Demokratija ne podrzava diktaturu.
Izbor predsjedavajuceg VM
-
Cris
#176 Re: Izbor predsjedavajuceg VM
Komunisticki rezim u SFRJ je bio diktatorski rezim. A sad se SDP proglasila za njihove nasljednike, dakle nasljednike diktatora. Kako sada demokrati, a nasljednici diktature?
-
luckypot
#177 Re: Izbor predsjedavajuceg VM
da dodamo jos jedan momenat zasto gore spomenuta vecina nece vise da se trza na "nezadovoljstvo" nekih drugih, recimo hdz'-a
kad pogledas napredak postoji - od karadzicevog "muslimani u nestanak" do dodinih molbi za mirnu disoluciju ...od hdzovog rusenja starog mosta i konclogora do mahanja naci zastavom u sirokom brijegu, primjetan je pad entuzijazma i resursa ove dvije spomenute grupacije*** SPAM *** - Na današnji dan prije 17 godina, 9. novembra 1993. godine, u 10.16 sati, sa atriljerijskih položaja Hrvatskog vijeća obrane (HVO) na brdu Stotina, tenkovskim projektilima potpuno je srušen Stari most u Mostaru - remek-djelo osmanske arhitekture na Balkanu i jedan od najvrjednijih kulturno-historijskih spomenika u svijetu.
Samom činu rušenja prethodilo je višednevno granatiranje Starog mosta i starog gradskog jezgra Mostara. U momentu rušenja, Stari most bio je star oko 427 godina.
Zajedničkim naporom praktično cijelog svijeta, odnosno vlada nekoliko zemalja sa više kontinenata, uz podršku UNESCO-a, Stari most je obnovljen i svečano otvoren 24. jula 2004. godine.
Rušenje Starog mosta jedan je od događaja kojim se bavi i Haški tribunal na suđenju šesterici Hrvata, civilnih i vojnih lidera samoproglašene Hrvatske Republike Herceg-Bosna.
- muha_sa
#178 Re: Izbor predsjedavajuceg VM
oštroumno-oštroumnoCris wrote:Komunisticki rezim u SFRJ je bio diktatorski rezim. A sad se SDP proglasila za njihove nasljednike, dakle nasljednike diktatora. Kako sada demokrati, a nasljednici diktature?![]()
-
luckypot
#179 Re: Izbor predsjedavajuceg VM
tisu zna covjek materiju, vlada teorijom i praksom 
- nosara
#180 Re: Izbor predsjedavajuceg VM
Dosta je bilo zajebancije...
Jozo, daj vode...!
Jozo, daj vode...!
- nokia6170
#181 Re: Izbor predsjedavajuceg VM
Cudi me da ti takav antinacionalista nemas razumijevanja za diktaturu, a imas za fasizamCris wrote:Komunisticki rezim u SFRJ je bio diktatorski rezim. A sad se SDP proglasila za njihove nasljednike, dakle nasljednike diktatora. Kako sada demokrati, a nasljednici diktature?![]()
-
Cris
#182 Re: Izbor predsjedavajuceg VM
U nedostatku argumenata onda ljudi podju pisati gluposti, kao sto je sada sa tobom slucaj.muha_sa wrote:oštroumno-oštroumnoCris wrote:Komunisticki rezim u SFRJ je bio diktatorski rezim. A sad se SDP proglasila za njihove nasljednike, dakle nasljednike diktatora. Kako sada demokrati, a nasljednici diktature?![]()
Demokratija ne podrzava diktaturu.nek si nam vala pojasnio--hvala lijepo
- nokia6170
#183 Re: Izbor predsjedavajuceg VM
Pa nemoj se sad vaditiCris wrote:U nedostatku argumenata onda ljudi podju pisati gluposti, kao sto je sada sa tobom slucaj.muha_sa wrote:oštroumno-oštroumnoCris wrote:Komunisticki rezim u SFRJ je bio diktatorski rezim. A sad se SDP proglasila za njihove nasljednike, dakle nasljednike diktatora. Kako sada demokrati, a nasljednici diktature?![]()
p.s. meni je uvijek zanimljivo raspravljati sa sdp-mrscima, posto uvijek sami sebi skoce u stomak sa svojom jakom argumentacijom
-
Cris
#184 Re: Izbor predsjedavajuceg VM
Ne, ja samo zelim da mi objasnite, kao glasaci SDP-a, fenomen kada komunisti postaju demokrate, nista vise.nokia6170 wrote:Cudi me da ti takav antinacionalista nemas razumijevanja za diktaturu, a imas za fasizamCris wrote:Komunisticki rezim u SFRJ je bio diktatorski rezim. A sad se SDP proglasila za njihove nasljednike, dakle nasljednike diktatora. Kako sada demokrati, a nasljednici diktature?![]()
Izgleda da ne znate, jer da znate napisali bi dosad.
- nosara
#185 Re: Izbor predsjedavajuceg VM
Ih, da ti kazemo, pa da raznjaces po kamenjaru... Ako das casnu pionirsku da neces nikom rec, otkricemo ti tajnu...Cris wrote:Ne, ja samo zelim da mi objasnite, kao glasaci SDP-a, fenomen kada komunisti postaju demokrate, nista vise.nokia6170 wrote:Cudi me da ti takav antinacionalista nemas razumijevanja za diktaturu, a imas za fasizamCris wrote:Komunisticki rezim u SFRJ je bio diktatorski rezim. A sad se SDP proglasila za njihove nasljednike, dakle nasljednike diktatora. Kako sada demokrati, a nasljednici diktature?![]()
Demokratija ne podrzava diktaturu.![]()
- nokia6170
#186 Re: Izbor predsjedavajuceg VM
pa ja mislim da ti imas "male" zablude oko diktature i sdp-a.Cris wrote:Ne, ja samo zelim da mi objasnite, kao glasaci SDP-a, fenomen kada komunisti postaju demokrate, nista vise.nokia6170 wrote:Cudi me da ti takav antinacionalista nemas razumijevanja za diktaturu, a imas za fasizamCris wrote:Komunisticki rezim u SFRJ je bio diktatorski rezim. A sad se SDP proglasila za njihove nasljednike, dakle nasljednike diktatora. Kako sada demokrati, a nasljednici diktature?![]()
Demokratija ne podrzava diktaturu.![]()
sdp je samo nasljednik ideje suzivota medju narodima, a ne diktature i nasilne realizacije svojih ideja sto je nazalost komunisticka partija u svom djelovanju imala.
dakle, fokusiraj se na sustinu, a nemoj matrixovati ovdje da je danasnji sdp nasljednik zlodjela komunizma...on je samo nasljednik imovine
p.s. a sad nam objasnik kako tolerantni antinacionalista i uvazavalac realnosti potrebe naroda moze imati vise razumijevanja za fasizam, nego za one koji promovisu suzivot i etnicko nezapisavanje?
- seln
#187 Re: Izbor predsjedavajuceg VM
Je li Radmanovic isao u Tuzlu, Travnik, Bihac, Brotnjo? Haris bilo gdje?Cris wrote: P.S. Molim nekog da mi objasni zasto Komsic kao predsjednik svih gradjana Bosne i Hercegovine, za protekle 4 godine, nije ni jednom otisao u Trebinje, Banja Luku, Bileću, Siroki Brijeg, Tomislavgrad, Livno itd. !!!!
Vi s kamena fakat imate kompleks od Zeljka.
- seln
#188 Re: Izbor predsjedavajuceg VM
Mislis, koliko si i ti i Srbin ili Bosnjak.Cris wrote:Hahaha. To su Hrvati na baterije. Oni su Hrvati koliko sam i ja Srbin.limeni wrote:pa eto moze kompromisno rijesenje da hrvat bude predsjedavajuci VM...ali onda taj hrvat mora biti clan najjace partije u BiH, tj. sdp
- muha_sa
#189 Re: Izbor predsjedavajuceg VM
hajd ti nama još koju baciCris wrote:U nedostatku argumenata onda ljudi podju pisati gluposti, kao sto je sada sa tobom slucaj.muha_sa wrote:oštroumno-oštroumnoCris wrote:Komunisticki rezim u SFRJ je bio diktatorski rezim. A sad se SDP proglasila za njihove nasljednike, dakle nasljednike diktatora. Kako sada demokrati, a nasljednici diktature?![]()
- seln
#190 Re: Izbor predsjedavajuceg VM
Objasni ti nama otkud nacionalisti u Hrvatskoj DEMOKRATSKOJ Zajednici?Cris wrote:I ja zelim opstanak BiH, ali ne ovakve BiH, koja nije ni na sta nalik.
I o kakvoj vecini pricas kad RS ne zeli opstanak BiH, a i Hrvati su se poceli kofrciti sad.
Pricas o nekoj "vecini" Hrvata i Srba u Sarajevu i Tuzli?
P.S. Objasni mi kako Socijaldemokratska partija, kao nasljednik komunistickog rezima, je sada odjednom demkratska partija?
Otkad to komunizam ima veze sa demokratijom?
Otud se ustaska strana zove stranka PRAVA?
- seln
#191 Re: Izbor predsjedavajuceg VM
Eto, mi crkosmo za tim da nam jedan skutor objasnjava sta je demokratija.Cris wrote:Komunisticki rezim u SFRJ je bio diktatorski rezim. A sad se SDP proglasila za njihove nasljednike, dakle nasljednike diktatora. Kako sada demokrati, a nasljednici diktature?![]()
- ravno
#192 Re: Izbor predsjedavajuceg VM
Cris wrote:Komunisticki rezim u SFRJ je bio diktatorski rezim. A sad se SDP proglasila za njihove nasljednike, dakle nasljednike diktatora. Kako sada demokrati, a nasljednici diktature?![]()
"SDP BiH nastala je i razvijala se na temelju evropske i bosanskohercegovačke socijaldemokratije, radničkog i seljačkog pokreta, na poukama i porukama Narodnooslobodilačkog antifašističkog rata (1941.-1945.), pozitivnim vrednotama socijalnog razvitka nakon Drugog svjetskog rata, na osnovama reformističko-demokratskog iskoraka Saveza komunista i Saveza reformskih snaga Bosne i Hercegovine, potkraj osamdesetih i početkom devedesetih godina prošlog stoljeća, ka višestranačju – političkoj i ekonomskoj demokratiji.
SDP BiH svoje korijene vezuje za Socijaldemokratsku stranku BiH, osnovanu 1909. godine, kao "izraz političkih potreba radničke klase" i pokušaj da se prevlada mononacionalni karakter političkog organiziranja i međunacionalnog polariziranja i konfrontiranja." Ovo SDP, ne pitajući tebe, kaže o sebi. Haj sad, momčino, nastavi....
Što p...a rodi, a lokomotiva povuče, jadna BiH obuče.
-
Cris
#193 Re: Izbor predsjedavajuceg VM
Ako je za tebe "kamen" Sarajevo, onda ok, ja sam sa tog nekog "kamena".seln wrote:Je li Radmanovic isao u Tuzlu, Travnik, Bihac, Brotnjo? Haris bilo gdje?Cris wrote: P.S. Molim nekog da mi objasni zasto Komsic kao predsjednik svih gradjana Bosne i Hercegovine, za protekle 4 godine, nije ni jednom otisao u Trebinje, Banja Luku, Bileću, Siroki Brijeg, Tomislavgrad, Livno itd. !!!!
Vi s kamena fakat imate kompleks od Zeljka.
A sto se tice Radmanovica i Silajdzica, pa koliko znam oni nisu izjavljivali kako su predsjednici svih gradjana BiH, nego je to izjavljivao Komsic.
-
Cris
#194 Re: Izbor predsjedavajuceg VM
Ne znam, nisam Hrvat, tako da bi bilo bolje da to pitas nekog Hrvata.seln wrote:Objasni ti nama otkud nacionalisti u Hrvatskoj DEMOKRATSKOJ Zajednici?Cris wrote:I ja zelim opstanak BiH, ali ne ovakve BiH, koja nije ni na sta nalik.
I o kakvoj vecini pricas kad RS ne zeli opstanak BiH, a i Hrvati su se poceli kofrciti sad.
Pricas o nekoj "vecini" Hrvata i Srba u Sarajevu i Tuzli?
P.S. Objasni mi kako Socijaldemokratska partija, kao nasljednik komunistickog rezima, je sada odjednom demkratska partija?
Otkad to komunizam ima veze sa demokratijom?
Otud se ustaska strana zove stranka PRAVA?
- osa
#195 Re: Izbor predsjedavajuceg VM
nokia6170 wrote:pa ja mislim da ti imas "male" zablude oko diktature i sdp-a.Cris wrote:Ne, ja samo zelim da mi objasnite, kao glasaci SDP-a, fenomen kada komunisti postaju demokrate, nista vise.nokia6170 wrote:
Cudi me da ti takav antinacionalista nemas razumijevanja za diktaturu, a imas za fasizam![]()
sdp je samo nasljednik ideje suzivota medju narodima, a ne diktature i nasilne realizacije svojih ideja sto je nazalost komunisticka partija u svom djelovanju imala.
dakle, fokusiraj se na sustinu, a nemoj matrixovati ovdje da je danasnji sdp nasljednik zlodjela komunizma...on je samo nasljednik imovine
p.s. a sad nam objasnik kako tolerantni antinacionalista i uvazavalac realnosti potrebe naroda moze imati vise razumijevanja za fasizam, nego za one koji promovisu suzivot i etnicko nezapisavanje?
to bi ispalo da je sdp nešto kao ljubljanska banka" naslijedio prava ali ne i obaveze", moguće je i to...
- seln
#196 Re: Izbor predsjedavajuceg VM
Zar se na hrrvatskomu ne rece "obveze"? Ili to rodni srpski probija?osa wrote:
to bi ispalo da je sdp nešto kao ljubljanska banka" naslijedio prava ali ne i obaveze", moguće je i to...
-
Cris
#197 Re: Izbor predsjedavajuceg VM
I meni se, prema svemu dosad "objasnjenom" cini da je SDP nasljednik svega dobrog sto je ostalo iza komunistickog rezima, ali ne i loseg. To je ono po principu, uzimam samo sta mi odgovara. 
- osa
#198 Re: Izbor predsjedavajuceg VM
neopterećen nacionalnim, osim kada ga se pokuša braniti....seln wrote:Zar se na hrrvatskomu ne rece "obveze"? Ili to rodni srpski probija?osa wrote:
- nokia6170
#199 Re: Izbor predsjedavajuceg VM
ja ti rekoh obrazuj se, a ti opet namigujesCris wrote:I meni se, prema svemu dosad "objasnjenom" cini da je SDP nasljednik svega dobrog sto je ostalo iza komunistickog rezima, ali ne i loseg. To je ono po principu, uzimam samo sta mi odgovara.
prava i obaveze se mogu naslijedjivati u gradjanskoj materiji, dok u krivicnoj materiji nema naslijedjivanja prava, a pogotovo obaveza.
to bi bilo kao da ti moras da lezis i snosis odgovornost za ubistvo koje je pocinio tvoj otac recimo.
tako je i sa sdp-om...mogu sljedovati imovinu, ali ne mogu odgovarati za zlocine svoga prednika.
smeta ti jedan sdp, ali ti ne smeta jedan sds i hdz cije cjelokupno vojno-politicko rukovodstvo presudjeno u Hagu za ratne zlocine. Oni su ti pozeljni, njih uvazavas, a njihove sljedbenike razumijes.
ne bi ti skodilo malo manje licemjernosti, pa cak i u ovako poremecenom svijetu parametara realizma.
prefrisak si ovdje, a povisoko letis.
- osa
#200 Re: Izbor predsjedavajuceg VM
ti pravo izgleda prilagođavaš kako tebi paše, svakao da kao nasljednik svog oca ne odgovaraš za ubojstvo, ali si itekako dužan platiti odštetu ako sud presudi da je ima, jer ako nasljeđuješ prava nasljeđuješ i obveze, samo da znaš...nokia6170 wrote:ja ti rekoh obrazuj se, a ti opet namigujesCris wrote:I meni se, prema svemu dosad "objasnjenom" cini da je SDP nasljednik svega dobrog sto je ostalo iza komunistickog rezima, ali ne i loseg. To je ono po principu, uzimam samo sta mi odgovara.![]()
prava i obaveze se mogu naslijedjivati u gradjanskoj materiji, dok u krivicnoj materiji nema naslijedjivanja prava, a pogotovo obaveza.
to bi bilo kao da ti moras da lezis i snosis odgovornost za ubistvo koje je pocinio tvoj otac recimo.
tako je i sa sdp-om...mogu sljedovati imovinu, ali ne mogu odgovarati za zlocine svoga prednika.
smeta ti jedan sdp, ali ti ne smeta jedan sds i hdz cije cjelokupno vojno-politicko rukovodstvo presudjeno u Hagu za ratne zlocine. Oni su ti pozeljni, njih uvazavas, a njihove sljedbenike razumijes.
ne bi ti skodilo malo manje licemjernosti, pa cak i u ovako poremecenom svijetu parametara realizma.
prefrisak si ovdje, a povisoko letis.