Islamofobija

Rasprave o vjerskim temama.
Post Reply
Law_and_Order

#151 Re: Islamofobija

Post by Law_and_Order »

Mi muslimani:
-krivi smo što postojimo
-mi ne smijemo da dišemo,
-mi nesmijemo da postijmo, a kamoli da se branimo
-ako su nam konačno dozvolili da postojimo, možemo samo bit prljavi i prašljavi beduini ili znojavi i prljavi čobani i šumari.
-mi ne semijemo da se branimo ma kad i kako nas napadali
-mi smo krivi za sva zla ovog svijeta.
-IZVINJAVAMO SE SVIMA ŠTO POSTOJIMO!!!

OK prihvatam izvinjenje :) :bih: ali nemoj da se ponovi :)

PS: krsi ti se tacka 3 sa tackom 4 i tacka 3 se opet javlja u tacki 5
786

#152 Re: Islamofobija

Post by 786 »

dino_sara wrote:
786 wrote:I muslimani imaju fobiju od nevjernika, tako da u tom slučaju ostaje neriješen rezultat. Bosna nije Islamska država ali ne zaboravite da muslimani imaju više prava na nju nego li truhle duše tzv. ostaci komunističkog režima. Neka svako tjera svoje...na kraju će opet biti kako Allah swt odluči...
Činjenica je da muslimani ljude pozivaju u islam a kjafiri nameću silom svoju nevjeru...pa ko je onda ispravniji ???

Iskren da budem mene ne čudi što se ljudi ovoliko bune oko famoznih brada i mahrama...valjda im u krvi radi onaj alkohol i svinjetina što im očevi pojedoše u bivšem režimu ne bi li se dokazali kao vrsni partijaneri...
Slazem se s tobom u nekim djelovima tvog post-a, ali nemoj tako da pricas, nisu ti ljudi krivi kojima su ocevi bili komunisti, nemoj ti donositi sud o nekome sam znas da je to veliki grijeh.
Ja ne sudim, jer sud pripada samo Allahu Uzvišenom.
Možda sam malo pretjerao, ali udavi me "njihovo" nametanje sekularizma i ljudskih prava, dok na drugoj strani osporavaju sve što ima veze sa muslimanima i islamom. Neka se niko ne ljuti, ja ne vrijeđam nikoga, ali imam puno pravo da kažem šta mislim kada su u pitanju zaostaci iz bivše nam države. Što se tiće očeva, znam o čemu govorim. I moj je otac obožavalac tite i njegovog vremena, a to uvjerenje je pokušao prenjeti i na mene, međutim, hvala Allahu Uzvišenom koji mi otvori oči i uputi srce na put onih koje je uputio u jedinu ispravnu vjeru Islam. Tek tada sam uvidio kakva bi fula bila da sam ostao na onome na čemu je on. Život sa idealima bez budućnosti...život zasnovan na prošlosti i nekim tzv."lijepim vremenima", koje su opet bile lijepe samo onima koji su odbacili svoju vjeru i prodali je za dinare i dirheme.
Imam i ja fobiju... kjafirofobija.... 8)
dino_sara

#153 Re: Islamofobija

Post by dino_sara »

786 wrote:
dino_sara wrote:
786 wrote:I muslimani imaju fobiju od nevjernika, tako da u tom slučaju ostaje neriješen rezultat. Bosna nije Islamska država ali ne zaboravite da muslimani imaju više prava na nju nego li truhle duše tzv. ostaci komunističkog režima. Neka svako tjera svoje...na kraju će opet biti kako Allah swt odluči...
Činjenica je da muslimani ljude pozivaju u islam a kjafiri nameću silom svoju nevjeru...pa ko je onda ispravniji ???

Iskren da budem mene ne čudi što se ljudi ovoliko bune oko famoznih brada i mahrama...valjda im u krvi radi onaj alkohol i svinjetina što im očevi pojedoše u bivšem režimu ne bi li se dokazali kao vrsni partijaneri...
Slazem se s tobom u nekim djelovima tvog post-a, ali nemoj tako da pricas, nisu ti ljudi krivi kojima su ocevi bili komunisti, nemoj ti donositi sud o nekome sam znas da je to veliki grijeh.
Možda sam malo pretjerao, ali udavi me "njihovo" nametanje sekularizma i ljudskih prava, dok na drugoj strani osporavaju sve što ima veze sa muslimanima i islamom. Neka se niko ne ljuti, ja ne vrijeđam nikoga, ali imam puno pravo da kažem šta mislim kada su u pitanju zaostaci iz bivše nam države. Što se tiće očeva, znam o čemu govorim. I moj je otac obožavalac tite i njegovog vremena, a to uvjerenje je pokušao prenjeti i na mene, međutim, hvala Allahu Uzvišenom koji mi otvori oči i uputi srce na put onih koje je uputio u jedinu ispravnu vjeru Islam. Tek tada sam uvidio kakva bi fula bila da sam ostao na onome na čemu je on. Život sa idealima bez budućnosti...život zasnovan na prošlosti i nekim tzv."lijepim vremenima", koje su opet bile lijepe samo onima koji su odbacili svoju vjeru i prodali je za dinare i dirheme.
Imam i ja fobiju... kjafirofobija.... 8)
EEEE ovo vec ima smisla i te kako. U ovom postu se skroz slazem sa tobom kada je rijec o zapadu i tim jadnim nam ljudskim pravima. I naravno slazem se za nasu vjeru da je jedina ne uprljana ljudskom rukom
Law_and_Order

#154 Re: Islamofobija

Post by Law_and_Order »

Imam i ja fobiju... kjafirofobija....
Sreca pa je sadasnja Bosna, sa silnim vjerskim poglavarima i predavanjima, vehabijama, idila od drzave. Nek ti je sad savrseno. Ti nema spojma ni o cemu pricas.

Vise bi se rekl oda su ti sad oci fino tzamazane a ne otvorene. Ili si ih otvorio ali si slijep pa ne vidis

Ali zato i vjera sluzi, da masu kontrolise dok sve oko nje propada. Ti si ovim postom najbolji primjer toga
paratrooper

#155 Re: Islamofobija

Post by paratrooper »

786 wrote: Što se tiće očeva, znam o čemu govorim. I moj je otac obožavalac tite i njegovog vremena, a to uvjerenje je pokušao prenjeti i na mene, međutim, hvala Allahu Uzvišenom koji mi otvori oči i uputi srce na put onih koje je uputio u jedinu ispravnu vjeru Islam. Tek tada sam uvidio kakva bi fula bila da sam ostao na onome na čemu je on.
dokaz da evolucija NE-mora biti pozitivna.
united bosnae

#156 Re: Islamofobija

Post by united bosnae »

Kakve li veze ima svinjece meso i alkohol sa ovim o cemu mi sad razgovaramo... Cinis mi se kao neko ko je spreman da mrzi onog ko jede svinjece meso i konzumira alkohol... Jesam li u pravu???

Objasnjavam drugima da nema potrebe za bilo kakvom "islamofobijom", ali kad procitam tvoju nebulozu, duboko se zamislim.
melac

#157 Re: Islamofobija

Post by melac »

Opće je poznato kako se mozak razvija sa povečanje unosa hran više energetske vrijednosti, a svijentina je svakako takva. Zato nemoj govoriti nešto što te može pokopati.
Muslimani imaju pravo na Bosnu i Hercegovinu kao i svi ostali, pa tako i komunjare. Na kraju svega, na Bosnu i Hercegovinu imaju pravo oni ljudi koji je vole, a to svakako ne zavisi od toga da li su muslimani, katolici, protestanti, ateisti, židovi, budisti, hindusiti...
Last edited by melac on 10/09/2008 23:55, edited 1 time in total.
jedna

#158 Re: Islamofobija

Post by jedna »

Ja nemam fobiju ni od vjernika (bilo koje vjeroispovijesti) ni od nevjernika. Al imam fobiju od svih koji se dijele na "nase" "vase" "njihove" "one" i ine.
Na kraju svega, na Bosnu i Hercegovinu imaju pravo oni ljudi koji je vole, a to svakako ne zavisi od toga da li su muslimani, katolici, protestanti, ateisti, židovi, budisti, hindusiti...
:thumbup:
Dobro receno.
paratrooper

#159 Re: Islamofobija

Post by paratrooper »

melac wrote:Opće je poznato kako se mozak razvija sa povečanje unosa hran više energetske vrijednosti, a svijentina je svakako takva. Zato nemoj govoriti nešto što te može pokopati.
izvini ali to nije potpuno tacno. zapravo 'ishrana' visoko energetskom hranom radije spaljuje organizam kroz stvaranje radikala nego sto cini da se mozak razvija.
(radikali su atomi kiseonika sa neparnim brojem valentnih elektrona, i veoma su reaktivni to jest - spaljuju organizam i cine da imuni sistem slabi, odnosno igraju vaznu ulogu u starenju).

Zasto se stvaraju 'ti' radikali ? Pa postoji jednostavno objasnjenje a to je 'toplota'. Energetska hrana povecava sagorjevanje te organizam i pored mehanizma za hladjenje u vidu znojenja ipak dovodi do stvaranja da atomi kiseonika gube valentni elektron i postaju slobodni.

Ipak, napisah, da nije potpuno tacno iz razloga sto je zaista 'energetska hrana' neophodan uslov za normalno funkcioniranje mozga. Za razvoj kako ti rece da je "... Opće..." "...poznato kako se mozak razvija sa povečanje unosa hran više energetske vrijednosti ..." , je neophodno vise od toga. Vanjski impuls, potrebe i zelja da se te potrebe zadovolje stvaraju "potrebne" uslove za razvoj novih konekcija (pa i novih neurona u nekim oblastima 'niche' mozga) u mozgu.

na kraju ,da automobil pokenes visokooktanskim gorivom, (kerozin) , sta bi se po tebi desilo ?

vjerovatno bi auto poletilo po tvojoj teoriji.
melac

#160 Re: Islamofobija

Post by melac »

paratrooper wrote:
melac wrote:Opće je poznato kako se mozak razvija sa povečanje unosa hran više energetske vrijednosti, a svijentina je svakako takva. Zato nemoj govoriti nešto što te može pokopati.
izvini ali to nije potpuno tacno. zapravo 'ishrana' visoko energetskom hranom radije spaljuje organizam kroz stvaranje radikala nego sto cini da se mozak razvija.
(radikali su atomi kiseonika sa neparnim brojem valentnih elektrona, i veoma su reaktivni to jest - spaljuju organizam i cine da imuni sistem slabi, odnosno igraju vaznu ulogu u starenju).

Zasto se stvaraju 'ti' radikali ? Pa postoji jednostavno objasnjenje a to je 'toplota'. Energetska hrana povecava sagorjevanje te organizam i pored mehanizma za hladjenje u vidu znojenja ipak dovodi do stvaranja da atomi kiseonika gube valentni elektron i postaju slobodni.

Ipak, napisah, da nije potpuno tacno iz razloga sto je zaista 'energetska hrana' neophodan uslov za normalno funkcioniranje mozga. Za razvoj kako ti rece da je "... Opće..." "...poznato kako se mozak razvija sa povečanje unosa hran više energetske vrijednosti ..." , je neophodno vise od toga. Vanjski impuls, potrebe i zelja da se te potrebe zadovolje stvaraju "potrebne" uslove za razvoj novih konekcija (pa i novih neurona u nekim oblastima 'niche' mozga) u mozgu.

na kraju ,da automobil pokenes visokooktanskim gorivom, (kerozin) , sta bi se po tebi desilo ?

Da to je teorija, ako automobil koristi gorivo s više oktana, onda postiže veću brzinu ( snagu ).
786

#161 Re: Islamofobija

Post by 786 »

paratrooper wrote:
786 wrote: Što se tiće očeva, znam o čemu govorim. I moj je otac obožavalac tite i njegovog vremena, a to uvjerenje je pokušao prenjeti i na mene, međutim, hvala Allahu Uzvišenom koji mi otvori oči i uputi srce na put onih koje je uputio u jedinu ispravnu vjeru Islam. Tek tada sam uvidio kakva bi fula bila da sam ostao na onome na čemu je on.
Hvala Allahu koji me stvori kao savršeno biće, pa ne evoluiram kao neki koji se još uvijek smatraju majmunima...
786

#162 Re: Islamofobija

Post by 786 »

Law_and_Order wrote:
Sreca pa je sadasnja Bosna, sa silnim vjerskim poglavarima i predavanjima, vehabijama, idila od drzave. Nek ti je sad savrseno. Ti nema spojma ni o cemu pricas.

Vise bi se rekl oda su ti sad oci fino tzamazane a ne otvorene. Ili si ih otvorio ali si slijep pa ne vidis

Ali zato i vjera sluzi, da masu kontrolise dok sve oko nje propada. Ti si ovim postom najbolji primjer toga
Ja sam definitivno i protiv ovih i ovakvih poglavara,a samim tim i protiv institucija koje su pod njihovim okriljem. Te iste institucije služe kako bi se na što lakši način bogatili oni koji vjeru u biznis pretvoriše. Ja kao musliman priznajem i priželjkujem samo državu koja je zasnovana na šerijatu, tako da vrlo dobro znam o čemu pričam.
Bivša nam suverena država prdogoslavija je imala svojih dobrih strana ali kada su u pitanju srbi i hrvati, koji su s naših leđa i naših rudnika izgradili velegradove a nama omogućili tovljenje svinjetinom i alkoholom u duhu socijal komunizma i bratstva i jedinstva, kako bi bili bolji za noža. Svaki mesar tovi stoku prije nego je zakolje.
Hvala Allahu pa me samo On Uzvišeni kontroliše tako da vidim i te kako dobro.
I znaj da sam ja bio među vama nevjernicima a vi niste bili među muslimanima tako da upravo vi nemate predstavu o čemu govore oni koji u Islam pozivaju...Islam = savršen i praktičan način života...pa bujrum
786

#163 Re: Islamofobija

Post by 786 »

united bosnae wrote:

Kakve li veze ima svinjece meso i alkohol sa ovim o cemu mi sad razgovaramo... Cinis mi se kao neko ko je spreman da mrzi onog ko jede svinjece meso i konzumira alkohol... Jesam li u pravu???

Objasnjavam drugima da nema potrebe za bilo kakvom "islamofobijom", ali kad procitam tvoju nebulozu, duboko se zamislim.
Naravno da mrzim i alkohol i svinjetinu, ali nije tačno da mrzim onoga ko ih koristi...ja te ljude jednostavno žalim.
Možda tebi izgleda kao nebuloza, ali će se većina složiti da je malo ko od ovih velikih diskutanata pokušao da dopre do informacija koje se tiču vjere. Npr. malo je onih koji su bar amaterski proučavali naučne, socijalno društvene, medicinske astronomske, i koje sve ne pristupe životu na koje nas Islam upućuje i obavezuje. Koliko vas islamofoba je pročitalo Kur'an, ili recimo bilo na predavanju??? Mali broj... ali ste najglasniji kad treba pljuvati po tzv"vehabijama" koji vam ne jedu hljeb, koji vas ne kradu, ne terorišu, ne spavaju vam sa ženama, ne napadaju vašu djecu...ljudi vas samo pozivaju na ono za šta su sigurni da će vam dobro donijeti...ali ne, vi više volite tuđe i drugačije nego nešto što je svakako dio vas. Ali nejse, vas je to tito naučio... da volite bratsvo i jedinstvo sa vlastitim krvnicima a da mrzite ljude koji su svoje živote davali kako bi vi sad mogli da kenjate po forumima. E tu ti se nadoveza ona krmetina...
p.s. nemoj da previše misliš...oborit ćeš satelit pa belaj...
786

#164 Re: Islamofobija

Post by 786 »

melac wrote:
paratrooper wrote:

Da to je teorija, ako automobil koristi gorivo s više oktana, onda postiže veću brzinu ( snagu ).
ali i više zagađuju okolinu... ;-)
melac

#165 Re: Islamofobija

Post by melac »

786 wrote:
paratrooper wrote:
Hvala Allahu koji me stvori kao savršeno biće, pa ne evoluiram kao neki koji se još uvijek smatraju majmunima...
Svi ljudi evoluiraju, sviđalo se tebi to ili ne.
melac

#166 Re: Islamofobija

Post by melac »

Ali zato i vjera sluzi, da masu kontrolise dok sve oko nje propada. Ti si ovim postom najbolji primjer toga[/quote]

Ja sam definitivno i protiv ovih i ovakvih poglavara,a samim tim i protiv institucija koje su pod njihovim okriljem. Te iste institucije služe kako bi se na što lakši način bogatili oni koji vjeru u biznis pretvoriše. Ja kao musliman priznajem i priželjkujem samo državu koja je zasnovana na šerijatu, tako da vrlo dobro znam o čemu pričam.
Bivša nam suverena država prdogoslavija je imala svojih dobrih strana ali kada su u pitanju srbi i hrvati, koji su s naših leđa i naših rudnika izgradili velegradove a nama omogućili tovljenje svinjetinom i alkoholom u duhu socijal komunizma i bratstva i jedinstva, kako bi bili bolji za noža. Svaki mesar tovi stoku prije nego je zakolje.
I znaj da sam ja bio među vama nevjernicima a vi niste bili među muslimanima tako da upravo vi nemate predstavu o čemu govore oni koji u Islam pozivaju...Islam = savršen i praktičan način života...pa bujrum[/quote]

Ti je priželjkuj da za tebe to vrjedi, ali nemoj je takvu priželjkivat i meni. :thumbup:
I ja sam Hrvat, isto tako se i sa mojih leđa gradio Beograd ili Zagreb, ali isto tako i Sarajevo, zato mi nemoj palamuditi o tome da su u prošlosti samo Bošnjaci tegarili za ostatak Jugoslavije.
Pozivaš se na Allaha, a širiš nemir među ljude, molim te ohani malo, sagledaj svojim "slijepim" oćima i drugu stranu medalje.
lopta

#167 Re: Islamofobija

Post by lopta »

Law_and_Order wrote:

A kao u zemljama gdje 'nema vjere' sve je savrseno?

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
spekulant

#168 Re: Islamofobija

Post by spekulant »

nigdje nije sve savrseno. ali je puno bolje :-D

http://www.youtube.com/watch?v=fEcrW3CUtek
IBM

#169 Re: Islamofobija

Post by IBM »

spekulant wrote:nigdje nije sve savrseno. ali je puno bolje :-D

Sumnjam da si to u ratu govorio :D i ti si tad bio mudzos :D :D :D
lopta

#170 Re: Islamofobija

Post by lopta »

spekulant wrote:nigdje nije sve savrseno. ali je puno bolje :-D

Danska? Nema ateista, ali ima pedofilska stranka? To je ta zemlja jel ono?
Po cemu se gleda najsigurnija? Stopi kriminaliteta? Pa dobro uzmi onda SA, vjerovatno najniza stopa.

Nista kad je sve savrseno tamo, sretan ti put. :D
786

#171 Re: Islamofobija

Post by 786 »

melac wrote:Sreca pa je sadasnja Bosna, sa silnim vjerskim poglavarima i predavanjima, vehabijama, idila od drzave. Nek ti je sad savrseno. Ti nema spojma ni o cemu pricas.

I znaj da sam ja bio među vama nevjernicima a vi niste bili među muslimanima tako da upravo vi nemate predstavu o čemu govore oni koji u Islam pozivaju...Islam = savršen i praktičan način života...pa bujrum
Ti je priželjkuj da za tebe to vrjedi, ali nemoj je takvu priželjkivat i meni. :thumbup:
I ja sam Hrvat, isto tako se i sa mojih leđa gradio Beograd ili Zagreb, ali isto tako i Sarajevo, zato mi nemoj palamuditi o tome da su u prošlosti samo Bošnjaci tegarili za ostatak Jugoslavije.
Pozivaš se na Allaha, a širiš nemir među ljude, molim te ohani malo, sagledaj svojim "slijepim" oćima i drugu stranu medalje.
I tebi bi bilo puno bolje, s tim da bi i dalje plaćao porez, a ja bi recimo bio oslobođen... :-D
To što si ti hrvat, meni je strašno žao i molim Allaha da te uputi ako ima hajra u tebi pa da vidiš šta je prava vjera.
Palamuditi je isto što i istinu pričati...btw, ja sam mislio na srbe i hrvate susjednih nam zemalja, a lokalce sam također smjestio u rudarsku varijantu, jer iste šikaniraju njihove matice čak i poslije svog prljavog posla za sulude ideje.
Ja niti širim nemir niti sam slijep...opet kažem hvala Allahu, ja samo iznosim svoj stav po pitanju islamofobije...ako nije problem???
melac

#172 Re: Islamofobija

Post by melac »

I tebi bi bilo puno bolje, s tim da bi i dalje plaćao porez, a ja bi recimo bio oslobođen... :-D
To što si ti hrvat, meni je strašno žao i molim Allaha da te uputi ako ima hajra u tebi pa da vidiš šta je prava vjera.
Palamuditi je isto što i istinu pričati...btw, ja sam mislio na srbe i hrvate susjednih nam zemalja, a lokalce sam također smjestio u rudarsku varijantu, jer iste šikaniraju njihove matice čak i poslije svog prljavog posla za sulude ideje.
Ja niti širim nemir niti sam slijep...opet kažem hvala Allahu, ja samo iznosim svoj stav po pitanju islamofobije...ako nije problem???[/quote]

Ti to ne možeš znati, možeš samo vjerovati, isto tako ja vjerujem da je za mene dobro ovako kako je sada.

možda mi je Bog već pokazao pravi put i pravu vjeru, ti nemožeš znati što je to ispravni, možeš samo vjerovati u to.

Hrvatska nije matica za Hrvate, Bosna i Hercegovina je domovina Hrvata kao što je to i Hrvatska tj. Hrvati imaju dvioje domovine, čak i tri. S tim da ne isključujem da je BiH domovina i Bošnjaka i Srba i svih ostalih koji je vole.

Meni je drago da je tebi dragi Allah posvijtlio put, možda ja tu nijansu ne vidim, meni je posvijetlio drugom nijansom.
Law_and_Order

#173 Re: Islamofobija

Post by Law_and_Order »

Bogami svedska ima najvise ateista na svijetu (procentualno gledajuci na ukupan broj stanovnika)

Ali mislim da generalno prave sekularne drzave su daleko bolje i blize savrsenstvu nego gdje je religija spojena uz drzavu. Cim religija upravlja drzavom moze samo na gore biti
. Ja kao musliman priznajem i priželjkujem samo državu koja je zasnovana na šerijatu, tako da vrlo dobro znam o čemu pričam.
Znaci ne priznajes BiH? idi pridruzi se braci iz RS-a, nisi ti dobar nikako :run:

hrvat je nacionalnost, ne vjera. On moze biti ateista, musliman, budista, hriscanin...itd
Nemoj se ljutiti ali kad ti je vjera vec otvorila oci mogla te je bar neke osnovne stvari nauciti, a prije svega da vidis dalje od svog nosa
lopta

#174 Re: Islamofobija

Post by lopta »

Law_and_Order wrote:

Bogami svedska ima najvise ateista na svijetu (procentualno gledajuci na ukupan broj stanovnika)

Ali mislim da generalno prave sekularne drzave su daleko bolje i blize savrsenstvu nego gdje je religija spojena uz drzavu. Cim religija upravlja drzavom moze samo na gore biti
-Pazi ovdje se igramo rijecima, najvise ateista, dakle i dalje ne znaci da su vecina ateisti nego vjernici, jel tako? Dakle bilo ateista 10% ili 20%, ne odredjuju samo oni prosperitet neke drzave, nego i ostalih 70-80%(daleko vise, logicno) koji se izjasnjavaju kao vjernici. Prema tome, samo izgovor ateista, da su oni zasluzni za to, sto nije istina, a postotak ti to govori.

Nigdje nisam rekao nista protiv sekularne drzave i nismo o tome pricali, a da li moze biti gore ili ne, to je opet tvoje licno misljenje, ne i objektivno(primjera ima vise i za jednu i za drugu stranu, da ne ulazimo sad u to). ;)

Dakle ukratko, ne mislim da postotak vjernika ili ateista u nekoj drzavi odredjuje prosperitet iste, kao sto tvrdis, nego da je to cista slucajnost, jer i u tim prosperitetnim vecina je(postotak) i dalje vjernika. ;)
786

#175 Re: Islamofobija

Post by 786 »

melac wrote:I tebi bi bilo puno bolje, s tim da bi i dalje plaćao porez, a ja bi recimo bio oslobođen... :-D
Ja niti širim nemir niti sam slijep...opet kažem hvala Allahu, ja samo iznosim svoj stav po pitanju islamofobije...ako nije problem???
Ti to ne možeš znati, možeš samo vjerovati, isto tako ja vjerujem da je za mene dobro ovako kako je sada.

možda mi je Bog već pokazao pravi put i pravu vjeru, ti nemožeš znati što je to ispravni, možeš samo vjerovati u to.

Hrvatska nije matica za Hrvate, Bosna i Hercegovina je domovina Hrvata kao što je to i Hrvatska tj. Hrvati imaju dvioje domovine, čak i tri. S tim da ne isključujem da je BiH domovina i Bošnjaka i Srba i svih ostalih koji je vole.

Meni je drago da je tebi dragi Allah posvijtlio put, možda ja tu nijansu ne vidim, meni je posvijetlio drugom nijansom.
ja ne da vjerujem, nego li sam ubjeđen da ti nisi na pravom putu.

a što se tiče domovine nisi u pravu...to bi bilo isto kao da ja kažem da mi je Turska, nedao Allah, druga domovina...zar ne???
Post Reply