Šta tvoj bio gluhonjem, nisam ti ja kriv.tututuuuu wrote:laje ti onaj ko te je greskom napravio.Drvosjeca iz Dejcica wrote:I ti pušiš tu foru?tututuuuu wrote: pa nek su ih zapisali. na tudjoj teritoriji kako fino kazu bez dozvole za to vrijeme. i dalje ga podrzavam. covjek radi po pravilima, a ne ono sto je najlakseMa znam ja da psi ne laju zbog sela već zbog sebe pa tako i ti ne laješ zbog Orbana.
Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...
- Drvosjeca iz Dejcica
#5126 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...
- Drvosjeca iz Dejcica
#5127 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...
Preneseno sa inex.hr
Ovaj najbolji...

Gradi ogradu a kada ga Merkel pozove na red onda izbjeglice mogu i vlakom ali Orbán ne bi bio Orbán kada ne bi izvodio predstavu za narod. Kako Merkelici ništa ne može onda ide legitimirati hrvatske policajce i još uhapsiti dvojicu hrvatskih vlakovođa. Kao da bi vlak netko pokrenuo preko granice bez izričitog dogovora. Javlja se jedan moj Neandertalac iz Baranje, inače "u glavu željezničar" Vasutas i do danas veliki Orbánov pristalica da jezičke zabune u dogovoru oko prelaska nije moglo biti.
Pa i to...od sramoćenja pred ostatkom svijeta...Moglo bi se i tako reći.
Evo, Mađari se sramote do tih razmjera, da nam napadaju policajce koji su prema dogovoru dviju država, bili u vlaku da čuvaju red i mir, i pomognu mađarskim policajcima. No, eto..Orban se sada vadi, pa želi Hrvatsku prikazati u ružnom svijetlu..gotovo nas proglasiti teroristima koji su nasilno, naoružani ušli u njihovu državu. Eto..naši policajci nisu imali kog kurca raditi, nego se s izbjeglicama vozikati do Mađarske. Možda su htjeli kupiti paprike za kiseljenje, ili kakve salame..tko zna..
Ovaj najbolji...
Ne širi propagandu po portalu.
Činjenica je da smo mi napli Mađarsku s 40 mupovaca, a oni umjesto da prihvate bitku i bore se do zadnjeg, počeli našto popisivat, evidentirat, pa kako se zoveš, pa mamino djevojačko prezime....Pizde.
- tututuuuu
#5128 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...
Madjari su potpuno u pravu. RH se srusila nakon samo 15.000 izbjeglica u 24h, i odmah kuknjava. Milanovic je samo napuhan i svima dijeli packe, ali moram reci da njegova vlada jako lose radi sto se ovog tice. Niko ih ne hvali, osim njih samih.
- dale cooper
#5129 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...
Ih što nije Stipe predsjednik da makar verbalno zakuha i podjebe Mađare. 
- Drvosjeca iz Dejcica
#5130 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...
Stipe bi bio dobar da kaže kako će sa HV uletiti u Mađarsku da presjeće koridor za izbjeglice.dale cooper wrote:Ih što nije Stipe predsjednik da makar verbalno zakuha i podjebe Mađare.
- tututuuuu
#5131 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...
procitaj malo unatragcorrida33 wrote:Upravo su na TV u EU objavii da je Hravtska prekrsila pogranicne zakone sa Madarskom. 40 Hrvatskih policajaca skupa sa strojovodom je ilegalno uvelo 1000 migranata u Madarsku, vlak je zaustavljen, strojovodja okrivljen za sverc ilegalaca i zadrzan , a policajci razoruzani. Skandal, cijeli svijet to vrti.
- tututuuuu
#5132 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...
odoh spavati. valjda necu ujutro procitati da su zaratili. 
- ronnie
#5133 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...
jbg ovo je najteži hrvatsko-madžarski incident zadnjih sto godina 
- tututuuuu
#5134 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...
A Srbi su najveci oportunisti u ovoj prici. hvale se po svijetu kako se oni dobro odnose prema izbjeglicama a dok im spavaju po parkovima i onda ih samo uguraju u buseve i salju dalje. Kad je i RH zatvorila granicu panika uhvatila da ih nece imati gdje. Toliko o tome. Poceli odmah kmecati kako ce tuziti RH.
Last edited by tututuuuu on 18/09/2015 23:52, edited 1 time in total.
-
breuer
#5135 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...
Haj idi spavaj, počinješ pretjerivattututuuuu wrote:A Srbi su najveci oportunisti u ovoj prici. hvale se po svijetu kako se oni dobro odnose prema izbjeglicama a dok im spavaju po parkovima i onda ih samo uguraju u buseve i salju dalje. Kad je i RH zatvorila granicu panika uhvatila da ih nece imati gdje. Toliko o tome.
- dale cooper
#5136 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...
Barem se odnose prema njima ljudski, i pomažu u granicama svojih mogućnosti. A izbjeglice svakako ne želetututuuuu wrote:A Srbi su najveci oportunisti u ovoj prici. hvale se po svijetu kako se oni dobro odnose prema izbjeglicama a dok im spavaju po parkovima i onda ih samo uguraju u buseve i salju dalje. Kad je i RH zatvorila granicu panika uhvatila da ih nece imati gdje. Toliko o tome. Poceli odmah kmecati kako ce tuziti RH.
ostati u Srbiji. Eh sad drugo je što političari hoće da ušićare koji poen na zapadu. Kakva im je trenutna reputacija
u svijetu i ne možeš ih kriviti. Ali Srbi su barem u ovoj priči ispali good guys.
- Freamon Lester
#5137 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...
Srbi misle da su na zapadu budale. Danas propaganda na B92 kao na zapadu su iznenadjeni jer su "Srbi dobri momci". Ista ta Srbija je prije 20 i kusur godina bila ono sto je ISIL danas. Toliko o katarzama...tututuuuu wrote:A Srbi su najveci oportunisti u ovoj prici. hvale se po svijetu kako se oni dobro odnose prema izbjeglicama a dok im spavaju po parkovima i onda ih samo uguraju u buseve i salju dalje. Kad je i RH zatvorila granicu panika uhvatila da ih nece imati gdje. Toliko o tome. Poceli odmah kmecati kako ce tuziti RH.
- ronnie
#5138 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...
Jao koji bi to belaj bio da je hrvatska greškom poslala 40 policajaca u srbiju umjesto u madžarsku

- tututuuuu
#5139 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...
ma to su tragikomicni ljudi. lako je biti dobar kad ih samo potrpaju u buseve i salju dalje. problem nastaje kad nemas vise kome slati.vidis kako ih je odmah frka uhvatila kad je i RH zatvorila granicu. odmah poceli prijetiti tuzbama prema Hrv.dale cooper wrote:Barem se odnose prema njima ljudski, i pomažu u granicama svojih mogućnosti. A izbjeglice svakako ne želetututuuuu wrote:A Srbi su najveci oportunisti u ovoj prici. hvale se po svijetu kako se oni dobro odnose prema izbjeglicama a dok im spavaju po parkovima i onda ih samo uguraju u buseve i salju dalje. Kad je i RH zatvorila granicu panika uhvatila da ih nece imati gdje. Toliko o tome. Poceli odmah kmecati kako ce tuziti RH.
ostati u Srbiji. Eh sad drugo je što političari hoće da ušićare koji poen na zapadu. Kakva im je trenutna reputacija
u svijetu i ne možeš ih kriviti. Ali Srbi su barem u ovoj priči ispali good guys.
Last edited by tututuuuu on 19/09/2015 00:20, edited 1 time in total.
- Asta
#5140 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...
Dosao srbin na granicu i carinik mu gleda u pasos:
Where are you from?: -pita ga carinik.
Serbia!
Syria? Oh...
No, no, Serbia. You know: Novak Djokovic, Vlade Divac, Nikola Tesla...
Oh, Serbia. You mean: Ratko Mladic, Radovan Karadzic, Vojislav Seselj,...?
No, no. I`m from Syria
Where are you from?: -pita ga carinik.
Serbia!
Syria? Oh...
No, no, Serbia. You know: Novak Djokovic, Vlade Divac, Nikola Tesla...
Oh, Serbia. You mean: Ratko Mladic, Radovan Karadzic, Vojislav Seselj,...?
No, no. I`m from Syria
- vivaldi
#5141 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...
sve si lijepo objasnio pa me cudi tvoje iscudjavanje i zakljucaktututuuuu wrote:ma to su tragikomicni ljudi. lako je biti dobar kad ih samo potrpaju u buseve i salju dalje. problem nastaje kad nemas vise kome slati.vidis kako ih je odmah frka uhvatila kad je i RH zatvorila granicu. odmah poceli prijetiti tuzbama prema Hrv.
Last edited by vivaldi on 19/09/2015 00:22, edited 1 time in total.
-
ja71
#5142 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...
providan sitututuuuu wrote:odoh spavati. valjda necu ujutro procitati da su zaratili.
- tututuuuu
#5143 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...
ma ja se ne iscudjavam njima, pa ni skupljanju politickih poena. iscudjavam se kako to mnogi ljudi ne vide. a meni su jednostavno komicnivivaldi wrote:sve si lijepo objasnio pa me cudi tvoje iscudjavanje i zakljucaktututuuuu wrote:ma to su tragikomicni ljudi. lako je biti dobar kad ih samo potrpaju u buseve i salju dalje. problem nastaje kad nemas vise kome slati.vidis kako ih je odmah frka uhvatila kad je i RH zatvorila granicu. odmah poceli prijetiti tuzbama prema Hrv.
Last edited by tututuuuu on 19/09/2015 00:34, edited 1 time in total.
- tututuuuu
#5144 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...
morati ces mi objasniti. jer ni sam ne znam sto sam providan i koji je to moj PRAVI cilj.ja71 wrote:providan sitututuuuu wrote:odoh spavati. valjda necu ujutro procitati da su zaratili.
- It_is_a_Leclerc
#5145 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...
Nadam se da će potrajati ova ruta preko Hrvatske i Mađarske i Slovenije kako bi izbjeglice, u našem i njihovom interesu, izbjegavale BIH.
- vivaldi
#5146 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...
vucic, milanovic i orban razmiljaju ko politicari na najvisim funkcijama, a narod razmislja ko narod. nema tu nista neobicno.tututuuuu wrote:ma ja se ne iscudjavam njima, pa ni skupljanju politickih poena. iscudjavam se kako to mnogi ljudi ne vide.vivaldi wrote:sve si lijepo objasnio pa me cudi tvoje iscudjavanje i zakljucaktututuuuu wrote:ma to su tragikomicni ljudi. lako je biti dobar kad ih samo potrpaju u buseve i salju dalje. problem nastaje kad nemas vise kome slati.vidis kako ih je odmah frka uhvatila kad je i RH zatvorila granicu. odmah poceli prijetiti tuzbama prema Hrv.
posao vucica je da vodi racuna o interesima srbije, milanovica hrvatske, a orbana madjarske. Vucic je vidio priliku da glumi dobornicinitelja i skupi koji politicki poencic, milanovicu i orbanu ti poencici ne trebaju jer su vec u eu, pa im je puno vazniji interes da ne dodju u situaciju da sa izbjeglicama ostanu donji i zato su udarili u kost.
sasvim slucajno, to sto vucic radi u ocima obicnog covjeka djeluje ljudski i humanije, a u stvari boli kurac za sirijce i vucica i milanovica i orbana. svako samo gleda svoj interes. i nema tu nista neobicno.
-
Martinez_
#5147 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...
Zašto bi Srbi ili Hrvati zadržavali te ljude na svojoj teritoriji, protivno volji njih samih?Freamon Lester wrote:Srbi misle da su na zapadu budale. Danas propaganda na B92 kao na zapadu su iznenadjeni jer su "Srbi dobri momci". Ista ta Srbija je prije 20 i kusur godina bila ono sto je ISIL danas. Toliko o katarzama...tututuuuu wrote:A Srbi su najveci oportunisti u ovoj prici. hvale se po svijetu kako se oni dobro odnose prema izbjeglicama a dok im spavaju po parkovima i onda ih samo uguraju u buseve i salju dalje. Kad je i RH zatvorila granicu panika uhvatila da ih nece imati gdje. Toliko o tome. Poceli odmah kmecati kako ce tuziti RH.
Pa ne žele oni ni u Mađarsku ali ih ovi svejedno zaustavljaju, potpuno bespotrebno.
Da, Srbija proživljava ovo oko čega se digla panika u Hrvatskoj, već 4 meseca. Je li o tome bila strašna buka na tv-u? Pa i nije. Svi smo mi svakodnevno viđali masu tih ljudi po prodavnicama, parkovima, na utobuskim stanicama, po bankama, u kafićima...nigde nikakvih problema. Ma koliko tebi krivo bilo, to govori i o samim izbeglicama (da nisu teroristi), ali i o Srbima, da nisu fašisti kao što ti veruješ. Eto, ispadoše i bolji od mnogih u komšiluku
- Danguba
#5148 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...
Kakve Albanije?sherbett wrote:Da. Jer kad bi zavrsili u BiH, tek bi onda od ljutnje sve demolirali.It_is_a_Leclerc wrote:Nadam se da će potrajati ova ruta preko Hrvatske i Mađarske i Slovenije kako bi izbjeglice, u našem i njihovom interesu, izbjegavale BIH.
Kazu, ne trebate nam davati ni hrane ni vode, samo nas pustite da prodjemo. Al ako nisu isli na Albaniju, preko BiH ce jos manje
Sesto posto povecan broj izbjeglica iz Albanije u Njemackoj.
- tututuuuu
#5149 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...
pa jasno. to je ocito. samo mi je ljigavo kako na ovom skupljaju poene i upiru prstom u druge koji su u potpuno drugacijoj situaciji dok opet, kako ti kazes, obicni covjek to ne vidi. zato i kazem sta je njihovo dobrotvorstvo. kupi kartu za bus i idi dalje. a love su pokupili od EU dok im ti ljudi spavaju po parkovima. tako da to treba reci.vivaldi wrote:
vucic, milanovic i orban razmiljaju ko politicari na najvisim funkcijama, a narod razmislja ko narod. nema tu nista neobicno.
posao vucica je da vodi racuna o interesima srbije, milanovica hrvatske, a orbana madjarske. Vucic je vidio priliku da glumi dobornicinitelja i skupi koji politicki poencic, milanovicu i orbanu ti poencici ne trebaju jer su vec u eu, pa im je puno vazniji interes da ne dodju u situaciju da sa izbjeglicama ostanu donji i zato su udarili u kost.
sasvim slucajno, to sto vucic radi u ocima obicnog covjeka djeluje ljudski i humanije, a u stvari boli kurac za sirijce i vucica i milanovica i orbana. svako samo gleda svoj interes. i nema tu nista neobicno.
- tututuuuu
#5150 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...
nikakvih problema niste imali jer bi ih samo uputili dalje, nek se drugi zajebavaju, a super vam je doslo sto se to podudarilo s njihovim zeljama da idu dalje. Medjutim, sta raditi kad ih nemas gdje dalje poslati, u kakvoj se situaciji nasla RH, kad ih ne zeli ni slovenija, ni madjarska, a oni vriste "sloboda, sloboda"? I sta urade srpski politicari, prst upiru na RH istitcuci kako RH nije sposobna, a eto oni se s tim nose vec mjesecima. Pa naravno da se nose, jer su imali ih kome slati.Martinez_ wrote:Zašto bi Srbi ili Hrvati zadržavali te ljude na svojoj teritoriji, protivno volji njih samih?Freamon Lester wrote:Srbi misle da su na zapadu budale. Danas propaganda na B92 kao na zapadu su iznenadjeni jer su "Srbi dobri momci". Ista ta Srbija je prije 20 i kusur godina bila ono sto je ISIL danas. Toliko o katarzama...tututuuuu wrote:A Srbi su najveci oportunisti u ovoj prici. hvale se po svijetu kako se oni dobro odnose prema izbjeglicama a dok im spavaju po parkovima i onda ih samo uguraju u buseve i salju dalje. Kad je i RH zatvorila granicu panika uhvatila da ih nece imati gdje. Toliko o tome. Poceli odmah kmecati kako ce tuziti RH.
Pa ne žele oni ni u Mađarsku ali ih ovi svejedno zaustavljaju, potpuno bespotrebno.
Da, Srbija proživljava ovo oko čega se digla panika u Hrvatskoj, već 4 meseca. Je li o tome bila strašna buka na tv-u? Pa i nije. Svi smo mi svakodnevno viđali masu tih ljudi po prodavnicama, parkovima, na utobuskim stanicama, po bankama, u kafićima...nigde nikakvih problema. Ma koliko tebi krivo bilo, to govori i o samim izbeglicama (da nisu teroristi), ali i o Srbima, da nisu fašisti kao što ti veruješ. Eto, ispadoše i bolji od mnogih u komšiluku