IZBORI 2014

Post Reply
putokaz1

#1801 Re: IZBORI 2014

Post by putokaz1 »

Lokalno mjesto,4 biračka mjesta a-b-c-d oko 1000 izašlih.Od toga nekoliko stotina penzionera,uvedenih od strane stranaka s infrastrukturom,parama,varanjem itd.
A u općini standardno sda -sbb-df pa vjerovatno daleko iza njih sdp i sbih ko svugdje.
Npr kod mene se uvjek dobisuju naknadno glasovi osim izbora 2012 gdje je član iz pokušao spriječit i djelimično uspjeo u tome.
A da li će biti križanja/dobisivanja zavisi od sastava biračkih odbora ,ponekad se tu zadesi neko pošten il hrabar pa to ne dozvoli.Nažalost lokalno Cik je umješan,jer predsjednik Cika član vladajuće političke opcije.
Za ovu godinu neznam rezultate za kandidate pa nisam upućen ima križanja/dopisivanja.
Ako nešto znači i ja sam 4 puta glasao.Svi znaju al svi šute.
Da bi to spriječilo potreban je povratak tinte.
Te specijalne olovke,možda čak nekakav skener listića.
Naravno glasovi u odsustvu/iz bolnica/zatvora/mobilni tim/pošta i sl. tu se dogovore stranke unaprijed o podjeli glasova tako što orginal vreće bace a upišu novo stanje po dogovoru,kome treba par glasova za prag doda mu se il skida ako nekome smeta nečijih 3,1%.U tom učestvuju najjače partije do ovih izbora sda-sdp-sbih i neke manje,za sbb i novi df još se nezna da li to rade.
Ko god pobjedi radi isto kao i oni što vladaju 20 godina loše.
Better Man

#1802 Re: IZBORI 2014

Post by Better Man »

starmo wrote:
ILVIIR wrote:je li moguce da sam ja jedini kome smeta ovo razvlacenje objaviljanja preliminarnih rezultata. pa to inace u normalnoj drzavi izadje sat vremena nakon zatvaranja birackih mjesta.
doslovno nevjerovatno. prvu noc izbrojali oko 80% glasova i sad svaki dan po 1% izbroje. sve me strah da se tu nesto ne mucka.....
obrađena biračka mjesta za skupštinu HNK u %
ponedjeljak 58%
utorak 66%
srijeda 71%
četvrtak 72%
petak 72%

ide to...
Jasan dokaz da je riječ o kriminalu. Inače CIK je jedna legalno organizovana mafija i sve bi ih ja na robiju.
putokaz1

#1803 Re: IZBORI 2014

Post by putokaz1 »

Kad je bila Lidija Korać radilo se bolje.
Čak 2008 je bilo bolje rezultati su bili već 00,00,istina za općinske al se sve znalo,i na teleteksu ftv i na izbori.ba
Sada 7 dana poslije nezna se ništa.
ilkbahar

#1804 Re: IZBORI 2014

Post by ilkbahar »

Evo predizborne kampanje su gotive, izbori gotovi, brojanje gotovo, manje vise se zna ko ce gdje, kako i s kim....

Sumirajuci sva politicka desavanja u zadnjem periodu u mojim mislima, nesto sam bitno uocila a vezani za clanove i simpatizere SDA. Naime, pri bilo kakvom spomenu bilo koje druge politicke opcije sve pristalice SDA iz moje okoline su imale uzasan napadacki stav. Napadali su sve redom, i to na jako ruzan nacin ne birajuci rijeci. Vidjelo se da su prilicno isfrustrirani. Sve te osobe su uglavnom zaposlene u drzavnim ili velikim privatnim firmama ciji su direktori postavljeni od strane SDA, sto znaci da njihovo radno mjesto ovisi o opstanku te stranke na vlasti. Grcevito su se borili da sve oko sebe ubjede da nam se crno pise ako ne pobjedi SDA, od prijetnji da ce ponovo izbiti rat sa Srbima do toga da niko ko ne glasa za SDA ne smatra se Bosnjakom i slicna sranja. Cak su protivnici SDA proglasavani za podle osobe koje se vode parolom : " Nek komsiji crkne krava..." Znaci ljudi se u sustini bore za opstanak na svojim radnim pozicijama i ako pola njihove okoline ne radi i jedva spaja kraj sa krajem, al je njima dobro i briga ih za ostatak svijeta.
Iskreno do prije par godina bila sam u slicnoj situaciji. Radila sam u drzavnoj firmi, roditelji su mi radili, vecina clanova porodice. U tom preiodu nisam mnogo razmisljala o vlasti i politici, bilo mi je dobro kako jeste. Medjutim samo nekoliko godina poslije vise od pola moje familije ne radi, a neki su dobili mizerne penzije.
Tako ce biti i sa ovima koji su grcevito branili SDA za par godina. Stvari idu na gore iz dana u dan!

Druga skupina SDA članova su ljudi koji su se učlanili u SDA jer žele steci neku korist. Od njih sam cula recenice tipa: " ja sam u SDA jer su oni lopovi i do sada su pokazali da najbolje znaju da kradu, pa cu ja s njima, mozda i ja sta hajrujem", neki se čak i stide sto su u SDA al eto tu su da bi nesto sitno ušičarili koji predizborni paketic ili koju marku za lijepljenje plakata.

Uglavnom, zaboravih sta sam htjela reci ovim postom. Tj. htjela sam pitati sve SDA-ovce zašto svi od reda ste imali takav napadacki i agresivan stav u predizbornoj borbi? Je li vas bilo strah da ce te izgubiti izbore? Je su li vas filovali kojekakvim pricama u samoj stranci i stvorili vam takvu svijest?
leo karan

#1805 Re: IZBORI 2014

Post by leo karan »

Ima li tih rezultata, majku im jebem raspalu.

Uredno ce naplatit prekovremeni "rad" i sve sto ih sljeduje za ovu bruku.

Hoce li ikad iko u drzavnoj administraciji dobit otkaz za svoj nerad i nesposobnost?
155_mm

#1806 Re: IZBORI 2014

Post by 155_mm »

It_is_a_Leclerc wrote:
webby-x wrote:Vrijednost glasa.

Parlament BiH:

- SDS 193.596 glasova, 4 mandata
- DF 128.381 glasova, 5 mandata

Fašizam!

:)
Tako je ! Uvedimo jedan čovjek - jedan glas sistem !

hahahahahahahahahhhahhahahaahhjhahhhhh
svaka cast za odgovor kolega Leclerc!
Indigont

#1807 Re: IZBORI 2014

Post by Indigont »

Image
putokaz1

#1808 Re: IZBORI 2014

Post by putokaz1 »

leo karan wrote:Ima li tih rezultata, majku im jebem raspalu.

Hoce li ikad iko u drzavnoj administraciji dobit otkaz za svoj nerad i nesposobnost?
Za nerad i nesposobnost u državnoj sluzžbi se dobije nagrada,nova pozicija.
U tk Dževad Bačić bio je direktor u najmanje 10 tak firmi,sve su propale,dužni su i bogu i narodu,radnicima,dobavljačima,državi,a dotični je sad ,umjesto u zatvoru,direktor hotela u Lukavcu.Naravno sve to uz pomoć vladajuće stranke na Tk od 2002-2011,ime stranke nije potrebno naglasit.
justregistered

#1809 Re: IZBORI 2014

Post by justregistered »

ilkbahar wrote:Evo predizborne kampanje su gotive, izbori gotovi, brojanje gotovo, manje vise se zna ko ce gdje, kako i s kim....

Sumirajuci sva politicka desavanja u zadnjem periodu u mojim mislima, nesto sam bitno uocila a vezani za clanove i simpatizere SDA. Naime, pri bilo kakvom spomenu bilo koje druge politicke opcije sve pristalice SDA iz moje okoline su imale uzasan napadacki stav. Napadali su sve redom, i to na jako ruzan nacin ne birajuci rijeci. Vidjelo se da su prilicno isfrustrirani. Sve te osobe su uglavnom zaposlene u drzavnim ili velikim privatnim firmama ciji su direktori postavljeni od strane SDA, sto znaci da njihovo radno mjesto ovisi o opstanku te stranke na vlasti. Grcevito su se borili da sve oko sebe ubjede da nam se crno pise ako ne pobjedi SDA, od prijetnji da ce ponovo izbiti rat sa Srbima do toga da niko ko ne glasa za SDA ne smatra se Bosnjakom i slicna sranja. Cak su protivnici SDA proglasavani za podle osobe koje se vode parolom : " Nek komsiji crkne krava..." Znaci ljudi se u sustini bore za opstanak na svojim radnim pozicijama i ako pola njihove okoline ne radi i jedva spaja kraj sa krajem, al je njima dobro i briga ih za ostatak svijeta.
Iskreno do prije par godina bila sam u slicnoj situaciji. Radila sam u drzavnoj firmi, roditelji su mi radili, vecina clanova porodice. U tom preiodu nisam mnogo razmisljala o vlasti i politici, bilo mi je dobro kako jeste. Medjutim samo nekoliko godina poslije vise od pola moje familije ne radi, a neki su dobili mizerne penzije.
Tako ce biti i sa ovima koji su grcevito branili SDA za par godina. Stvari idu na gore iz dana u dan!

Druga skupina SDA članova su ljudi koji su se učlanili u SDA jer žele steci neku korist. Od njih sam cula recenice tipa: " ja sam u SDA jer su oni lopovi i do sada su pokazali da najbolje znaju da kradu, pa cu ja s njima, mozda i ja sta hajrujem", neki se čak i stide sto su u SDA al eto tu su da bi nesto sitno ušičarili koji predizborni paketic ili koju marku za lijepljenje plakata.

Uglavnom, zaboravih sta sam htjela reci ovim postom. Tj. htjela sam pitati sve SDA-ovce zašto svi od reda ste imali takav napadacki i agresivan stav u predizbornoj borbi? Je li vas bilo strah da ce te izgubiti izbore? Je su li vas filovali kojekakvim pricama u samoj stranci i stvorili vam takvu svijest?
jesu :-( mozes li nam pomoci da se oslobodimo? :-(
Gojeni H

#1810 Re: IZBORI 2014

Post by Gojeni H »

putokaz1 wrote:
leo karan wrote:Ima li tih rezultata, majku im jebem raspalu.

Za nerad i nesposobnost u državnoj sluzžbi se dobije nagrada,nova pozicija.
U tk Dževad Bačić bio je direktor u najmanje 10 tak firmi,sve su propale,dužni su i bogu i narodu,radnicima,dobavljačima,državi,a dotični je sad ,umjesto u zatvoru,direktor hotela u Lukavcu.Naravno sve to uz pomoć vladajuće stranke na Tk od 2002-2011,ime stranke nije potrebno naglasit.
Becic je haver i s Dodikom, tako da nisam siguran ko je njegov vod za podrsku.
Veoma saren lik. Prije par godina mu je izgorjela vikendica. Mozemo nagadjati sta bi se moglo desiti iduci put.
webby-x

#1811 Re: IZBORI 2014

Post by webby-x »

Vlajki izgubio izgleda.
HDZ-u i mjesto potpredsjednika RS-a.

:thumbup:
mO k3

#1812 Re: IZBORI 2014

Post by mO k3 »

Indigont wrote:Image
Ko je izjavio za100 k radnih mjesta ???
It_is_a_Leclerc

#1813 Re: IZBORI 2014

Post by It_is_a_Leclerc »

webby-x wrote:Vlajki izgubio izgleda.
HDZ-u i mjesto potpredsjednika RS-a.

Radi se o primjeru majorizacije. Bošnjaci ga izabrali iz odsustva. Sramota ! :lol:
aCme

#1814 Re: IZBORI 2014

Post by aCme »

Dugo će ovo potrajati.
ILVIIR

#1815 Re: IZBORI 2014

Post by ILVIIR »

evo puzevi izbacili jos koji glas sto su prebrojali..

http://izbori.ba/Documents/OpciIzbori20 ... 102014.pdf
spacek

#1816 Re: IZBORI 2014

Post by spacek »

...
Last edited by spacek on 22/04/2016 23:49, edited 1 time in total.
lacrima

#1817 Re: IZBORI 2014

Post by lacrima »

Ovo je sramota, više od 80 posto ljudi u parlamentima su izabrani zahvaljujući "preferencijama" i biračkim odborima!!! Ovo nismo mi birali.
p206

#1818 Re: IZBORI 2014

Post by p206 »

spacek wrote:vec sad se moze zakljuciti da su izbori neregularni i da ovo ponovno prebrojavanje glasova postaje degutantno. definitivno je potrebno mjenjati izborni zakon sa obaveznim izlaskom na elektronsko glasanje.
ovo ovako vise ne ide! Zemlje sa >100mln prebroje glasove za 1h i u ponoc objave kompletne rezultate, a ovi nasi se natezu vec 2 sedmice!
olovka, papir, knjizurine sa listama biraca, vrece i kutije, prevoz kutija, rucno brojanje.

imamo cips, jedinstvenu bazu podataka i lijepo za naredne izbore montirati uredjaje i prebrojati glasove automatski nakon zatvaranja biralista!
pa kod nas ima najmanje 50 000 glasača koji se ne znaju potpisati, pa povedu nekog sa sobom da glasaju.... a kamoli da uvedemo elektroniku
Dr. Kuca

#1819 Re: IZBORI 2014

Post by Dr. Kuca »

Gdje mogu da se vide rezultati po kandidatima?
perfect_guy

#1820 Re: IZBORI 2014

Post by perfect_guy »

Dr. Kuca wrote:Gdje mogu da se vide rezultati po kandidatima?
kad u rezultatima za parlamente klikneš na bilo koju stranku, otvori ti sve kandidate i njihove glasove
Dr. Kuca

#1821 Re: IZBORI 2014

Post by Dr. Kuca »

Hvala, ali mozeli link?
perfect_guy

#1822 Re: IZBORI 2014

Post by perfect_guy »

Dr. Kuca wrote:Hvala, ali mozeli link?
http://www.izbori.ba/Utvrdjeni2014/Fina ... fault.aspx
Dr. Kuca

#1823 Re: IZBORI 2014

Post by Dr. Kuca »

perfect_guy wrote:
Dr. Kuca wrote:Hvala, ali mozeli link?
http://www.izbori.ba/Utvrdjeni2014/Fina ... fault.aspx

the_stick

#1824 Re: IZBORI 2014

Post by the_stick »

meni raspodjela ovih kompenzacijskih mandata nikako nije jasna...

npr. izbori za Parlament BiH - izborna jedinica 513 - KS

DF - 61 hiljada glasova - 2 direktna, 1 kompenzacijski mandat
SDA - 58 hiljada glasova - 1 direktni, 0 kompenzacijskih mandata
SBB 41 hiljada glasova - 1 direktni, 1 kompenzacijski mandat

nije mi jasno koja matematika/logika stoji iza ovoga? pogotovo mi je nejasno, kako se unutar stranke rasporedjuju kompenzacijski mandati... evo npr. unutar DF-a kompenzacijski mandat je dobila ova neka Maja, koja je imala 2 hiljade glasova, iako su cetiri druga kandidata imala vise glasova od nje...
nekitamopd

#1825 Re: IZBORI 2014

Post by nekitamopd »

Prije izbora stranke naprave kompezacionu listu i sa te liste ulaze kompenzacijski mandati.
Nemoj ih gledati unutar jedne izborne jedinice.

Iz izborne jedinice 513 su prosla direktno 2 DF, 1 SDA i 1 SBB. To sto su DF i SBB u svoju kompenzacionu listu stavili bas ljude iz te izborne jedinice nema nikakve veze.
Post Reply