Istocno Sarajevo
-
MRQ
MA kakvo "Istocno Sarajevo" to je Lukavica, Krupac itd..... To sto papak hoce da je u gradu bilo kako zato se i zove "Istocno Sarajevo" to je najobicnija selendra i to je zalostno sto se opste nalazi u blizini glavnog grada BiH. Misim da treba uraditi humano iseljenje i iselit ih negdje izmedju Sabca i Smedereva gdje im je i mjesto.
-
dzampin dzek fles
Nije, ja ako cackam uho, radim to sa kljucempitt wrote:jel ono (h)ake sto je zabio prst u uho na slici?:D
Ma nema veze sada Rogatica, niti sta tu administrativno i trenutno spada,
vazno je da nije niko ocekivao da se moze toliko izgraditi poslije rata, bez sadake, vlastitim parama...
Vidim da forumasima uglavnom nije drago zbog toga i da pokusavaju biti duhoviti
vjerovatno imaju neke svoje razloge
kao sto ja imam i svoje, da volim Istocno Sarajevo
Sto bi reko moj pajdo, neka cvjeta tisucu cvjetova
-
nebi
Ake bez sadake??dzampin dzek fles wrote:Nije, ja ako cackam uho, radim to sa kljucempitt wrote:jel ono (h)ake sto je zabio prst u uho na slici?:D
![]()
vazno je da nije niko ocekivao da se moze toliko izgraditi poslije rata, bez sadake, vlastitim parama...
Vidim da forumasima uglavnom nije drago zbog toga i da pokusavaju biti duhoviti![]()
vjerovatno imaju neke svoje razloge![]()
kao sto ja imam i svoje, da volim Istocno Sarajevo![]()
Pajdo,koliko su ti novopeceni neimari napljackali u Podrinju.....mogli su izgraditi Las Vegas
-
MRQ
NE lupetaj gluposti majke ti tvoje. Ko pravi te zgrade ???? ratni profiteri i zlocinci koji se bogate na jadu naroda. "Istocno Sarajevo" hoce dakoristi sve resurse grada a da zivi kao na selu e to treba pod hitno zaustaviti. NE razumijem poteze GRSA da otvara trolebusku liniju i sto je jos najgore da ja placam za to da bi se papci vozali pa i do sada su pjeske isli pa neka idu i dalje. Kada mi dodju gosti ja ih vodim u Lukavicu da vide cudo nevidjeno i obicno zapute mi pitanje "Jesu li agresivni"
dzampin dzek fles wrote:Nije, ja ako cackam uho, radim to sa kljucempitt wrote:jel ono (h)ake sto je zabio prst u uho na slici?:D
![]()
Vidim da forumasima uglavnom nije drago zbog toga i da pokusavaju biti duhoviti![]()
vjerovatno imaju neke svoje razloge![]()
kao sto ja imam i svoje, da volim Istocno Sarajevo![]()
-
dzampin dzek fles
Sanjaj samoMRQ wrote:... e to treba pod hitno zaustaviti...
-
nebi
E,moj Ake...dzaba ti je siroki svijet i Kanada...u srcu smo ostali sitni sovinisti..."bolje moje najistocnije sarajevo,neg' balijsko pravo sarajevo"...imal kakvog istocnog toronta?dzampin dzek fles wrote:Sanjaj samoMRQ wrote:... e to treba pod hitno zaustaviti...
P.S. Nisi rekao nista o graditeljima koji su kapital zaradili na privremenom klanju u Podrinju.
-
MRQ
Sta da sanjam to ce biti tako jer su takvi zakoni prirode. Sada bi u Sarajevo a jebali ste mu m.a.j.k.u 5 godina ma Lukavicu i Krupac treba zvati "Grad palom kurcu pod rep"
dzampin dzek fles wrote:Sanjaj samoMRQ wrote:... e to treba pod hitno zaustaviti...
-
dzampin dzek fles
Djelimicno si u pravu, dzaba siroki svijetnebi wrote:E,moj Ake...dzaba ti je siroki svijet i Kanada...u srcu smo ostali sitni sovinisti..."bolje moje najistocnije sarajevo,neg' balijsko pravo sarajevo"...imal kakvog istocnog toronta?
P.S. Nisi rekao nista o graditeljima koji su kapital zaradili na privremenom klanju u Podrinju.
Ostalo, zasto izmisljas rijeci koja ja nisam rekao "bolje moje najistocnije sarajevo,neg' balijsko pravo sarajevo", stvarno zbog cega.
Nigdje cak nisam ni poredio sta je bolje, besmisleno poredjenje ...
Sto se tice graditelja, nisam rekao nista jer ne znam, pa te molim da mi ti kazes kako su to zaradili kapital klanjem u Podrinju
Last edited by dzampin dzek fles on 24/10/2005 15:38, edited 1 time in total.
-
MRQ
Ja stvarno nisam vidio da je bilo gdje provocirano na nacionalnoj osnovi....
nebi wrote:E,moj Ake...dzaba ti je siroki svijet i Kanada...u srcu smo ostali sitni sovinisti..."bolje moje najistocnije sarajevo,neg' balijsko pravo sarajevo"...imal kakvog istocnog toronta?dzampin dzek fles wrote:Sanjaj samoMRQ wrote:... e to treba pod hitno zaustaviti...
-
Sarafcina
A wrote:Pitanja:
1 - Sta je "Istocni Stari Grad" ?
2 - Da li to znaci da je Rogatica .... Sarajevo ?![]()
(Joo slikice http://www.sarajevo-rs.com/Foto-Galerij ... rlin11.jpg ...)
Kako da ne
bice i Sarajevsko Uzice
samo se cekaju neke formalnosti
a to sto se gradi
meni je drago..ozbiljno... ja bih volio da smo i 92 gradili...da izgradimo modernu vojsku modernu policiju modernu drzavu
-
nebi
Rekao nisi,ali.....pretpostavka,Albanci okupiraju stajaznam..recimo Vozdovac i proglase albanski Beograd.Na prisilu medjunarodne zajednice ga preimenuju u Istocni Beograd.i onda ti Hiseni Ljulj kaze:"Ake ja voljim moj istocni biograd"......razumijemo se?dzampin dzek fles wrote:Djelimicno si u pravu, dzaba siroki svijetnebi wrote:E,moj Ake...dzaba ti je siroki svijet i Kanada...u srcu smo ostali sitni sovinisti..."bolje moje najistocnije sarajevo,neg' balijsko pravo sarajevo"...imal kakvog istocnog toronta?
P.S. Nisi rekao nista o graditeljima koji su kapital zaradili na privremenom klanju u Podrinju.![]()
Ostalo, zasto izmisljas rijeci koja ja nisam rekao "bolje moje najistocnije sarajevo,neg' balijsko pravo sarajevo", stvarno zbog cega.
Nigdje cak nisam ni poredio sta je bolje, stvarno bez veze...
Sto se tice graditelja, nisam rekao nista jer ne znam, pa te molim da mi ti kazes kako su to zaradili kapital klanjem u Podrinju
A graditelji ko graditelji....neko cekic,neko wasser-wagu,neko kamu....
poznajem nekoliko porodica iz podrinja kojima je zutnina i konvertibilna valuta bila karta za prezivljavanje.das,pa ides.inace...ne ides...ni metra.
Ako ti znas bolje,reci mi odakle dojucerasnjim uhljupima sve to?
- Mahalac
To je takodje mjesto za sve ljubitelje oldtimera da vide citav muzej na jednom mjestu...Moskvich, Lada, Pezejac, Zaporozac, Ficho i pokoji najnoviji Mercedes. Kakav sklad zar ne.
Zaprezna vozila su opet vidno obiljezena fenjerima sto nocu daje neuobicajan caaaar
Zaprezna vozila su opet vidno obiljezena fenjerima sto nocu daje neuobicajan caaaar
-
mr__bosnjak
Pa znaju okupatori gradit.dzampin dzek fles wrote:Nek si ti duhovit![]()
![]()
Istocno Sarajevo se gradi i raste iz dana u dan i drago mi je zbog toga
Uvidi istinu, "Istocno Sarajevo" je samo okupirani dio Sarajeva prozvan "gradom" jer nisu mogli okupirat cijelo Sarajevo ustvari nisu mogli oko 95%. I sada to "srpsko" Sarajevo je dobilo jos opcina sebi da izgleda vece i preimenovano u "istocno" Sarajevo a svi znamo da ima samo jedan SEHER.
-
dzampin dzek fles
Pretpostavkanebi wrote:Rekao nisi,ali.....pretpostavka...
nebi wrote:Ako ti znas bolje,reci mi odakle dojucerasnjim uhljupima sve to?
Ja sam rekao da ne znam... Ja sam ti ba obicni taksijaner, hronicno neispavan...
Kada bi se mi generalno ustrucavali da govorimo tako teske optuzbe, kako vidim odoka, bio bi nam ljepsi svijet
Jel se slazes
- Kurt_Kombajn
...stvarno me cudi da zoves pajdom nekoga ko ne kaze "neka srpski cvjeta hiljadu srpskih cvjetova"...dzampin dzek fles wrote:...Sto bi reko moj pajdo, neka cvjeta tisucu cvjetova
-
dzampin dzek fles
Znas sta, odoh malo prilec, a ti se cudiKurt_Kombajn wrote:...stvarno me cudi da zoves pajdom nekoga ko ne kaze "neka srpski cvjeta hiljadu srpskih cvjetova"...dzampin dzek fles wrote:...Sto bi reko moj pajdo, neka cvjeta tisucu cvjetova
Ako zelis, mozes takodje nesto da izmislis sta sam reko
-
nebi
Slazem se.....dzampin dzek fles wrote:Pretpostavkanebi wrote:Rekao nisi,ali.....pretpostavka...![]()
nebi wrote:Ako ti znas bolje,reci mi odakle dojucerasnjim uhljupima sve to?
Ja sam rekao da ne znam... Ja sam ti ba obicni taksijaner, hronicno neispavan...![]()
Kada bi se mi generalno ustrucavali da govorimo tako teske optuzbe, kako vidim odoka, bio bi nam ljepsi svijet![]()
Jel se slazes
odo se ja igrati u pijesku i citati Veselu Svesku....
djeca smo,sta ces....
-
da pamtis
Srpsko Sarajevo: potresan spomenik samoci
Preostalo je, dakle, samo umiranje od samoce. Kada je ona konacno verifikovana politickom odlukom u Daytonu, ostalo je da se sarajevski Srbi rasprse kud koji. Ostalo je nesto Srpskog Sarajeva, organizma u kome zivi mit o Gradu kao prica o vremenima kada je Bog hodao pjeske. Srpsko Sarajevo za mene je veoma potresan spomenik samoci. Nema tu, naravno, onog “Dogodine u Jerusalimu", umjesto toga tek osvetoljubiva nada pred prizorima pokrivenih zena na ulicama Sarajeva. ("Neka i oni vide kako ubija samoca.")
Nepriznati blizanac tako je zavrsio svoj zivot u stadijumu fetusa, dok je njegov prezivjeli brat nastavio da zivi sa protivrjecnim osjecanjem radosti zbog bratovljeve smrti i osjecanjem zalosti iz istog razloga. Ne na isti nacin, ne iz istih razloga kao Srpsko Sarajevo, tek Sarajevo danas dozivljavam kao grad koji se gusi u samoci.
Preostalo je, dakle, samo umiranje od samoce. Kada je ona konacno verifikovana politickom odlukom u Daytonu, ostalo je da se sarajevski Srbi rasprse kud koji. Ostalo je nesto Srpskog Sarajeva, organizma u kome zivi mit o Gradu kao prica o vremenima kada je Bog hodao pjeske. Srpsko Sarajevo za mene je veoma potresan spomenik samoci. Nema tu, naravno, onog “Dogodine u Jerusalimu", umjesto toga tek osvetoljubiva nada pred prizorima pokrivenih zena na ulicama Sarajeva. ("Neka i oni vide kako ubija samoca.")
Nepriznati blizanac tako je zavrsio svoj zivot u stadijumu fetusa, dok je njegov prezivjeli brat nastavio da zivi sa protivrjecnim osjecanjem radosti zbog bratovljeve smrti i osjecanjem zalosti iz istog razloga. Ne na isti nacin, ne iz istih razloga kao Srpsko Sarajevo, tek Sarajevo danas dozivljavam kao grad koji se gusi u samoci.
-
DonDavudes
A wrote:Bas nema razloga da mi smeta gradnja sarajevskih predgradja, te da se stvori jos jedan urbani centar. Samo ne mogu da se ne cudim da je Rogatica postala Sarajevo, makar i Istocno.
andja je tito
- Novi_Nick
1. Izvini, ko gradi to I. Sarajevo i sta se gradi, vlada "RS" ili poreski obveznici cjele BiH ili neko treci?dzampin dzek fles wrote:Nek si ti duhovit![]()
![]()
Istocno Sarajevo se gradi i raste iz dana u dan i drago mi je zbog toga
2. Odakle porjeklo tog novca za tu eventualnu gradnju i izgradnju?
3. Da li svi BH tzv politicari i stranke zavaljuju sve gradjane i drzavu BiH u medjunarodne kredite? koliko "RS" a koliko "Federacija?
4. Koliki je momentalno dug ili koliko je u ovom momentu BiH zaduzena ili bolje reci zavaljena ili jos bolje reci koliko je zavaljen svaki BH gradjanin da bi se isfinansirala teritorijalna podjela drzave BiH na tri drzavice kao i bila popljackana na svim poljima od okupatora Srba, Hrvata i Bosnjaka?
Pojasni ako ti nije tesko.
U potpisu,
Bosanci i Hercegovci
-
vaginalna_manipulacija
Čuj grad Istočno Sarajevo?????!!!!!!!!!! Ma kakav je to grad kad u 'centru' tog 'grada' (sve pod navodnicima) oko par novih zgrada (kod robne kuće Tom) krave pasu po livadama, po cestama voze zaprežna kola s konjima, po cestama balege, smeća na svakom ćošku. A najveća općina u tom 'gradu' (Lukavica) ima stanovnika kao neka manja mjesna zajednica u Sarajevu. Druga po veličini općina Kasindo sa predgrađima vojkovići i tilava! Wahahahaaa....
E ne daj mi Bože živiti u takvom gradu!
E ne daj mi Bože živiti u takvom gradu!