'Izbor je naš' proglašava neovisnost RS-a

cyprus

Post by cyprus »

prleitihi wrote:
Šandor wrote:
prleitihi wrote:rs se ne može osamostaliti..to je činjenica..ali..ALI..sad jedna hipotetika..ukoliko bi se osamostalila..ukoliko bi postala međunarodno pravni subjekt..ono što bi ostalo od bosne..koja bi također bila međunarodno pravni subjekt..bi podiglo tužbu za genocid pred sudom pravde u haagu..koja bi prošla bez ikakavih problema..jer je u presudi u sporu protiv srbije jasno rečeno da je genocid bio u srebrenici..koja je u satstavu rs-a..i koju dodik..naravno..ne da..da postoje šanse za otcjepljenje rs-a..dodik bi se riješio vrućeg kromopira..tj. srebrenice!
RS će se osamostaliti kad bude u stanju da nas napadne. Kad ih optužimo proces će trajati barem 10 godina. Do tada će nestat ili nas ili njih kao međunarodno pravnog subjekta.

Presuda od 6. februara samo je povećala šanse za novi rat. Jednog dana.

Mi smo tu jebena stranka kako god okreneš. Sigurno je da će nas opet napasti. Isto tako je sigurnoo da će nam ga Evropa opet zabit zguza.
jedino je sigurno da ti lupaš nebuloze!
True.
B-Baller

Post by B-Baller »

Mene stvarno to ne interesuje, jer je svima valjda dosad trebalo biti jasno da nas ovdje niko nista ne pita! Kakva bude volja stranaca, prvenstveno Amerikanaca, te EU tako ce biti stvari u BiH!!!! To je zalosno al je to nasa realnost i ti sto prizeljkuju neovisnost RS se pitaju isto kao sto se ja pitam za ukidanje RS. Kakve peticije kakvi bakraci, mi jos imamo stranca koji moze jednostavno promijeniti neku stvar pa cak i donesenu od vrhovne ustanove u BiH, ako nije po ukusu EU. Mene bas zanima koliko zemalja u svijetu ima tu 'privilegiju'. Normalno da ni ovo ne valja, al opet to je nasa realnost. Prema tome samo opusteno i slusati sta Ameri budu htjeli tako ce na kraju i biti.
Šandor

Post by Šandor »

prleitihi wrote:jedino je sigurno da ti lupaš nebuloze!
RS je država. RS se može otcijepiti za jedan dan. Da bi se to desilo neophodne su turbulencije koje će izazvati povlačenje NATO-a sa Balkana (do toga će doći kad se USA konačno opeče).

BiH ni po čemu nije država. Diše zahvaljujući aparatima međunarodne zajednice. Kakva je to država u kojoj vlastodršci blokiraju odluke koji su u interesu naše zemlje? To nije država.

Sad možeš sve okrenut na stranačko prepucavanje ali ovo je mnogo dublje. U RS-u nema niti jedan političar koji bi radio u interesu BiH. To što u Ustavu stoji da se RS ne može otcijepiti....s tim papirom možeš obrisat guzicu i ti i Prle, Tihi, Zlaja, Hare i ostali. RS ima sve što joj treba za samostalnost. Imaju teritorijanu cjelinu sa 95% zrelog naroda koji zna šta hoće i ne odustaje od zacrtanih ciljeva. Imaju svoju vojsku, policiju, obrazovanje....

To što se donesu neki zakoni kojima se vojska ili bilo šta formalno ujedinjuje ne vrijedi više od tariguza.

Oni su svoje obavili u periodu 1992-1995. Tačno ono što su željeli. Sad samo čekaju povoljan trenutak da nam opet stave nož pod vrat.
A presuda im je samo ulila dodatno samopouzdanje.

To ti je fakat.
prleitihi

Post by prleitihi »

Šandor wrote:
RS je država. RS se može otcijepiti za jedan dan. Da bi se to desilo neophodne su turbulencije koje će izazvati povlačenje NATO-a sa Balkana (do toga će doći kad se USA konačno opeče).

BiH ni po čemu nije država. Diše zahvaljujući aparatima međunarodne zajednice. Kakva je to država u kojoj vlastodršci blokiraju odluke koji su u interesu naše zemlje? To nije država.

Sad možeš sve okrenut na stranačko prepucavanje ali ovo je mnogo dublje. U RS-u nema niti jedan političar koji bi radio u interesu BiH. To što u Ustavu stoji da se RS ne može otcijepiti....s tim papirom možeš obrisat guzicu i ti i Prle, Tihi, Zlaja, Hare i ostali. RS ima sve što joj treba za samostalnost. Imaju teritorijanu cjelinu sa 95% zrelog naroda koji zna šta hoće i ne odustaje od zacrtanih ciljeva. Imaju svoju vojsku, policiju, obrazovanje....

To što se donesu neki zakoni kojima se vojska ili bilo šta formalno ujedinjuje ne vrijedi više od tariguza.

Oni su svoje obavili u periodu 1992-1995. Tačno ono što su željeli. Sad samo čekaju povoljan trenutak da nam opet stave nož pod vrat.

To ti je fakat.
mirnese..jesi to ti? :shock::shock::D:D:D
Šandor

Post by Šandor »

prleitihi wrote:mirnese..jesi to ti? :shock::shock::D:D:D
Ako je ovo za tebe šala to govori o tebi. RS je respektabilan faktor na ovim prostorima. A nas niko ne jebe ni 2%.

Srbi potpusuju sporazume samo kada gube. A mi smo ukliješteni između četnika i ustaša (da se ne lažemo).

Ako stvarno misliš da se RS ne može i ne smije otcijepiti.....ili da će početi sarađivati...da će se za 20-30 godina stvorit uslovi za puč koji će dovesti do ustavotvorne skupštine Republike BiH....ako tako misliš....dalja rasprava je suvišna. Jer to se može desiti samo ako Rusi opet budu karali pola Srbije....a Nijemci opet dođu u "posjetu". Pa ti skontaj kakve su šanse da se to desi. Ovo je 21 vijek i takvi ratovi su u Evropi prevaziđeni. Mi nemamo prirodne resurse zbog kojih bi nas napali. A nismo ni sveta zemlja.
kucuk

Post by kucuk »

Mozda nije bas dobro poredjenje ali i Kosovo je u ustavu Srbije.
Da se razumijemo ja bih samo voli da se nadje neko rjesenje koje bi dovelo do toga da Bosna stvarno bude drzava. Mozda ja odavde i ne vidim dobro stvarnost, mozda su stvari i bolje nego sto se govori i pise. Ako je tako onda izvinite.
jeza u ledja

Post by jeza u ledja »

Šandor wrote:
prleitihi wrote:rs se ne može osamostaliti..to je činjenica..ali..ALI..sad jedna hipotetika..ukoliko bi se osamostalila..ukoliko bi postala međunarodno pravni subjekt..ono što bi ostalo od bosne..koja bi također bila međunarodno pravni subjekt..bi podiglo tužbu za genocid pred sudom pravde u haagu..koja bi prošla bez ikakavih problema..jer je u presudi u sporu protiv srbije jasno rečeno da je genocid bio u srebrenici..koja je u satstavu rs-a..i koju dodik..naravno..ne da..da postoje šanse za otcjepljenje rs-a..dodik bi se riješio vrućeg kromopira..tj. srebrenice!
RS će se osamostaliti kad bude u stanju da nas napadne. Kad ih optužimo proces će trajati barem 10 godina. Do tada će nestat ili nas ili njih kao međunarodno pravnog subjekta.

Presuda od 26. februara samo je povećala šanse za novi rat. Jednog dana.

Mi smo tu jebena stranka kako god okreneš. Sigurno je da će nas opet napasti. Isto tako je sigurnoo da će nam ga Evropa opet zabit zguza.
Spremas li se za rat, jes kupio tenk? :-x
Bosanac_21

Post by Bosanac_21 »

Šandor wrote:

Presuda od 26. februara samo je povećala šanse za novi rat. Jednog dana.

Kad bi nas i napali, zar bi sjedili skrstenih ruku? '92 kad su nas napali nismo
nista imali pa smo se odbranili, sad se ipak ima cime boriti.
Al' kad uzmemo taj tvoj "tariguz" Dejtonski, na sve to opet su sva trojica to
potpisali. Ako nama koci gasenje entiteta taj Dejtonski, isto tako i njima koci
jer nakon svega ovoga Avnojske granice se priznaju i drzava BiH sa svojim
medjunarodno priznatim granicama.
brdo

Post by brdo »

mr.nice wrote:
Fiore wrote:Ako neko moze doci do Bogica Bogicevica... neka sredi intervju na ovu temu..ona zna dosta o blkanskim prilikama i pretenzijama...
Jedini covjek koji bi po meni bio pravi predsjednik ove nam rasturene drzave. Srbin, a pravi Bosanski patriota. Tesko naci zar ne!
hvala netreba dosta vas bi u onoj drzavi jos bi falilo da vas i sad trpimo u ovoj ..sipak :D
_BosanaC

Post by _BosanaC »

brdo wrote:
mr.nice wrote:
Fiore wrote:Ako neko moze doci do Bogica Bogicevica... neka sredi intervju na ovu temu..ona zna dosta o blkanskim prilikama i pretenzijama...
Jedini covjek koji bi po meni bio pravi predsjednik ove nam rasturene drzave. Srbin, a pravi Bosanski patriota. Tesko naci zar ne!
hvala netreba dosta vas bi u onoj drzavi jos bi falilo da vas i sad trpimo u ovoj ..sipak :D
Kojoj? :-) :-) Rusiji? :-)
SanskiBiser

Post by SanskiBiser »

Hm, mene kopka ako bi se RS pokusala odvojiti i biti samostalna sta je sa njenim teritorijalnim integritetom mislim prije svega na distrikt Brcko? :roll: Da li bi ta tvorevina bila Unija Zapadne Srpske i Istocne Srpske ? Ili bi Brcko bilo reintegrisano u RS bez obzira na to sto je relativna vecina stanovnistva bila Bosnjacka 1992? Ili je mozda kvaka u tome da bi neko trejdao Srebrenicu za Brcko u tom slucaju? Uf jeste me nasikirali sa ovom temom...Ode sad slusati Edu Maajku da mi digne moral...
:roll: :sad: :-?
Mada ja mislim da tog Cankovica Srbi ozbiljno shvataju onoliko koliko Bosnjaci Mirnesa Ajanovica kad odvali nesto...
Bosanski_kralj

Post by Bosanski_kralj »

Neće se RS nikad izdvojiti iz BiH: RS slabi a država BiH jača, možda sporo ali ipak ide to na bolje. Najveći korak ka ukidanju RS bi bilo likvidiranje entitetskih televizija, mislim RTRS-a
cyprus

Post by cyprus »

pasha078 wrote:
Šandor wrote:

To ti je fakat.
Upravo! Samo što toga puta cilj neće biti stvaranje "srpskog životnog prostora" u BH (što su napravili 92) već stvaranje nekog pregovaračkog zaloga za otcjepljenje, nešto slično što je Izrael planirao u ratu 1967. Problem je što oni biraju vrijeme i okolnosti za rješavanje svojih ciljeva, dok mi čekamo da nam neko drugi to riješi. Tektonske promjene na Balkanu se redovito dešavaju u vrijeme svjetskih previranja i tada Srbi "love u mutnom". Trebamo za promjenu sami preuzeti vlastitu sudbinu i koristiti svaku slabost neprijatelja. A smatram da su trenutno itekako ranjivi (Srbija i RS). I ne treba zazirati i od vojnog rješenja, ako je to cijena stabilnosti. Jer dragi moji, jedino će se vojno ovaj Gordijev čvor razriješiti, pitanje je samo o čiju glavu.
:shock: :? :sad: Zasad bez textualnog komentara.
zavrzlama

Post by zavrzlama »

Dok ja odspava par sati popdnevskog spavanja..vi gotov zaratili :D

Opet odvajanje, kalkulacije...treba podjednostaviti stvari..

Srbi u BIH (citaj dio srpskog naroda koji podrzavaju veliku srbiju i cetnistvo)...imaju cilj i zelju da pripoje pola BIH Srbiji...znaju to svi i mi u BIH i medjunarodna zajednica....medjutim te separatisticke snage nemaju ni politicke ni vojne moci da to sprovedu....i u slucaju da medjunarodna zajednica se slozi sa podjelom BIH ..nebi se kao osnov uzimao teritorijalna podjela po Dejtonu..to recimo zna i Dodik i oni mu mentori u Srbiji....

Politika onih koji bi dijelili BIH se svodi na iscrpljivanje u nadi da sami prvenstveno bosnjaci traze razlaz i podjelu BIH....najveci domet u pokusaju podjele BIH moze biti mini revolucija nakon koje bi velikosrbi izgubili onu ustavnu poziciju koju su imali do tada......
cyprus

Post by cyprus »

:sleep:

Post by location »

zlatan01 wrote:
mr.nice wrote:e pa to je problem. Ja bih rado volio vidjeti nepristrasnu anketu na reprezentativnom nivuo o "nacionalnim" pitanjima, a onda bi lagano pokazao nasim politicarima da uvide da narod kurac boli za nacionalizmom vec hoce radna mjesta, tacnije hoce evropu.
Ja sam vise puta postavio pitanje o "nacionalnom pitanju". Sustina je u tome sto niko ne zna to definisati. Ili tacnije, sta je to sto nacionalno pitanje u BiH obuhvata, a da vec nije rijeseno ustavom i zakonima? Faktum je da su ljudska i gradjanska prava sira od nacionalnog te ovo posljednje obuhvataju, sto navodi na zakljucak da gradjanska/demokratska drzava po automatizmu ima rijesena nacionalna pitanja, a da obrnuto nije slucaj...
Nije problem broj ljudi na jednom mjestu, problem je nacin zivota. Ako se nema razloga za zivot onda je lakse napraviti atmosferu za terorizam itd. Sto se mene tice RS moze ostati, bavite se ekonomijom. Kakve veze ima kako se policija zove, neka hvata zlocince izmedju dva entiteta i sve ce biti u redu.
Rat je zavrsen RS potpisana sve je legalno. Utakmica je gotova, nemoze se sada traziti novi rezlutat. Uradite ko Milan, izgubio 2005 ali evo sada dao sebi nadu za revans. Puske u ruke i u boj ako vam smeta RS toliko.
Za mene je BiH umrla 91-ve kada se nacionalizam pojavio.
Fair Life

Post by Fair Life »

Nece moci dok se Harisa Silajdzica ne upita.
On je alfa i omega Dejtona...
zlatan01

Post by zlatan01 »

cyprus wrote:
zlatan01 wrote: http://www.youtube.com/watch?v=VMu3R9vFirw
Pozdrav domovini!
Ko je pravio ovaj spot? Pa sve džamije. Čovjek bi reko Bosna Džamahirija.

No, da se vratim temi. Republika Srpska je sastavni dio BiH i oni mogu samo sanjati da će se izdvojit, nije političkim, a još manje vojnim putem. Ovo skupljanje potpisa i osnivanje sabora oni mogu okačit mačku o rep. Jedino što RS može dovest do nezavisnosti, jesu političari iz FBiH (prije svega Silajdžić i oni nalik njemu). Pa ni Kosovo ne dobija nezavisnost zahvaljujući ni Čekuu, ni Tačiju, ni Rugovi, nego Miloševiću i sličnima.

P.S. Postoji li kakav zakon koji krivično goni nositelje ovakvih separacinoističkih ideja? Ako ne, trebo bi bit.
Spot nije vazan, vazna je himna koja ima tekst prihvatljiv za svakoga. Sto se tice dzamija, mi se ne smijemo odreci religije i kulturnog naslijedja, ali mislim da ne treba da to bude u prvom planu. Ne muslimani, istorijski gledano, nemaju razloga za strah od islama na ovim prostorima. Dokaz: pa da je Porta (citaj Sultan) htio iskorijeniti krscanstvo na ovim prostorima, imao je 500 godina vremena da to ucini, a da nije htio zidove, zar bi im dozvolio da se nasele ovdje poslije sto su ih spanci (glasovite merhametlije) protjerale...
Post Reply