodi. Ti si dio tog naroda i moras se pomiriti sa cinjenicom da se u demokratskim drustvima ne bira dozivotni predsjednik, nego ga narod bira. A narod je svoje uvijek jasno rekao. Niko covjece na izborima nije mogao prici Aliji.

Svidjalo se kome to il ne Alija je historija. Ostali politicari su svakodnevnica i malo koji ce ostati upamcen.
emmiirr

Post by emmiirr »

A ko bi to po vama bio bolji vodja u ono vrijeme, jel ima neko ime i prezime da bise moglo izdvojiti?
el maffo

Post by el maffo »

emmiirr wrote:A ko bi to po vama bio bolji vodja u ono vrijeme, jel ima neko ime i prezime da bise moglo izdvojiti?

... a joooj brata, da je bio Sahbaz na njegovom mjestu ...... a joooooj ..... ma on bi njih sve shic, ma sve bi ih shiiiiiiiiiic ..... i jos bi dobro prosli, i jos bi dobro prosli ........ ma sutiiii, dobro bi oni prosli ..........
danas

Post by danas »

emmiirr wrote:A ko bi to po vama bio bolji vodja u ono vrijeme, jel ima neko ime i prezime da bise moglo izdvojiti?
meni uvijek prvo padne na pamet dr. hakija turajlic. klasicni planirani atentat od strane srba, znaci bio im je zestoka prepreka i moralo ga se ukloniti po svaku cijenu. mislim da ni dr. rusmir mahmutcehajic ne bi bio los, covjek je dosta ucinio za odbranu i nije sklon supljoj prici. vec sam nekoliko puta na forumu rekla da smatram da nijedan od njih dvojice ne bi postupio na stetu bosanske drzave i naroda. smatram da su obojica pripadala pro-bosanskim snagama, bez obzira na partije ciji su clanovi bili. ima jos ljudi (recimo, bogic bogicevic je istinski bosanski patriota) ali mislim da si trazio imena iz redova muslimana pa uvijek pomislim na ovu dvojicu. mozda grijesim, ovo je moje subjektivno vidjenje.
karanana

Post by karanana »

Izgleda da su neke izjave Franceka Juniora tacne i istinite. Jucer Ivo Komsic na HRT-u kaze da ga je Izetbegovic slao u Zagreb da ponudi Senioru konfederaciju sa Hrvatskom i vojni savez protiv Karadzica a nakon sto je to Francek odbio, Izetbegovic je opet poslao poruku u Zagreb rekavsi: Francek eto ti Zapadna Hercegovina, samo nas ostavi na miru. Ma totalno je Izetbegovic bio nesiguran i promjenjljiv covjek i nije znao sta hoce.
BGC

Post by BGC »

Ubijedjen sam da je Srebrenica prodana za Sarajevo.100%

Eto mi Alije....

Stave nam embargo na oruzje,i sad pucaj po muslimanima...Sjecam se dobro predsjednika Francuske,kad je bio rat pa kad je ubjedjivao cijeli svijet da se ovdje nista ne desava.Ili malog zutog,kad je opozvao avione iz Holandije,da granatiraju cetnike.Mamu mu zutu...
Al tek sad otvorite oci,sluzio sam 1g u JNA,pa kad vam ostavljaju opremu i oruzje u slucaju rata.Oni su nam je uzeli,a ja sretan da vise necu morati nositi oruzje....

Sreca pa je stavljen njima embargo na avione,pa cijelo bi Sarajevo bilo sravnjeno.

Kakav ljudi Alija,Tito je 3x veci covjek od njega....
Liberalism

Post by Liberalism »

Bosancima je normalno da probni rad kod privatnika traje duze (bez plate), nego sto im treba da im potpuni anonimus postane ''otac nacije''
rashid

Post by rashid »

bosniaque wrote:vidi sve general do generala, neda vas majka!

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
osa

Post by osa »

karanana wrote:Izgleda da su neke izjave Franceka Juniora tacne i istinite. Jucer Ivo Komsic na HRT-u kaze da ga je Izetbegovic slao u Zagreb da ponudi Senioru konfederaciju sa Hrvatskom i vojni savez protiv Karadzica a nakon sto je to Francek odbio, Izetbegovic je opet poslao poruku u Zagreb rekavsi: Francek eto ti Zapadna Hercegovina, samo nas ostavi na miru. Ma totalno je Izetbegovic bio nesiguran i promjenjljiv covjek i nije znao sta hoce.
koliko je samo takvih i sličnih aranžmana bilo, samo da li su bili iskreni to je drugo pitanje.
MuaDib

Post by MuaDib »

addem wrote:Da nije bilo Alije ne bi bilo rata.
Da nije bilo Alije ne bi ni bilo Armije BiH.
Da nije bilo Alije ti bi sada ucio srpski jezik.
Da nije bilo Alije Fikret Abdic sada ne bi bio u zatvoru vec bi bio predsjednik BiH ( Dijela velike srbije )
Da nije bilo Alije ti bi se borio na strani velikosrba protiv hrvatske secesije.
Da nije bilo Alije ti bi jos hodo Nemanjinom, Milosa Obilica, Vojvode Stepe Stepanovica.
Da nije bilo Alije tebi bi srce sad bilo na mjestu ne bi te ni dusa bolila jer bi komunisticke bitange tipa Zlatka Lagumzije vec odavno prodale Bosnu.
Da nije bilo Alije ti bi se sada mogao hvalit i ponosit sto si Srbin a ovako moras da pises ko posljednja hinja na ovom forumu ne bi li sta postigao, a nisi u stanju nista.
Da nije bilo Alije sad bi ste razmisljali kako da srusite Begovu dzamiju jer je bolje da se tu digne neki trgovacki centar.

E pa Alije je bilo, od vas Srba se i ne ocekuje da ga volite.

Da nije bilo Alije cijela bi Bosna Srebrenica bila.
Pa zar i Alija nije bio Srbin.
suncokret13

Post by suncokret13 »

BECHO wrote:
Jasho wrote:I nek se zna da Su Alija i SDA prodali Srebrenicu za Vogošću!
Srpska propaganda!
nije srpska propaganda,vec istina....to bi u zimu 1993 godine,
kongres sda
liberal

Post by liberal »

ma nepije to vode
mozes ti to objasnjavat koliko god hoces oni ce opet reci da je to neprijateljska propaganda :-)
osa

Post by osa »

suncokret13 wrote:
BECHO wrote:
Jasho wrote:I nek se zna da Su Alija i SDA prodali Srebrenicu za Vogošću!
Srpska propaganda!
kongres sda
nekako mi se čini da ovo sa srebrenicom stvarno nije čisto. pogledajmo samo primjer vukovara, koliko je tučen, razoren, koliko žrtava u borbi, koliko gubitaka četnika, a borila se šačica ( 600-800) boraca. nekako je srebrenica prelako pala, šaptom kao i mnoga druga mjesta u bih.
fantom slobode

Post by fantom slobode »

osa wrote:
suncokret13 wrote:
BECHO wrote: Srpska propaganda!
kongres sda
nekako mi se čini da ovo sa srebrenicom stvarno nije čisto. pogledajmo samo primjer vukovara, koliko je tučen, razoren, koliko žrtava u borbi, koliko gubitaka četnika, a borila se šačica ( 600-800) boraca. nekako je srebrenica prelako pala, šaptom kao i mnoga druga mjesta u bih.
To je smijesna postavka, Srebrenica nije imala dovoljno boraca, sistem organizacije odbrane nije ni postojao, mobilizacija nije nikada ni izvrsena, a bila je i pod stalnom propagandom neprijatelja(oni su cini mi se mogli samo slusati vijesti iz cetnickih izvora).Dio te propagande koja je stalno dolazila do tog naroda je bila zamjena teritorija i lijep zivot u Holandiji.Kada razmislis, kao obican covjek, lako pomislis, bolje to, nego ovo, vidi kako nam je.Gorazde, koje je cekala ista sudbina, nije palo, jer se uspjelo organizovati, dosle su snage iz Sarajeva, preko neprijateljske teritorije i organizacija odbrane je poboljsana (general Vranj sa meni se cini stotinjak vojnika).
osa

Post by osa »

fantom slobode wrote:
osa wrote:
suncokret13 wrote: nije srpska propaganda,vec istina....to bi u zimu 1993 godine,
kongres sda
To je smijesna postavka, Srebrenica nije imala dovoljno boraca, sistem organizacije odbrane nije ni postojao, mobilizacija nije nikada ni izvrsena, a bila je i pod stalnom propagandom neprijatelja(oni su cini mi se mogli samo slusati vijesti iz cetnickih izvora).Dio te propagande koja je stalno dolazila do tog naroda je bila zamjena teritorija i lijep zivot u Holandiji.Kada razmislis, kao obican covjek, lako pomislis, bolje to, nego ovo, vidi kako nam je.Gorazde, koje je cekala ista sudbina, nije palo, jer se uspjelo organizovati, dosle su snage iz Sarajeva, preko neprijateljske teritorije i organizacija odbrane je poboljsana (general Vranj sa meni se cini stotinjak vojnika).
ok je sve to ali ono je bila 91 ovo 95 oružje slično, ali u srebrenici daleko više ljudi i slabiji neprijatelj. srebrenica nakon ulaska srba nije bila razrušena ni stoti dio kao vukovar.
nexo

Post by nexo »

...........
Last edited by nexo on 08/07/2010 18:06, edited 1 time in total.
pinkzelena

Post by pinkzelena »

dupli
Last edited by pinkzelena on 10/10/2007 02:20, edited 1 time in total.
pinkzelena

Post by pinkzelena »

rei wrote:
Bosanac_21 wrote:Nemam rijeci :?
Stvarno smo nisko dogurali :roll:
Daj bolan dok je rahmetli Alija Izetbegovic bio ziv niko ga nije
ponizivao ovoliko koliko se sad radi, al najlakse je na nekoga koga vise
nema. Covjek je sve dao od sebe za ovu zemlju i zato mu hvala
,
a sad price da je on djelio Bosnu?
Izgleda da oni koji su nad nama pocinili agresiju sad treba da se tretiraju
kao heroji
:x

ma pusti Bosanac koja sve bagra dolazi na ove forume pitaj boga
ma vise gotovo i ne citam te baljezgarije...
:-?
:thumbup:
suncokret13

Post by suncokret13 »

emmiirr wrote:Posto je moj posljednji post izazvao mnogo polemike , objasnicu neke stvari detaljnije.

1. Temelj obrambeno-oslobodilackog rata:

Jos u ljeto 1991. na inicijativu vrha SDA (Alija Izetbegovic), osnovana je vojna formacija pod nazivom "Patriotska liga"(19.7.1991) , a nesto kasnije formacija pod nazivom "Zelene beretke-Bosnae". Ove dvije formacije bile su pod direktnom komandom stranke SDA ,a njihov glavni cilj je bio da se na kakav-takav nacin odupre srpskom agresoru, gdje je posebna paznja bila usmjerena na grad Sarajevo. Da nije bilo ovih formacija 2.maja 1992. godine Sarajevo bi zauzela JNA i rat bi bio zavrsen.
Mislim da su Patriotska liga i Zelene bertke dovoljan pokazatelj u direktnom ucescu rahmetli Alije Izetbegovica u konretnom vojnom organizovanju odbrane Republike Bosne i Hercegovine...

2.Teza o izjednacavanju zrtve i agresora zadrzana je u samom nazivu teme.

Pozdrav,

???

zar se svo vrijeme nije pricalo,da je izvrsena agresija na narod koji nije naoruzan i koji nije bio spreman na rat ?????

zar predsjednik nije umirivao narod rjecima,

''Mirno spavajte,rata nece biti''

zar nije bila trampa vogosce za srebrenicu ( zima 1993 ) ?

zar nije bilo ''tajnih'' pregovora u BEC-u ( Austrija ) vladajucih stranaka hdz,sda i sds,oko podjele BiH ?

zar nisu bili veliki jarani izebegovic i krajisnik ?

zar nisu OPLJACKANE pare koje su dolazile kao pomoc za BiH ?

zar nisu bile opljackane sve radnje u Sarajevu na pocetku rata,a nijedan chetnik nije sisao u grad ????.

tamo na jedno topicu se prica o Titovim zlocinima za vrijeme a i poslije II sv.rata,a niko ne spominje i zlocine na zarobljenim ''autonomasima'' koji i dan danas zive izuzetno tesko ???

mudjahedini u sastavu armije BiH i islamizacija.

narod sve,zna al'opet
k'o svabo,trala-la,trala-la,
nikako da se uhaviza.
Post Reply