Islamska stranka

spongebob

Post by spongebob »

Bosnjak nije isto sto i musliman (vjernik)

neki ovdje svjesno i zlonamjerno mijesaju babe i zabe.
Bosna_E

Post by Bosna_E »

Bosanski Zmaj wrote:Šta hoćeš da kažeš da SDA zastupa?
Ja sam rekao kako dio Bošnjaka (ne veliki,ali ne beznačajan) nisu muslimani već ateisti i agnostici...Nisam govorio o SDA politici, vjerovatno si pomješao sa njihovom idejom bosanstva, ali oni su govorili o katolicima i pravoslavcima, a ja govorim o nereligioznim skupinama...
Ja opet necu reci da su u pravu. Djelom imas analizu Bosnjastva kao i SDA koji da ti otvoreno kazem ne podnosim. Da ne bude zabune ja sam Bosanski Musliman, i Bosnjak necu biti sve dok me SDA gura da to budem.
I jos nesto grijesis. Grijesis sto raspravljas na temu Bosna sa ovim sandzaklijom koji nema pojma o Bosni.
Bosanski Zmaj

Post by Bosanski Zmaj »

Nije ti to SDA rekla. SDA je već davno prešla fazu bošnjaštva,sada se bacila na fazu "bosansko-hercegovačke nacije", glupost budući da svako ko barata dobro sa terminima nacije i etničke skupine, zna da su svi građani Bosne i Hercegovine bosansko-hercegovačke nacionalnosti...

A bošnjaštvo,također nije SDA nametnula...sa svojim osnivanjem, njeni osnivači i članovi više su bili za neko "muslimanstvo",dok su bošnjaštvo prihvatili tek kao historijski tok, te zbog toga što je bošnjačka ideja imala podršku VKBI-a,odnosno bošnjačkog intelektualnog vrha...
republikaBIH

Post by republikaBIH »

Bosanski Zmaj wrote:
republikaBIH wrote: Manifestacija u cast Katarine Kosace je 100% hrvatsko-katolicka manifestacija...to nemoras dokazivati jer je dovoljno da vidis kako se slavi(u katolickoj crkvi..jos uz to nisam ni jednog bosnjackog predstavnika vidjeo)

Sultan Fatihova manifestacija je iskljcivo bosnjacka i dan danas na njegovom spomeniku(koji je jedini van turske) vijore se turske i bosnjacke zastave.Jos vise ti dokazuje cinjenica da je reis Ceric na dan porslave 500 godisnje Husrev begove biblioteke izjavio "Bosna ima tri velike licnosti,te licnosti su Gazi Husrev Beg,Sultan Fatih i Alija Izetbegovic"

Jeste upisana kao nacionalni spomenik..cak sam se bio shokirao kad sam vidjeo to pa sam poslao e-mail gdje su mi fino odgovorili da je tacno i to zbog razloga "jer predstavlja puno BIH vjerski i istorijski"(dakle bosnjacima)
Koja je to bošnjačka zastava? Da nije ona s ljiljanima,srednjevjekovne Bosne...

Ako se vihore turske i bošnjačke zastave,onda nije isključivo bošnjačka manifestacija, već i turska...

Ako predstavlja puno Bosni i Hercegovini,ne mora značiti da predstavlja puno Bošnjacima..i kako moze sekularnoj drzavi predstavljati puno neki spomenik u vjerskom smislu?

Bosnjacka zastava i ona iz Osmanskog vremena.Turska zastava je iz razloga sto je sultan iz Turske

Narodu znaci puno taj spomenik posebno krajisnicima.Zasto bi inace sami svojim rukama svaki put obnavljali musalu? kad je A-H dosla na ove prostore odmah je srusila musalu,nakon nekoliko godina bosnjaci su je obnovili sami.Za vrijeme komunizma opet biva rusena,bosnjaci su je opet obnovili.Sada za vrijeme rata cetnici su pokusali ali nisu uspijeli skroz..i ono malo sto su uspijeli bosnjaci su sami svojim parama obnovili.Ako smo mi bosnjaci jedan od 3 naroda naravno da sultanova musala treba biti nacionalna..isto kao sto su i mnoge hrvatske odnosno srpske strane nacionalne
Bosanski Zmaj

Post by Bosanski Zmaj »

republikaBIH wrote:
Bosnjacka zastava i ona iz Osmanskog vremena.Turska zastava je iz razloga sto je sultan iz Turske

Narodu znaci puno taj spomenik posebno krajisnicima.Zasto bi inace sami svojim rukama svaki put obnavljali musalu? kad je A-H dosla na ove prostore odmah je srusila musalu,nakon nekoliko godina bosnjaci su je obnovili sami.Za vrijeme komunizma opet biva rusena,bosnjaci su je opet obnovili.Sada za vrijeme rata cetnici su pokusali ali nisu uspijeli skroz..i ono malo sto su uspijeli bosnjaci su sami svojim parama obnovili.Ako smo mi bosnjaci jedan od 3 naroda naravno da sultanova musala treba biti nacionalna..isto kao sto su i mnoge hrvatske odnosno srpske strane nacionalne
Ona iz Osmanskog vremena,ako mislis na zelenu zastavu sa bijelim polumjesecom i zvijezdom...eh to ti je zastava Rijaseta, stoga ne predstavlja Bošnjake,već muslimane...

Zašto si se sa "Muslimana" i muslimanske Bosne,prebacio na Bošnjake???
republikaBIH

Post by republikaBIH »

Bosanski Zmaj wrote:
republikaBIH wrote:

Ona iz Osmanskog vremena,ako mislis na zelenu zastavu sa bijelim polumjesecom i zvijezdom...eh to ti je zastava Rijaseta, stoga ne predstavlja Bošnjake,već muslimane...

Zašto si se sa "Muslimana" i muslimanske Bosne,prebacio na Bošnjake???

Ne ne mislim na onu zelenu nego zastavu osamanskog carstva koja predstavlja carstvo ne bosnu
Bosna_E

Post by Bosna_E »

Gdje ste ga vas dvojica tako dobro zalomili?
Ovo je ko da ste kraj kazana sa vrucom sljivovicom vas dvojica iznijeli 2 lap-top kompijutera i uletili na forum...
Meni je svejedno al koliko mogu da vidim - prepekli ste je. :P
Bosanski Zmaj

Post by Bosanski Zmaj »

Slazem se...Dosta...

Bilo je zanimljivo razgovarati sa covjek koji argumentovanu raspravu ne priznaje, iznosi neprovjerene podatke, prica o nekoj islamskoj radikalnoj stranci i to pogodite odakle: iz Svedske, a kada mu se ukaze na glupost, napravi se budala i nastavi dalje...
Bosna_E

Post by Bosna_E »

Bosanski Zmaj wrote:pogodite odakle: iz Svedske,
Ma jok, rekoh ti vec iz Kalesije. Poslusaj ti one njihove "Kalesijske zvuke" i sve ce tebi bit jasno sto on ovako lupa...
Novi_Nick

Post by Novi_Nick »

Novi_Nick wrote:
senada wrote:@republikoBiH, vjerovao ili ne da barem u svoje ime mogu reci, nikoga ne mrzim... ali istina je da je propala svaka ideologija koja nije na strani covjeka i svih njegovih osnovnih ljudskih prava...
.....pogubno ce biti za ideoloske kreatore stvaranja male ili velike islamske drzave ili tog hilafeta, u Evropi, i to ne u tamo neko vrijeme, nego vrlo ste blizu kraja svoga puta ubijanja drzavnosti BiH, makar imali podrsku svih islamskih zemalja i Srpskih i Hrvatskih extremista u BiH...
sto ranije se suocite sa tom istinom, bolje za vas.

i pored tvojih dominantno iracionalnih stavova, ti vrlo dobro znas da je vlast u posjedu onih koji imaju narod uz sebe .........e taj narod je tiho i lagano, pognute glave, pacenicki i ponizno,skoro pobozno bez buke i galame, napustio za sva vremena teokrate, koji su predugo i bili protiv naroda, protiv covjeka, protiv drzave...predugo su radili sve samo u svoju korist a sve ima i svoju drugu stranu medalje...
@ Senada, odlican komentar :)

@republikoBiH :shock: Tebi su izgleda isprali mozak pogresnim tumacenjem Islama kao religije ili nesvjesno radis sa ostalim BH izdajncima na unistavanju drzave BiH kao cjelovite i teritorijalno nepodijeljene drzave. Ovo sto ti pises, predlazes i sl. i jeste plan Velike Srbije i Velike Hrvatske. Srbija je prije ´92 u toku rata i nakon rata prepadala Evropu sa izmisljenjim islamskim fundamentalizmom i terorizmom u BiH. Prepadali su Evropu da "muslimani" u BiH zele da naprave Islamsku drzavu u kojoj oni kao takvoj nemogu da zive i da je jedini nacin da oni ostanu u BiH je da se BiH teritorijalno podijeli na tri (drzavice). Naravno da je to Srbija svjesno i planski lansirala EZ i Americi da bi uspjeli dobiti podrsku od tih zemalja za svoje teritorijalne ciljeve u BiH i etnicko ciscenje sto su djelimicno i uspjeli zahvaljujici nekim "muslimanskim" izdajnicima ili nekim islamskim vjernicima u BiH koji nisu svjesni srpskohrvatske politike te im sa svojim ponasanjem, izjavama, praksom na terenu kao i Ti idu na ruku. Cilj Velike Srbije i Velike Hrvatske i jeste da se BiH podijeli na tri dzavice a da nakon toga Bosnjaci (a medju njima najvise muslimani) naprave islamsku drzavicu u srcu Evrope koja kao takva ne moze opstati. Kada bi se to i desilo Evropa bi tada i tu malu tzv. islamsku drzavicu predala pod kontrolu Srbije i Hrvatske koji bi anexirali i taj mali komad BH teritorije. Evropa kao hriscanska je u velikoj mjeri tolerantna prema Islamu i muslimanima u Evropi sto vidimo u mnogim zemljama Evrope. Dozvolili su muslimanima da otvore svoje vjerske institucije (dzamije, primjer Svedska, Danska, Norveska i sl). U skolama su za djecu u restoranima svaki dan prave odvojena jela za muslimasku i hriscansku djecu (ucenike). Zene hodaju pokrivene i niko ih ne dira. Zasto je to tako i zasto su hriscani u Evropi tolerantni prema takvim evropskim muslimanima? zato sto su ovo normalni evropski muslimani koji privatno drze do svoje vjere s jedne strane a sa druge postuju zakone hriscanskih drzava u kojima zive i rade. Sve u svemu Religija je privatna stvar svakog pojedinca koji svoje vjerske potrebe obavlja u kuci i vjerskoj instituciji a ne nametanjem svojih stavova svugdje, svakome i na svakom mjestu. Ako to tako pojedinac radi onda je to diktatura neke Religije i nema ama bas nikave veze sa religijom i Islamom nego jedino sa provociranjem drugih religija ili pojedinaca koji imaju drugu religiju i shvatanje.

BiH da bi opstala i ostala kao teritorijalno Ne podijeljena drzava ona mora biti kao sto je uvijek kroz svu svoju istoriju i bila multinarodna, multikonfesionalna, multikulturna i demokratska drzava. Nijedan narod, politika ili religija ne mogu vladati nad drugim nego moraju usko saradjivati i postovati se u svim domenima zivota. To je jedini nacin da opstane. U suprotnom ona ce nestati a i muslimani prvenstveno u njoj. Srbi i Hrvati iz BiH imaju svoje druge maticne drzave Srbiju i Hrvatsku za razliku od Bosanaca i Hercegovaca, Bosnjaka i drugih. BiH mogu voditi jedino politicki experti i BH patriote neoptereceni fasistickim, rasistickim i fanaticko religioznim idejama, projektima i ciljevima.
@republikoBiH,
tebe je neko iz SDA i IZ izgleda uvalio pred predstojece izbore u BiH da siris politicko-vjersku propagandu. Pises ovdje o izjavama Reisa koji kao i ti slavi Tursko - Otomansku okupaciju BiH. Pa ako je on Turcin kao i ti selite se u Tursku i tamo slavite turske vladare a ne u BiH. Mi imamo svoje vec 1000 god. poznate. Mi Bosanci i Hercegovci kao i sve BH patriote poznamo svoju BH istoriju kao i ko su bili BH vladari. Ko je BH branio i cuvao od samog jenog postanka a ko je kroz vjekove okupirao ili pokusavao okupirati. Licno mislim da su Reis kao i rahmetlija AZ, Tihic i neki drugi uvaljeni od srpskog KOS-a nama Bosancima i Hercegovcima prije rata u toku rata i danas da rasture BiH na tri drzavice. Reis, neki drugi tzv BH (tzv. Bosnjacki politicari) kao i ti temeljito radite na dovrsenju MilosevicevoKaradzicevog plana-projekta i cilja Velike Srbije.

U svrhu tog plana ste cak preko noci bez ikakvog popisa mafijaski, pokvareno i nezakonito sve Bosance i Hercegovce (a najvise sa islamskim predznakom) upisali pod Bosnjake u onih 53% o kojima ti pises? da bih ih sad na kraju Reis dokosurio objasnjavajuci da oni svi ustvari vode tursko porijeklo i da su svi Turci pa tako treba da slave Turske vladare i Tursku okupaciju BiH a ne treba da slave BH vladare koji su branili i brane ovu svoju drzavu od svih mogucih okupatora. Na taj nacin se Bosancima i Hercegovcima kao autohtonom izvornom narodu i naciji u BiH uzima legalitet na teritoriju drzave BiH i njen narodni i nacionalni identitet Bosanci i Hercegovci (svih religija) a taj se legalitet predaje u ruke Srbije i Hrvatske kao i neke Turske.

Ipak hvala bogu ima jos dosta Bosanaca i Hercegovaca kao i drugih BH patriota koji ce spasiti BiH od svih njenih unutrasnjih izdajnika.
Bosanac sa dna kace

Post by Bosanac sa dna kace »

BigBoss wrote:
Bosanac sa dna kace wrote:Mulsimani u BiH treba da se bore za islam korz institutcije IZ koja ne bi smejla biti politicka ili podrzavati neku odredjenu politicku stranu, tako ce imati vise koristi, a ni slucajno korz kakve politicke partije, od toga mogu imati samo veliku stetu kako st o su muslmani u Turskoj imali od Refah partije, jer je radila nepromisljeno!
Isto tako i u BiH ce se neko zanijet i radit nepromisljeno i od sve u helach!
Nazalost u IZ BiH je mnogo korumpiranih ljudi kojima je rad za islam zadnja rupa na sviralu!
Opet ti Tursku poredis sa BiH, covjece shvati da u BiH zive i krscani, puno krscana. I da je BiH u evropi, jesi li to naucio u skoli? Ili je za tebe BiH na bliskom istoku?
Oba puta si me pogrsno shvatio!
Da upravo zato sto u BiH zivi podjednak broj nemuslimana i muslimana zato nam ne treba stranka sa islamskim predznakom, jer mnogi bi u toj istoj stranci gledali samo kao da napakoste nemuslimanima i uopste ne bi brinuli o inetersu islama i muslimana a pogotov ne bi se brnuli o ekonsmom napretku zemlje!
Lakse se borit za interese islama i muslimana kroz institucije IVZ jer je to od drzave nezavisna institucija, ali nazalost malo je onih u IZ BiH koji se bore za islam!
Poredim sa turskom Refah partijom jer ta ista partija se predstavljala kao islamska, da se bori za islam i islamke principe (kao sto je naglasio autor ove teme), medjutim stranka je nanijela stete islamu i muslimanima onlko kolko i dobra, jer su mnogi u toj stranci radili nepromisljeno i ne misleci na posljedice!
Kakv bi buckuris nasto u BiH sa jednom takvom stranom ne mogu ni da zamislim!
P.S. ja sam u Turskoj :D, a ako nisi znao i ovdje ima nemuslimana!
gavrilo

Post by gavrilo »

nebi me cudilo kada bi sds koristio vase komentare za predizbornu kampanju :D
forUMASH

Post by forUMASH »

republikaBIH wrote:U jednom hadisu poslanik a.s kaze nakon pada hilafeta ce doci korumpirani vladari,kraljevi,dikatatori...i kad ti isti padnu onda ce poalhko doci novi hilafet.Danas vidimo korumpirane kraljeve,vladare,dikatatore...jedan od njih je vec pao(Sadam)..cekamo da ostalih :) s Bozijom pomoci
....posto se vidi, na prvo citanje, da se radi o velikom potencijalu i ucenoj osobi, zamolio bih te da mi odgovoris na sljedece pitanje....

....s obzirom da Svicarska odrzava svoju neutralnost kroz proslih par vjekova i ne zeli da se ukljuci u bilo kakve unije, sta ti mislis, jednog dana kad sve ostale europske zemlje postanu dio Hilafeta, hoce li narod Svicarske na referendumu izglasati spajanja sa Hilafetom ili ce i dalje ostati neutralni....
......kako im mozemo pomoci prilikom referenduma.....
Last edited by forUMASH on 21/05/2006 17:12, edited 1 time in total.
zavrzlama

Post by zavrzlama »

Bosna_E wrote:Gdje ste ga vas dvojica tako dobro zalomili?
Ovo je ko da ste kraj kazana sa vrucom sljivovicom vas dvojica iznijeli 2 lap-top kompijutera i uletili na forum...
Meni je svejedno al koliko mogu da vidim - prepekli ste je. :P

steta za rakiju j....s laptope :D
republikaBIH

Post by republikaBIH »

forUMASH wrote:
republikaBIH wrote:U jednom hadisu poslanik a.s kaze nakon pada hilafeta ce doci korumpirani vladari,kraljevi,dikatatori...i kad ti isti padnu onda ce poalhko doci novi hilafet.Danas vidimo korumpirane kraljeve,vladare,dikatatore...jedan od njih je vec pao(Sadam)..cekamo da ostalih :) s Bozijom pomoci
....posto se vidi, na prvo citanje, da se radi o velikom potencijalu i ucenoj osobi, zamolio bih te da mi odgovoris na sljedece pitanje....

....s obzirom da Svicarska odrzava svoju neutralnost kroz proslih par vjekova i ne zeli da se ukljuci u bilo kakve unije, sta ti mislis, jednog dana kad sve ostale europske zemlje postanu dio Hilafeta, hoce li narod Svicarske na referendumu izglasati spajanja sa Hilafetom ili ce i dalje ostati neutralni....
......kako im mozemo pomoci prilikom referenduma.....
Funny funny...
Vodenjak

Post by Vodenjak »

Hadzi-Murat wrote:
Vodenjak wrote:
Hadzi-Murat wrote: Zasto vrijedjas covjeka? Da li si ti fasista pa mrzis ljude koji se zalazu za svoju vjeru, a pri tome ne vrijedjaju drugu vjeru ili si nadrkani papak pa ovdje seres na prvu ko najveca pizda? :x
Bili smo fini prema onima koji su dosli 1990. sa svojim idejama pa pogledaj sta su nam uradili! A ideje ovoga sa ovako zvucnim nickom samo su nastavak svega onoga za sto su "demokrate" - sto ce reci idioti koji uzese vlast 1990. borili!

Samo tako @spongebob!
Ti "vrijedjas" :roll: covjeka zbog njegovih ideja :zzzz: , a to sto su njemu slicni, drzeci se za ruke sa koljacima sopstvenog naroda i prije i poslije klanja, uvili isti taj narod u crno, nije vazno.

Vazni su njihovi, je li, visi ciljevi! :-x
Visoki barem k´o Bosmal... :x
Tvoje misljenje i misljenje tebi slicnih koji su uzivali u ispijanju kafe u Svedskoj dok su drugi ginuli licno ne cijenim ni najmanje...pogotovo nakon vrijedjanja generala Alagica i onog borca kojeg si takodjer nazvao idiotom...jal cetnik jal pizda meni je to isto... :x
Dobro je Hadzija...
I idioti su vec shvatili ono oko kafe... :roll:
Ponavljas se i dosadan si! :zzzz:

Uostalom, gornji post je ponajmanje tebi bio namijenjen. Samo je iskoristena tvoja, toboze, finoca i razumijevanje za likove koji su istog (idiotskog i bolesnog) mentalnog sklopa kao i oni koji su mene protjerali a tebi uvalili pusku u ruke!
I ti bi, umjesto da svoje frustracije lijecis na onima koje ne poznajes, (dovoljno ti je da nisu bili s tobom u rovu pa da su za odstrijel), trebao napokon (ako si vec nezadovoljan) da se okrenes onima koji su te i stavili u situaciju u kojoj jesi, a ne da proganjas vjestice ovuda!

I da, ovaj moj post je zamisljen prije svega kao podrska @spongebobu koji tako brzo i jednostavno prepoznaje likove sa idiotskim stavovima na ovom forumu i smjesta ih tamo gdje im i jeste mjesto!

Voz sada i kraj svake diskusije s tobom!
Reina

Post by Reina »

ono oko kafe je @blenta bila u pravu... nema se sta ni dodati
ni oduzeti ... :-)
Vodenjak

Post by Vodenjak »

republikaBIH wrote:Kako jesmo kad svake godine odrzavamo manifestaciju u kamengradu u cast sultana Fatiha? kako jesmo kad je musala Fatiha nacionalni simbol iz razloga jer "znaci puno bosnjacima".Kako jesmo kad se na manifestacije Katarine pojavljaju iskljucivo hrvati? nemoj pricati svega ti!
Aaaaaaaaa...
Kamengrad...
Musala...

To ono gdje se moli bogu iznad mezara pobijenih turskih vojnika?
To ono gdje se slavi dan pada Kamengrada u ruke Osmanlija?
To ono gdje turski ambasador na taj dan okupljenim muslimanima, obozavaocima lika i djela turskog sultana dijeli porcije cevapa?

Mila majko... :oops: :( ´

:x
Vodenjak

Post by Vodenjak »

Reina wrote:ono oko kafe je @blenta bila u pravu... nema se sta ni dodati
Ma znam ja @rei da se ti samo sa blentom mozes sloziti! :D :D

:wink:
wels

Post by wels »

Koju li ce bosanski Kinezi osnovat?
Reina

Post by Reina »

Vodenjak wrote:
Reina wrote:ono oko kafe je @blenta bila u pravu... nema se sta ni dodati
Ma znam ja @rei da se ti samo sa blentom mozes sloziti! :D :D

:wink:
ma samo se ti tjesi s cim hoces... ali je istina ... da te blenta dobro procitala...hem to dobro napisala.... svaka joj je :faraon1: :wink:
Gera

Post by Gera »

gavrilo wrote:
republikaBIH wrote:Licno bih glasao za Islamsku stranku kad bih se osnovala,stranku koja bi se zalagala za islam u Bosni i za vjernike..onako kako to nasoj drzavi pristoji

ne zaboravi da ti je nick REPUBLIKA :wink:
Tako je Gavrilo a njega cemo staviti za kalifu.... :lol:
mr__bosnjak

Post by mr__bosnjak »

Nisam citao sve pa cu samo reci da sam protiv iz prostog razloga sto smatram nacionalne stranke greskom a kamoli sad vjerske. Samo dalja podjela stanovnistva na radost cetnika i ustasa koji vjerovatno ovu stranku bi podrzali. Imamo IZ i to je dosta, vidjeli smo mjesanost SPC-a u politiku kod Srba. Trebaju jednostavno cisto bosanske stranke sto hocu jedinstvenu BiH a hilafet i sta vec ne treba jer u BiH nije samo islam nego treba BiH bez granica u sebi!
mr__bosnjak

Post by mr__bosnjak »

@Bosanski Zmaj

:faraon1:
Post Reply