Nažalost moja gospođa mama neće moći glasati jer je umrla u svojoj 87. godini prije nekoliko dana!PipiDugaDevetka wrote:@KatoZlatokosa,KatarinaKosaca wrote:Moja je tegoba to što mi je nedelja jedini slobodan dan pa mi se jako teško izvući iz kreveta, mo ja je tegobai što na biračkom mjestu gdje pripadam gomila stogodišnjaka stoji u redu i željno čeka da uđe iza zavjese, što haris silajdžić glasa na istom mjestu pa me novinaru guraju kamerama, moja je tegoba to što mi nitko nije ponudio bar lažno obećao da će uvesti javne natječaje u javna poduzeća, moja je tegoba to što ne da pretpostavljam nego empirijski znam da će se moji porezi trošiti na njihov javašluk i lopovluk, moja je tegoba što ću u oktobru sići i stajati sa penzionerima, biti gurana od novinara da izaberem isto zlo koje sada imam da ne bih sebi prigovarala da mi tako i treba kad sam pasivna, moja je najveća tegoba što nemam manjeg zla u zemlji u kojoj živim, tj. moja je tegoba što živim u zemlji u kojoj je riječ opozicija nepoznat pojam.
Prilično nadahnuto si objasnila tegobu. Uspio sam nagovoriti zeta i sestru da iz Crne Gore-H.Novi doputuju na dan izbora. Tegoba! Trošak, povelik. Sreća, pa ''umiljata jagnjad od dvije države dokumenta imaju'', te će glasati protiv ovih na vlasti.
Mic po mic = dva mica i nakupi se glasova ''protiv''. Vrijeme će učiniti da se stvori istinska opozicija. Ponesi stolicu na izborno mjesto k'o Amerikanci kada su izabrali Barak Obamu.
Još mi preostaje da prijavim materu za dolazak mobilnog tima. Moram navratiti do mjesne zajednice da je prijavim. Temperaturu ovih dana ima moja gospodja mama, pa se bojim da neće dočekati 3. oktobar/listopad. Ja ću je prijaviti, pa šta Svemirska policija da. Živi u nadi, sreća nema druge adrese do adrese izbornog mjesta, penzionerima na izbornom mjestu poruči da izdrže još malo, neće dugo!
Priloži na Bez Cenzure nacrtanog Čiča Glišu ili Nanu Dišu.
EDIT:
Izraze saučešća/sućuti primam na PP.