Ivo Josipovic i odnos prema BIH

Post Reply

Ko ima "posteniji" odnos prema BIH?

IVO JOSIPOVIC
216
86%
BORIS TADIC
36
14%

Total votes: 252

hercegovac_pravi

#1451 Re: Ivo Josipovic i odnos prema BIH

Post by hercegovac_pravi »

plain vanilla wrote:
JOSIPOVIĆ ZA RDV: Treći entitet možda bi i bio dobro rješenje, kad bi ga podržala većina u BiH

Hrvati u BiH trebaju izdržati i boriti se na sve legalne načine za svoja prava. Ovaj prostor čeka stabilnost i ulaskom u EU brisat će se sve granice. Državljani RH koji žive u BiH danom ulaska Hrvatske u EU postat će građani Europske Unije, kazao je između ostalog predsjednik Hrvatske Ivo Josipović... Na pitanje o kritikama na njegov račun kazao je da su to bile kritike s margine i da nagrade koje je dobio i u Banja Luci i u Sarajevu i u Mostaru pokazuju ispravnost njegove politike.

Na pitanje o ideji Trećeg entiteta Josipović je kazao kako to rješenje može biti dobro rješenje za BiH u slučaju kad bi bilo moguće i kad bi ga podržala većina u BiH. On osobno je skeptičan da bi ga većina građana u BiH podržala no dopušta razgovor o svakom legitimnom prijedlogu. Potreban je dijalog i razgovor između svih strana kako bi BiH mirno prošla ustavne reforme. Svaki prijedlog je legitiman, kazao je Josipović u izjavi za RDV.

Govoreći o Zakonu o Prebivalištu koji je donijela Vlada Jadranke Kosor, Josipović je kazao kako se Hrvati u BiH ne trebaju bojati tog zakona niti trebaju odjavljivati svoja prebivališta u BiH. Histerija koja se stvorila oko tog zakona nanijela je velike štete. Radi se jednostavno o tome da oni koji u RH imaju fiktivna prebivališta će biti brisani, bez obzira bio to Hrvat iz BiH ili netko drugi iz Hrvatske tko se prijavio na fiktivnoj adresi. Hrvati iz BiH koji kada su u Hrvatskoj prebiavju na toj adresi na kojoj su prijavljeni, neće biti brisani.
:lol: :lol: :lol:
Kako ih čojek mezi....Pa Ivo bog ti dragu pamet prosvijetlio, što ne kažeš ljudima kako će dobiti posao u "domovini" ako nemaju mjesto prebivališta? Npr. kako će recimo ljudi iz Gabele koji rade u Metkovićima dobiti posao ako nemaju bar fiktivno prijavljeno mjesto prebivališta? A da prijave mjesto prebivališta u Hrvatskoj...meščini da ti treba odjava prebivališta iz BiH, bar po novom zakonu....A da je ovaj zakon donio histeriju to je istina...skoro 15,000 Hrvata iz BiH prošle godine odjavilo prebivalište iz BiH da bi isto prijavili u Hrvatskoj...Nije mi uopšte jasno šta su željeli postići sa ovim zakonom? Naravno da će narod paničiti jer ima dobar razlog za to.
panorama

#1452 Re: Ivo Josipovic i odnos prema BIH

Post by panorama »

Hemel wrote:
heckler wrote:
Par stotina hiljada ako ne i vise. Pa 2/3 hrvata u bosni ima HR drzavljanstvo. Plus pun k. abdicevaca.
Državljani RH koji žive u BiH
znam ja da u bih ima mnogo gradjana koji imaju i hrvatsko drzavljanstvo...onda se kaze drzavljani bosne i hercegovine sa dvojnim drzavljanstvom r.hrvatske...ovako ispade, da su ovamo doselili neki hrvati iz cakovca, varazdina, karlovca...na privremeni rad...

mozda mi se samo cini...
Slabo ti kontaš. U EU ne ulazi BiH nego R Hrvatska pa prema tome u EU ne ulaze državljani BiH nego državljani RH.Kad BiH udje u EU onda će ući i državljani BIH koji imaju dvojno državljanstvo npr. i državljanstvo Libije,Irana, Iraka Turske itd.
Hemel

#1453 Re: Ivo Josipovic i odnos prema BIH

Post by Hemel »

panorama wrote: Slabo ti kontaš. U EU ne ulazi BiH nego R Hrvatska pa prema tome u EU ne ulaze državljani BiH nego državljani RH.Kad BiH udje u EU onda će ući i državljani BIH koji imaju dvojno državljanstvo npr. i državljanstvo Libije,Irana, Iraka Turske itd.

kada hrvatska udje u eu onda ce uci i drzavljani hrvatske koji imaju dvojno drzavljanstvo npr. i drzavljanstvo srbije, bosne i hercegovine, crne gore, kosova...
vee-jay

#1454 Re: Ivo Josipovic i odnos prema BIH

Post by vee-jay »

Hemel wrote:
plain vanilla wrote:
JOSIPOVIĆ ZA RDV: Treći entitet možda bi i bio dobro rješenje, kad bi ga podržala većina u BiH

Hrvati u BiH trebaju izdržati i boriti se na sve legalne načine za svoja prava. Ovaj prostor čeka stabilnost i ulaskom u EU brisat će se sve granice. Državljani RH koji žive u BiH danom ulaska Hrvatske u EU postat će građani Europske Unije, kazao je između ostalog predsjednik Hrvatske Ivo Josipović... Na pitanje o kritikama na njegov račun kazao je da su to bile kritike s margine i da nagrade koje je dobio i u Banja Luci i u Sarajevu i u Mostaru pokazuju ispravnost njegove politike.

Na pitanje o ideji Trećeg entiteta Josipović je kazao kako to rješenje može biti dobro rješenje za BiH u slučaju kad bi bilo moguće i kad bi ga podržala većina u BiH. On osobno je skeptičan da bi ga većina građana u BiH podržala no dopušta razgovor o svakom legitimnom prijedlogu. Potreban je dijalog i razgovor između svih strana kako bi BiH mirno prošla ustavne reforme. Svaki prijedlog je legitiman, kazao je Josipović u izjavi za RDV.

Govoreći o Zakonu o Prebivalištu koji je donijela Vlada Jadranke Kosor, Josipović je kazao kako se Hrvati u BiH ne trebaju bojati tog zakona niti trebaju odjavljivati svoja prebivališta u BiH. Histerija koja se stvorila oko tog zakona nanijela je velike štete. Radi se jednostavno o tome da oni koji u RH imaju fiktivna prebivališta će biti brisani, bez obzira bio to Hrvat iz BiH ili netko drugi iz Hrvatske tko se prijavio na fiktivnoj adresi. Hrvati iz BiH koji kada su u Hrvatskoj prebiavju na toj adresi na kojoj su prijavljeni, neće biti brisani.
je li ovo lapsus...a ako nije, koliko takvih ima u bih...
I onda se proziva @dallton fasistom zato sto covjek samo napise ono sto predsjednici susjednih drzava otvoreno i nedvosmisleno to izjavljuju...

Naravno, u pitanju je kontekst u kojem je ovaj fakt izgovoren. Za BiH Hrvate sa hrvatskim drzavljanstvom to znaci dvije stvari:

1. Vi ste u prvom planu drzavljani Hrvatske koji zive na podruciju BiH. To znaci, vasa domovina je Hrvatska.
2. Kada Hrvatska udje u EU, morat cete birati izmedju drzavljanstva Hrvatske i drzavljanstva BiH.
Sezam

#1455 Re: Ivo Josipovic i odnos prema BIH

Post by Sezam »

Sjecam se, prvo je Hrvatska trebalau uci u EU 2001, pa 2003, pa onda sigurno do 2007, pa do 2009, sad se mislim prica o 2014...a u realnosti niko od ovih zemalja NIKAD nece uci u EU.

Hrvatska puca po savovima, a gospodin Josipovic se brine o susjednoj drzavi, kako altruisticno od njega... :D
Nass

#1456 Re: Ivo Josipovic i odnos prema BIH

Post by Nass »

Ovdje u prici o ulasku Hrvatske u EU dolazi do izrazaja ta podrska stvaranju treceg entiteta u BiH, i ulasku pojedinacnih entiteta u EU svaki zasebno, a ne cijele BiH zajedno. Tako Hrvatska zeli da rijesi svoj problem dvojnog drzavljanstva i spere ljagu koju je ucinila. Naime, Tudjman je u cilju pripajanja dijela BiH Hrvatskoj podijelio stotine hiljada drzavljanstava Hrvatima u BiH (a i ostalima koji su to zeljeli), kao pripremni korak za zvanicnu aneksiju teritorija BiH Hrvatskoj. I tako se vec tada od gradjana BiH napravila dijaspora Hrvatske, koja ce sada naravno htjeti uci u EU kada i Hrvatska, umjesto da ostane cekati kada ce BiH doci do istog nivoa. I tako se zahvaljujuci agresiji Hrvatske na BiH i dalje rastace i razara nasa zemlja, cak i nakon sto je Tudjman davno umro. Moralno bi bilo da Hrvatska oduzme drzavljanstva gradjanima BiH koji su ovdje pripadnici autohtonog naroda, ali je skoro nemoguce ocekivati da ce se to realno desiti. Treba vidjeti sta ce i EU po tom pitanju traziti. Oni su vec naglasili da je ovakvo stanje neodrzivo, i da je tokom izbora u Hrvatskoj nedopustivo da citav dio BiH izgleda kao da je produzeni dio Hrvatske.
torcida

#1457 Re: Ivo Josipovic i odnos prema BIH

Post by torcida »

Nass wrote:Ovdje u prici o ulasku Hrvatske u EU dolazi do izrazaja ta podrska stvaranju treceg entiteta u BiH, i ulasku pojedinacnih entiteta u EU svaki zasebno, a ne cijele BiH zajedno. Tako Hrvatska zeli da rijesi svoj problem dvojnog drzavljanstva i spere ljagu koju je ucinila. Naime, Tudjman je u cilju pripajanja dijela BiH Hrvatskoj podijelio stotine hiljada drzavljanstava Hrvatima u BiH (a i ostalima koji su to zeljeli), kao pripremni korak za zvanicnu aneksiju teritorija BiH Hrvatskoj. I tako se vec tada od gradjana BiH napravila dijaspora Hrvatske, koja ce sada naravno htjeti uci u EU kada i Hrvatska, umjesto da ostane cekati kada ce BiH doci do istog nivoa. I tako se zahvaljujuci agresiji Hrvatske na BiH i dalje rastace i razara nasa zemlja, cak i nakon sto je Tudjman davno umro. Moralno bi bilo da Hrvatska oduzme drzavljanstva gradjanima BiH koji su ovdje pripadnici autohtonog naroda, ali je skoro nemoguce ocekivati da ce se to realno desiti. Treba vidjeti sta ce i EU po tom pitanju traziti. Oni su vec naglasili da je ovakvo stanje neodrzivo, i da je tokom izbora u Hrvatskoj nedopustivo da citav dio BiH izgleda kao da je produzeni dio Hrvatske.
da se razumijemo, stečena prava se ne mogu jednostrano oduzeti..barem ne u zemlji koja želi pošto/poto ući u eu
s druge strane...imaš paralelu talijana koji žive u istri...i koji ne remete mir unutar eu..a imaju identičan status kao i bh hrvati naspram hrvatske
prljavi Hare
Location: Šta se ono u Njujorku plavi,Donaldovi prameni na glavi

#1458 Re: Ivo Josipovic i odnos prema BIH

Post by prljavi Hare »

Sezam wrote:Sjecam se, prvo je Hrvatska trebalau uci u EU 2001, pa 2003, pa onda sigurno do 2007, pa do 2009, sad se mislim prica o 2014...a u realnosti niko od ovih zemalja NIKAD nece uci u EU.

Hrvatska puca po savovima, a gospodin Josipovic se brine o susjednoj drzavi, kako altruisticno od njega... :D
Ja sam dirnut brigom gospodina Josipovica za nasu zemlju,sav sam se najezio a niz ledja mi teku suze ko'
ku....e glave.A to sto se dogadja u Hrvatskoj......,ma nije to nista,interni problemcic,omanja grupica
huligana se nadrogirala pa galami po Zagrebu.Bez ikakva razloga!!
Ivo,Ivo,bolje bi bilo da si se nastavio baviti pravom i muzikom,u politiku si potpuno zalutao!Bar da si jak
u sferi ekonomije,makar upola ko' precjednik Dodik. :D
L@BuD

#1459 Re: Ivo Josipovic i odnos prema BIH

Post by L@BuD »

Mene nervira ona njegova ofarbana kosa i nekako njegov stil da nekažem kakav.Al inače kad su u pitaju stavovi i ponašanje onda ok.Društven neki lik, sa svima dobar :mrgreen:
slobodni armirach

#1460 Re: Ivo Josipovic i odnos prema BIH

Post by slobodni armirach »

kakav Ivo i politika, bolje dase ufati tamburanja,
dok mu u kuci gori on hoda po sjelima po tudjim kucama, doduse tako mu i njegov drug Boris sugerirao, jer i Boris ima obicaj kad se lomi Beograd da 'iznenada' otputuje u Rumuniju.

Obojica su isuvise licemjerni
Sezam

#1461 Re: Ivo Josipovic i odnos prema BIH

Post by Sezam »

Mislim da je ovo sjajno vrijeme da se medju Bosnjacima pokrene kampanja NEODLAZENJA na hrvatsko more ove godine, jer susjedi su nam u velikoj krizi, a i poznato je da im se gadimo kad nas vide na njihovim plazama, kako besplatno zauzimamo skupocijeni hrvatski sljunak, pa zasto ljudima prisjedati na muku ove godine, mogu oni i bez nasih para...valjda ce im turisticki ovga ljeta pomoci braca Srbi :mrgreen: ionako u Dodolandu ne znaju sto ce od novaca, pa nek pripomognu braci po krizu... ;-)
slobodni armirach

#1462 Re: Ivo Josipovic i odnos prema BIH

Post by slobodni armirach »

Sezam wrote:Mislim da je ovo sjajno vrijeme da se medju Bosnjacima pokrene kampanja NEODLAZENJA na hrvatsko more ove godine, jer susjedi su nam u velikoj krizi, a i poznato je da im se gadimo kad nas vide na njihovim plazama, kako besplatno zauzimamo skupocijeni hrvatski sljunak, pa zasto ljudima prisjedati na muku ove godine, mogu oni i bez nasih para...valjda ce im turisticki ovga ljeta pomoci braca Srbi :mrgreen: ionako u Dodolandu ne znaju sto ce od novaca, pa nek pripomognu braci po krizu... ;-)
:D :D

sto se mene tice ja im na taj nacin neodlaska, pomazem od kako se rat zavrsio. Tako da sto se tice mene Dalmacija more bit mirna jos do 2050, treba postovat odluku kad vam kazu, da vas ne zele na svojim plazama. Ipak susjed je najpreči
prljavi Hare

#1463 Re: Ivo Josipovic i odnos prema BIH

Post by prljavi Hare »

slobodni armirach wrote:
Sezam wrote:Mislim da je ovo sjajno vrijeme da se medju Bosnjacima pokrene kampanja NEODLAZENJA na hrvatsko more ove godine, jer susjedi su nam u velikoj krizi, a i poznato je da im se gadimo kad nas vide na njihovim plazama, kako besplatno zauzimamo skupocijeni hrvatski sljunak, pa zasto ljudima prisjedati na muku ove godine, mogu oni i bez nasih para...valjda ce im turisticki ovga ljeta pomoci braca Srbi :mrgreen: ionako u Dodolandu ne znaju sto ce od novaca, pa nek pripomognu braci po krizu... ;-)
:D :D

sto se mene tice ja im na taj nacin neodlaska, pomazem od kako se rat zavrsio. Tako da sto se tice mene Dalmacija more bit mirna jos do 2050, treba postovat odluku kad vam kazu, da vas ne zele na svojim plazama. Ipak susjed je najpreči
SJAJNA IDEJA!Dugo se i sam bavim takvom mislju a eto vidim da ni slucajno nisam jedini!!!Ne znam da li bi
bilo bolje otvoriti novu temu koja bi se bavila ovakvom vrstom bojkota.Sazreli su svi uslovi za ovako nesto,a
moglo bi se sve prosiriti i na bojktot kupovine njihovih proizvoda sto sam ja u svojoj kuci vec od prije pokrenuo.
Da se ne varamo,nisam od onih fanatika koji ce po svaku cijenu "kupovati domace"(pogotovo ako to "domace"
ni nasta nije nalik),ali na policama ima toliko proizvoda iz svih zemalja tako da zaista ima izbora.
Pravo je vrijeme da se pokrene tema o bojkotu hrvatske obale jer ljeto ce jako brzo doci.
A ne propustimo se sjetiti ni vrijedjanja od strane one "novinarke" Dijane Culjak.Pa neka im Dodikovi "gradjani"
idu na plaze,potpuno se slazem!!!

:x :x :x :x :x :x

I sta nama sve ovo treba,vrijedjanje i rovarenja protiv nase domovine i jos za nase pare!
ZATO....ANTALIJA!
Image :thumbup:
A licno sam otvoren za sve dobre prijedloge vezano za destinacije pogodne za godisnje odmore!!!
:bih: :bih: :bih:
bingov buraz

#1464 Re: Ivo Josipovic i odnos prema BIH

Post by bingov buraz »

torcida wrote:
Nass wrote:Ovdje u prici o ulasku Hrvatske u EU dolazi do izrazaja ta podrska stvaranju treceg entiteta u BiH, i ulasku pojedinacnih entiteta u EU svaki zasebno, a ne cijele BiH zajedno. Tako Hrvatska zeli da rijesi svoj problem dvojnog drzavljanstva i spere ljagu koju je ucinila. Naime, Tudjman je u cilju pripajanja dijela BiH Hrvatskoj podijelio stotine hiljada drzavljanstava Hrvatima u BiH (a i ostalima koji su to zeljeli), kao pripremni korak za zvanicnu aneksiju teritorija BiH Hrvatskoj. I tako se vec tada od gradjana BiH napravila dijaspora Hrvatske, koja ce sada naravno htjeti uci u EU kada i Hrvatska, umjesto da ostane cekati kada ce BiH doci do istog nivoa. I tako se zahvaljujuci agresiji Hrvatske na BiH i dalje rastace i razara nasa zemlja, cak i nakon sto je Tudjman davno umro. Moralno bi bilo da Hrvatska oduzme drzavljanstva gradjanima BiH koji su ovdje pripadnici autohtonog naroda, ali je skoro nemoguce ocekivati da ce se to realno desiti. Treba vidjeti sta ce i EU po tom pitanju traziti. Oni su vec naglasili da je ovakvo stanje neodrzivo, i da je tokom izbora u Hrvatskoj nedopustivo da citav dio BiH izgleda kao da je produzeni dio Hrvatske.
da se razumijemo, stečena prava se ne mogu jednostrano oduzeti..barem ne u zemlji koja želi pošto/poto ući u eu
s druge strane...imaš paralelu talijana koji žive u istri...i koji ne remete mir unutar eu..a imaju identičan status kao i bh hrvati naspram hrvatske
Italijani su manjina u Hr. a Hrvati konstitutivni u BiH.Nije valjda da se zalazes za majorizaciju najmalobrojnijeg konsitutivnog naroda u BiH :mrgreen:
ivannn

#1465 Re: Ivo Josipovic i odnos prema BIH

Post by ivannn »

vee-jay wrote: 1. Vi ste u prvom planu drzavljani Hrvatske koji zive na podruciju BiH. To znaci, vasa domovina je Hrvatska.
2. Kada Hrvatska udje u EU, morat cete birati izmedju drzavljanstva Hrvatske i drzavljanstva BiH.
Samo u pet zemalja u EU se ne dopušta dvojno (ili višestruko) državljanstvo.

Preko 150 zemalja u svijetu dopušta svojim državljanima i drugo državljanstvo, neke i više.
Mihaelj

#1466 Re: Ivo Josipovic i odnos prema BIH

Post by Mihaelj »

Kad vi i Srbi napravite bojkot propast će nam turizam. Nemojte to raditi, molim vas. :D
Mihaelj

#1467 Re: Ivo Josipovic i odnos prema BIH

Post by Mihaelj »

bingov buraz wrote:Italijani su manjina u Hr. a Hrvati konstitutivni u BiH.Nije valjda da se zalazes za majorizaciju najmalobrojnijeg konsitutivnog naroda u BiH :mrgreen:
Sad, pitanje je koji narod je najmalobrojniji u BiH. Nema popisa pa se ništa ne zna. :D
prljavi Hare

#1468 Re: Ivo Josipovic i odnos prema BIH

Post by prljavi Hare »

Mihaelj wrote:
Kad vi i Srbi napravite bojkot propast će nam turizam. Nemojte to raditi, molim vas. :D
Nemoj biti ostar prema Srbima,neka njih,vazda ih ionako "lijepo docekate"!A i puni su ko' brod!
Kako je krenulo ocekujem Dodika,Tadica i Josipovica sve sa porodicoma,na lijetovanju na Brionima,a
sve u duhu vaskrslog srpskohrvatskog bratstva i jedinstva.A za Tihomira Purdu ne brinite,nece Bosnjaci
dopustiti da vise nijedan branitelj padne u ruke cetnickog pravosudja,vi samo coolirajte.Skupa sa Draganom
Covicem i Ivom Mirom Jovicem,tom troimenom institucijom Hrvata u BiH.
A neka vama Ceha i i Slovaka,oni su pravi turisti,ponesu sa sobom sve od piva,zenskih ulozaka,koriste i
placaju samo vazduh i vodu(onu za kupanje,onu za pice isto tako donesu sa sobom).

CUVAJTE S-H BRATSVO-JEDINSTVO KAO ZJENICU OKA SVOGA!!! :thumbup:
:bih: :bih: :bih:
The 51st State

#1469 Re: Ivo Josipovic i odnos prema BIH

Post by The 51st State »

makarska rivijera sigurno hoce.
gost iz ZG

#1470 Re: Ivo Josipovic i odnos prema BIH

Post by gost iz ZG »

Pravo je vrijeme da se pokrene tema o bojkotu hrvatske obale jer ljeto ce jako brzo doci.

neka vama Ceha i i Slovaka,oni su pravi turisti,ponesu sa sobom sve
Bez ljutnje, ali
BiH turisti čine između 2-3%, Srbi oko 1%
Podaci iz Ministarstva turizma, rezultati/statistika 2010 http://www.mint.hr/UserDocsImages/t-promet-2010.pdf
Toliko o učinku tzv.bojkota

a Česi i Slovaci su ponovo gospoda (što su i bili prije komunizma),
odavno nema više Škoda, Warburga i Trabanata ...Image

bez ljutnje
klixober

#1471 Re: Ivo Josipovic i odnos prema BIH

Post by klixober »

gost iz ZG wrote:

neka vama Ceha i i Slovaka,oni su pravi turisti,ponesu sa sobom sve
Bez ljutnje, ali
BiH turisti čine između 2-3%, Srbi oko 1%
Podaci iz Ministarstva turizma, rezultati/statistika 2010 http://www.mint.hr/UserDocsImages/t-promet-2010.pdf
Toliko o učinku tzv.bojkota

a Česi i Slovaci su ponovo gospoda (što su i bili prije komunizma),
odavno nema više Škoda, Warburga i Trabanata ...Image

bez ljutnje
Ne seri (bez ljutnje)
U mojoj kući na moru se godišnje desi 100 noćenja koja nisu prijavljena turističkoj zajednici(molim moderatore da mi ip adresu ne proslijede mup-u Hrvatske :D )
Znam desetine ovakvih slučajeva...broj turista iz BiH je nekoliko puta veći od prijavljenog. Hrvati iz BiH se čak i ne računaju kao strani turisti, obzirom na državljanstvo.
Bez ljutnje
dalmatinka

#1472 Re: Ivo Josipovic i odnos prema BIH

Post by dalmatinka »

komeba

Ne seri (bez ljutnje)
U mojoj kući na moru se godišnje desi 100 noćenja koja nisu prijavljena turističkoj zajednici(molim moderatore da mi ip adresu ne proslijede mup-u Hrvatske :D )
Znam desetine ovakvih slučajeva...broj turista iz BiH je nekoliko puta veći od prijavljenog. Hrvati iz BiH se čak i ne računaju kao strani turisti, obzirom na državljanstvo.
Bez ljutnje
Nadam se da ćeš to kad tad debelo platiti.
Bez ljutnje.
Hemel

#1473 Re: Ivo Josipovic i odnos prema BIH

Post by Hemel »

dalmatinka wrote:
komeba

Ne seri (bez ljutnje)
Bez ljutnje
Bez ljutnje.
i ja se nadam da ce to platiti... :-)
isto sto placaju hercegovacki turisticki djelatnici u federalni budzet... :-) :D
klixober

#1474 Re: Ivo Josipovic i odnos prema BIH

Post by klixober »

dalmatinka wrote:
komeba

Ne seri (bez ljutnje)
Bez ljutnje
Bez ljutnje.
Onog dana kada mi Hrvatska vrati auto koje su uzeli ispred kuće "za potrebe domovinskog rata" :wink:
Sezam

#1475 Re: Ivo Josipovic i odnos prema BIH

Post by Sezam »

Mihaelj wrote:
Ma ne trebaju vam Bosnjaci, samo vam kvarimo koncepciju, smrdimo po plazama i tako to, djeci ni sladoled da kupimo :mrgreen: a s obzirom na krizu koja potresa Lijepu Vasu, stvarno bi bilo nekulturno od nas da se sad brckamo po Jadranu i pretvaramo da imamo vise para od vas, dok se vi razmisljate kako vratiti silne kredite :(

a Srbi vam trebaju vise no ikad, bez brace Srba nema ni ulaza u EU, pitaj precjenika Josipovica ako meni ne vjerujes :thumbup:''

I naravno, sto rece neko iznad, drzite se gospode Ceha i Slovaka :lol:
Post Reply