pozdrav tebi
Islamski brakovi
- Bosanac sa dna kace
#27 Re: Islamski brakovi
Ja licno ne znam ni za jedan ''aranziran'' brak, medjutim kolko zlnam posotji medju Romima!tempora wrote:Aranzirani brakovi postoje u BiH?Bosanac sa dna kace wrote:da ima i toga!klif wrote: Ili se radi o aranziranom braku, u koji mahom zena biva prinudjena uci.Molim brojke, dokaze, primjere?
U nedavnom razgovoru sa ministricom integracije BIH drzavljana bila sam krajnje iziritirana jer mi je poslata lista pitanja na koja sam se trebala pripremiti: aranzirani brakovi, krvna osveta...i sl problematika. Ja nisam mogla da vjerujem da je neko ko je napisao 2005 godine raport o integraciji BiH gradjana mogao da pripremi takvu listu pitanja. Jos sam samo cekala da se postavi pitanje o obrezivanju zena.
Ti sada tvrdis da ima aranziranih brakova? Molim te da pojasnis?
A ima takodje i druga vrsta braka, a to je da se samo 1 ili 2 put vide i to je to, ko fol nema asikovanja u islamu, ko eto dovoljno je sto je ona pokrivena, sto klanja, ko eto sve je OK!
-
Kwaheri
#28 Re: Islamski brakovi
kao eto...mi smo jedna mahala...svima u djerdek vidimo... kao eto, znamo na cem' zemlja stoji...Bosanac sa dna kace wrote: Ja licno ne znam ni za jedan ''aranziran'' brak, medjutim kolko zlnam posotji medju Romima!
A ima takodje i druga vrsta braka, a to je da se samo 1 ili 2 put vide i to je to, ko fol nema asikovanja u islamu, ko eto dovoljno je sto je ona pokrivena, sto klanja, ko eto sve je OK!
ljudi iz raznih razloga, Bosanac, ulaze u brak...sve je to ok, dok nema prisile, a kako, zbog cega i sta je kome dovoljno...koga briga
- Bosanac sa dna kace
#29 Re: Islamski brakovi
jah nek si nam se ti nasla tumacit serijat ovdje!Aliciana wrote:ako gledamo islamski zakon ti si izasla iz islama,jer kako znam zabranjeno je muslimanki da se uda za nemuslimana..cim to uradi Allah je odbacuje iz ummeta.vesela wrote:Aliciana wrote:Kako to radite vi pravi muslimani kada trazite suprugu ili muza? dali se upoznate preko brace i sestara ili se sami upoznate?![]()
![]()
ja sam, kao "prava muslumanka" slusala glas svog srca i udala se za srbina![]()
to sto se ona udala za nemsulimana ne izvodi je iz vjere, ali jeste gresna, a svako ce svoje breme grijeha nosit na Sudnjem danu!
- Bosanac sa dna kace
#30 Re: Islamski brakovi
Aranzirani brak postoji medju Romima, jel ti bona moram crtatzena wrote:kao eto...mi smo jedna mahala...svima u djerdek vidimo... kao eto, znamo na cem' zemlja stoji...Bosanac sa dna kace wrote: Ja licno ne znam ni za jedan ''aranziran'' brak, medjutim kolko zlnam posotji medju Romima!
ljudi iz raznih razloga, Bosanac, ulaze u brak...sve je to ok, dok nema prisile, a kako, zbog cega i sta je kome dovoljno...koga brigafakat ti ne kontam ovaj komentar...
A ima onih kojima neko deseti izaranzira da se vide jednom ili dva puta, samo se upoznaju i odma hoce da se uzmu!
Pa cekaj, to sto je neko praktican musliman ne znaci da je to osoba tvog zivota!
-
Kwaheri
#32 Re: Islamski brakovi
nemoj mi molim te crtatBosanac sa dna kace wrote:Aranzirani brak postoji medju Romima, jel ti bona moram crtatzena wrote:kao eto...mi smo jedna mahala...svima u djerdek vidimo... kao eto, znamo na cem' zemlja stoji...Bosanac sa dna kace wrote: Ja licno ne znam ni za jedan ''aranziran'' brak, medjutim kolko zlnam posotji medju Romima!
ljudi iz raznih razloga, Bosanac, ulaze u brak...sve je to ok, dok nema prisile, a kako, zbog cega i sta je kome dovoljno...koga brigafakat ti ne kontam ovaj komentar...
, bilo je par puta o tome na TV, medjutim do sad nisu prikazali da ima kod ostalih naroda aranzirani brak u BiH!
A ima onih kojima neko deseti izaranzira da se vide jednom ili dva puta, samo se upoznaju i odma hoce da se uzmu!
Pa cekaj, to sto je neko praktican musliman ne znaci da je to osoba tvog zivota!
samo velim, razliciti su razlozi zbog kojih ljudi ulaze u brak...ne traze svi "osobu svog zivota", ma sta mi mislili o tome... ima ih koji "ne zene zene koje vole, vec vole zene koje ozene..." i nije to slucaj samo sa ljudima koji su muslimani prakticari...desava se i drugima
al neka nama nashih ideala, sve je k'o u bajci, sad ce princeza
- Bosanac sa dna kace
#33 Re: Islamski brakovi
posaljte je u paketu!zena wrote:al neka nama nashih ideala, sve je k'o u bajci, sad ce princeza
-
Kwaheri
#34 Re: Islamski brakovi
Bosanac sa dna kace wrote:posaljte je u paketu!zena wrote:al neka nama nashih ideala, sve je k'o u bajci, sad ce princeza![]()
- Bosanac sa dna kace
#35 Re: Islamski brakovi
haj nece vam bit dzabe!zena wrote:Bosanac sa dna kace wrote:posaljte je u paketu!zena wrote:al neka nama nashih ideala, sve je k'o u bajci, sad ce princeza![]()
zlocesto...
-
Kwaheri
#36 Re: Islamski brakovi
Bosanac sa dna kace wrote:haj nece vam bit dzabe!zena wrote:Bosanac sa dna kace wrote: posaljte je u paketu!![]()
zlocesto...
- Bosanac sa dna kace
#37 Re: Islamski brakovi
ma zanm ja da sreca nije para puna vreca!zena wrote:Bosanac sa dna kace wrote:haj nece vam bit dzabe!zena wrote:zlocesto...
pa ti kupujesh...ja danashnje omladine
sve bi na gotovo... lire ne rjesavaju sve probleme, Bosanac...
-
Kwaheri
#38 Re: Islamski brakovi
...valjda ti je lakshe kupiti pitu ondaBosanac sa dna kace wrote:ma zanm ja da sreca nije para puna vreca!zena wrote:Bosanac sa dna kace wrote: haj nece vam bit dzabe!pa ti kupujesh...ja danashnje omladine
sve bi na gotovo... lire ne rjesavaju sve probleme, Bosanac...
al nejma se vremena a ja bi vrlo rado kakvu Bosanku da mi pitu pravi!
- Bosanac sa dna kace
#40 Re: Islamski brakovi
ama jos nisam naso ovdje restoran da prave pitu ko kod nas!zena wrote:...valjda ti je lakshe kupiti pitu onda![]()
..a i ne izgledash neka izjelica
haman jedna pita bi ti mogla biti vazdan
a ja sto mogu pojest to jedva koja zena more nakuhat!
- Bosanac sa dna kace
ma desava se svasta, samo nemoj da te zapaden ko onog ragibovog sandzu! pa da bude allah imanet Almasa!Eshek wrote:Meni dobaj taj sistem na nevidjeno... Možda bi me dopala kakva pjaaavoooo dobja![]()
pa da joj budem bjaaatooo
- Bosanac sa dna kace
kazu alimi uz zivotu dobijes uvijek onolko kolko zasluzis!Eshek wrote:Pa valjda će me dragi Allah nagraditi adekvatno i neće dozvoliti da me zapadne kakav gabor.Bosanac sa dna kace wrote:ma desava se svasta, samo nemoj da te zapaden ko onog ragibovog sandzu! pa da bude allah imanet Almasa!Eshek wrote:Meni dobaj taj sistem na nevidjeno... Možda bi me dopala kakva pjaaavoooo dobja![]()
pa da joj budem bjaaatooo
A nju kazniti![]()
- Bosanac sa dna kace
magare magare ko te ne zna skupo bi te platio!Eshek wrote:Bogam' je ona onda naorala...debelo...![]()
Treba probati, nema šta...