Kod Bosnjaka ne znam al kod Hrvata mi padaju na pamet onaj kapetan iz Neuma sto je plako da ga vade iz Tokija kad je bila Fukusima. Onda Tomo Limov, trzisni inspektor s pijace u Capljini, brat Zvone Jukica s FTV, refernt nabave iz Hypo banke, Ivan Barbalic "s fakulteta u UN"JohnnyS wrote:Ima li igdje popis svih konzula i veleposlanika pa da vidimo što je to najbolje, recimo od Bošnjaka? Jamačno sve sama elita, samo sećije Kruga 99 imaju jaču težinu...
Ivan Šušnjar - Generalni konzul BiH u Čikagu
- volta dzontra
#51 Re: Ivan Šušnjar - Generalni konzul BiH u Čikagu
-
Fudo387
#52 Re: Ivan Šušnjar - Generalni konzul BiH u Čikagu
Pa ja, boli tebe briga.palermo wrote:Al kao što rekoh, meni to ne smeta. Vaš izbor.
Tebi njegove usluge ne trebaju.
Nadam se da ce tog kretena ekspresno nabiti nogom nazad odakle je dosao.
A hoce sigurno, nece taj dugo izdrzati a da kakvu glupost ne napravi.
-
palermo
#53 Re: Ivan Šušnjar - Generalni konzul BiH u Čikagu
Haj, ako bez Šušnjare ne možeš završiti posao, jebaji ga.Fudo387 wrote:Pa ja, boli tebe briga.palermo wrote:Al kao što rekoh, meni to ne smeta. Vaš izbor.
Tebi njegove usluge ne trebaju.![]()
Nadam se da ce tog kretena ekspresno nabiti nogom nazad odakle je dosao.
A hoce sigurno, nece taj dugo izdrzati a da kakvu glupost ne napravi.
Uostalom, možda i bude htio raditi. Nikad ne znaš šta nas iza ćoška čeka
- tandmand
#54 Re: Ivan Šušnjar - Generalni konzul BiH u Čikagu
Zato im je odnos (zaposleni u administraciji/broj Hrvata) izuzetno povoljan. Nesto kao nekad Britanci u Indiji .... Treba samo nabaviti neki papir da se nesto od privatnog ili nekog drugog fakulteta - tipa novinarstvo, zavrsilo i posao je siguran.It_is_a_Leclerc wrote:Ako je najbolje što je od Hrvata u BiH ostalo - Ivan Šušnjar, samouki haker, onda je demografski salto mortale bh. Hrvati i gori nego što sam se bojao.
Last edited by tandmand on 04/06/2015 22:29, edited 1 time in total.
- mO k3
#55 Re: Ivan Šušnjar - Generalni konzul BiH u Čikagu

Tako nedavno...
- Skijaš
#56 Re: Ivan Šušnjar - Generalni konzul BiH u Čikagu
Hvala. Da ne znaš slučajno, onako okvirno, i koje je godine diplomirao ? Ne bih te maltretirao ali ga evo ne uspijevam naći na njihovoj stranici pa zato pitam. Vidim da su im i podaci nepotpuni.volta dzontra wrote:Gradjevinu u ZG. Nije nesto ali nije ni TravnikSkijaš wrote:E kad smo već kod obrazovanja, je li diplomirao na zagrebačkom univerzitetu ili na nekom drugom ? To nisam upratio.volta dzontra wrote:Covjek je obrazovan, mlad, srcan i iskren.
...pravda za Susnjaraapsolutno
https://www.grad.unizg.hr/o_fakultetu/alumni/diplomski
- volta dzontra
#57 Re: Ivan Šušnjar - Generalni konzul BiH u Čikagu
Hvala. Da ne znaš slučajno, onako okvirno, i koje je godine diplomirao ? Ne bih te maltretirao ali ga evo ne uspijevam naći na njihovoj stranici pa zato pitam. Vidim da su im i podaci nepotpuni.Skijaš wrote:
Gradjevinu u ZG. Nije nesto ali nije ni Travnik
https://www.grad.unizg.hr/o_fakultetu/alumni/diplomski[/quote]
Nemam pojma. Znam da je zadnjih godina u ZG rastezao apslovnetski i diplomski zbog studentskih prava (osiguranje, menza na iksicu) i valjda zeleci izbjeci gradiliste
prvih godina je bio streber...sve po redu...kasnije se zainteresirao za BH politiku i tu ga ja djava odnio
- Skijaš
#58 Re: Ivan Šušnjar - Generalni konzul BiH u Čikagu
Onda vjerovatno još nije diplomirao.
- volta dzontra
#59 Re: Ivan Šušnjar - Generalni konzul BiH u Čikagu
Guglaj "diplomski ivan susnjar"Skijaš wrote:Onda vjerovatno još nije diplomirao.
na ZG sveucilistu imaju to sve online vec godinama
- Skijaš
#60 Re: Ivan Šušnjar - Generalni konzul BiH u Čikagu
Pa necu guglati, ne treba mi toliko, samo sam mislio da ti znaš kad kažeš obrazovan, ovo, ono.volta dzontra wrote:Guglaj "diplomski ivan susnjar"Skijaš wrote:Onda vjerovatno još nije diplomirao.
- volta dzontra
#61 Re: Ivan Šušnjar - Generalni konzul BiH u Čikagu
Sta je danas obrazovan...kad vidim iz svoje generacije koji su se tupani zakitili diplomom zlo mi dodje....al mislim da je on diplomu odradio jer mu faks nije bio problem (tih godina dok se strebalo).Skijaš wrote:Pa necu guglati, ne treba mi toliko, samo sam mislio da ti znaš kad kažeš obrazovan, ovo, ono.volta dzontra wrote:Guglaj "diplomski ivan susnjar"Skijaš wrote:Onda vjerovatno još nije diplomirao.
- Skijaš
#62 Re: Ivan Šušnjar - Generalni konzul BiH u Čikagu
"Kad vidim da mi vijesti na Dnevniku vodi čovjek turskog imena i prezimena imam osjećaj da smo još u Otomaniji. I bude me stid." 
- Skijaš
#63 Re: Ivan Šušnjar - Generalni konzul BiH u Čikagu
volta dzontra wrote:Sta je danas obrazovan...kad vidim iz svoje generacije koji su se tupani zakitili diplomom zlo mi dodje....Skijaš wrote:Pa necu guglati, ne treba mi toliko, samo sam mislio da ti znaš kad kažeš obrazovan, ovo, ono.volta dzontra wrote:
Guglaj "diplomski ivan susnjar"
- volta dzontra
#64 Re: Ivan Šušnjar - Generalni konzul BiH u Čikagu
Treba ga sjebat da ostane ovdjeSkijaš wrote:"Kad vidim da mi vijesti na Dnevniku vodi čovjek turskog imena i prezimena imam osjećaj da smo još u Otomaniji. I bude me stid."
- bingov buraz
#65 Re: Ivan Šušnjar - Generalni konzul BiH u Čikagu
U Cikagu je najveca srpska dijaspora,ode covjek medju svoje.
- Skijaš
#66 Re: Ivan Šušnjar - Generalni konzul BiH u Čikagu
OK, neću viševolta dzontra wrote:Treba ga sjebat da ostane ovdjeSkijaš wrote:"Kad vidim da mi vijesti na Dnevniku vodi čovjek turskog imena i prezimena imam osjećaj da smo još u Otomaniji. I bude me stid."
- It_is_a_Leclerc
#67 Re: Ivan Šušnjar - Generalni konzul BiH u Čikagu
Lukava taktika da se za svaku kritiku ogradite nacionalnom pripadnošću, kod mene ne pali.JohnnyS wrote:Ima li igdje popis svih konzula i veleposlanika pa da vidimo što je to najbolje, recimo od Bošnjaka? Jamačno sve sama elita, samo sećije Kruga 99 imaju jaču težinu...
Ja nemam nikakvih problema s tim da je čovjek Hrvat. Dapače. Najkvalitetniji ambasador iz BiH uopšte je Hrvatica iz HDZ-a - Željana Zovko. Ali, Željana je obrazovana, stručna, govori jezike, bori se za interese BiH.
Šta od toga ima IVan Šušnjar ?
- JohnnyS
#68 Re: Ivan Šušnjar - Generalni konzul BiH u Čikagu
It_is_a_Leclerc wrote:Lukava taktika da se za svaku kritiku ogradite nacionalnom pripadnošću, kod mene ne pali.JohnnyS wrote:Ima li igdje popis svih konzula i veleposlanika pa da vidimo što je to najbolje, recimo od Bošnjaka? Jamačno sve sama elita, samo sećije Kruga 99 imaju jaču težinu...
Ja nemam nikakvih problema s tim da je čovjek Hrvat. Dapače. Najkvalitetniji ambasador iz BiH uopšte je Hrvatica iz HDZ-a - Željana Zovko. Ali, Željana je obrazovana, stručna, govori jezike, bori se za interese BiH.
Nemam pojma. Ne znam čovjeka, niti osobno niti preko medijskih nastupa. Samo mi je zanimljiva medijska hampa oko navedenog, pa me zanima po čemu je on toliko poseban u odnosu na stotine drugih konzula.
- volta dzontra
#69 Re: Ivan Šušnjar - Generalni konzul BiH u Čikagu
Pa on ide ucit. Kad odradi mandata ko Zeljana bit ce i boljiIt_is_a_Leclerc wrote:Lukava taktika da se za svaku kritiku ogradite nacionalnom pripadnošću, kod mene ne pali.JohnnyS wrote:Ima li igdje popis svih konzula i veleposlanika pa da vidimo što je to najbolje, recimo od Bošnjaka? Jamačno sve sama elita, samo sećije Kruga 99 imaju jaču težinu...
-
Lug
#70 Re: Ivan Šušnjar - Generalni konzul BiH u Čikagu
pa ako ne znas coéka, upoznaj se.. za tako nesto ti nije potreban popis ili tako nesto kod Bosnjaka..JohnnyS wrote:Nemam pojma. Ne znam čovjeka, niti osobno niti preko medijskih nastupa. Samo mi je zanimljiva medijska hampa oko navedenog, pa me zanima po čemu je on toliko poseban u odnosu na stotine drugih konzula.
- mO k3
#71 Re: Ivan Šušnjar - Generalni konzul BiH u Čikagu

samo jos njemu fali kokarda
-
muzicar_iz_parka
#72 Re: Ivan Šušnjar - Generalni konzul BiH u Čikagu
Vidi mu položaja ruke tj kako prsti stoje na njenoj ruci, sigurno je derpe ili strašljivac koji od ženska bježi.
- Bradafilozof
#73 Re: Ivan Šušnjar - Generalni konzul BiH u Čikagu
Ovaj fasisticki isprdak nakon sto je dobio nogu iz amerike sada se udomio u ceskoj i to kao ambasador. Agreman jos nije dobio i nadam se da nece.
- sjedi 1
#74 Re: Ivan Šušnjar - Generalni konzul BiH u Čikagu
A šta je čovjek zgriješio ?It_is_a_Leclerc wrote:Već sam ostvario neke kontakte sa našom dijasporom u SAD-u, a i koristim ovu priliku, da pozovem prije svega Bošnjake u SAD-u da iskažu svoje nezadovoljstvo zbog ove skandalozne odluke. Radi se o čovjeku protiv kojeg, kao prvo, traje sudski postupak zbog hakiranja ministarskih mailova i slanja svojih i tuđih obnaženih fotografija s istog. Zatim, radi se o čovjeku čiji portal promovira nacionalizam, mržnju i vrijeđanje države Bosne i Hercegovine.
Bošnjaci u SAD-u trebaju da pokrenu opsežne protestne i lobističke akcije kako bi Bijela kuća odbacila akreditiva Ivana Šušnjara.
- Bradafilozof
#75 Re: Ivan Šušnjar - Ambasador u Ceskoj
Ovaj ustasa izgleda vise nikoga ne zanimaBradafilozof wrote:Ovaj fasisticki isprdak nakon sto je dobio nogu iz amerike sada se udomio u ceskoj i to kao ambasador. Agreman jos nije dobio i nadam se da nece.