Izbori 2010 vol.4 FBiH

Na izborima 2010 glasam za:

SBiH
8
6%
SDA
11
9%
BPS
13
10%
SDP
40
31%
NS
34
27%
NSRZB
4
3%
HDZ
8
6%
Fahrina stranka
2
2%
HSP
0
No votes
neka druga stranka (navedi)
8
6%

Total votes: 128

Dozer

#76 Re: Izbori 2010 vol.3 FBiH

Post by Dozer »

Grijesis Visegrad. Oni (vlast) niti sute niti trpe - oni se medjusobno dogovaraju kako, kada i koliko da se medjusobno "popljuju". A to je samo pozorisna predstava za narod(e). U pozadini, savim fino, uredno i nadasve zajedno dernece, tale se, itd.

Ali, ne vidim da iko nudi bilo kakve odgovore na gornja pitanja...
vee-jay

#77 Re: Izbori 2010 vol.3 FBiH

Post by vee-jay »

Tomislav MO wrote: S toga, ponavljam na moju veliku osobnu žalost, moj glas definitivno ide HDZ-u.
Evo da i ja ponovim, moj glas ide Komsicu :-D
:bih: :bih: :bih:
definitivno
Hrvoje_Hrvatinic

#78 Re: Izbori 2010 vol.3 FBiH

Post by Hrvoje_Hrvatinic »

vee-jay wrote:
Tomislav MO wrote: S toga, ponavljam na moju veliku osobnu žalost, moj glas definitivno ide HDZ-u.
Evo da i ja ponovim, moj glas ide Komsicu :-D
definitivno
HDZ - ZNA SE! :thumbup:
Tomislav MO

#79 Re: Izbori 2010 vol.3 FBiH

Post by Tomislav MO »

Dozer wrote:Prisiljava nekoga na nesto nakaradni ustroj BiH? Nije li ovo vec odavno postalo otrcano, pa i smijesno opravdanje za davanje glasa nacionalistima?

Imam par pitanja za sve ovdje koji smatraju da trebaju glasati za SDA/HDZ/SNSD/SDS/SBiH, dakle sve ove koji nam i dalje @ebu majku kroz majku, i tako vec 20 godina.

1. Da li se vi iz nekog razloga bojite BH Srba/BH Hrvata/Bosnjaka? Ako da - radi cega konkretno?
2. Ako je drzavno uredjenje/ustroj nakaradno, nije li sasvim logicna opcija da se sa vlasti skinu nacionalisti koji su do takvog uredjenja i doveli?
3. Da li smatrate da ce u BiH, ili FBiH, hajmo tako, biti bolje ako na vlasti ostanu dosadasnji vlastodrsci (SDA/SBiH/HDZ)? Ako da - zasto?
4. Da li bi opcija u kojoj bi se na vlast dovela glanc nova opcija (poput NS) bila bolja i za FBiH i za BiH u kompletu? Bolja po sve gradjane?

Eto, ako nije problem da se daju odgovori na ova pitanja, pa mozemo dalje.
Naravno dragi kolega, sve za mir, ljubav i razumijevanje :mrgreen:

Dakle,

1. Bojim se Bošnjaka jer se često najavljuje (između ostalog i na ovom forumu) da Hrvatima treba ukinuti konstitutivnost, nacionalni identitet, jezik, da svi trebamo biti Bosanci. Tko ne želi, neka ide u Hrvatsku. Ja ne želim ići u Hrvatsku, tako da imam problem. :roll:
2. Ne mislim da su nacionalisti doveli do ovog uređenja. Do ovog uređenja je došlo u Daytonu gdje je USA mogla nametnuti rješenje kakvo želi. USA je stvorila RS i ovakvu Federaciju. Mi u BiH smo samo jedan eksperiment, jeste da smo pomogli imamo i mi odgovornost, ali prava odgovornost je u onoga tko ima moć. Npr. poslije rata visoki predstavnik je imao neograničenu moć a skoro nikakvu odgovornost. To možda netko prihvata ali po meni moć i odgovornost idu ruku pod ruku, i ne mislim da nam je MZ prijatelj.
3. Sjetim se Alijanse i gubljenja ravnopravnosti Hrvata i sve mi je jasno.
4. Naša Stranka ne smatra da su Hrvati u FBiH u podređenom položaju. U svom programu su istaknuli da će se boriti za pravedniji položaj Srba u Federaciji i Hrvata i Bošnjaka u RS. Hrvati u Federaciji se ne spominju. Obzirom ja mislim da bi trebali, onda mi oni nisu izbor.
BHCluster

#80 Re: Izbori 2010 vol.3 FBiH

Post by BHCluster »

Tomislav MO wrote:
Dozer wrote:Prisiljava nekoga na nesto nakaradni ustroj BiH? Nije li ovo vec odavno postalo otrcano, pa i smijesno opravdanje za davanje glasa nacionalistima?

Imam par pitanja za sve ovdje koji smatraju da trebaju glasati za SDA/HDZ/SNSD/SDS/SBiH, dakle sve ove koji nam i dalje @ebu majku kroz majku, i tako vec 20 godina.

1. Da li se vi iz nekog razloga bojite BH Srba/BH Hrvata/Bosnjaka? Ako da - radi cega konkretno?
2. Ako je drzavno uredjenje/ustroj nakaradno, nije li sasvim logicna opcija da se sa vlasti skinu nacionalisti koji su do takvog uredjenja i doveli?
3. Da li smatrate da ce u BiH, ili FBiH, hajmo tako, biti bolje ako na vlasti ostanu dosadasnji vlastodrsci (SDA/SBiH/HDZ)? Ako da - zasto?
4. Da li bi opcija u kojoj bi se na vlast dovela glanc nova opcija (poput NS) bila bolja i za FBiH i za BiH u kompletu? Bolja po sve gradjane?

Eto, ako nije problem da se daju odgovori na ova pitanja, pa mozemo dalje.
Naravno dragi kolega, sve za mir, ljubav i razumijevanje :mrgreen:

Dakle,

1. Bojim se Bošnjaka jer se često najavljuje (između ostalog i na ovom forumu) da Hrvatima treba ukinuti konstitutivnost, nacionalni identitet, jezik, da svi trebamo biti Bosanci. Tko ne želi, neka ide u Hrvatsku. Ja ne želim ići u Hrvatsku, tako da imam problem. :roll:
2. Ne mislim da su nacionalisti doveli do ovog uređenja. Do ovog uređenja je došlo u Daytonu gdje je USA mogla nametnuti rješenje kakvo želi. USA je stvorila RS i ovakvu Federaciju. Mi u BiH smo samo jedan eksperiment, jeste da smo pomogli imamo i mi odgovornost, ali prava odgovornost je u onoga tko ima moć. Npr. poslije rata visoki predstavnik je imao neograničenu moć a skoro nikakvu odgovornost. To možda netko prihvata ali po meni moć i odgovornost idu ruku pod ruku, i ne mislim da nam je MZ prijatelj.
4. Naša Stranka ne smatra da su Hrvati u FBiH u podređenom položaju. U svom programu su istaknuli da će se boriti za pravedniji položaj Srba u Federaciji i Hrvata i Bošnjaka u RS. Hrvati u Federaciji se ne spominju. Obzirom ja mislim da bi trebali, onda mi oni nisu izbor.
Evo imas sada "VLADAJUCU PETORKU" koji su uspjeli 11% uraditi od onog predvidenog, u mnogo boljem si polozaju a jos uvjek kukas.
Tomislav MO

#81 Re: Izbori 2010 vol.3 FBiH

Post by Tomislav MO »

BHCluster wrote:
Tomislav MO wrote: Naravno dragi kolega, sve za mir, ljubav i razumijevanje :mrgreen:

Dakle,

Evo imas sada "VLADAJUCU PETORKU" koji su uspjeli 11% uraditi od onog predvidenog, u mnogo boljem si polozaju a jos uvjek kukas.
Zar kukam? Kad si ti mene čuo da kukam? :?
Socijalista

#82 Re: Izbori 2010 vol.3 FBiH

Post by Socijalista »

Tomislav MO wrote:
BHCluster wrote:
Tomislav MO wrote: Naravno dragi kolega, sve za mir, ljubav i razumijevanje :mrgreen:

Dakle,

Zar kukam? Kad si ti mene čuo da kukam? :?

Nije te cuo, nego vidio :mrgreen:
Tomislav MO

#83 Re: Izbori 2010 vol.3 FBiH

Post by Tomislav MO »

Socijalista wrote:
Tomislav MO wrote: Zar kukam? Kad si ti mene čuo da kukam? :?

Vjerojatno me zamijenio s nekim. :mrgreen:
BHCluster

#84 Re: Izbori 2010 vol.3 FBiH

Post by BHCluster »

Tomislav MO wrote:
Socijalista wrote:
Tomislav MO wrote: Zar kukam? Kad si ti mene čuo da kukam? :?

Jesi li sam napisao da nazalost svoj glas dajes hdz-u.
Tomislav MO

#85 Re: Izbori 2010 vol.3 FBiH

Post by Tomislav MO »

BHCluster wrote:
Tomislav MO wrote:
Jesi li sam napisao da nazalost svoj glas dajes hdz-u.
Ma nije tako strašno. Uvijek može gore. :lol:

Nego, obzirom da ja nisam tema, bilo bi lijepo da se vratimo nazad. Dakle, nastojao sam objasniti razloge zašto ja (a vjerujem i mnogi drugi Hrvati) bira HDZ.
Hrvoje_Hrvatinic

#86 Re: Izbori 2010 vol.3 FBiH

BHCluster wrote: Evo imas sada "VLADAJUCU PETORKU" koji su uspjeli 11% uraditi od onog predvidenog, u mnogo boljem si polozaju a jos uvjek kukas.
U svakom slučaju, neusporedivo je bolje nego za vrijeme vladavine alijanse.
Tomislav MO

#87 Re: Izbori 2010 vol.3 FBiH

Post by Tomislav MO »

Hrvoje_Hrvatinic wrote:
BHCluster wrote: Evo imas sada "VLADAJUCU PETORKU" koji su uspjeli 11% uraditi od onog predvidenog, u mnogo boljem si polozaju a jos uvjek kukas.
Je, uvijek bolje 11% u plusu nego 3000% u minusu. :)
BHCluster

#88 Re: Izbori 2010 vol.3 FBiH

Post by BHCluster »

Hrvoje_Hrvatinic wrote:
Kako?
Hrvoje_Hrvatinic

#89 Re: Izbori 2010 vol.3 FBiH

BHCluster wrote:
Hrvoje_Hrvatinic wrote:
Kako?
Pa sad se hrvati mogu zaposliti u državnoj službi. Za vrijeme alijanse su se samo otpuštali... eventualno neki SDP-ovac je mogao dobiti posao. Sad ne moraš biti HDZ-ovac, samo moraš imati štelu. :lol:
Krajevi gdje su hrvati u večini sada mogu dobiti koliko- toliko sredstava od države za određene projekte, za razliku od vremena alijanse kad nisu dobivali ništa. Mada je i sada premalo, mogo više dajemo nego što nam se vraća, ali jbg što drugo očekivati u kolonijalizmu.
I tako dalje i tako dalje... mada ne znam što ti ovo pišem... kada ćeš reći da su ovo podle ustaške laži i neistine. Izvini neću više.
BHCluster

#90 Re: Izbori 2010 vol.3 FBiH

Post by BHCluster »

Hrvoje_Hrvatinic wrote:
BHCluster wrote:
Kako?
Pa sad se hrvati mogu zaposliti u državnoj službi. Za vrijeme alijanse su se samo otpuštali... eventualno neki SDP-ovac je mogao dobiti posao. Sad ne moraš biti HDZ-ovac, samo moraš imati štelu. :lol:
Krajevi gdje su hrvati u večini sada mogu dobiti koliko- toliko sredstava od države za određene projekte, za razliku od vremena alijanse kad nisu dobivali ništa. Mada je i sada premalo, mogo više dajemo nego što nam se vraća, ali jbg što drugo očekivati u kolonijalizmu.
I tako dalje i tako dalje... mada ne znam što ti ovo pišem... kada ćeš reći da su ovo podle ustaške laži i neistine. Izvini neću više.
Ma necu ljudi smo. A sta ti to sebe zoves U****om?
Hrvoje_Hrvatinic

#91 Re: Izbori 2010 vol.3 FBiH

BHCluster wrote:
Ma ne nego mislm da u tvojim očima takav ispadam. Jbg, ljudi smo.
BHCluster

#92 Re: Izbori 2010 vol.3 FBiH

Post by BHCluster »

Hrvoje_Hrvatinic wrote:
BHCluster wrote:
Ma ne ispadas, samo kako onda Lukac dobi sup kartu iz SIPA-e a da niko od Hrvata da reagira. Zar to nije poraz HDZ-a...
hercegovac_pravi

#93 Re: Izbori 2010 vol.3 FBiH

Post by hercegovac_pravi »

BHCluster wrote:
Hrvoje_Hrvatinic wrote:
BHCluster wrote:
Ma ne ispadas, samo kako onda Lukac dobi sup kartu iz SIPA-e a da niko od Hrvata da reagira. Zar to nije poraz HDZ-a...
Uf...pa Lukac nije Hrvat po njihovim mjerilima..... on ti je "Bosnjacki -Hrvat " :-) :-)
Agic Nurija

#94 Re: Izbori 2010 vol.3 FBiH

Post by Agic Nurija »

Socijalista wrote:
komi wrote:ljudi nije bitno samo ovdje glasat
treba zapravo izaći na dan izbora i onaj papirić ubaciti u čontru :D
Nama treba lijevicarska gradjanska vlast, dosta krimofasista, moje misljenje.
Nama, Bosancima je dosta "vlasti i vladara" u ime ko zna kakvih nebosanskih ideja, ideala, bogova i njihovih demagoških tumača u savremenom svijetu davno sahranjenih dogmi i mitologija. Nama, Bosancima treba PARLAMENT BOSANSKOG NARODA, u kojem će sjediti demokratski izabrani svenarodni i svezemaljski UPRAVITELJI, a ne kneževi, begovi i banovi sa svojim poniznim, (pod)kupljenim i narodnim parama (pod)plaćenim svitama "delegata"! Smrt Bosni i Hercegovini, domovini srba, hrvata i muslimana! Neka (o)živi (živa sahranjena) Republika Bosna, domovina (još uvijek zabranjenog!) bosanskog naroda!
nickyy

#95 Re: Izbori 2010 vol.3 FBiH

Post by nickyy »

Volio bih da znam cime to SDA, SZBH, HDZ pa cak i SDP mogu uvjeriti nekoga da izadje na izbore a da nekazem glasa za njih? Toliko je kriminala,korupcije u tim partijama i njihovim prezidentima da je to neopisivo, ili mozda grijesim... :roll:
Arc_Angel

#96 Re: Izbori 2010 vol.3 FBiH

Post by Arc_Angel »

Svako ko je do sada dao svoj glas za "nacionalisticke" strnke na vlasti, treba debelo da se zapita zasto uopste izlazi na izbore. Svako kome odgovara ovakva vlast nije dobar nikako.

Ja bih samo po ko zna koji put pitao te ljude koji konstantno na vlast dovode ove nacionalite da li stvarno misle da ce im sutra kroz 50-100 godina njihova djeca i unucad stvarno biti zahvalna na tome???????????

Svako ko daje glas za nacionalisticke stranke, daje veliki glas "ZA" mito, korupciju, nepotizam, lopovluk,privatizacione prevare, mafiju........ i daje jedan veliki glas "PROTIV" zaposljavanja, prosperiteta, obrazovanja, zdravstva, ljudskih prava, i ono najtuznije mladih i sposobnih ljudi odnosno svoje djece i potomstva.

svi vi koji glasate za opciju nacionalista, fasista, i podobnostva ispred pameti zapitajte se kakvi ste vi ljudi ustvari, ako ste uopste ljudi, zivotinje su pametnije od vas.

:sax: :sax: :sax: :sax: :sax:
Hrvoje_Hrvatinic

#97 Re: Izbori 2010 vol.3 FBiH

Arc_Angel wrote:
svi vi koji glasate za opciju nacionalista, fasista, i podobnostva ispred pameti zapitajte se kakvi ste vi ljudi ustvari, ako ste uopste ljudi, zivotinje su pametnije od vas.
S obzirom da su sve stranke u BiH nacionalističke ( manje ili više) onda ispada da su su svi njeni stanovnici koji su ikada izišli na izbore - gori od životnja.
nosara

#98 Re: Izbori 2010 vol.3 FBiH

Post by nosara »

Hrvoje_Hrvatinic wrote:
Arc_Angel wrote:
S obzirom da su sve stranke u BiH nacionalističke ( manje ili više) onda ispada da su su svi njeni stanovnici koji su ikada izišli na izbore - gori od životnja.
Boldirano proizilazi iz neukosti... A istina je da su glasaci klero-nacisticke opcije u BiH... pa malo je rec goveda... :D
seln

#99 Re: Izbori 2010 vol.3 FBiH

Post by seln »

Hrvoje_Hrvatinic wrote:
Jetse... :D :D
alijansa je sjebala Herceg-Bosnu i 'ercegovacku banku. :D
Komunjare proklete...a taman se vi dogovorili sa SDA za tisuculjetne prostore.
Hrvoje_Hrvatinic

#100 Re: Izbori 2010 vol.3 FBiH

nosara wrote:
Hrvoje_Hrvatinic wrote:
Arc_Angel wrote:
Boldirano proizilazi iz neukosti... A istina je da su glasaci klero-nacisticke opcije u BiH... pa malo je rec goveda... :D
Pa gdje ćeš sam za sebe reći da si govedo?!! Nisi bolan.
Post Reply