Izbor novog predsjednika Suda BiH

Post Reply
JThomas

#101 Re: Izbor novog predsjednika Suda BiH

Post by JThomas »

ne bih rekao.
statixx

#102 Re: Izbor novog predsjednika Suda BiH

Post by statixx »

Alfons Kauders wrote:
Svaki put kad SDA zatreba takva "usluga", proda se neka institucija ili fotelja. Nista novo, a do izbora 2018 cemo se nagledati jos slicnih situacija i prodaje drzavnih interesa za stranacke u reziji Bakirovih minder balija.

E jbg, onda jos malo i nece imati sta prodati, ako na vec pomenute institucije dodas SIPA-u, Vrhovni i Ustavni sud i Tuzilastvo FBiH. Ispade da su na celo postavili Srbe i Hrvate, a Bake djeluje iz sjene. :D
Alfons Kauders

#103 Re: Izbor novog predsjednika Suda BiH

Post by Alfons Kauders »

JThomas wrote:ne bih rekao.
Mislis da je ovo Sepic slucajno napravio dan nakon izbora sudije?
gurabija78

#104 Re: Izbor novog predsjednika Suda BiH

Post by gurabija78 »

drunken tiger wrote:Bošnjaci da imaju nekog obrazovanog ili sposobnog možda bi imali koga na tim pozicijama. Sve dok im bitniji efendija bude od učitelja i profesora imat će ovaj problem. To je prvenstveno do njih. Uzmite samo statistiku o obrazovnoj strukturi po nacionalnoj pripadnosti pa će vam biti jasnije. I još nešto. Kada prestanu svi s*ati o nacionalnoj pripadnosti ljudi na rukovodeććim pozicijama biće nam bolje. Nama je bitnije je li Srbin, Hrvat, Bošnjak nego je li sposoban i stručan.
:thumbup:
JThomas

#105 Re: Izbor novog predsjednika Suda BiH

Post by JThomas »

ne bih rekao da je ovo i bakir htio. nikako.
Alfons Kauders

#106 Re: Izbor novog predsjednika Suda BiH

Post by Alfons Kauders »

statixx wrote:
Alfons Kauders wrote:
Svaki put kad SDA zatreba takva "usluga", proda se neka institucija ili fotelja. Nista novo, a do izbora 2018 cemo se nagledati jos slicnih situacija i prodaje drzavnih interesa za stranacke u reziji Bakirovih minder balija.

E jbg, onda jos malo i nece imati sta prodati, ako na vec pomenute institucije dodas SIPA-u, Vrhovni i Ustavni sud i Tuzilastvo FBiH. Ispade da su na celo postavili Srbe i Hrvate, a Bake djeluje iz sjene. :D
Tako je najbolje, stari minder fol - sve iz sjene, a odgovornost se fakturise nekom drugom. :)

Zasto da se eksponira kad ne mora, kada sve moze rijesiti politickom trgovinom, i radi toga ne trpi posljedice. Naprotiv, baza SDA nema nista protiv takvh dealova, jer nerijetko imaju licnog interesa u cijeloj prici.

Ne bih bio u Sepicevoj kozi, jer bi lako mogao zavrsiti iza resetaka... Ili ispod zemlje.

Ali nije mu ovo prvi put, voli on pravit cirkus za raju i prodavat pricu da je neki kurcev reformista, a zapravo je isti - samo bi da bude Bakir mjesto Bakira.
Alfons Kauders

#107 Re: Izbor novog predsjednika Suda BiH

Post by Alfons Kauders »

JThomas wrote:ne bih rekao da je ovo i bakir htio. nikako.
Ja sam ti objasnio kakva trgovina je u pitanju, i to se odavno i ne pokusava sakriti od struke.

Svaki put kada Bakir proda poziciju u pravosudju - uhapsi se neko od njegovih politickih oponenata.

Bezbeli slucajnost? :)
Drvosjeca iz Dejcica

#108 Re: Izbor novog predsjednika Suda BiH

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

Dobra analaiza.
Drvosjeca iz Dejcica

#109 Re: Izbor novog predsjednika Suda BiH

Android Knego wrote:
Drvosjeca iz Dejcica wrote: Reagovanje SDA:
Imajući u vidu da je aktuelni predsjednik VSTV-a iz reda srpskog naroda, da je aktuelna vršiteljica dužnosti Glavnog tužioca BiH iz reda hrvatskog naroda (a suspendovani Glavni tužilac BiH iz reda Ostalih), te da je aktuelni ministar pravde BiH također iz reda hrvatskog naroda, ukoliko na funkciju predsjednika Suda BiH ne bude imenovan kandidat iz reda bošnjačkog naroda, bošnjački narod ne bi bio zastupljen niti na jednoj od rukovodnih pozicija u pravosudnim institucijama Bosne i Hercegovine. Na poziciju predsjednika Suda BiH je, dakle, neophodno da se imenuje kandidat iz reda bošnjačkog naroda kako bi se, prema trenutnoj zastupljenosti konstitutivnih naroda na rukovodećim pozicijama u državnim pravosudnim institucijama, osigurala ustavom i zakonom zagarantovana zastupljenost bošnjačkog naroda na tim pozicijama. Svako drugo rješenje predstavljalo bi izričito kršenje odredbi člana IX/3. Ustava BiH u vezi sa članom 43. stav 2. Zakona o VSTV-u.
jesu li ovo bili jedini uslovi konkursa? ili je mozda kandidat nesto trebao znati i raditi?
Da, morao je znati Milorada Dodika, pomalo i FahrA. to je bio još jedan od uslova. :mrgreen:
JThomas

#110 Re: Izbor novog predsjednika Suda BiH

Post by JThomas »

ovo ima duboke, za sda i bakira negativne, implikacije na postupak koji već traje, a koji mu je sigurno najbitniji od započetih...
Alfons Kauders

#111 Re: Izbor novog predsjednika Suda BiH

Post by Alfons Kauders »

JThomas wrote:ovo ima duboke, za sda i bakira negativne, implikacije na postupak koji već traje, a koji mu je sigurno najbitniji od započetih...
Radoncica?

Pa naravno da ima. Samo ne znam zasto mislis da su te implikacije negativne za Bakira?

Za SDA donekle. Za Bakira nimalo.
JThomas

#112 Re: Izbor novog predsjednika Suda BiH

Post by JThomas »

eto onako.
Alfons Kauders

#113 Re: Izbor novog predsjednika Suda BiH

Post by Alfons Kauders »

JThomas wrote:eto onako.
Zavisi kako posmatras.

Interes SDA nije isto sto i interes gospon Bakira.

Interes SDA i gospon Bakira nije isto sto i interes BiH.
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#114 Re: Izbor novog predsjednika Suda BiH

Post by JoseMujica »

SDA: Izborom Debeveca za predsjednika Suda Bošnjaci ostavljeni bez rukovodećih pozicija
naslov najbolje govori koliko SDA vjeruje u nezavisnost bilo čega ili profesionalnost bilo kakve institucije :roll:
Alfons Kauders

#115 Re: Izbor novog predsjednika Suda BiH

Post by Alfons Kauders »

JoseMujica wrote:
SDA: Izborom Debeveca za predsjednika Suda Bošnjaci ostavljeni bez rukovodećih pozicija
naslov najbolje govori koliko SDA vjeruje u nezavisnost bilo čega ili profesionalnost bilo kakve institucije :roll:
Zao Baketu... Obecao Sebiji da ce joj naci novi posao. Dosadila bolnica. :)
GeeTnT

#116 Re: Izbor novog predsjednika Suda BiH

Post by GeeTnT »

JoseMujica wrote:
Sta mislis o ovome...Kao bosnjak, kazem da su esda govna i tu se slazemo, ali nisam za opciju Ranka. Sta cemo sad?
Drvosjeca iz Dejcica

#117 Re: Izbor novog predsjednika Suda BiH

JoseMujica wrote:
Nezavisnost i profesionalost u višenacionalnoj državi koja kao dio svog ustava ima mirovni sporazum je priča za naivne. I ja sam za nezavisnost i profesionalnost a nacionalnost i bilo koja druga pripadnost sudija, doktora, policajaca, zastupnika mi je osobno irelavantna. Međutim ako sistem i ustav propisuju nacionalnu zastupljenost (a propisuju) jebiga hajmo onda i to ispoštovati pa dok se boje ne rastope.
Alfons Kauders

#118 Re: Izbor novog predsjednika Suda BiH

Post by Alfons Kauders »

Drvosjeca iz Dejcica wrote:
JoseMujica wrote:
Nezavisnost i profesionalost u višenacionalnoj državi koja kao dio svog ustava ima mirovni sporazum je priča za naivne. I ja sam za nezavisnost i profesionalnost a nacionalnost i bilo koja druga pripadnost sudija, doktora, policajaca, zastupnika mi je osobno irelavantna. Međutim ako sistem i ustav propisuju nacionalnu zastupljenost (a propisuju) jebiga hajmo onda i to ispoštovati pa dok se boje ne rastope.
Bakiru je samo tako stalo do toga sto zakon propisuje... :)

Ruku na srce, i mene bi bolio kurac za zakonom da sam privatizirao pravosudje i da hapsim svakog ko mi se usudi nesto prigovoriti.
Drvosjeca iz Dejcica

#119 Re: Izbor novog predsjednika Suda BiH

Alfons Kauders wrote:

Ruku na srce, i mene bi bolio kurac za zakonom da sam privatizirao pravosudje i da hapsim svakog ko mi se usudi nesto prigovoriti.
Ne govorim ja o Bakiru, jebe mi se za njega, govorim generalno kako je. Ako nacionalnost nije bitna hajmo onda uvesti sistem jedan čovjek jedan glas jer svakao nacionalnost ne igra nikakvu ulogu pa će tako biti irelevantno ko dolazi iz RS-a ili Hercegovine, Sarajeva, Tuzle...itd. :oops:
bingov buraz

#120 Re: Izbor novog predsjednika Suda BiH

Post by bingov buraz »

drunken tiger wrote:
bingov buraz wrote:
drunken tiger wrote:Bošnjaci da imaju nekog obrazovanog ili sposobnog možda bi imali koga na tim pozicijama. Sve dok im bitniji efendija bude od učitelja i profesora imat će ovaj problem. To je prvenstveno do njih. Uzmite samo statistiku o obrazovnoj strukturi po nacionalnoj pripadnosti pa će vam biti jasnije. I još nešto. Kada prestanu svi s*ati o nacionalnoj pripadnosti ljudi na rukovodeććim pozicijama biće nam bolje. Nama je bitnije je li Srbin, Hrvat, Bošnjak nego je li sposoban i stručan.
Daj nam tu obrazovnu strukturu po nacionalnoj pripadnosti kad se vec pozivas na nju
Odeš lijepo na stranicu zavoda za statistiku, skineš rezultate popisa i pogledaš.
Nisam nasao,budi ljubazan pa mi pomozi,neki link bi valjao.Nasao sam po starosnoj i spolnoj strukturi doduse,mozda previdjam nesto.
Alfons Kauders

#121 Re: Izbor novog predsjednika Suda BiH

Post by Alfons Kauders »

Alfons Kauders wrote:

Ne govorim ja o Bakiru, jebe mi se za njega, govorim generalno kako je. Ako nacionalnost nije bitna hajmo onda uvesti sistem jedan čovjek jedan glas jer svakao nacionalnost ne igra nikakvu ulogu pa će tako biti irelevantno ko dolazi iz RS-a ili Hercegovine, Sarajeva, Tuzle...itd. :oops:
Ali ti se ne pitas. Bakir se pita - a njemu su ove stvari odavno predmet trgovine... Jer je interes familije i stranke uvijek na prvom mjestu... Za posljedice ne mari, niti bi trebao, jer ga narod i dalje podrzava.
Sanjarko

#122 Re: Izbor novog predsjednika Suda BiH

Post by Sanjarko »

Banksy wrote: Dobro si, ne pamtim.
Za promjenu, Sarajlija, diplomirao na ''pravom'' fakultetu, u roku, Ostali (Slovenac?).

Sad će ga Faktor, S. Bosna, FTV i ''anonimni'' komentatori na Klix portalu toljagama, pretrešće mu do desetog koljena...
I Karadzic i Seselj su bili Sarajlije kaj ne.
uglavnomja

#123 Re: Izbor novog predsjednika Suda BiH

Post by uglavnomja »

Vizionar 1985 wrote:
Banksy wrote: Dobro si, ne pamtim.
Za promjenu, Sarajlija, diplomirao na ''pravom'' fakultetu, u roku, Ostali (Slovenac?).

Sad će ga Faktor, S. Bosna, FTV i ''anonimni'' komentatori na Klix portalu toljagama, pretrešće mu do desetog koljena...
I Karadzic i Seselj su bili Sarajlije kaj ne.
karadzic nije bio sarajlija

a seselj jeste rodjen u sa, psihopata, kao i vecina natprosjecno intiligentnih
Sanjarko

#124 Re: Izbor novog predsjednika Suda BiH

Post by Sanjarko »

Zgoljo wrote:Dvojica su se udruzila protiv treceg

Ćeraćemo se još.
Zbog manje i rat zapocne.
Sve do jednom.
Sanjarko

#125 Re: Izbor novog predsjednika Suda BiH

Post by Sanjarko »

uglavnomja wrote:
Vizionar 1985 wrote: I Karadzic i Seselj su bili Sarajlije kaj ne.
karadzic nije bio sarajlija

a seselj jeste rodjen u sa, psihopata, kao i vecina natprosjecno intiligentnih
Kako kara nije bio Sarajlija kad je ak se ne varam 2-deset godina u Sarajevu zivio i radio.
Znaci dosljo al Sarajlija.
Post Reply