Islamski brakovi

Rasprave o vjerskim temama.
Aliciana

Post by Aliciana »

Nista neka ti je sa srecom :) ne vjerujem da ti je islam ikada bio vazan,nisi izgubila nista

pozdrav tebi
Bosanac sa dna kace

#27 Re: Islamski brakovi

Post by Bosanac sa dna kace »

tempora wrote:
Bosanac sa dna kace wrote:
klif wrote: Ili se radi o aranziranom braku, u koji mahom zena biva prinudjena uci.
da ima i toga! :(
Aranzirani brakovi postoje u BiH? :? Molim brojke, dokaze, primjere?
U nedavnom razgovoru sa ministricom integracije BIH drzavljana bila sam krajnje iziritirana jer mi je poslata lista pitanja na koja sam se trebala pripremiti: aranzirani brakovi, krvna osveta...i sl problematika. Ja nisam mogla da vjerujem da je neko ko je napisao 2005 godine raport o integraciji BiH gradjana mogao da pripremi takvu listu pitanja. Jos sam samo cekala da se postavi pitanje o obrezivanju zena.

Ti sada tvrdis da ima aranziranih brakova? Molim te da pojasnis?
Ja licno ne znam ni za jedan ''aranziran'' brak, medjutim kolko zlnam posotji medju Romima!
A ima takodje i druga vrsta braka, a to je da se samo 1 ili 2 put vide i to je to, ko fol nema asikovanja u islamu, ko eto dovoljno je sto je ona pokrivena, sto klanja, ko eto sve je OK!
Kwaheri

#28 Re: Islamski brakovi

Post by Kwaheri »

Bosanac sa dna kace wrote: Ja licno ne znam ni za jedan ''aranziran'' brak, medjutim kolko zlnam posotji medju Romima!
A ima takodje i druga vrsta braka, a to je da se samo 1 ili 2 put vide i to je to, ko fol nema asikovanja u islamu, ko eto dovoljno je sto je ona pokrivena, sto klanja, ko eto sve je OK!
kao eto...mi smo jedna mahala...svima u djerdek vidimo... kao eto, znamo na cem' zemlja stoji...
ljudi iz raznih razloga, Bosanac, ulaze u brak...sve je to ok, dok nema prisile, a kako, zbog cega i sta je kome dovoljno...koga briga :roll: fakat ti ne kontam ovaj komentar...
Bosanac sa dna kace

#29 Re: Islamski brakovi

Aliciana wrote:
vesela wrote:
Aliciana wrote:Kako to radite vi pravi muslimani kada trazite suprugu ili muza? dali se upoznate preko brace i sestara ili se sami upoznate? :roll: :-)

ja sam, kao "prava muslumanka" slusala glas svog srca i udala se za srbina :roll: :D
ako gledamo islamski zakon ti si izasla iz islama,jer kako znam zabranjeno je muslimanki da se uda za nemuslimana..cim to uradi Allah je odbacuje iz ummeta.
jah nek si nam se ti nasla tumacit serijat ovdje!
to sto se ona udala za nemsulimana ne izvodi je iz vjere, ali jeste gresna, a svako ce svoje breme grijeha nosit na Sudnjem danu! :oops:
Bosanac sa dna kace

#30 Re: Islamski brakovi

zena wrote:
Bosanac sa dna kace wrote: Ja licno ne znam ni za jedan ''aranziran'' brak, medjutim kolko zlnam posotji medju Romima!
kao eto...mi smo jedna mahala...svima u djerdek vidimo... kao eto, znamo na cem' zemlja stoji...
ljudi iz raznih razloga, Bosanac, ulaze u brak...sve je to ok, dok nema prisile, a kako, zbog cega i sta je kome dovoljno...koga briga :roll: fakat ti ne kontam ovaj komentar...
Aranzirani brak postoji medju Romima, jel ti bona moram crtat :D , bilo je par puta o tome na TV, medjutim do sad nisu prikazali da ima kod ostalih naroda aranzirani brak u BiH!
A ima onih kojima neko deseti izaranzira da se vide jednom ili dva puta, samo se upoznaju i odma hoce da se uzmu!
Pa cekaj, to sto je neko praktican musliman ne znaci da je to osoba tvog zivota!
bosan

Post by bosan »

Lijepo je vratiti se par vijekova unazad .Nema sta.Napredak ocit . :roll:
Kwaheri

#32 Re: Islamski brakovi

Post by Kwaheri »

zena wrote:
Aranzirani brak postoji medju Romima, jel ti bona moram crtat :D , bilo je par puta o tome na TV, medjutim do sad nisu prikazali da ima kod ostalih naroda aranzirani brak u BiH!
A ima onih kojima neko deseti izaranzira da se vide jednom ili dva puta, samo se upoznaju i odma hoce da se uzmu!
Pa cekaj, to sto je neko praktican musliman ne znaci da je to osoba tvog zivota!
nemoj mi molim te crtat :D ja ti to svakako ne kontam :D
samo velim, razliciti su razlozi zbog kojih ljudi ulaze u brak...ne traze svi "osobu svog zivota", ma sta mi mislili o tome... ima ih koji "ne zene zene koje vole, vec vole zene koje ozene..." i nije to slucaj samo sa ljudima koji su muslimani prakticari...desava se i drugima :)
al neka nama nashih ideala, sve je k'o u bajci, sad ce princeza :D
Bosanac sa dna kace

#33 Re: Islamski brakovi

zena wrote:al neka nama nashih ideala, sve je k'o u bajci, sad ce princeza :D
posaljte je u paketu! :D :lol:
Kwaheri

#34 Re: Islamski brakovi

Post by Kwaheri »

8-) zlocesto... :P
Bosanac sa dna kace

#35 Re: Islamski brakovi

zena wrote:
haj nece vam bit dzabe! 8)
Kwaheri

#36 Re: Islamski brakovi

Post by Kwaheri »

zena wrote:
Bosanac sa dna kace wrote: posaljte je u paketu! :D :lol:
:oops: pa ti kupujesh...ja danashnje omladine :zzzz: sve bi na gotovo... lire ne rjesavaju sve probleme, Bosanac... :-?
Bosanac sa dna kace

#37 Re: Islamski brakovi

zena wrote:
zena wrote: 8-) zlocesto... :P
:oops: pa ti kupujesh...ja danashnje omladine :zzzz: sve bi na gotovo... lire ne rjesavaju sve probleme, Bosanac... :-?
ma zanm ja da sreca nije para puna vreca! :D al nejma se vremena a ja bi vrlo rado kakvu Bosanku da mi pitu pravi! :D
Kwaheri

#38 Re: Islamski brakovi

Post by Kwaheri »

zena wrote:
Bosanac sa dna kace wrote: haj nece vam bit dzabe! 8)
ma zanm ja da sreca nije para puna vreca! :D al nejma se vremena a ja bi vrlo rado kakvu Bosanku da mi pitu pravi! :D
...valjda ti je lakshe kupiti pitu onda :D :D ..a i ne izgledash neka izjelica 8-) haman jedna pita bi ti mogla biti vazdan :D
Eshek

Post by Eshek »

:D :D
Last edited by Eshek on 08/08/2006 16:51, edited 1 time in total.
Bosanac sa dna kace

#40 Re: Islamski brakovi

zena wrote:...valjda ti je lakshe kupiti pitu onda :D :D ..a i ne izgledash neka izjelica 8-) haman jedna pita bi ti mogla biti vazdan :D
ama jos nisam naso ovdje restoran da prave pitu ko kod nas! :roll:
a ja sto mogu pojest to jedva koja zena more nakuhat! :D :D :D
Bosanac sa dna kace

Eshek wrote:Meni dobaj taj sistem na nevidjeno... Možda bi me dopala kakva pjaaavoooo dobja :D :D pa da joj budem bjaaatooo :-)
ma desava se svasta, samo nemoj da te zapaden ko onog ragibovog sandzu! pa da bude allah imanet Almasa! :D
Eshek

Post by Eshek »

:D :D
Last edited by Eshek on 08/08/2006 16:53, edited 1 time in total.
Bosanac sa dna kace

Eshek wrote:
Eshek wrote:Meni dobaj taj sistem na nevidjeno... Možda bi me dopala kakva pjaaavoooo dobja :D :D pa da joj budem bjaaatooo :-)
ma desava se svasta, samo nemoj da te zapaden ko onog ragibovog sandzu! pa da bude allah imanet Almasa! :D
Pa valjda će me dragi Allah nagraditi adekvatno i neće dozvoliti da me zapadne kakav gabor.

A nju kazniti :D :D
kazu alimi uz zivotu dobijes uvijek onolko kolko zasluzis! :-)
Eshek

Post by Eshek »

Bogam' je ona onda naorala...debelo... :D

Treba probati, nema šta... 8-)
Bosanac sa dna kace

Eshek wrote:Bogam' je ona onda naorala...debelo... :D

Treba probati, nema šta... 8-)
magare magare ko te ne zna skupo bi te platio! :D
Post Reply