IZBORI ZA PREDSEDNIKA SRBIJE

bbrs

Post by bbrs »

Stvarnost je mnogo drugačija druže moj,a i ja i ti to vrlo dobro znamo ,samo što to ja priznam a ti ne ali vremenom... :D
zavrzlama

Post by zavrzlama »

bbrs wrote:Stvarnost je mnogo drugačija druže moj,a i ja i ti to vrlo dobro znamo ,samo što to ja priznam a ti ne ali vremenom... :D

znam da je drugacija..zbog razmisljanja kao tvoje..... Babic se objesi u Hagu....Rukovodstvo RSK se sa pola teritorije Hrvtaske svede na jedan Beogrdaski podrum gdje funkcionisu kao vlada u egzilu...srbi se raselise po svijetu i nastanise Vojvodinu....prihvati se ti BIH na svakom njenom pedlju da se Dodik ne useli na Dedinje i ne osnuje vladu u egzilu...mani suplje o % ovim ili onim.. :)
bbrs

Post by bbrs »

zavrzlama wrote:
bbrs wrote:Stvarnost je mnogo drugačija druže moj,a i ja i ti to vrlo dobro znamo ,samo što to ja priznam a ti ne ali vremenom... :D

znam da je drugacija..zbog razmisljanja kao tvoje..... Babic se objesi u Hagu....Rukovodstvo RSK se sa pola teritorije Hrvtaske svede na jedan Beogrdaski podrum gdje funkcionisu kao vlada u egzilu...srbi se raselise po svijetu i nastanise Vojvodinu....prihvati se ti BIH na svakom njenom pedlju da se Dodik ne useli na Dedinje i ne osnuje vladu u egzilu...mani suplje o % ovim ili onim.. :)
Nema to veze sa onim o čemu ti ja pričam.Narod je svoju imovimu zamjenio ili prodao.Teritorije su etnički čiste.Doći će nove generacije i generacije i Srba i Bošnjaka i Hrvata koje će sutra reći:"ma boli me ona stvar za Banja Lukom"(Bošnjak),ovaj drugi će to isto reći za Sarajevom ....kao što su se rodile nove generacije Srba koje boli ona stvar za Kosovom(niti žive,niti imaju svojih sunarodnjaka da žive,niti imaju bilo kakve veze sa Kosovom).Vrijeme je čudo.A to što Dodik ima vilu na Dedinju?Pa hajde mi nađi ijednog iole ozbiljnijeg poltičara u BiH koji nema nešto slično?Nekom je draže Dedinje,nekom Trešnjevka a nekom centar Sarajeva ili šta već
zagi51

Post by zagi51 »

zavrzlama wrote:
bbrs wrote:Blago vama kad je kod vas sve u redu(mislim na 23%),pa ste zaokupljeni Srbijom
Znas li koliko je 49:3 to je 16,333333......onda kako je na tvojih 16,333% :D

Ti se odrices 51% BIH...a u BIH je sve na tri...ja se ne odricem manjeg entiteta...jer ga dijelimo na tri...znaci manje tvojih 16.3..nego onih 23 sto nudis nekome... :D

Ovo jest zajebancija za normalan svijet ..ali ovu zajebanciju su velikosrbi sproveli u praksi..pa dans su srbi u BIH svedeni na 16,3 % BIH...ako se racuna njihova zelja za podjelom BIH na tri dijela..jer ako se bude dijelilo ...onda se dijeli svaki entitet na tri ...a kako velikosrbi ne zele fedraciju ..onda ce dobiti 1/3 rs-a....

S toga BIH je cijela i srpska i bosnjacka i hrvtska i svih gradjana koji je osjecaju svojom a ne tih tvojih 23%...
Pa dobro ako Srbi imaju tih 16.3% sta vam onda smeta Republika Srpska.
Zasto stalno govorite da ste svedeni na najmanju teritoriju a najveci ste narod.
Najveci ste i imate 23%, Srba ima manje i imaju 16.3%.
Posto su Srbi skromni oni su zadovoljni i sa ovih 16.3% tako da nema razloga nista mjenjati.
Slazes se?
bbrs wrote:
zavrzlama wrote:

Nema to veze sa onim o čemu ti ja pričam.Narod je svoju imovimu zamjenio ili prodao.Teritorije su etnički čiste.Doći će nove generacije i generacije i Srba i Bošnjaka i Hrvata koje će sutra reći:"ma boli me ona stvar za Banja Lukom"(Bošnjak),ovaj drugi će to isto reći za Sarajevom ....kao što su se rodile nove generacije Srba koje boli ona stvar za Kosovom(niti žive,niti imaju svojih sunarodnjaka da žive,niti imaju bilo kakve veze sa Kosovom).Vrijeme je čudo.A to što Dodik ima vilu na Dedinju?Pa hajde mi nađi ijednog iole ozbiljnijeg poltičara u BiH koji nema nešto slično?Nekom je draže Dedinje,nekom Trešnjevka a nekom centar Sarajeva ili šta već
Ovo je upravo poenta svega i realnost koju mnogi ne zele prihvatiti.
Zbog ovog je onaj Britanac i stavio pare na Dodika kad se on kladio sa Alkalajem da ce se BIH raspasti za 10 godina.
Last edited by zagi51 on 21/01/2008 23:59, edited 1 time in total.
Klodovik

Post by Klodovik »

zagi51 wrote:
zavrzlama wrote:
bbrs wrote:Blago vama kad je kod vas sve u redu(mislim na 23%),pa ste zaokupljeni Srbijom

Ti se odrices 51% BIH...a u BIH je sve na tri...ja se ne odricem manjeg entiteta...jer ga dijelimo na tri...znaci manje tvojih 16.3..nego onih 23 sto nudis nekome... :D

Ovo jest zajebancija za normalan svijet ..ali ovu zajebanciju su velikosrbi sproveli u praksi..pa dans su srbi u BIH svedeni na 16,3 % BIH...ako se racuna njihova zelja za podjelom BIH na tri dijela..jer ako se bude dijelilo ...onda se dijeli svaki entitet na tri ...a kako velikosrbi ne zele fedraciju ..onda ce dobiti 1/3 rs-a....

S toga BIH je cijela i srpska i bosnjacka i hrvtska i svih gradjana koji je osjecaju svojom a ne tih tvojih 23%...
Zasto stalno govorite da ste svedeni na najmanju teritoriju a najveci ste narod.
Posto su Srbi skromni oni su zadovoljni i sa ovih 16.3% tako da nema razloga nista mjenjati.
Slazes se?
Promjena uvijek dobro dođe. Ako su (kako sam kažeš) Srbi tako skromni, zašto je, onda, problem da Kosovo bude neovisno?
bbrs

Post by bbrs »

zagi51 wrote:
zavrzlama wrote:

Slazes se?
A ovdje ti je većina da Srbi nemaju ništa a bogami ni Hrvati :D
zavrzlama

Post by zavrzlama »

zagi51 wrote:
zavrzlama wrote:

Slazes se?

Grijsis u koracima...rs nije = srbi....normalnim grdjanima BIH ne smetaju srbi...nego diskriminacija koja je nametnuta u obliku rs-a...znaci smeta diskriminacija..e sad sto ti pojam rs smatras za srpsko vlasnistvo i srpski ekskluzivitet..moras naci nekog iz srednjeg kamenog doba da sa njim raspravljas sa mnom to ide teze...

Ti ako mozes zivjeti u diskriminaciji i podrzavas diskriminirajuce elemente koji su saastavni dio rs-a..ja ne mogu.... niti moze vecina normlanog svijeta u BIH..niti bilo koga obavezuje to da postuje tu tvoju zelju da zadrzis diskriminaciju....ja cu diskriminaciju rusit jer je moralna obaveza...a ti nalazi nacine da diskriminaciju zadrzis i opravdas..posteno
zagi51

Post by zagi51 »

Klodovik wrote: Promjena uvijek dobro dođe. Ako su (kako sam kažeš) Srbi tako skromni, zašto je, onda, problem da Kosovo bude neovisno?
Meni nije problem problem da Kosovo bude nezavisno pa pretpostavljam da onda ni tebi nije problem da Republika Srpska bude nezavisna.
Slozio si se da promjena dobro dodje.
bbrs

Post by bbrs »

zavrzlama wrote:
zagi51 wrote:
zavrzlama wrote: Znas li koliko je 49:3 to je 16,333333......onda kako je na tvojih 16,333% :D

Slazes se?

Grijsis u koracima...rs nije = srbi....normalnim grdjanima BIH ne smetaju srbi...nego diskriminacija koja je nametnuta u obliku rs-a...znaci smeta diskriminacija..e sad sto ti pojam rs smatras za srpsko vlasnistvo i srpski ekskluzivitet..moras naci nekog iz srednjeg kamenog doba da sa njim raspravljas sa mnom to ide teze...

Ti ako mozes zivjeti u diskriminaciji i podrzavas diskriminirajuce elemente koji su saastavni dio rs-a..ja ne mogu.... niti moze vecina normlanog svijeta u BIH..niti bilo koga obavezuje to da postuje tu tvoju zelju da zadrzis diskriminaciju....ja cu diskriminaciju rusit jer je moralna obaveza...a ti nalazi nacine da diskriminaciju zadrzis i opravdas..posteno
O kakvoj ti diskriminaciji pričaš?Da bi se neko diskriminisao on mora postojati(u ovom slučaju u RS-u Bošnjaci i Hrvati) :-) Imovinski zakoni su provedeni u 99 % slučajeva.Ljudi su fino prodali ili zamjenili imovinu i tu se sva priča završava.kako ja mogu diskriminisati Bošnjaka ili Hrvata kad ih uopšte nema(neulazim u to da li su ljudi protjerani ili otišli za boljim životom )ali to je stvarno stanje.Tvoje prebivalište je vjerovatno federacija i vjerovatno ćeš nastaviti i dalje da se "boriš" sa tog mjesta :D
zagi51

Post by zagi51 »

zavrzlama wrote: Grijsis u koracima...rs nije = srbi....normalnim grdjanima BIH ne smetaju srbi...nego diskriminacija koja je nametnuta u obliku rs-a...znaci smeta diskriminacija..e sad sto ti pojam rs smatras za srpsko vlasnistvo i srpski ekskluzivitet..moras naci nekog iz srednjeg kamenog doba da sa njim raspravljas sa mnom to ide teze...

Ja nisam nikad ni rekao da da je RS = Srbi ali jeste RS = njeni gradjani.
Opet ne vidim zasto je to diskriminacija ikoga.
U RS-u ne zive samo Srbi vec ima i Hrvata i Bosnjaka i ostalih.
I gle cude zive normalno, rade, krecu se slobodno.
Imaju sva gradjanska prava kao i ostali.
Mogu i sa strane doci bilo u goste il da se presele i niko ih danas nece dirati.
Istina bilo je ranije incidenata al bilo ih je svagdje, ipak je nedavno buktio rat, al su u zadnje vrijeme svedeni na minimum i svi pojedinci ce odgovarati ako naruse javni red i mir u Republici Srpskoj.

Demokratija se kod nas jos razvija i ako ti RS nije vec sad potpuno demokratska, licno mislim da vecim dijelom jeste, sigurno ce to biti za 10-ak godina.

Mozda nekom smeta to sto su u RS-u vecina Srbi, sto ima naziv Republika Srpska i sto ima svoje simbole ali to nije diskriminacija.
I u Valoniji su Valonci u vecina i ona ima njihove simbole kao sto su u Kataloniji Katalonci u vecini i imaju svoje simbole.
Ipak tamo zive i Flamanci odnosno Spanci koji su konstitutivni al opet to nije diskriminacija jer imaju sva gradjanska prava.
bbrs

Post by bbrs »

zagi51 wrote:
zavrzlama wrote: Grijsis u koracima...rs nije = srbi....normalnim grdjanima BIH ne smetaju srbi...nego diskriminacija koja je nametnuta u obliku rs-a...znaci smeta diskriminacija..e sad sto ti pojam rs smatras za srpsko vlasnistvo i srpski ekskluzivitet..moras naci nekog iz srednjeg kamenog doba da sa njim raspravljas sa mnom to ide teze...

Mogu i sa strane doci bilo u goste il da se presele i niko ih danas nece dirati.
Istina bilo je ranije incidenata al bilo ih je svagdje, ipak je nedavno buktio rat, al su u zadnje vrijeme svedeni na minimum i svi pojedinci ce odgovarati ako naruse javni red i mir u Republici Srpskoj.

Demokratija se kod nas jos razvija i ako ti RS nije vec sad potpuno demokratska, licno mislim da vecim dijelom jeste, sigurno ce to biti za 10-ak godina.

Mozda nekom smeta to sto su u RS-u vecina Srbi, sto ima naziv Republika Srpska i sto ima svoje simbole ali to nije diskriminacija.
I u Valoniji su Valonci u vecina i ona ima njihove simbole kao sto su u Kataloniji Katalonci u vecini i imaju svoje simbole.
Ipak tamo zive i Flamanci odnosno Spanci koji su konstitutivni al opet to nije diskriminacija jer imaju sva gradjanska prava.
Pa koja će budala živjeti u jednom Gacku,Žepi,Nevesinju ... kad može na Vrelu Bosne ili još bolje u Švedskoj ili bilo kojoj drugoj zapadnoevropskoj zemlji.Isto tako ko je normalan da živi u Derventi ili Brodu a da napusti Zagreb ili Split..? :lol: :lol: :lol: Lakku noć :sleep: :sleep: :sleep:
max_power

Post by max_power »

bbrs wrote:O kakvoj ti diskriminaciji pričaš?Da bi se neko diskriminisao on mora postojati(u ovom slučaju u RS-u Bošnjaci i Hrvati) Roll Imovinski zakoni su provedeni u 99 % slučajeva.Ljudi su fino prodali ili zamjenili imovinu i tu se sva priča završava.kako ja mogu diskriminisati Bošnjaka ili Hrvata kad ih uopšte nema(neulazim u to da li su ljudi protjerani ili otišli za boljim životom )ali to je stvarno stanje.Tvoje prebivalište je vjerovatno federacija i vjerovatno ćeš nastaviti i dalje da se "boriš" sa tog mjesta
Jeli stvarno mislis da to sto sada nema Bosnjaka i Hrvata na toj teritoriji znaci da ih nece biti sutra?
Covjece ovo je 2007. godina. Ljudi putuju, sele, mjenjaju drzave radi posla bez problema. Ako zivis u zapadnoj evropi velika je sansa da u komsiluku imas makar 20-30 raznih nacionalnosti jer ovdje skoro da ne postoje etnicki homogene sredine.
A ta zapadna evropa nam je svima cilj, cak i Dodiku.
Kako ide vrijeme, ne samo da ce sve vise Bosnjaka i Hrvata ziviti u PC (ako bude i dalje postojala :D ) nego ce biti sve vise marokanaca, iracana, eritrejaca itd. :-D
nikad_izvini

Post by nikad_izvini »

bbrs wrote:
zagi51 wrote:

Pa koja će budala živjeti u jednom Gacku,Žepi,Nevesinju ... kad može na Vrelu Bosne ili još bolje u Švedskoj ili bilo kojoj drugoj zapadnoevropskoj zemlji.Isto tako ko je normalan da živi u Derventi ili Brodu a da napusti Zagreb ili Split..? :lol: :lol: :lol: Lakku noć :sleep: :sleep: :sleep:
Provokator.Što se svađaš sa pećinskim čovjekom.Ne želi da te shvati.Niti će.
Džaba gubiš vrijeme i živce :D
max_power

Post by max_power »

Ups nije 2007 nego 2008 godina :D :run:
Klodovik

Post by Klodovik »

zagi51 wrote:
Klodovik wrote: Promjena uvijek dobro dođe. Ako su (kako sam kažeš) Srbi tako skromni, zašto je, onda, problem da Kosovo bude neovisno?
Meni nije problem problem da Kosovo bude nezavisno pa pretpostavljam da onda ni tebi nije problem da Republika Srpska bude nezavisna.
Pa, taj ti stav sa neovisnošću nije nimalo skroman. Da RS može biti neovisna, ona bi to i bila.
zagi51

Post by zagi51 »

Klodovik wrote:
zagi51 wrote:
Pa, taj ti stav sa neovisnošću nije nimalo skroman. Da RS može biti neovisna, ona bi to i bila.
Pa da moze i Kosovo i ono bi vec bilo.
A to nije pitanje skromnosti nego jednakih prava za sve.
Jer ako Kosovo moze biti nezavisno zasto ne i RS a usput Albanci su nacionalna manjina a Srbi konstitutivan narod.
artzy

Post by artzy »

Nadam se da ce gradjani Srbije ostati dosljedni i nastaviti putem koji su izabrali krajem devedesetih. To je siguran put u jos vecu destabilizaciju te "vjestacke tvorevine" koja bi tako mogla da se unazadi jos kojih 20-tak godina kao sto su nas unazadili.

Da li ce novi precjednik konacno i dovesti Srbiju tamo gdje su i naumili. Mi samo treba da pokusamo da ucinimo da ne povuku i nas sa sobom. Nadam se da ce dobri ljudi Srbije naci put do Evrope i tako sacuvaju svoju djecu od nesrece dok se tamo stvari ne zavrse.

Zao mi je sirotinje koju ce sad njihova BH sabraca vracati nazad preko granice kao sto su i oni njih vracali.

Blizi se trenutak kada ce slobodu Srbije moci ostvariti samo oruzana pobuna. Mogu zamisliti da vojska braneci rezim nasrne na narod na ulicama. Ili pokusaj iste da "vrati suverenitet drzave na cijelu svoju teritoriju". Kad su mogli Sloveniju sto ne bi probali i Kosovo? Ili da razvuku raketne sisteme na granici - pa ce nama onda trebati stit protiv njih.

Hoce li nam NATO posuditi te stitove...? Ili prodati?

Borci za Novu Srbiju ce vjervatno moci racunati na gradjane Srbije koji nisu Srbi.

Valjal' scenario?
Klodovik

Post by Klodovik »

zagi51 wrote:
Klodovik wrote:
zagi51 wrote: Meni nije problem problem da Kosovo bude nezavisno pa pretpostavljam da onda ni tebi nije problem da Republika Srpska bude nezavisna.
Pa da moze i Kosovo i ono bi vec bilo.
A to nije pitanje skromnosti nego jednakih prava za sve.
Jer ako Kosovo moze biti nezavisno zasto ne i RS a usput Albanci su nacionalna manjina a Srbi konstitutivan narod.
Pa, neka RS onda proglasi neovisnost.
zagi51

Post by zagi51 »

artzy wrote:Nadam se da ce gradjani Srbije ostati dosljedni i nastaviti putem koji su izabrali krajem devedesetih. To je siguran put u jos vecu destabilizaciju te "vjestacke tvorevine" koja bi tako mogla da se unazadi jos kojih 20-tak godina kao sto su nas unazadili.

Da li ce novi precjednik konacno i dovesti Srbiju tamo gdje su i naumili. Mi samo treba da pokusamo da ucinimo da ne povuku i nas sa sobom. Nadam se da ce dobri ljudi Srbije naci put do Evrope i tako sacuvaju svoju djecu od nesrece dok se tamo stvari ne zavrse.

Zao mi je sirotinje koju ce sad njihova BH sabraca vracati nazad preko granice kao sto su i oni njih vracali.

Blizi se trenutak kada ce slobodu Srbije moci ostvariti samo oruzana pobuna. Mogu zamisliti da vojska braneci rezim nasrne na narod na ulicama. Ili pokusaj iste da "vrati suverenitet drzave na cijelu svoju teritoriju". Kad su mogli Sloveniju sto ne bi probali i Kosovo? Ili da razvuku raketne sisteme na granici - pa ce nama onda trebati stit protiv njih.

Hoce li nam NATO posuditi te stitove...? Ili prodati?

Borci za Novu Srbiju ce vjervatno moci racunati na gradjane Srbije koji nisu Srbi.

Valjal' scenario?
Gledas puno SF filmova.
U Srbiji ce Tadic pobijediti.
Kosovo ce proglasiti nezavisnost al bez stolice u UN-u i bice djelimicno izolovano dok ce sjeverni dio ostati u Srbiji.
Srbija ce uci u EU.
BIH ce uci u EU.
RS ce ostati dio BIH sa svim svojim nadleznostima i imace jos jace specijalne veze sa Srbijom.
Svi cemo biti u EU, bice nam dobro i razvijacemo ekonomiju i demokratiju.

I zivjecemo srecno do kraja zivota.
zagi51

Post by zagi51 »

Klodovik wrote: Pa, neka RS onda proglasi neovisnost.
Ne reci 2 puta da ti se ne odbije od glavu.
Ni bi Kosovo proglasilo nezavisnost da nema silu pa da njom krsi pravo.
Nemaju oni silu al imaju Ameri koji su to uradili za njih.

S druge strane Ameri Srbe ne gotive.
Tako da RS ne moze trenutno postati nezavisna al doce povoljan trenutak i za nas. A ako jos budemo imali iza nas Kosovo Republika onda necemo ni krsiti pravo jer ce to biti novo pravo.
Klodovik

Post by Klodovik »

zagi51 wrote:
Klodovik wrote: Pa, neka RS onda proglasi neovisnost.
Ne reci 2 puta da ti se ne odbije od glavu.
Ni bi Kosovo proglasilo nezavisnost da nema silu pa da njom krsi pravo.
Nemaju oni silu al imaju Ameri koji su to uradili za njih.

S druge strane Ameri Srbe ne gotive.
Tako da RS ne moze trenutno postati nezavisna al doce povoljan trenutak i za nas. A ako jos budemo imali iza nas Kosovo Republika onda necemo ni krsiti pravo jer ce to biti novo pravo.
Odbilo bi se i tebi o glavu, ne brini. Veliki si optimista, a i brzo mijenjaš mišljenje...

"Gledas puno SF filmova.
U Srbiji ce Tadic pobijediti.
Kosovo ce proglasiti nezavisnost al bez stolice u UN-u i bice djelimicno izolovano dok ce sjeverni dio ostati u Srbiji.
Srbija ce uci u EU.
BIH ce uci u EU.
RS ce ostati dio BIH sa svim svojim nadleznostima i imace jos jace specijalne veze sa Srbijom.
Svi cemo biti u EU, bice nam dobro i razvijacemo ekonomiju i demokratiju.

I zivjecemo srecno do kraja zivota."
hik-meta

Post by hik-meta »

tadic ce dobiti knap kao i prosli put, da li dogovorom ili stvarno, nije bitno, ali to nece zaustaviti proglasavanje nezavisnosti kosova na proljece. samo sta ce biti sa desetinama hiljada srba koji zive u mitrovici i u enklavama? mislim da ce ih siptari pokusati istjerati kao prije koju godina kad su se svi ko jedan digli na ono sa djecakom koji se udavio u rijeci i popalili neke enklave.
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

Post by pici »

Aleksandar Vučić ne demantuje da je Nikolić nazvao Dodika idiotom , već još dodatno naglašava da je Dodik i kriminalac. Na pitanje B92 da li se predsednički kandidat Nikolić ponovo operedelio za nekadašnju retoriku radikala u kojoj su državnike drugih zemalja svojevremeno nazivali najpogrdnijim imenima , Vučić je rekao da to nije istina i da je Boris Tadić taj koji koristi reči mržnje , jer je gradjane koji ne žele u Evropsku uniju nazvao neprijateljima zemlje . Dodikova portparolka Biljana Bokić kaže da oni nisu iznenađeni Nikolićevom retorikom jer je Republika Srpska najbolje osetila posledice vladavine radikala .
http://www.youtube.com/watch?v=yqbRVl6bf5U

Do-Dick se busa da je protjero radikale iz kokošniteta ,a Nikolic njemu da je IDIOT :D ja što se caste hebo ti sapunice kako je ovo interesantno. :D
pesak

Post by pesak »

:lol: :lol: ti nisi normalan... :lol:
fuad_sarajevo

Post by fuad_sarajevo »

Meni je pravo interesantno kako četnici stalno pomjeraju granicu svoje priče. Par primjera:

1 Četnici su najveći ratnici - sve su ratove izgubili i to vojno. U Hrvatskoj batine dobili neviđene; na Kosovu 610 godina poslije ista priča, u Bosni ako nije nenaoružano stanovništvo onda se može i nešto nešto i napraviti. (Osim Bjelašnice 94 nema niti jedna vojna pobjeda).

2. Četnici oko Srebrenice - (1) U Srebrenici nije bilo zločina (2) U Srebrenici je bilo nekih zločina ali nije puno, (3) U Srebrenici je bio zločin ali nije bio genocid, (4) U Srebrenici je bio genocid, ali samo u Potočarima.

3. Četnici oko imovine - RS je mjesto ugodnog življenja. Povratnike ubijaju otvoreno, Fatina crkva još uvijek stoji, Crkva u Diviču još uvijek stoji, otima se zemlja oko Konjević polja, četnici paradiraju i tuku novinare u Trebinju.

4. Četnici oko YU. (1) Mi smo za Jugoslaviju svih naroda, (2) Mi nećemo da živimo pod većinskom vlašću nekog drugog naroda zato ovo radimo, (3) Mi hoćemo da svi Srbi žive u jednoj državi, (4) Mi hoćemo da svi Srbi žive u jednoj državi a da tu ne bude niko drugi živ! (5) Mi hoćemo Veliku Srbiju.

I mi danas raspravljamo o priči Nikolić : Tadić. Kratkoročno ovo nije ništa bitno, bitna je geneza četničkog razmišljanja koji imaju nevjerovatnu sposobnost da stalno izvrću priču i u svjetlu novih dokaza promijene svoju tezu.

Ono što je vrlina istinskih bh. građana kao i Čedina, je što građani bh. od 92 govore i dan danas istu priču. BIH je zemlja svih naroda i zato je Sarajevo 95 imalo više crkava neko RS džamija i zato je u Sarajevu Dekan Ekonomije mogao da bude Srbin, itd.

Znači kao što kolega reče maske su pale, ali je problem što oni skinu jednu stave drugu a iza četnička glava uvijek stoji.

Treba zato Nikoliću dati vlast pa da narod u Srbiji vidi brate kako je to.
Locked