Ispadi jedinica zaduženih za ''opću sigurnost''

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

PITARKA_SA

Post by PITARKA_SA »

ma poenta svega je da murija moze gaziti kada god hoce,koga god hoce i koliko god hoce..
a pogotovo navijace..pa svaki dan se susrecem ,sa ljudima oko sebe,kada pomenem da odoh na utakmicu..njihove face i komentari tipa" sta ces tamo,svi drogerasi,huligani,kreteni" to je uopsteni stav naseg drustav o navijacima/pretezno stariji ljudi)
sta onda ocekivati u """"duelu""" rijec ,policije rijec ,navijaca....ha ha ha grohotom se smijem .
Nosferatu
Location: Give me your tired, your poor, Your huddled masses yearning to breathe free

Post by Nosferatu »

Zao mi je sto je ovo policija uradila, jer je bilo preko 20 povrijedenih ljudi koji su zavrsili na urgentnoj ali - napominjem jos jednu stvar.

Svaki navijac mora biti sposoban, da bez mnogo politiziranja se pretvori u huligana. Dakle - kad te napadaju postoji samo dvije opcije, bjezi taj dan i osvesti se kasnije, ili brani i razbijaj sve pred sobom.

Ovo osveti se kasnije - svodi se na to - da je trebalo uhvatiti 2 drota, jedno 25 momaka - i prebiti na mrtvo ime, pa ih svezati za banderu u centru grada. A zna se vrlo dobro - da se sve moze s parama i lovom, pa tako i doci do imena onih - koji gaze navijace bez frke. Pa fino - nalomiti im djecu i zene. Nije vise niko ne-dodirljivi. Pa da vidim kako ce to da im se svidi kad im zene budu po urgentim centrima razvljenih butova.

Ali - ovdje se dakako - radi o najgorim huliganiskim metodama. Cinjenica je samo - da onaj koji nije spreman upotrijebiti ih, dobiti po nosu i ici u bolnicu za tim - nema sta da radi s navijacima. Upravo iz gore navedenih razloga. Dragi moji navijaci - vas tuku jer tuci vas nema nikakvih posljedica. Kada budu posljedice - onda ce i razmisljati. A posljedice da bi bile - morate biti kao oni, i jos za nijansu gori.

A nasa ljepa policija - i svi kerovi koji citaju i filtriraju ove kao i druge navijacke forume neka procitaju i ovo sto im imam reci. Sto ste jaci na pendreku - to cemo prije imati - istinske i prave huligane, one koji zive za fight, koji treniraju godinama samo da bi vas nalomili, pa gospodo - kom obojici kom opanci - hvala vam na saucesnistvu u kreiranju najgoreg sportskog zla, ali kod nas je u situaciji u kojoj smo - takvo postaje neminovno.
saviola

Post by saviola »

Nosferatu wrote:Zao mi je sto je ovo policija uradila, jer je bilo preko 20 povrijedenih ljudi koji su zavrsili na urgentnoj ali - napominjem jos jednu stvar.

Svaki navijac mora biti sposoban, da bez mnogo politiziranja se pretvori u huligana. Dakle - kad te napadaju postoji samo dvije opcije, bjezi taj dan i osvesti se kasnije, ili brani i razbijaj sve pred sobom.

Ovo osveti se kasnije - svodi se na to - da je trebalo uhvatiti 2 drota, jedno 25 momaka - i prebiti na mrtvo ime, pa ih svezati za banderu u centru grada. A zna se vrlo dobro - da se sve moze s parama i lovom, pa tako i doci do imena onih - koji gaze navijace bez frke. Pa fino - nalomiti im djecu i zene. Nije vise niko ne-dodirljivi. Pa da vidim kako ce to da im se svidi kad im zene budu po urgentim centrima razvljenih butova.

Ali - ovdje se dakako - radi o najgorim huliganiskim metodama. Cinjenica je samo - da onaj koji nije spreman upotrijebiti ih, dobiti po nosu i ici u bolnicu za tim - nema sta da radi s navijacima. Upravo iz gore navedenih razloga. Dragi moji navijaci - vas tuku jer tuci vas nema nikakvih posljedica. Kada budu posljedice - onda ce i razmisljati. A posljedice da bi bile - morate biti kao oni, i jos za nijansu gori.

A nasa ljepa policija - i svi kerovi koji citaju i filtriraju ove kao i druge navijacke forume neka procitaju i ovo sto im imam reci. Sto ste jaci na pendreku - to cemo prije imati - istinske i prave huligane, one koji zive za fight, koji treniraju godinama samo da bi vas nalomili, pa gospodo - kom obojici kom opanci - hvala vam na saucesnistvu u kreiranju najgoreg sportskog zla, ali kod nas je u situaciji u kojoj smo - takvo postaje neminovno.

:lol: :lol: :lol: :-)
cheguevara_k1

Post by cheguevara_k1 »

@Nosferatu

Potpisujem sve sto si rekao, ali ne zaboravi. Engleski huligani zive za fight ili da ne idemo do Engleske. U bliskom nam susjedstvu, da ne kazem komsiluku obitavaju Delije i Grobari. Uvijek su bili i bice spremni za fight sa murijom, bilo gdje i bilo kada, jer su bas kao po tvom savjetu nakon prvih batina poceli da "treniraju". Ali ne lezi vraze, murija uvela prvo specijalce sa stitovima i psima, pa onda i konjicku policiju ( jesi li se nasao nekad pod kopitima konja ? ) i na kraju, dolaze jedinice zandarmerije koje biju sve redom ( a po potrebi koriste gumenu i bojevu municiju ), oni ne pitaju nista i nikoga. A to sto se tice zena i djece, lako je njih namarati, ali...uh ...ono yebeno ali... Ne jednom me prebila kao vatrenog Deliju murija, ali i ja sam tukao njih, a zene i djecu im nisam dirao... U ostalom, svako ko hoce da bude navijac mora biti spreman i na batine bez razloga :D :D :D onako, radi sporta :)

p.s. zaboravljaju svi da je murija cijelo vrijeme utakmice okrenuta ledjima prema travi, a licem tribanama. Zamisli taj crnjak , na utakmici si , a ne mozes da je gledas. Iznerviraju se ljudi :lol: :lol: :lol:
_BosanaC

Post by _BosanaC »

Ima li neko da kontrolise muriju? Recimo, neko ko kontrolise da li policajci voze propisno, parkiraju li propisno, rade li propisno... Nekada je bio IPTF, vise ga nema... A sve mi je vise zao sto ga nema...
Post Reply