Addeme, izgleda da si ti ovaj rat dozivio samo iz knjiga.addem wrote:Vrijeme nacionalista je u svakom slucaju proslo. Tu se slazem, ali isto tako mislim da je bratstvo jedinstvo nemouce postici, jer to bratstvo jedinstvo i u prosloj drzavi je bilo varka. Sve kasnije udari brat na brata.
Kad kazes da ne seremo sa Zelenim Beretkama ti mene vrijedas, vrijedjas moju zemlju, njene zakone. Kad vrijedjas predsjednika moje zemlje koji je vodio u najgorem momentu ti opet mene vrijedjas vrijedjas. Covjece to je historija, tako stoji u knjigama a ti si se sad naso pametan praviti da mijenjas ono sto pise. To se ne radi po forumima.
Alija nije davao naredjenja da se ljudi ubijaju jer je vjernik bio. SDA je jedna korumpirana stranka, ali je isto tako i stranka koja je odmah stala uz narod kad je bilo najteze. Ja se ne sjecam da su se bivi komunisti trudili da uvoze i kupuju oruzje, kao sto je to cinila Patriotska Liga, il beretke. Cak stavise, Nijaz Durakovic je isao po upute u BG koje bi kasnije sprovodio u BiH. Lagumdzija je bio u predsjednistvu BiH. Odgovornost za sve sto je tada cinjeno po pitanju odbrane snosi i on, ma koliko se malo pitao u tom predsjednistvu.
Moja poenta je, a volio bi i da moderatori ovo procitaju. Nemojte da vrijedjate historiju odbrane ove zemlje i ljude koji su u njoj ucestvovali. Da se na nekom forumu u Americi pocne vrijedjati J.Washington bilo bi banova koliko hoces. Zelene beretke, patriotska liga, rahmetli Alija su historija koja je prosla. To je proslo vrijeme, a nema covjeka koji proslost moze promijenit pogotovo na forumu. Tvoje pravo da mrzis Aliju i Beretke niko ti ne osporava, ali nemoj to da cinis javno jer vrijedjas mene, moju zemlju i njenu historiju.
Nijaz nikada nije isao po bilo kakve upute u BG, naprotiv.
Lagumdzija nije nikada bio clan Predsjednistva BiH.