IZBORI 2014
-
justregistered
#1776 Re: IZBORI 2014
hahahaha...pa kako dostici tih tvojih 6000 i nesto, mora se nekako poceti
a i u svakom slucaju mozes ignorisati moje postove, i ne ulaziti u diskusiju sa mnom...
-
starmo
#1777 Re: IZBORI 2014
i ja tražim rezultate mostara!putokaz1 wrote:Mostaru....?
dajem rezultate jablanice za rezultate mostara, može?
-
The Realist
#1778 Re: IZBORI 2014
Ne znam gdje da napišem, ali veznao za zapošljavanje i 100k ljudi.
Ono što je najgore, mi da bi krenuli nabolje bi morali prvo smanjiti broj zaposlenih i to dosta, a povećati broj zaposlenih u realnom sektoru. I bio bih zadovoljniji da sljedeća vlada do kraja svog mandata zaposli 30k ljudi u realnom sektoru, nego 100k gdje stigne, a onda za par godina smo gotovi.
Zna se na koga mislim kada govorim o smanjenu broja uposlenih. Moraju se kantoni ukinuti, ili smanjiti u velikom broju, a samim time i isntitucije, koje su vezane uz njih.
Nažalost, da neka vlada i napravi to, i tako recimo površinski samo poveća broj zaposlenih za "par hiljada", iako se radi o puno većem broju u realnom sektoru, smanjenja onih koji su na budžetu (i ovdje ne mislim na školstvo, zdravstvo, policiju) i puno manjim opterećenjima za budžet, samim time i više novca za investicije, ta "vlada" bi sljedeće izbore sigurno izgubila (jedino da to obave u dvije godine, a onda u sljedeće dvije povećaju naglo broj zaposlenih, ali i tu bi prvo na opštinskim izgubili).
Najgore što bi također i opozicija (ko god da je u njoj) pljuvala po njima, iako sami znaju da ovi rade dobar posao, a ljudi bi na to nasjeli, jer dugoročno niko ne gleda.
No, nije da će neka vlada to i uraditi.
Ono što je najgore, mi da bi krenuli nabolje bi morali prvo smanjiti broj zaposlenih i to dosta, a povećati broj zaposlenih u realnom sektoru. I bio bih zadovoljniji da sljedeća vlada do kraja svog mandata zaposli 30k ljudi u realnom sektoru, nego 100k gdje stigne, a onda za par godina smo gotovi.
Zna se na koga mislim kada govorim o smanjenu broja uposlenih. Moraju se kantoni ukinuti, ili smanjiti u velikom broju, a samim time i isntitucije, koje su vezane uz njih.
Nažalost, da neka vlada i napravi to, i tako recimo površinski samo poveća broj zaposlenih za "par hiljada", iako se radi o puno većem broju u realnom sektoru, smanjenja onih koji su na budžetu (i ovdje ne mislim na školstvo, zdravstvo, policiju) i puno manjim opterećenjima za budžet, samim time i više novca za investicije, ta "vlada" bi sljedeće izbore sigurno izgubila (jedino da to obave u dvije godine, a onda u sljedeće dvije povećaju naglo broj zaposlenih, ali i tu bi prvo na opštinskim izgubili).
Najgore što bi također i opozicija (ko god da je u njoj) pljuvala po njima, iako sami znaju da ovi rade dobar posao, a ljudi bi na to nasjeli, jer dugoročno niko ne gleda.
No, nije da će neka vlada to i uraditi.
- astala_vistala
#1779 Re: IZBORI 2014
Papak u BiH zivi 2 miliona bosnjaka a ne 250 hiljada,to sto je njima dobro i sto imaju koristi od SDA ne znaci da sam ja manji bosnjak od tebe sto ih ne zelim u vlasti,ne zanima me rat,ne zanima me proslot,niti ko ce kome namjesti tender,niti koga cete postaviti za direktora javnog preduzeca,zanima me moja buducnost a SDA ocigledno misli samo na buducnost svojih 250 hiljada glasaca,jeste snaga vam je u jedinstvu,ali ja ipak vjerujem u ideju pravde za sve..justregistered wrote:Osvrt na komentare...
- Za SDA stranku glasaju samo seljaci, zatucano stanovnistvo ove nam drzave, stari, nepismeni...
Kakvu to dozu aristokracije imaju glasaci ostalih politickih partija? Jel to nema starih ljudi koji favorizuju recimo socijaldemokrate? Jel to znaci da nisu "seljaci" ljudi iz Kalesije, Zivinica koji glasaju za SDP, DF?
Sve mislim ljudi ce se okanit predrasuda, ali ove isfucane parole nikada nisu iscezle. Doza mrznje u vama je beskonacna
- SDA je nacionalisticka stranka...
Po kome je to osnovu SDA nacionalisticka stranka? Gdje to SDA siri govor mrznje, gdje se to SDA sluzi nacionalistickom retorikom? To sto je probosanski i probosnjacki orijentisana, ne cini je nacionalistickom. Takvom su je napravili njeni neprijatelji vec od ranih 90ih pa se i taj trend nastavio. Naravno reci ce neki pa da bas je i problem u tome sto ne stiti interese bosnjackog naroda, sto je prodala taj narod, sto imamo RS...ali ljudima svejedno niko ne ugodi.
- Neki vele srusili su SDP, srusit ce i SDA...
Vi SDA ne mozete srusiti, jer niste njeni glasaci i niste to nikad ni bili. SDA ima gotovo 300.000 svojis glasaca, pa da im cak i umanjimo broj, spao bi na nekih 250.000. Dakle vi ne mozete ugroziti SDA, za SDA glasaju ljudi koji nemaju apsolutno nikakav problem sa identitetom. Ne srljaju favorizirajuci nekad neku, nekad neku drugu stranku i ne vjeruju da ce te vase "promjene" ikad ikome dobro donijeti. Dakle vase prijetnje nimalo ne zastrasuju...
- Ni DF ni SBB nije uspio zavarati SDA glasace. Te nesuglasice rjesavajte izmedju sebe, ni to nema veze sa SDA...
- Protiv Bakira je vodjenja kampanja njih devetorice, a Bakir je vodio svoju kampanju... i naravno pobijedio, i uvijek ce i ako se na vrijeme pomirite s tom cinjenicom lakse ce vam biti podnijeti i ostale poraze, koji vam definitivno slijede, jer izbori antiSDA-ovaca uvijek zavrse neuspjehom na slijedecim izborima
- SZBiH i SDP su izgubili jer su koalirali sa SDA. To su price za malu djecu
- Jesi li to veci musliman ako si sipmatizer SDA stranke i Bakira Izetbegovica?
Kontra pitanje bi glasilo: Jesam li to bolji covjek, ako kao Bosnjakinja, glasam za Komsica ili Raguza?
- Na stranu sto su antiSDA-ovci dozvolili da Fahrudin Radoncic i SBB stranka ipak dozive takav uspjeh. Na stranu sto je sramno veliki broj "Bosnjaka" podrzao Radoncica smatrajuci da bi im on trebao biti lider. Na stranu i to sto Bosnjaci vjeruju Zeljku Komsicu, zlatnom ljiljanu, politickoj neznalici nesposobnoj za medjunarodne odnose...ali zlatni je ljiljan.
- I za kraj, oni koji gube, imaju pravo da se ljute. Iako bi i ta ljutnja trebala biti malo dostojanstvenija, a ne svedena na uvrede, niske udarce, plitke argumente i neosnovane optuzbe.
- shibonja
#1780 Re: IZBORI 2014
I jos proziva ljude iz Zivinica i Kalesije seljacima!
- ILVIIR
#1781 Re: IZBORI 2014
je li moguce da sam ja jedini kome smeta ovo razvlacenje objaviljanja preliminarnih rezultata. pa to inace u normalnoj drzavi izadje sat vremena nakon zatvaranja birackih mjesta.
doslovno nevjerovatno. prvu noc izbrojali oko 80% glasova i sad svaki dan po 1% izbroje. sve me strah da se tu nesto ne mucka.....
doslovno nevjerovatno. prvu noc izbrojali oko 80% glasova i sad svaki dan po 1% izbroje. sve me strah da se tu nesto ne mucka.....
- Doda37
#1782 Re: IZBORI 2014
Nisi jediniILVIIR wrote:je li moguce da sam ja jedini kome smeta ovo razvlacenje objaviljanja preliminarnih rezultata. pa to inace u normalnoj drzavi izadje sat vremena nakon zatvaranja birackih mjesta.
- ILVIIR
#1783 Re: IZBORI 2014
nisam vise siguran, ali ako se ne varam, 2012. na lokalnim izborima je islo dosta brze. bili su rezultati za dan-dva..Doda37 wrote:Nisi jediniILVIIR wrote:je li moguce da sam ja jedini kome smeta ovo razvlacenje objaviljanja preliminarnih rezultata. pa to inace u normalnoj drzavi izadje sat vremena nakon zatvaranja birackih mjesta.
- perfect_guy
#1784 Re: IZBORI 2014
mjesec dana je rok za konačne rezultate, tako da očito i nema potrebe da se brže radi
- damskot
#1785 Re: IZBORI 2014
Hehhehehehehehee Hehehehehehe jedan od top postova na ovom forumu .House wrote:Narod ZnO !
-
justregistered
#1786 Re: IZBORI 2014
Papak u BiH zivi 2 miliona bosnjaka a ne 250 hiljada,to sto je njima dobro i sto imaju koristi od SDA ne znaci da sam ja manji bosnjak od tebe sto ih ne zelim u vlasti,ne zanima me rat,ne zanima me proslot,niti ko ce kome namjesti tender,niti koga cete postaviti za direktora javnog preduzeca,zanima me moja buducnost a SDA ocigledno misli samo na buducnost svojih 250 hiljada glasaca,jeste snaga vam je u jedinstvu,ali ja ipak vjerujem u ideju pravde za sve..[/quote]
Oni koje je Zeljko Komsic uspio zavarati, oni nisu Bosnjaci oni su tkz. Bosanci i Hercegovci, a od SDP-ovaca koje poznajem znam vala da im biti Bosnjak nije ni u kraj uha, pate za Jugom i vjerujem da ni 91. nisu glasali za nezavisnost Bosne i Hercegovine...barem je tako u Tuzli, gradu u kojem zivim
Oni koje je Zeljko Komsic uspio zavarati, oni nisu Bosnjaci oni su tkz. Bosanci i Hercegovci, a od SDP-ovaca koje poznajem znam vala da im biti Bosnjak nije ni u kraj uha, pate za Jugom i vjerujem da ni 91. nisu glasali za nezavisnost Bosne i Hercegovine...barem je tako u Tuzli, gradu u kojem zivim
-
starmo
#1787 Re: IZBORI 2014
obrađena biračka mjesta za skupštinu HNK u %ILVIIR wrote:je li moguce da sam ja jedini kome smeta ovo razvlacenje objaviljanja preliminarnih rezultata. pa to inace u normalnoj drzavi izadje sat vremena nakon zatvaranja birackih mjesta.
ponedjeljak 58%
utorak 66%
srijeda 71%
četvrtak 72%
petak 72%
ide to...
-
omar little
#1788 Re: IZBORI 2014
majko moja sta zlatko radi i prica, ono je strasno. strasno.
covjece, idi doktoru nek ti pomogne ako ima jos vremena.
-
doktor78
#1789 Re: IZBORI 2014
Sto implicira da su pravi Bosnjaci samo u SDA. Prica koju slusamo vec 20 godina...De mi samo reci gdje se izdaje taj certifikat da odem da se prijavim?justregistered wrote: Oni koje je Zeljko Komsic uspio zavarati, oni nisu Bosnjaci oni su tkz. Bosanci i Hercegovci, a od SDP-ovaca koje poznajem znam vala da im biti Bosnjak nije ni u kraj uha, pate za Jugom i vjerujem da ni 91. nisu glasali za nezavisnost Bosne i Hercegovine...barem je tako u Tuzli, gradu u kojem zivim
-
justregistered
#1790 Re: IZBORI 2014
Ja rekoh kako stoje stvari, a na sta ce tebi to implicirati je stvar tvoje licne percepcije...mada mislim da si ispravno percipirao.doktor78 wrote:Sto implicira da su pravi Bosnjaci samo u SDA. Prica koju slusamo vec 20 godina...De mi samo reci gdje se izdaje taj certifikat da odem da se prijavim?justregistered wrote: Oni koje je Zeljko Komsic uspio zavarati, oni nisu Bosnjaci oni su tkz. Bosanci i Hercegovci, a od SDP-ovaca koje poznajem znam vala da im biti Bosnjak nije ni u kraj uha, pate za Jugom i vjerujem da ni 91. nisu glasali za nezavisnost Bosne i Hercegovine...barem je tako u Tuzli, gradu u kojem zivim
sto se tice tog certifikata, mislim da su ironija i sarkazam previse isforsirani, probaj neki drugi nacin...
- ILVIIR
#1791 Re: IZBORI 2014
stvarno nisu normalni. pa ja bi u roku od 2 dana cijeli hnk prebrojao rucno, i to vise puta!starmo wrote:obrađena biračka mjesta za skupštinu HNK u %ILVIIR wrote:je li moguce da sam ja jedini kome smeta ovo razvlacenje objaviljanja preliminarnih rezultata. pa to inace u normalnoj drzavi izadje sat vremena nakon zatvaranja birackih mjesta.
ponedjeljak 58%
utorak 66%
srijeda 71%
četvrtak 72%
petak 72%
ide to...
u skupstini rs mislim da zadnja 2 dana nisu glasa izbrojali..
-
putokaz1
#1792 Re: IZBORI 2014
Sda u mom mjestu izgubila,za sda su glasali 1.Omladina kojoj je plaćeno po 30 KM njih oko 100,i to glasali za sebe te za još 4 osobe(uveli 4 starije ososbe i glasali za njih,osobe koje su nepismene ,ne vide,imaju preko 60/70 godina,sistem dovlačenja,hvatanja za ruke,varanja...)-glavna baza,2.zaposleni,njih je malo ali morali su i oni u upravi i oni privatno,naređenje, prijetnja otkazom,3.Ostali (veoma malo).Za Df i Sbb glasali svi oni koji su protiv Sda i Sdp a,a njih je zajedno bilo najviše.Pobjedila je tijesno Sbih koja je imala nevjerovatno kvalitetnog lokalnog kandidata.justregistered wrote:Osvrt na komentare...
- Za SDA stranku glasaju samo seljaci, zatucano stanovnistvo ove nam drzave, stari, nepismeni...
Kakvu to dozu aristokracije imaju glasaci ostalih politickih partija? Jel to nema starih ljudi koji favorizuju recimo socijaldemokrate? Jel to znaci da nisu "seljaci" ljudi iz Kalesije, Zivinica koji glasaju za SDP, DF?
Sve mislim ljudi ce se okanit predrasuda, ali ove isfucane parole nikada nisu iscezle. Doza mrznje u vama je beskonacna
Po kome je to osnovu SDA nacionalisticka stranka? Gdje to SDA siri govor mrznje, gdje se to SDA sluzi nacionalistickom retorikom? To sto je probosanski i probosnjacki orijentisana, ne cini je nacionalistickom. Takvom su je napravili njeni neprijatelji vec od ranih 90ih pa se i taj trend nastavio. Naravno reci ce neki pa da bas je i problem u tome sto ne stiti interese bosnjackog naroda, sto je prodala taj narod, sto imamo RS...ali ljudima svejedno niko ne ugodi.
Vi SDA ne mozete srusiti, jer niste njeni glasaci i niste to nikad ni bili. SDA ima gotovo 300.000 svojis glasaca, pa da im cak i umanjimo broj, spao bi na nekih 250.000. Dakle vi ne mozete ugroziti SDA, za SDA glasaju ljudi koji nemaju apsolutno nikakav problem sa identitetom. Ne srljaju favorizirajuci nekad neku, nekad neku drugu stranku i ne vjeruju da ce te vase "promjene" ikad ikome dobro donijeti. Dakle vase prijetnje nimalo ne zastrasuju...
- Ni DF ni SBB nije uspio zavarati SDA glasace. Te nesuglasice rjesavajte izmedju sebe, ni to nema veze sa SDA...
- Protiv Bakira je vodjenja kampanja njih devetorice, a Bakir je vodio svoju kampanju... i naravno pobijedio, i uvijek ce i ako se na vrijeme pomirite s tom cinjenicom lakse ce vam biti podnijeti i ostale poraze, koji vam definitivno slijede, jer izbori antiSDA-ovaca uvijek zavrse neuspjehom na slijedecim izborima
Kontra pitanje bi glasilo: Jesam li to bolji covjek, ako kao Bosnjakinja, glasam za Komsica ili Raguza?
- Na stranu sto su antiSDA-ovci dozvolili da Fahrudin Radoncic i SBB stranka ipak dozive takav uspjeh. Na stranu sto je sramno veliki broj "Bosnjaka" podrzao Radoncica smatrajuci da bi im on trebao biti lider. Na stranu i to sto Bosnjaci vjeruju Zeljku Komsicu, zlatnom ljiljanu, politickoj neznalici nesposobnoj za medjunarodne odnose...ali zlatni je ljiljan.
- I za kraj, oni koji gube, imaju pravo da se ljute. Iako bi i ta ljutnja trebala biti malo dostojanstvenija, a ne svedena na uvrede, niske udarce, plitke argumente i neosnovane optuzbe.
-
justregistered
#1793 Re: IZBORI 2014
ne znam za to tvoje mjesto, ali SDA je pobijedila u mnogim drugim mjestima...putokaz1 wrote:Sda u mom mjestu izgubila,za sda su glasali 1.Omladina kojoj je plaćeno po 30 KM njih oko 100,i to glasali za sebe te za još 4 osobe(uveli 4 starije ososbe i glasali za njih,osobe koje su nepismene ,ne vide,imaju preko 60/70 godina,sistem dovlačenja,hvatanja za ruke,varanja...)-glavna baza,2.zaposleni,njih je malo ali morali su i oni u upravi i oni privatno,naređenje, prijetnja otkazom,3.Ostali (veoma malo).Za Df i Sbb glasali svi oni koji su protiv Sda i Sdp a,a njih je zajedno bilo najviše.Pobjedila je tijesno Sbih koja je imala nevjerovatno kvalitetnog lokalnog kandidata.justregistered wrote:Osvrt na komentare...
-
putokaz1
#1794 Re: IZBORI 2014
Da vjerovatno šema kao i kod mene uvodjenje starih te prijetnje otkazom.
Naravno ostaje isti nerad,npr zamjenik pravobranioca dodje na posao u 9 a sa posla u 10 taj sad igra karti na računaru.
Ne branim ni druge većinom su bili na vlasti bar 2 godine ali se nisu proslavili.
Arapski svijet ulaže više u Srbiju nego u BH.Zaostajemo u približavanju EU u odnosu na region.
Izborne krađe tzv naknadno upisivanje glasova kandidatima unutar stranke i dalje postoji,primjenjuju ga svi il bar većina stranaka.Većinu ljudi u Ciku ima Sda, nije djelovala.
Otvaranje fakulteta za kojim nema potrebe,najveći utjecaj ima Sda,kao i kod kupovine ispita ali tu su umješane i druge stranke.
Iako je Sda po meni loš izbor u ovom trenutku ne vidim konkurenciju bar kod Bošnjaka.
Sbb šta da kažem,dobar rezultat al ostvaren na anti-sda kampanji,znam neke poštene ljude tu,ali Radončić...
Dotični je bio ministar sigurnosti u momentu paljevine arhiva Bh,sudova,zgrade vlade Tk itd.Neki mu zamijeraju na ostvarenom bogatsvu,navodno uz pomoć Sda.
Df,Novi,dobili rezultat na anti Sdp kampanji,lijeva opcija,osim Komšića koji je bio vlast 8 godina,dobijao izbora po principu da zeznemo Hdz,ostali su nepoznati javnosti.Ne vjerujem da nova stranka koja u sebi nema iskusnih političara može nešto da napravi.
Sdp jedna noga u grobu ,eventualno ako pripomognu vladajućoj koaliciji mogu se održavat do 2016 te.
Naravno ostaje isti nerad,npr zamjenik pravobranioca dodje na posao u 9 a sa posla u 10 taj sad igra karti na računaru.
Ne branim ni druge većinom su bili na vlasti bar 2 godine ali se nisu proslavili.
Arapski svijet ulaže više u Srbiju nego u BH.Zaostajemo u približavanju EU u odnosu na region.
Izborne krađe tzv naknadno upisivanje glasova kandidatima unutar stranke i dalje postoji,primjenjuju ga svi il bar većina stranaka.Većinu ljudi u Ciku ima Sda, nije djelovala.
Otvaranje fakulteta za kojim nema potrebe,najveći utjecaj ima Sda,kao i kod kupovine ispita ali tu su umješane i druge stranke.
Iako je Sda po meni loš izbor u ovom trenutku ne vidim konkurenciju bar kod Bošnjaka.
Sbb šta da kažem,dobar rezultat al ostvaren na anti-sda kampanji,znam neke poštene ljude tu,ali Radončić...
Dotični je bio ministar sigurnosti u momentu paljevine arhiva Bh,sudova,zgrade vlade Tk itd.Neki mu zamijeraju na ostvarenom bogatsvu,navodno uz pomoć Sda.
Df,Novi,dobili rezultat na anti Sdp kampanji,lijeva opcija,osim Komšića koji je bio vlast 8 godina,dobijao izbora po principu da zeznemo Hdz,ostali su nepoznati javnosti.Ne vjerujem da nova stranka koja u sebi nema iskusnih političara može nešto da napravi.
Sdp jedna noga u grobu ,eventualno ako pripomognu vladajućoj koaliciji mogu se održavat do 2016 te.
-
justregistered
#1795 Re: IZBORI 2014
Otvaranje fakulteta za kojima nema potrebe? Mozes li objasniti sta to znaci?putokaz1 wrote:Da vjerovatno šema kao i kod mene uvodjenje starih te prijetnje otkazom.
Df,Novi,dobili rezultat na anti Sdp kampanji,lijeva opcija,osim Komšića koji je bio vlast 8 godina,dobijao izbora po principu da zeznemo Hdz,ostali su nepoznati javnosti.Ne vjerujem da nova stranka koja u sebi nema iskusnih političara može nešto da napravi.Sdp jedna noga u grobu ,eventualno ako pripomognu vladajućoj koaliciji mogu se održavat do 2016 te.
U Federaciji ima 6 privatnih fakulteta od kojih su najmanje tri koliko toliko dobra ideja. Ostali su u RS-u i vecinom spadaju medju "nizerazredne"
-
putokaz1
#1796 Re: IZBORI 2014
Npr 2004 u TK tada vladajuća koalicija sda+sbih+ostali otvara pravni fakultet u Tuzli,a već je postojao fakultet Sarajevo odjel u Tuzli.
Tuzlanski pravni je izbacio generacije koje su bez posla.
Sarajevski odjel Tuzla i dalje je postojao u neuslovnim prostorijama polu legalno.
i u TK i u KS tada vladajući sda-sbih+manje stranke.
Morali su taj problem riješit.
Po meni zatvaranjem oba jer ima višak te struke.
Otvaranje pravnog u Srebrenici(UNSA) PO MENI NEPOTREBNO, jer poslije neće biti posla za one koji završe.
Zašto:U opštinama,ministarstvima,većim firmama se zapošljava po šteli,plati da bi radio,rodbinsko stranačke veze itd.
Pravnika i ekonomista je na birou na hiljade,otvarat nove fakultete tog tipa je glupost.
Ko ima da plati studiranje na privatnom imat će i da zaposlenje plati.
Čuo sam za fakultet u Zenici ili Travniku studenti završili a te struke nema.To je greška vlasti bez obzira ko je bio tada pri otvaranju tog fakulteta vlast.
Moje mišljenje je da se državni fakulteti zatvore,odnosi se na one gdje ima viška na birou,npr pravni,ekonomski,filozofski,razredna nastava i sl.Stvarno svrhe nema ostaviti ih.
Tuzlanski pravni je izbacio generacije koje su bez posla.
Sarajevski odjel Tuzla i dalje je postojao u neuslovnim prostorijama polu legalno.
i u TK i u KS tada vladajući sda-sbih+manje stranke.
Morali su taj problem riješit.
Po meni zatvaranjem oba jer ima višak te struke.
Otvaranje pravnog u Srebrenici(UNSA) PO MENI NEPOTREBNO, jer poslije neće biti posla za one koji završe.
Zašto:U opštinama,ministarstvima,većim firmama se zapošljava po šteli,plati da bi radio,rodbinsko stranačke veze itd.
Pravnika i ekonomista je na birou na hiljade,otvarat nove fakultete tog tipa je glupost.
Ko ima da plati studiranje na privatnom imat će i da zaposlenje plati.
Čuo sam za fakultet u Zenici ili Travniku studenti završili a te struke nema.To je greška vlasti bez obzira ko je bio tada pri otvaranju tog fakulteta vlast.
Moje mišljenje je da se državni fakulteti zatvore,odnosi se na one gdje ima viška na birou,npr pravni,ekonomski,filozofski,razredna nastava i sl.Stvarno svrhe nema ostaviti ih.
-
justregistered
#1797 Re: IZBORI 2014
Mislim da puno djece "bogatih" roditelja ide i na nase drzavne...tako da imaju i oni da plate to zaposlenje, ako vec to tim putem ide u tolikoj mjeriputokaz1 wrote: Ko ima da plati studiranje na privatnom imat će i da zaposlenje plati.
Sto se tice pronalazka nekog nacina da smanjimo ovaj kadar koji si nabrojao, to se slazem apsolutno.
-
Baton_Ilirski
#1798 Re: IZBORI 2014
Momcino hajde skontaj neku drugu dosjetku ta je provaljena odavnoFallen Angels wrote:Reglan wrote:al se jutros iznenadih, SDA skino sve plakate u mom naselju, nema na banderama nista od SDA, sve poskidali.
Haj ga znaj jarane,mozda cemo hapit zlatnim kasikama
- webby-x
#1799 Re: IZBORI 2014
Vrijednost glasa.
Parlament BiH:
- SDS 193.596 glasova, 4 mandata
- DF 128.381 glasova, 5 mandata
Fašizam!

Parlament BiH:
Fašizam!
- It_is_a_Leclerc
#1800 Re: IZBORI 2014
Tako je ! Uvedimo jedan čovjek - jedan glas sistem !webby-x wrote:Vrijednost glasa.
Parlament BiH:
Fašizam!