Ovi vamo su konzervativniji.
I da, neonacistička struja u Njemačkoj je najjača na istoku.
Moderators: _BataZiv_0809, anex
Dragi gospodine,_BataZiv_0809 wrote:Ne mogu da ne reagujem na trecu sliku po redu koju je postavio Stoner.
Dijete drago, pa pogledaj malo te automobile, pa ces skontat ciji su. Mahom Opel Kadetti, dosta modela Volkswagena, Mercedes, Ford, pokoja Skoda, cak i Hondu Civic sam uspio provaliti. Informisi se malo prije nego sto postavis slike, a ne uh vidi bruka auta kraj Brandeburske kapije, ma mora da Istocnjaci bjeze preko
.
Ti si postavio sliku uz komentar da prikazuje Istocne Nijemce kako pristizu u Zapadni Berlin. I na to sam reagovao.Stoner wrote:Dragi gospodine,_BataZiv_0809 wrote:Ne mogu da ne reagujem na trecu sliku po redu koju je postavio Stoner.
Dijete drago, pa pogledaj malo te automobile, pa ces skontat ciji su. Mahom Opel Kadetti, dosta modela Volkswagena, Mercedes, Ford, pokoja Skoda, cak i Hondu Civic sam uspio provaliti. Informisi se malo prije nego sto postavis slike, a ne uh vidi bruka auta kraj Brandeburske kapije, ma mora da Istocnjaci bjeze preko
.
četiri su trake na slici.
Samo 10% DDR-ovaca nikada nije bilo na Zapadu. Većina Zapadnjaka nikada nije bila u DDR-u. To je statistika nakon što je pobijeđen komunizam.
Twitter, msn navedi u fus noti bilo kojeg naucnog clankaStoner wrote:Došli najmiliji po njih da ih vade.
https://twitter.com/history_pics/status ... 1012694016
http://www.msn.com/en-za/news/world/fal ... 4#image=13
https://www.youtube.com/watch?v=tg7Jmx3yg5g
Eto. Ostavljamo mogućnost da se radi o zaveri kapitalistickih centara moci.
DUPLI_BataZiv_0809 wrote:Stoner wrote:Došli najmiliji po njih da ih vade.
https://twitter.com/history_pics/status ... 1012694016
http://www.msn.com/en-za/news/world/fal ... 4#image=13
https://www.youtube.com/watch?v=tg7Jmx3yg5g
Eto. Ostavljamo mogućnost da se radi o zaveri kapitalistickih centara moci.
Ukupna vrijednost roba proizvdenih u oblasti vojne industrije bila je 3,7 milijardi maraka 1989.godine, od čega je 1,4 milijarde maraka proizvodnje bilo izvezeno, najviše u Sovjetski Savez.
U zemlje afričkog kontinenta godišnji izvoz je bio procjenjen na oko 200 miliona dolara, a popravke lovačkih aviona Irana i Iraka za vrijeme ratnih dejstava osamdesetih obavljao je VEB Flugzeugwerft iz Drezdena.
Glavna dostignuća ostvarivana su na poslovima održavanja i modernizacije sovjetske vojne tehnologije kao i u oblastima isplative proizvodnje naoružanja i vojne opreme na osnovu sopstvenih saznanja i sovjetskih licenci kao na primjer kod VEB Geräte- und Werkzeugbau Wiesa - proizvođača streljačkog naoružanja.
Smatra se da je sopstvena industrija nudila mogućnost održavanje 86% ukupno raspoložive tehnike.
Glavni sektori su bili:
malokalibarsko oružje i municija,
granate, mine i pirotehnički proizvodi,,
protivtenkovske vođene i nevođene rakete i sistemi upravljanja vatrom,
borbeni i pomoćni brodovi,
oklopna vozila i lansirni mostovi,
specijalizovana teretna vozila,
mehanički i elektronski sigurnosni sistemi,
oprema za obuku i trening,
odjeća, zaštitna odjeća i maskirna sredstva.
Glavna dostignuća su bila u:
osnovne tehnologije u mikroelektronici i proizvodnji optičkih komponenti,
visoko kvalitetne IR optike,
optoelektronskih senzora,
laserskoj tehnologiji,
sredstvima maskiranja,
opremi za remont i održavanje.
Slabljenjem SSSR vojna industrija Istočne Njemačke izgubiće svog glavnog kupca i partnera. Zbog teškog procesa konverzije ka civilnim proizvodima te visokih troškova mnoga preduzeća će bankrotirati 1990.godine.
Pa onda se vjerovatno radi o solidarnosti i pomoći Zapadnjaka prema DDR-ovcima kao što sam i naveo odmah na početku. Ipak je puno prijatelja, rodbine bilo razdvojeno._BataZiv_0809 wrote:
Twitter, msn navedi u fus noti bilo kojeg naucnog clankaAko si toliko pametan kako je moguce da su mahom (90%) "zapadnih" vozila na slici?
Raja masovno komentarise sliku na twitteru kako je opis pogresanNa linku kojeg si stavio
Mozda jeste, mozda nije. To ne znamo. Ja bih prije rekao da se radi o znatizelji ljudi sa Zapada da vide IstokStoner wrote:Pa onda se vjerovatno radi o solidarnosti i pomoći Zapadnjaka prema DDR-ovcima kao što sam i naveo odmah na početku. Ipak je puno prijatelja, rodbine bilo razdvojeno._BataZiv_0809 wrote:
Twitter, msn navedi u fus noti bilo kojeg naucnog clankaAko si toliko pametan kako je moguce da su mahom (90%) "zapadnih" vozila na slici?
Raja masovno komentarise sliku na twitteru kako je opis pogresanNa linku kojeg si stavio
Decko je malo preletio, ali ne kune majka sina sto je kockao nego sto se vadioLajavikrelac wrote:Šta? U prvih mjesec dana im familija uvezla auta u cijeli istočni Berlin![]()
Što bi Ristovski rekao Pih šta ti je Nemac...
Ne znam, takav je naslov za tu sliku gdje god sam je našao pa ništa drugo nisam ni mogao napisati._BataZiv_0809 wrote:
Mozda jeste, mozda nije. To ne znamo. Ja bih prije rekao da se radi o znatizelji ljudi sa Zapada da vide Istok![]()
Uglavnom nemoj biti povrsan, iako je kod 90% ljudi slika prosla za ono sto si je ti predstavio. Meni je prvo polozaj Branderburske kapije bio cudan (prisjecajuci se cuvenog "Tear down this wall mr. Gorbatschow" govora), a kad sam vidio automobile, sve mi je bilo jasno.
A sad bi bilo korektno da originalni post, gdje si stavio sliku, izmijenisStoner wrote:Ne znam, takav je naslov za tu sliku gdje god sam je našao pa ništa drugo nisam ni mogao napisati._BataZiv_0809 wrote:
Mozda jeste, mozda nije. To ne znamo. Ja bih prije rekao da se radi o znatizelji ljudi sa Zapada da vide Istok![]()
Uglavnom nemoj biti povrsan, iako je kod 90% ljudi slika prosla za ono sto si je ti predstavio. Meni je prvo polozaj Branderburske kapije bio cudan (prisjecajuci se cuvenog "Tear down this wall mr. Gorbatschow" govora), a kad sam vidio automobile, sve mi je bilo jasno.
Moguće da su dolazili ti sa Zapada, mada i dalje se vjerovatno radi o odvlačenju DDR-ovaca s obzirom da je to bilo prvo što su radili.
Što?_BataZiv_0809 wrote:
A sad bi bilo korektno da originalni post, gdje si stavio sliku, izmijenis
Ustanovili smo da nije, ali eto kako god hoces. U svakom slucaju provaljen siStoner wrote:Što?_BataZiv_0809 wrote:
A sad bi bilo korektno da originalni post, gdje si stavio sliku, izmijenis
Navod je tačan.
Nismo ništa ustanovili. Piše da DDR-ovci odoše na Zapad. U njihovim autima._BataZiv_0809 wrote:
Ustanovili smo da nije, ali eto kako god hoces. U svakom slucaju provaljen si
Stoner wrote:Nismo ništa ustanovili. Piše da DDR-ovci odoše na Zapad. U njihovim autima._BataZiv_0809 wrote:
Ustanovili smo da nije, ali eto kako god hoces. U svakom slucaju provaljen si
Golotinja čitavih porodica, čak i u kućama, je postajao rastući standard, naročito kod generacija koje su se rodile i rasle zajedno sa DDR-om.Nudizam je prijetnja javnoj sigurnostii vrijeđa našu radničku klasu. Nudizam sprovode intelektualci i umjetnici - a ne radnici
Gotovo svaki grad na obali DDR-a je imao FKK plažu - sa godišnjom posjetom od oko 200.000 kampera na 90 lokacija. Više je bilo FKK nego Textilstranden plaža. Ankete u DDR-u su pokazale da 57% stanovništva odobrava nudističku rekreaciju, 30 % nema mišljenje, a samo 13% je protiv...