Izbori u Republici Hrvatskoj

Ko ce pobijediti na izborima u Hrvatskoj

Poll ended at 10/11/2015 16:39

Koalicija okupljena oko SDP-a
6
24%
Koalicija okupljena oko HDZ-a
11
44%
Most
3
12%
Zivi zid
2
8%
Uspjesna Hrvatska
0
No votes
Orah
0
No votes
Orah
2
8%
Stranka rada-Milan Bandic
1
4%

Total votes: 25

It_is_a_Leclerc

#101 Re: Izbori u Republici Hrvatskoj

Post by It_is_a_Leclerc »

Samo klasični nepoznavaoci političke situacije u Hrvatskoj kritikuju indeksovo "dodavanje" mandata. To je čist rezon. IDS je dosadašnji koalicioni partner, a čini mi se da bi se njihovi predstavnici prije ubili nego išli u koaliciju sa HDZ-om. Prema tome, tri mandata IDS-a se slobodno i bez ikakvih dilema mogu dodati SDP-u. Onda.. Tri od osam predstavnika nacionalne manjine su - članovi SDP-a i HNS-a, pa je potpuno logično i ta tri mandata treba dodati njima. Osim toga, SDSS Milorada Pupovca je objavio da je za njih SDP prihvatljiviji partner, pa je prema tome, to, u konačnici čak 65 naprema 59 u korist SDP-a.

Nikakav relativni pobjednik ne postoji. Pobjednik je onaj ko formira vladu, a SDP je za prsa ispred ovih HDZ-enjarskih krkana. I mislim da možemo očekivati da im se MOST pridruži.

I šta kaže Karamarko sinoć - "Ovaj rezultat će se još mijenjati". Indeed zečino, indeed.
Lincoln-Burrows

#102 Re: Izbori u Republici Hrvatskoj

Post by Lincoln-Burrows »

Moguća je i ta manjinska vlada ali iz iskustva je poznato
da to neće biti na duge staze. Možda će i novi izbori.
sarlo

#103 Re: Izbori u Republici Hrvatskoj

Post by sarlo »

zg1911 wrote:
sarlo wrote:Ispred srpske nacionalne manjine u Saboru ce biti i Mile Horvat.
predsjednik hsp-a se zove daniel srb.
Znam, znam. Normalno je, ali na tako istaknutim mjestima sa suprotnim nacionalnim predznacima...sega mi.
Patriotska_Liga

#104 Re: Izbori u Republici Hrvatskoj

Post by Patriotska_Liga »

It_is_a_Leclerc wrote:Samo klasični nepoznavaoci političke situacije u Hrvatskoj kritikuju indeksovo "dodavanje" mandata. To je čist rezon. IDS je dosadašnji koalicioni partner, a čini mi se da bi se njihovi predstavnici prije ubili nego išli u koaliciju sa HDZ-om. Prema tome, tri mandata IDS-a se slobodno i bez ikakvih dilema mogu dodati SDP-u. Onda.. Tri od osam predstavnika nacionalne manjine su - članovi SDP-a i HNS-a, pa je potpuno logično i ta tri mandata treba dodati njima. Osim toga, SDSS Milorada Pupovca je objavio da je za njih SDP prihvatljiviji partner, pa je prema tome, to, u konačnici čak 65 naprema 59 u korist SDP-a.

Nikakav relativni pobjednik ne postoji. Pobjednik je onaj ko formira vladu, a SDP je za prsa ispred ovih HDZ-enjarskih krkana. I mislim da možemo očekivati da im se MOST pridruži.

I šta kaže Karamarko sinoć - "Ovaj rezultat će se još mijenjati". Indeed zečino, indeed.
Nisi ti skont'o fol. A fol je u tome da je Index po zatvaranju biračkih mjesta počeo da otvoreno agituje za SDP i zaboravio dojučerašnju priču kako ne valjaju ni jedni ni drugi. I to uz bombastični naslov preokret. S druge strane forsira se valjanje nekakvog majmuna iz HDZ-a po patosu. Postavlja se pitanje kome može biti relevantan takav navijački medij? Druga je stvar što oni smatraju (a i ti s njima) da je od presudnog značaja da SDP formira (ili HDZ ne formira) novu vladu, i da će ako se to ne desi nastupiti apokalipsa oličena u valjanju onog majmuna po patosu. To ti je savršen dokaz da si detaljno sažvakao i progutao nametnutu propagandu. Progutao si priču da su u HDZ-u valjači po patosu, a u SDP-u ozbiljni ljudi.

Sabiranje glasova IDS-a uz glasove SDP-a najvećim fontom ima za cilj da se pokaže kako SDP sa kuntom i pantom ima više i da bi kao trebalo da MOST izabere njih, a nema apsolutno nikakve veze s rezonom. I šta uopšte znači 56+3 za HDZ-ovu koaliciju kad su i ova 3 iz njihove koalicije. Kao oni su dijaspora pa de da ih stavimo u plus iako pripadaju istoj koaliciji. S druge strane kad se razmotri broj mandata MOST-a onda IDS postaje suvišan faktor za SDP, jednostavno bi bili zauzimač ministarskih pozicija dok njihova tri mandata nisu nikom potrebna, barem ne dok je MOST kompaktan.

Vjerujem da će MOST prvo razgovarati sa SDP-om ali tome razlog nisu tri IDS-ova i tri manjinska poslanika, tj. nategnuti 62:59 rezultat kojim Matija Babić vrši pritisak na MOST da se prvo dogovara s Milanovićem. Suština onih pluseva je u tome i to je najnoviji u nizu dokaza da je Index smeće.

To je fol.
emillio estevez
Location: http://www.klix.ba/vijesti/bih/rasema-h ... /120430110

#105 Re: Izbori u Republici Hrvatskoj

Post by emillio estevez »

Lincoln-Burrows wrote:A kako nam je prošla stranka bivšeg precidnika?

Izborni spot im je budalast.

Stvarno je spot bruka.
Lokacija je trebala ljevicare pridobiti za fra. Ivu.
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#106 Re: Izbori u Republici Hrvatskoj

Post by pici »

i šHa kaJe šHilja... poBednici... FIFIFIFIFIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIII IJJHAAAAAAAAAA DE JEDNU UZ AC GROM DC :thumbup: :bih:

dalmatinka

#107 Re: Izbori u Republici Hrvatskoj

Post by dalmatinka »

Ne znam kome će se Most prikloniti. Jedno je sigurno, Stipe Petrina HDZ nacrtane ne može vidjeti. Njegovim ulaskom u sabor, sjednice će biti sve samo ne dosadne. Čovjek je preporodio Primošten, samo, malo je reći da je osebujan. Evo kako on komunicira kad ga iznerviraju:

Code: Select all

http://dubrovacki.hr/clanak/17171/dokle-ti-i-debili-koje-vodite-ovu-zemlju-mislite-raditi-ovakva-sranja
Banksy

#108 Re: Izbori u Republici Hrvatskoj

Post by Banksy »

nightmare-stage-domoljubne-koalicije

http://www.index.hr/black/clanak/nightm ... 54902.aspx

Image

LBVIEW

#109 Re: Izbori u Republici Hrvatskoj

Post by LBVIEW »

zg1911 wrote:
sarlo wrote:Ispred srpske nacionalne manjine u Saboru ce biti i Mile Horvat.
predsjednik hsp-a se zove daniel srb.
:lol:
Matzan

#110 Re: Izbori u Republici Hrvatskoj

Post by Matzan »

Image
Better Man

#111 Re: Izbori u Republici Hrvatskoj

Post by Better Man »

Banksy wrote:
preferencijskih glasova, glasači po izbornoj jedinici

Zoran Milanović 56 posto birača
Drago Prgomet (49 posto)
Željko Reiner (36 posto).
Tomislav Karamarko 36 posto glasova birača,
Ranko Ostojić 37,08 posto.
Anti Kotromanoviću (SDP) koji je osvojio 38,46 posto glasova,
HDZ- Damiru Krstičeviću (36,5 posto).
33 posto Josip Leko ...
Karamarka su prozivali kao kukavicu, jedr je odbio da se direktno suprostavi Milanoviću u istoj izbornoj jedinici. Umjesto toga, pobjegao je u drugu gdje može pobjediti. I opet je manje glasova osvojio.
Last edited by Better Man on 10/11/2015 15:14, edited 1 time in total.
dust in the wind

#112 Re: Izbori u Republici Hrvatskoj

Post by dust in the wind »

nadam se da će hdz-ovski krkani da zijane na kraju. . baš se nadam.
Better Man

#113 Re: Izbori u Republici Hrvatskoj

Post by Better Man »

Patriotska_Liga wrote:Mnogo ofirno šiljenje hrvatskih medija na jednu odnosno drugu stranu, u zavisnosti koga favorizuju. Na Indexu SDP-u dodali glasove i kunte i pante kako bi pokazali da oni vode, a na ovim drugim naravno 59:56 gdje se implicira da je HDZ nekakav relativni pobjednik, pa bi to kao moglo nešto da znači.

Međutim potpuno je jasno, a što se vidi danas, da nema pobjednika što se tiče dva glavna bloka i da je atmosfera otprilike kao i unazad nekoliko mjeseci što je i logično jer su i šanse da sastave vladu tada i danas potpuno iste - mogli bi a i ne moraju. Čak iako neki od blokova isposluje MOST na svoju stranu to će im u principu biti pobjeda gorkog okusa jer će kompaktan MOST biti ozbiljan korektiv što ni u SDP-u ni u HDZ-u svakako ne žele. Jedini način da neka od ove dvje grupacije dođe do potpune pobjede jeste da razbiju MOST i ispregovaraju dovoljan broj individualnih ruku uz obećane nagrade ličnog karaktera. Što se tiče ponavljanja izbora mislim da su oba bloka isuviše daleko od cilja da bi im ponavljanje donijelo većinu, jednostavno raspoloženje građana je da ni jedni ni drugi nisu za većinu u ovom momentu.

Pitanje je i da li su Milanović i Karamarko spremni odreći se fotelje izvršnog lidera kako bi njihovi blokovi formirali vladu, tj. da li su spremni žrtvovati svoj ogromni ego u stranačku korist. Svima je jasno da bi MOST mogao da traži to mjesto, barem kao startnu poziciju.
Na Indexu su spravom SDP-u dodali glasove. 3 od 8 zastupnika manjina su članovi stranaka koalicije Hrvatska raste i to jedan SDP-a, a druga dva HNS-a. Takko da je rezultat isti. Tu s pravom treba dodati i 3 zastupnika IDS-a koji su partner u trenutnoj vlasti i koji su jasno rekli da neće s crnokošuljašima i da je njihova opcija lijeva. Ostalih 5 zastupnika manjina su podržali Kukuriku koaliciju i opet će je podržati. Tako da Koalicija Hrvatska raste ima podršku 67 zastupnika.
Patriotska_Liga

#114 Re: Izbori u Republici Hrvatskoj

Juče sam objasnio onom Leclercu o čemu se radi, pročitaj post.

Ne valja biti bukvalac.
Better Man

#115 Re: Izbori u Republici Hrvatskoj

Post by Better Man »

Patriotska_Liga wrote:Juče sam objasnio onom Leclercu o čemu se radi, pročitaj post.

Ne valja biti bukvalac.
Znam, ali tri zastupnika manjina su članovi SDP-a i HNS-a i pripadaju koaliciji Hrvatska raste i rezultat je izjednačen. HDZ nije nikakav pobjednik izbora.
Patriotska_Liga

#116 Re: Izbori u Republici Hrvatskoj

Better Man wrote: Znam, ali tri zastupnika manjina su članovi SDP-a i HNS-a i pripadaju koaliciji Hrvatska raste i rezultat je izjednačen. HDZ nije nikakav pobjednik izbora.
A gdje sam ja rekao da jeste?

Ja sam se samo bavio razlogom zašto to tako piše kako piše.
ultima_palabra

#117 Re: Izbori u Republici Hrvatskoj

Post by ultima_palabra »

SASVIM slučajno, u nedjelju ujutro još sam bio u Mostaru. Udario je novembarski čelopek u uglačanu kaldrmu Kujundžiluka, nepovjerljivi turisti s Dalekog istoka kod Rote su oprezno primicali ustima te, kako ste rekli da se zovu, ćevape, neki Englezi prevrtali po rukama sto posto originalne Džekine dresove i Burberryjeve šalove, a skakač Dino na mostu čekao je grupu Talijana iz Međugorja, što su trebali doći do jedanaest, piše Boris Dežulović za N1 Televiziju.

Živo je bilo u sunčanom Mostaru, i ni po čemu se nije mogla zaključiti nijedna od tri stvari važne za tu vruću nedjelju: da je već mjesec novembar, i da se samo par stotina metara dalje, u zapadnom dijelu grada, održavaju izbori za parlament susjedne Republike Hrvatske, na kojima će bosanskohercegovački Hrvati masovno glasati za HDZ i generala HVO-a Željka Glasnovića.

I, da: da je toga dana dvadeset druga godišnjica kako je Stari most posljednji put stajao napet nad Neretvom, prije nego što su ga sutradan, 9. novembra 1993. ujutro, srušili generali Hrvatskog vijeća obrane, vojnog krila HDZ-a Bosne i Hercegovine.

Godišnjica koju u Hrvatskoj nitko ne pamti

U Hrvatskoj se te godišnjice nitko živ ne bi sjetio ni da se u tu nedjelju nije dogodilo baš ništa, a kamoli već tradicionalni najvažniji i najneizvjesniji izbori u povijesti hrvatske parlamentarne demokracije, na kojima se nad bezdanom između HDZ-a i SDP-a, u aritmetičkoj sredini hrvatskog društva, iznenada napeo Most – savez nezavisnih lista koji je sa devetnaest zastupničkih mjesta ispao apsolutna senzacija izbora.

U Hrvatskoj se, eto, te godišnjice nitko nije sjetio čak ni kad je naslov dušu dao za ponedjeljak ujutro: „Dan kad je srušen most.“

O kulturi sjećanja ovdje je, uostalom, i riječ. Nitko u Hrvatskoj ne sjeća se ni što su HDZ-ovci o Mostu govorili još prije koji dan, a kamoli što su o mostu govorili prije dvadeset dvije godine. Samo sedam dana pred izbornu nedjelju, recimo, Tomislav Karamarko – udobno zavaljen u nepogrešivu procjenu da će mu za većinu u Saboru trebati U ime obitelji i Željka Markić, pravaši Ruže Tomašić, Obiteljska stranka, Braniteljsko domoljubna stranka ili Hrvatska zora, bilo tko zapravo s glasačkog listića prije nego kojekakvi nezavisni gradonačelnici Metkovića, Primoštena, Omiša i ostalih dalmatinskih zaselaka – nadmoćno se i nadmeno okomio se na njihovu malu bezopasnu listu: „Samo je jedna stranka sposobna spašavati Hrvatsku, a to nisu nikakvi mostovi, mostići ni stazice, jer to je obmana, a glasovi za takve su glasovi za SDP!“, podviknuo je tako Karamarko na predizbornom skupu HDZ-a u Gospiću, dodavši kako „te snage takozvanog 'trećeg puta' pokušavaju oslabiti Domoljubnu koaliciju jer je se boje zato što ima program, jer voli svoju zemlju i diše hrvatski, za razliku od nekih koji se guše od Hrvatske“.

Karamarka zajebava vlastiti život

Sedam dana kasnije, kako to već biva u životu, Mostić, Stazica, ili kako se već ta lista što se „guši od Hrvatske“, osvojila je gotovo dvadeset mandata, više nego sve ostale stranke i predstavnici manjina zajedno, što znači da je bez njih matematički nemoguće složiti Vladu.

Ne kažem, i drugome se to gdjekad dogodi, biva to tako u svačijem životu, ali to kako takve stvari bivaju u životu Tomislava Karamarka, kako Karamarkov život svoga vlasnika u oči gleda i zajebava, to još nije zabilježeno. S tim što su tom promašenom životu prije trebale godine i desetljeća da ga ošamari: kad je tako Joža Manolić onomad direktno iz Udbe stigao za Tuđmanovu desnu ruku, a Karamarko Manoliću za šefa njegova kabineta, trebalo mu je više od dvadeset godina da shvati kako je Joža boljševičko udbaško smeće, a kad je potom bio i šef kabineta Stipi Mesiću, pa mu onda vodio i predsjedničku kampanju, trebalo mu je punih deset godina da u njemu prepozna Jugoslavena i titoistu.

Kad je, recimo, kao Mesićev šef hrvatske tajne službe radio na „lociranju, identificiranju, uhićenju i transferiranju“ generala Ante Gotovine, Karamarkovu je životu trebalo i dobrih pet godina da mu Gotovina zatreba kao ikona Domovinskog rata, a kad je kao Sanaderov ministar policije za Jutarnji list izjavio kako mu „oporba podmeće da želi na čelo HDZ-a“, trebala je cijela godina da zaista dođe na čelo HDZ-a.

Šef HDZ-a u panici

Kad je, najzad, Dragu Prgometa izbacivao iz stranke, trebalo je i devet mjeseci da mu Prgomet zatreba za formiranje Vlade, ali kad je Most u Gospiću podsmješljivo nazvao antihrvatskim „mostićem“ koji se guši od Hrvatske, antihrvatski „mostić“ mu je zatrebao već nakon sedam dana.

Vlastiti život, kako vidite, lagano sustiže Tomislava Karamarka, i predsjednik HDZ-a u istinskoj je panici. Strah ga je i otvoriti usta, ni Tita posljednjih dana - primijetili ste – više ne spominje, sve u strahu da će mu, kakve je kurčeve sreće, Vaso Brkić već poslijepodne upasti u kancelariju i u babin grob se zaklinjati da mu je maloprije na Slavonskoj aveniji nekakav starac bijelom rukavicom mahnuo iz otvorenog „cadillaca“.

U međuvremenu, valja Karamarku opet pojesti govno, isto ono što ga je pojeo već toliko puta, i s Manolićem, i s Mesićem, i s Gotovinom. I odjednom, eto, valja mu sjesti za stol i značajno klimati glavom pred ljudima koji „ne vole svoju zemlju i ne dišu hrvatski“, koji se jednostavno „guše od Hrvatske“, štoviše s ljudima čiji je svaki glas bio „glas za SDP“, pa ih uvjeriti da su baš oni obala za njihov Most – to je dobro, „obala za njihov Most“: Brkiću, zapiši.

Valja opet pojesti govno

Ukratko, valja nekako zgovnati da je svaki glas za Most, dakle „svaki glas za SDP“, bio glas za HDZ. Kad bi to uspio, naglas razmišlja mudri Karamarko, imao bi apsolutnu vlast u zemlji: kad bi svaki glas za SDP bio glas za HDZ, imali bi, po njegovoj računici, ukupno stotinu četrdeset mandata.

Ili dakle to – pridobiti Most na svoju obalu – ili ga, jebiga, rušiti. Taj je njihov Most, uostalom, slabe građe, ima tu svega, jedino zajedničko svim tim nezavisnim Petrovima i Petrinama jest to što su posve različiti jedan od drugoga, a jedino što ih spaja jesu svjetonazorske i ideološke razlike gurnute pod tanki tepih, da se okrenu reformama i da se zaborave i Tuđman i rat.

Pa da se prigodno zaboravi i to da HDZ ima lijepog iskustva u rušenju mostova.

Na kraju zgodnog historijskog lupinga, točno dvadeset dvije godine otkako je Tomislav Karamarko zajedno s Manolićem i Mesićem napustio HDZ zbog Tuđmanova „bosanskog grijeha“, a taman nakon rušenja Starog mosta, njegov se HDZ opet 8. studenog našao pred odlukom: da li rušiti most?

Lako, naime, što Karamarkov život svoga vlasnika u oči gleda i zajebava, ali što zajebava nas?
Vitezanin

#118 Re: Izbori u Republici Hrvatskoj

Post by Vitezanin »

Hrvatska politička scena je konačno postala zanimljiva, dosad je to bilo klasično klanje dva populistička bloka s lijeva i desna.

Mislim da je HDZ bez obzira na ishod najveći gubitnik izbora iako su dobili najveći broj glasova.

Ono valjanje po podu je obišlo čitavu regiju. :D Ako su ovi iz MOST-a imalo normalni s njima neće koalirati upravo zbog tog razloga.

:D
dalmatinka

#119 Re: Izbori u Republici Hrvatskoj

Post by dalmatinka »

Better Man wrote:
Banksy wrote:
preferencijskih glasova, glasači po izbornoj jedinici

Zoran Milanović 56 posto birača
Drago Prgomet (49 posto)
Željko Reiner (36 posto).
Tomislav Karamarko 36 posto glasova birača,
Ranko Ostojić 37,08 posto.
Anti Kotromanoviću (SDP) koji je osvojio 38,46 posto glasova,
HDZ- Damiru Krstičeviću (36,5 posto).
33 posto Josip Leko ...
Karamarka su prozivali kao kukavicu, jedr je odbio da se direktno suprostavi Milanoviću u istoj izbornoj jedinici. Umjesto toga, pobjegao je u drugu gdje može pobjediti. I opet je manje glasova osvojio.
Kandidirao se u mojoj izbornoj jedinici koja je bastion HDZ-a i vidi vraga, osvojio je manje preferencijalnih
glasova od Ranka Ostojića. :pisnula:
fosna2014

#120 Re: Izbori u Republici Hrvatskoj

Post by fosna2014 »

Zamislite ono kod nas izbori, dvije velike koalicije ...

... moze li se to kod nas ocekivati?

Nesto poput ovoga:

SDP-DF-NS vs. SDA-SBB-SBiH

Znam, mi smo benasti ovo ono, ali zar to ne bi bilo najbolje? Mozda bi i se na taj nacin privuklo vise naroda na izbore.
animals

#121 Re: Izbori u Republici Hrvatskoj

Post by animals »

pici wrote:i šHa kaJe šHilja... poBednici... FIFIFIFIFIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIII IJJHAAAAAAAAAA DE JEDNU UZ AC GROM DC :thumbup: :bih:

Gdje samo nadjes ovakve stvari :D
Matzan

#122 Re: Izbori u Republici Hrvatskoj

Post by Matzan »

Image
Prpa.ba

#123 Re: Izbori u Republici Hrvatskoj

Post by Prpa.ba »

fosna2014 wrote:Zamislite ono kod nas izbori, dvije velike koalicije ...

... moze li se to kod nas ocekivati?

Nesto poput ovoga:

SDP-DF-NS vs. SDA-SBB-SBiH

Znam, mi smo benasti ovo ono, ali zar to ne bi bilo najbolje? Mozda bi i se na taj nacin privuklo vise naroda na izbore.
Mi imamo jednu veliku koaliciju za veliku pljacku:

SDP-DF-NS-SDA-SBB-SBiH (u jedinstvu je snaga ćunamija drzave za covjeka)

:mrgreen:
Last edited by Prpa.ba on 10/11/2015 23:14, edited 1 time in total.
Patriotska_Liga

#124 Re: Izbori u Republici Hrvatskoj

animals wrote:
pici wrote:i šHa kaJe šHilja... poBednici... FIFIFIFIFIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIII IJJHAAAAAAAAAA DE JEDNU UZ AC GROM DC :thumbup: :bih:

Gdje samo nadjes ovakve stvari :D
Tek sad pogledah :lol:
It_is_a_Leclerc

#125 Re: Izbori u Republici Hrvatskoj

Post by It_is_a_Leclerc »

MOST ce se prije raspasti nego nesto dogovoriti. Koliko disonantnih tonova od strane njihovih prvaka... :-)
Post Reply