IZDANI

arman1
Grijem se na: ljubav bližnjih svoj
Vozim: šta klepim
Horoskop: BOG

#26 Re: IZDANI

Post by arman1 »

Shiba wrote: 06/07/2020 23:30
arman1 wrote: 06/07/2020 22:09 Znam da je bilo svega u našim redovima...
Meni je ovo zapelo za oko, možeš li da rastumačiš na šta tačno misliš ovdje ako nije problem? Hvala unaprijed.
Pa nismo baš suborce kupili po moralu, nego po mudima da smiju na metak i na nož. Nisu baš svi bili moralne vertikale. Bilo je i onih koji su pokušavali i šta se ne smije. Ali su takvi bili u manjini. Mada je nekad dovoljan jedan čovjek da sve glava zaboli.
Nekako s proljeća

#27 Re: IZDANI

Post by Nekako s proljeća »

Tema bi trebala da u fokus stavi sudski proces državljaninu Bosne i Hercegovine Huseinu Mujanoviću u srbijanskom pravosudnom sistemu, indirektno optužnicu koja mu se stavlja na teret i žrtve navodnog ratnog zločina zbog kojih je osuđen prvostepenom presudom po svim tačkama optužnice na deset godina zatvora. Obzirom da je od hapšenja do danas proteklo dvije godine, Mujanović bi trebao odležati još osam godina zatvora. Nisam pravnik pa ne znam je li ovo i konačna presuda ili se ima pravo žalbe i je li moguće da se drugostepenom presudom njegov status izmijeni.

Ako se već naprđuje na temi, korektnije je da se ono usmjeri na žrtve, nekih tridesetak ''logoraša'' uglavnom pravoslavne vjeroispovijesti, na području Hrasnice tokom 1992.
Ako ni to, onda na paradoksalnu situaciju koju imamo kroz primjer da Srbija sudi našem državljanu za navodni ratni zločin koji nije počinjen na području Srbije. To je već priča o ekstradiciji, uobičajenom pravilu da se optuženom sudi u državi čiji je državljanin.

Ako je Mujanović zaista odgovoran za ono što mu se stavlja na teret optužnicom, o kakvoj je izdaji riječ.
Kikibombona

#28 Re: IZDANI

Post by Kikibombona »

Nekako s proljeća wrote: 07/07/2020 10:00Nisam pravnik pa ne znam je li ovo i konačna presuda ili se ima pravo žalbe i je li moguće da se drugostepenom presudom njegov status izmijeni.
Prvostepena, ima pravo zalbe.

Glavno je pitanje, da li je Mujanović drzavljanin Srbije????

Ako nije, kako mu mogu suditi, posto u tom slučaju nema veze sa Srbijom, niti je drzavljanin niti su zlocini pocinjeni u Srbiji.

Ako Srbija krsi medjunarodne zakone, zasto se BiH ne zali medjunarodnim institucijama?
Nekako s proljeća

#29 Re: IZDANI

Pa eto, u odnosu na tvoje predhodne komentare ovaj zadnji je najkorisniji :thumbup: . Valjda smo u stanju zajedno doći do odgovora na pitanja i dileme koje se javljaju u vezi ovog slučaja. Moguće je da ima dvojno državljanstvo. Pokušat' ću doći do pdf optužnice u kojoj bi se trebala nalaziti takva informacija.
Kikibombona

#30 Re: IZDANI

Post by Kikibombona »

Nekako s proljeća wrote: 07/07/2020 10:22 Pa eto, u odnosu na tvoje predhodne komentare ovaj zadnji je najkorisniji :thumbup: . Valjda smo u stanju zajedno doći do odgovora na pitanja i dileme koje se javljaju u vezi ovog slučaja.
Pa dobro, Arman1, pokretač teme, smatra da je izdan od strane vlasti. To je valjda tema - izdani.

Ja smatram da sam pokraden, da su mi u dobroj mjeri unistili mladost i protjerali kamaru drugova. I jos se nisu zaustavili, sve nemilosrdno unistavaju.
duh_sa_sjekirom

#31 Re: IZDANI

Post by duh_sa_sjekirom »

Sačekajte malo sa tim stvarima...
Trenutno je prioritet da se podijele pozicije i imenovanja
:D
Seyfo

#32 Re: IZDANI

Post by Seyfo »

Prosječan SDA-ovac se ne libi zloupotrebljavati rat,genocid, Srebrenicu, stradanja pa naravno i ovakvu presudu, da sebi prisvoji korist u dnevno-političke svrhe.

I čini to hladno, spremno, bez razmišljanja i ustezanja. Sto posto je uvjeren da je neko tamo trebao i morao stradati da bi on mogao to da zloupotrijebi.

Kada postane očigledno da nemaju ništa drugo na ponude, opet hladno i bez ustezanja se sjete genocida i rata, gdje je ko bio u ratu (to se ne odnosi na njih naravno), i opet priču vraćaju nazad.

A sve vrijeme krađa,otimačina uz selam alejk.
duh_sa_sjekirom

#33 Re: IZDANI

Dok ste se vi borili neko je morao da misli i o privatizaciji, zar ne? Vi mislite da je to lahko?
:D
General War

#34 Re: IZDANI

Post by General War »

arman1 wrote: 06/07/2020 22:09 Bio sam borac ARBiH. Znam da je bilo svega u našim redovima ali moja čast i čast večine mojih saboraca ostala je neokaljana.
Nisam ukrao, slagao, prevario. Nisam IZDAO.
A sad znam da sam IZDAN.
Izdani smo od onih koje smo branili. Običnog naroda koji je za malo gole guzice na pinku zaboravio šta se dešavalo po Istočnoj Bosni, Krajini, Od onih koji su za malo brčkanja u moru zaboravili zlo po Hercegovini. Svaki dan je teže biti svjestan činjenice da smo se borili za nešto što se sada krčmi.
Nisam od onih koji pred parlamentom traže guzovače. Poslije rata sam pljunuo u ruke radio i zaradio i usput i fakultet završio.
Koštalo me zdravlja ali se nisam ponizio i jeftino prodao. Prodao nekom stranačkom hohštapleru koji je u ratu zaradio i sad nam vedri i oblači.
I svaki dan doživim poniženje kad vidim kako su obični ljudi postali jeftini.
A oni koji su nas u devedesetim klali i raseljavali sad to rade na druge perfidnije načine.
Kad sam čuo za presudu borcu ARBiH u beogradu kao da su mi nekog rođenog osudili. Za 2 godine niko od naših balija nije ga kako treba obišao, ponudio mu pomoć. Valjda se stide. Šta li? A ovi se ne stide pomagati porodice karadžića, maldića, praljka i inih.
Sad me stid što pripadam ovako ljigavom narodu. Jedno veliko FUUUUJ!!!!!!!!!
Kakav stid, bitno je ubiti u covjeku nadu provjerenim metodana d ne znas ko je protiv tebe a ko za tebe...sve ostalo je lakse drzati covjeka pod kontrolom...
Lazni patriotizam-Check!
Lazna opozicija-Check!
Lazno sudstvo-Check!
Lazni moral-Check!
...i ko ce biti sljedeci put sa mudima da ista pokaze ili krene kad ne zna ko mu je za ledjima?
duh_sa_sjekirom

#35 Re: IZDANI

Neki još nisu shvatili da agresija Srbije na BiH nikad nije ni stala, samo se prilagodila trenutnim okolnostima.
Sljedeća oružana agresija nije pitanje volje ili želje već samo trenutka i pogodnih međunarodnih odnosa.
Jedini spas za BiH jeste NATO kišobran, protiv kojeg srpski političari tako svojski rade.
Istovremeno se tzv. probosanski blok ( :lol: ) bavi bitnijim stvarima tipa kadroviranja, javnih nabavki itd. :D
General War

#36 Re: IZDANI

Post by General War »

duh_sa_sjekirom wrote: 07/07/2020 11:30 Neki još nisu shvatili da agresija Srbije na BiH nikad nije ni stala, samo se prilagodila trenutnim okolnostima.
Sljedeća oružana agresija nije pitanje volje ili želje već samo trenutka i pogodnih međunarodnih odnosa.
Jedini spas za BiH jeste NATO kišobran, protiv kojeg srpski političari tako svojski rade.
Istovremeno se tzv. probosanski blok ( :lol: ) bavi bitnijim stvarima tipa kadroviranja, javnih nabavki itd. :D
"probosanski blok" je najveca ubleha prodata narodu...to je organizacija koja je tu da raskrcmi ono sto ih slijedi shodno dogovoru.
Nekako s proljeća

#37 Re: IZDANI

Optužnica pdf: http://www.hlc-rdc.org/wp-content/uploa ... anovic.pdf
Izvor na kojem se može naći i link iznad, kao i izvještaji sa suđenja iz različitih perioda je sa sajta ''fonda za humanitarno pravo'', klikom na ''datum'' može se steći više saznanja o toku suđenja optuženog Mujanovića. Link: http://www.hlc-rdc.org/Transkripti/hrasnica.html

Jedan od priloga koji se odnosi na odbranu optuženog ću objaviti kao fotografije radi bolje preglednosti:
Image
Image
Image
Oštećeni u predmetu:
Image

Njihove izjave o lišavanju slobode i odnosu ka njima mogu se pročitati na sljedećem linku: http://www.hlc-rdc.org/wp-content/uploa ... godini.pdf
Shiba

#38 Re: IZDANI

Post by Shiba »

arman1 wrote: 07/07/2020 09:05
arman1 wrote: 06/07/2020 22:09 Znam da je bilo svega u našim redovima...
Meni je ovo zapelo za oko, možeš li da rastumačiš na šta tačno misliš ovdje ako nije problem? Hvala unaprijed.
Pa nismo baš suborce kupili po moralu, nego po mudima da smiju na metak i na nož. Nisu baš svi bili moralne vertikale. Bilo je i onih koji su pokušavali i šta se ne smije. Ali su takvi bili u manjini. Mada je nekad dovoljan jedan čovjek da sve glava zaboli.
Hvala lijepo. Bez sarkazma i ikakve loše namjere stvarno cijenim što si odvojio vrijeme.

Sad, shodno ponuđenom odgovoru, naredno pitanje se samo nameće - da li je Husein bio neko od koga "sve glava zaboli"?
BHCluster

#39 Re: IZDANI

Post by BHCluster »

Kikibombona wrote: 07/07/2020 04:28
BHCluster wrote: 07/07/2020 00:23 Onima na vlasti, opoziciji i njihovim sendvicarima zelim dug zivot i tesku bolest. Gnjide nesposobne, svi zajedno mozete u Bratunac pa proslavite!
Image
Svi su isti, svi su jednako krivi?
Je li to?

SDA vlada 30 godina, nadmašili su Josifa Staljina. Sve ovo su oni napravili. Oni su raselili ljude, kriminslizovsli drzavu, srusili ekonomiju. Mladost odlazi a ne radja se nova.

Bosna je prezivjela despotske vladare, otomane i austro-ugare, jugoslavije... ali izgleda nece SDA.
Apsolutno su svi koje sam naveo isti, sposbni da ubiru dnevnice i sendvice. Kakva je vladajuca garnitura kretena koja nije u stanju da zastiti svoje gradjane, kakva je opozicija koja nije u stanju da izvrsi pritisak na vlast, da ne ulazim u one sitne duse sto se prodase za sendvic da bi pizdili po drustvenim mrezama i forumima.
arman1
Grijem se na: ljubav bližnjih svoj
Vozim: šta klepim
Horoskop: BOG

#40 Re: IZDANI

Post by arman1 »

Shiba wrote: 07/07/2020 13:09
arman1 wrote: 07/07/2020 09:05

Hvala lijepo. Bez sarkazma i ikakve loše namjere stvarno cijenim što si odvojio vrijeme.

Sad, shodno ponuđenom odgovoru, naredno pitanje se samo nameće - da li je Husein bio neko od koga "sve glava zaboli"?
Lično dotičnog ne poznajem i da li ima imalo odgovornosti ne mogu 100% sigurno odgovoriti. To treba da kaže BH tužilaštvo ili Hag, a nikako tužilaštvo agresora. Ako je koliko je dlaka učinio što se ne smije treba da snosi odgovornost ali ovo u beogradu nije suđenje nego odstrele i nastavak agresije.
Ono što imam informacija o ovom konkretnom slučaju svodi se da im je mogao za suđenje polužiti i zatvorski kuhar, na kraju bi sudili da je kuhao nejač.
Kikibombona

#41 Re: IZDANI

Post by Kikibombona »

BHCluster wrote: 07/07/2020 13:14Apsolutno su svi koje sam naveo isti, sposbni da ubiru dnevnice i sendvice. Kakva je vladajuca garnitura kretena koja nije u stanju da zastiti svoje gradjane, kakva je opozicija koja nije u stanju da izvrsi pritisak na vlast, da ne ulazim u one sitne duse sto se prodase za sendvic da bi pizdili po drustvenim mrezama i forumima.
Naravno da su svi krivi. Krivi smo ja i ti kao clanovi drustva. Krivo smo sto ih tolerisemo, sto ne cinimo skoro nista da se situacija popravi. Vlast je uvijek refleksija naroda.

Ali, ne mozes ti biti kriv jednako kao Bakir Izetbegović.

On i njegova stranka 30 godina vode drzavu i njihova krivica je najveca.
BHCluster

#42 Re: IZDANI

Post by BHCluster »

Kikibombona wrote: 07/07/2020 13:24
BHCluster wrote: 07/07/2020 13:14Apsolutno su svi koje sam naveo isti, sposbni da ubiru dnevnice i sendvice. Kakva je vladajuca garnitura kretena koja nije u stanju da zastiti svoje gradjane, kakva je opozicija koja nije u stanju da izvrsi pritisak na vlast, da ne ulazim u one sitne duse sto se prodase za sendvic da bi pizdili po drustvenim mrezama i forumima.
Naravno da su svi krivi. Krivi smo ja i ti kao clanovi drustva. Krivo smo sto ih tolerisemo, sto ne cinimo skoro nista da se situacija popravi. Vlast je uvijek refleksija naroda.

Ali, ne mozes ti biti kriv jednako kao Bakir Izetbegović.

On i njegova stranka 30 godina vode drzavu i njihova krivica je najveca.
Tom kretenu su minirali ocev mezar a on nije u stanju ni da rijesi to pitanje a kamol nesto drugo a vlada sa oko 25% neki kazu par % manje neki vise, a "opozicija" dnevnica legla opali kakvo obavjestnje za javnost avaj stoku i to je to, naror slegne ramenima nek ne puca dok oni sto imaju sta u glavi odose.
Bloo
Globalna šefica

#43 Re: IZDANI

Post by Bloo »

Nesto me interesuje...ko mu placa odbranu?
Da li smo se mi isprsili ili.mora o svom trosku?
Bloo
Globalna šefica

#44 Re: IZDANI

Post by Bloo »

https://preokret.info/index.php/2020/07 ... anet-huso/

Da li je neko upoznat sa info sto se iznose ovdje?
Da je drzavljanin Srbije i predmet Hrasnica 1..ostatak teksta je nepismena bljuvotina.
jazzer

#45 Re: IZDANI

Post by jazzer »

Bloo wrote: 07/07/2020 13:57 Nesto me interesuje...ko mu placa odbranu?
Danas imamo vjerovatno par stotina udruzenja koja okupljaju demobilisane borce. Udruzenja koja dobijaju
pare sto iz budzeta, sto iz donacija. Ustvari su udruzenja koja na poziv vlasti blokiraju ulice, pisu pisma
podrske Novalicu i drugim lopovima a najmanje brinu o borcima.

I sve to fino naplate.

Stoga bih se iznenadio da oni uopste znaju ko je Husejin i kakva mu je sudbina.
General War

#46 Re: IZDANI

Post by General War »

Bloo wrote: 07/07/2020 14:02 https://preokret.info/index.php/2020/07 ... anet-huso/

Da li je neko upoznat sa info sto se iznose ovdje?
Da je drzavljanin Srbije i predmet Hrasnica 1..ostatak teksta je nepismena bljuvotina.
Ima li otovren ovaj slucaj na Sudu BiH, ako ima od kada?
CotSuljakovic

#47 Re: IZDANI

Post by CotSuljakovic »

Kikibombona wrote: 07/07/2020 05:06
CotSuljakovic wrote: 07/07/2020 04:31 naravno i sljedeci put u trgovini bujrum po srbijanske proizvode i proizvode iz rs, kupujte po pekarama simpatizera ratnih zlocinaca. samo ih jacajte, dajte im pare. kakve to ima veze, agresija ili rat kako ga danas zovu se zavrsio prije 25 godina. naravno, u ocima bosnje je tako samo sto drugi ne misle tako.
klalo se prije 75, klalo se prije 25 i vjerovatno ce opet za pedesetak jer bosnjo nikad pameti doci nece.
citam neki clanak za dzanana musu i novinar ,amerikanac valjda, pise kako se nada da ce u musi proraditi bosanski inat, hrabro srce bosanca koji nema pardona ni prema kome i kontam kakva budaletina. pa jadnijeg naroda sa manje samopostovanja nigdje na zemaljskoj kugli nema.
nabijem svakog ko genocidasu fening ostavi da ga ovaj moze jebavati danas, sutra i kroz 20 godina.
uvlaci se u supak ,balijanderu glupi, nek cetalji jos lakse po tebi kenjaju, za drugo i nisi.
malo se digne halabuka kad uhapse ganica, pa divjaka, pa jurisica, pa opet malo kad osude mujanovica i kroz 7 dana ide prica ko nas bre zavadi i svi smo isti. ja trosim svoje pare gdje ja hocu. naravno, ali nemoj mi onda suplje kad sutra zaustave nekog drugog ratnog komandanta ili vojnika i osude ga jer se branio od agresora.
doduse ne znam ni sta ocekujem od naroda, koji svojevoljno finansira odbrane mladicu, karadzicu i drugim zlocincima. oni to i ne kriju a balijandera to ne interesuje. ne tice ga se.
I ovaj autosovinizam je totalno pretjeran.

Hrvatski Konzum u Srbiji je pun Srba. Običan covjek kada ide u prodavnica ne misli na Jasenovac i NDH.

Srpske prodavnice u Gradišci i drugim gradovima su pune Hrvata iz Hrvatske koji dolaze kupovati jeftinije proizvode. Niko tada ne misli na Vukovar i Ovcaru.

...

I na kraju bosnjacki Bingo u RS je pun srpskih kupaca.

...

Ove male raspale ekonomije ne mogu opstati ako ne saradjuju. I ovako su jadne, nikakve. Mladi masovno odlaze jer nema nikakve perspektive.

...

Mi smo stručnjaci da se uhvatimo za nebitne stvari, da radi drveta ne vidimo sumu. Bosnjak ce biti jak kada bude obrazovan, vrijedan, bogat... kada u svojoj avliji unisti kriminal, korupciju i nepotizam.

A to gdje ces kupiti pavlaku i kiflu je marginalno pitanje.
halo wannabe kurd, preskoci me supljom pricom.o ti, koji vidis sumu.
zaboli me dupe gdje kupuje hrvat,srbin a i svabo.kupuj padjeni jogurt i kifle kod manje.
svaki fening cetniku je fening protiv sebe, danas, sutra, za 50 godina. reci mojim prijateljima koji oca upoznali nisu da je nebitno sto finansiras istog onog kojem je drago sto su mu oca ubili. uplati sebi vikend u visegradu u vilinu vlas. zaboli me dupe, radi sta hoces ali preskoci mene i u skokovima znas vec sta.
finansiraj dodatno one koji podrzavaju koljace.
duh_sa_sjekirom

#48 Re: IZDANI

Shiba wrote: 07/07/2020 13:09 Sad, shodno ponuđenom odgovoru, naredno pitanje se samo nameće - da li je Husein bio neko od koga "sve glava zaboli"?
Čak i da jeste, šta država Srbija ima s tim?
Čovjek je vjerovatno državljanin BiH, ono za što ga se tereti počinjeno je na teritoriji BiH.
Znači li ovo da, kad npr. Švabo premlati nekog Bosanca u Minhenu treba da mu sudi kantonalni sud u Sarajevu?
Bloo
Globalna šefica

#49 Re: IZDANI

Post by Bloo »

duh_sa_sjekirom wrote: 07/07/2020 14:17
Shiba wrote: 07/07/2020 13:09 Sad, shodno ponuđenom odgovoru, naredno pitanje se samo nameće - da li je Husein bio neko od koga "sve glava zaboli"?
Čak i da jeste, šta država Srbija ima s tim?
Čovjek je vjerovatno državljanin BiH, ono za što ga se tereti počinjeno je na teritoriji BiH.
Znači li ovo da, kad npr. Švabo premlati nekog Bosanca u Minhenu treba da mu sudi kantonalni sud u Sarajevu?
U linku/clanku se navodi da je drzavljanin Srbije...
duh_sa_sjekirom

#50 Re: IZDANI

Bloo wrote: 07/07/2020 13:57
Nesto me interesuje...ko mu placa odbranu?
Iz iskustva jedne moje bivše kolegice čiji je otac bio optužen za ratne zločine i suđeno mu je na Sudu BiH, odbranu su najvećim dijelom platili sami-prodali nekretnine, uzeli kredite i sl
Locked