Islamizacija Turske

Post Reply
theTruePath

#151 Re: Islamizacija Turske

Post by theTruePath »

kamen spoticanja wrote:Ta elita je vladala turskom u periodu agresije pa se nisu proslavili...
Vise je uradio rahmetli erbakan nego demirel i tansu ciler zajedno bez obzira sto sz bili vlast...
A kako znas da bi Erdogan uradio vise?
theTruePath

#152 Re: Islamizacija Turske

Post by theTruePath »

semirizsvemira wrote:Ovo je poruka i pismo koje je ru­skom caru poslao glavni patrijarh grčke pravoslavne crkve u Istanbulu, Greggorius, 1820. god., u kojem mu objašnjava puteve i načine rušenja Osmanskog carstva iznutra i pored činjenice da je patrijarh Greggorius imenovan od strane Osmanske drža­ve i da je živio u Istanbulu pod zašti­tom Osmanlija uživajući sve benefici­je i privilegije u toj državi.

Međutim, on i pored toga šalje poruku ruskom caru da nam jasno pokaže odnos i stav nemuslimana prema islamskoj dr­žavi u kojoj žive i uživaju sva prava. “Nemoguće je smrviti i uništiti Turke Osmanlije vojnim putem, jer su oni izuzetno ratoboran narod, otporan i pun samopouzdanja. Osim toga oni su toliko ponosni da se taj ponos vidi golim okom. Sve ove vrline koje ih rase proizilaze iz njihove međusobne povezanosti jednih s drugima, čvrstog vjerovanja u sudbinu i zadovoljstva i ispunjenošću vjerom koju slijede, kao i snagom njihove povijesti i po­slušnosti svojim vladarima. Turci su pametni, marljivi, energični, ozbiljni i odani svojim nadređenima, što ih čini velikom silom od koje svako strahuje. Međutim, ja naglašavam da su sve od­like i prednosti Turaka Osmanlija, pa čak i njihova hrabrost i neustrašivost, produkt njihove snažne povezanosti s njihovom vjerom, tradicijom, običaji­ma i izvanrednim moralom.

Smatram da se Turci Osmanlije mogu srušiti samo na jedan od sljedećih načina:

Prvo: moramo po svaku cijenu razbiti njihov osjećaj poslušnosti i pokorno­sti vladarima i vođama, uništiti njihov moral i prekinuti vezu sa islamom, a najkraći put da se ovo ostvari je nji­hovo privikavanje ne podudara­ju sa njihovim vjerskim nasljeđem i kulturom.

Drugo: Moramo privoliti Osmanlije da prihvate pomoć izvana koja će uči­niti da odbace osjećaj ponosa i neo­visnosti, čak i po cijenu da to osjet­no poveća njihovu snagu na izvjesno vrijeme.

Treće: Moramo stalno naglašavati važnost i vrijednost materijalnog kako bi promijenili njihovu predodžbu o tome i kako bi ih preko materijalnih i fizičkih užitaka naveli da se moral­no iskvare. Jer, nije istina da se države ruše samo ratom. Upravo je obrnuto. Ako mi budemo primjenjivali samo rat protiv Osmanlija, to može biti povod i uzrok za njihovo brzo otre­žnjenje i buđenje i spoznaju suštine plana koji se priprema protiv njih u tajnosti. I ono što svakako moramo učiniti jeste da se sve nabrojane vrste subverzije izvrše u njihovim vlastitim domovima, u njihovom društvu i na teritoriji njihove države, a da to i ne osjete.’’

Izvor: http://www.islamstory.com

Ovo je pametnom dovoljno

Sad kad nema hilafeta i nema sanse da ce ga biti u sljedecih 100 godina,sta covjek treba da radi?
Chisum

#153 Re: Islamizacija Turske

Post by Chisum »

theTruePath wrote: Potpora šerijatu varira.... do 99 posto u Afganistanu.
U Tunisu 56 posto želi šerijatski zakon, te u Nigeriji 71 posto, u Indoneziji 72 posto te u Egiptu i 74 posto.
Znaci tu lezi okosnica buduceg hilafeta.... Mocna skupina zemalja, nije da nije... :lol:

Da naprave alijansu, malo ko bi im mogao parirati... u cuvanju mjesta u redovima za vizu i azil Njemacke, Svedske, Engleske itd...
insomnia78

#154 Re: Islamizacija Turske

Post by insomnia78 »

theTruePath wrote:
Ne zaboravimo da su nas klali ko zeceve prije 20 godina a nismo ni klanjali ni postili ni klali kurbane pa ni takvi nismo valjali
Mozda tvoji nisu,Bogami ja one koje znam svi su klali kurbane,slavili bajram,postovali ramazan

isto kao i danas
Isto tako i kod mene

s' moje sokoćalo
cindrlimindrli

#155 Re: Islamizacija Turske

Post by cindrlimindrli »

Chisum wrote:Da naprave alijansu, malo ko bi im mogao parirati... u cuvanju mjesta u redovima za vizu i azil Njemacke, Svedske, Engleske itd...
bjezi u k.. :lol:

semirizsvemira wrote:Smatram da se Turci Osmanlije mogu srušiti samo na jedan od sljedećih načina:
Djaba se frajer znojio sastavljajuci te budalastine, najlaksi put da se tadasnji muslimanski feudalci sjebu bio je da im
Rusi posalju sto vise sisatih plavusa, danas su se malo unaprijedili na polju fizicke kulture i sporta pa zapadnjaci mjesto
plavusa uvaljivaju propale fudbalske klubove.
insomnia78

#156 Re: Islamizacija Turske

Post by insomnia78 »

Bobi wrote:Ne radi potpis... :? a ni ...PM ... :? ...a ni...avatara nema ... :? ni sladoleda... 8)
:mrgreen::mrgreen::mrgreen::mrgreen:

s' moje sokoćalo
insomnia78

#157 Re: Islamizacija Turske

Post by insomnia78 »

insomnia78 wrote:
Bobi wrote:Ne radi potpis... :? a ni ...PM ... :? ...a ni...avatara nema ... :? ni sladoleda... 8)
:mrgreen::mrgreen::mrgreen::mrgreen:

s' moje sokoćalo
Sta je ba ovo???

s' moje sokoćalo
Cherry-Cherry

#158 Re: Islamizacija Turske

Post by Cherry-Cherry »

insomnia78 wrote:
theTruePath wrote:
Ne zaboravimo da su nas klali ko zeceve prije 20 godina a nismo ni klanjali ni postili ni klali kurbane pa ni takvi nismo valjali
Mozda tvoji nisu,Bogami ja one koje znam svi su klali kurbane,slavili bajram,postovali ramazan

isto kao i danas
Isto tako i kod mene

s' moje sokoćalo
nek si nam rek'o :oops:
hajmo se takmičiti ko je veći musliman :oops:
theTruePath

#159 Re: Islamizacija Turske

Post by theTruePath »

edit
Last edited by theTruePath on 01/05/2013 20:15, edited 2 times in total.
insomnia78

#160 Re: Islamizacija Turske

Post by insomnia78 »

Cherry-Cherry wrote:
insomnia78 wrote:
theTruePath wrote: Mozda tvoji nisu,Bogami ja one koje znam svi su klali kurbane,slavili bajram,postovali ramazan

isto kao i danas
Isto tako i kod mene

s' moje sokoćalo
nek si nam rek'o :oops:
hajmo se takmičiti ko je veći musliman :oops:
Pobjegla ti je poenta

s' moje sokoćalo
kamen spoticanja

#161 Re: Islamizacija Turske

Post by kamen spoticanja »

theTruePath wrote:
kamen spoticanja wrote:Ta elita je vladala turskom u periodu agresije pa se nisu proslavili...
Vise je uradio rahmetli erbakan nego demirel i tansu ciler zajedno bez obzira sto sz bili vlast...
Jer sam vidovit...
theTruePath

#162 Re: Islamizacija Turske

Post by theTruePath »

kamen spoticanja wrote:
theTruePath wrote:
Jer sam vidovit...
dze si Ali nisam te prepoznao :D
Challenger__

#163 Re: Islamizacija Turske

Post by Challenger__ »

Mnogo bitnija stvar od priglupog naslova i teme je sljedeća vijest:

- Turska je postala "partner za dijalog" Šangajske organizacije, što je samo korak do punopravnog članstva.

Image

- Kako izvještavaju >mediji<, Turska je prva zemlja, članica NATO, koja je stakla ovakav status u Organizaciji koju predvode Rusija i Kina.

Image

- Ovim je Erdogan na korak do ispunjenja svoga obećanja da se neće zamajavati sa EU, te da će se okrenuti na istok, gdje je najveće tržište, najveći finansijski i ekonomski potencijal na planeti.
NIN

#164 Re: Islamizacija Turske

Post by NIN »

Jao teme i problema u pm. :-)

Nego, sta ima u SveSkoj, jel se rostilja? :lol:
Eöl Mornedhel

#165 Re: Islamizacija Turske

Post by Eöl Mornedhel »

theTruePath wrote: Zato sto tu zivi ta elita,upper class

idi vidi kako glasaju
Kadikoj i Šišlji su po mojoj odokativnoj proceni tipične stambene četvrti srednje klase, "elita" je više uz Bosfor prema Crnom Moru.
theTruePath

#166 Re: Islamizacija Turske

Post by theTruePath »

Eöl Mornedhel wrote:

idi vidi kako glasaju
Kadikoj i Šišlji su po mojoj odokativnoj proceni tipične stambene četvrti srednje klase, "elita" je više uz Bosfor prema Crnom Moru.
Pa u biti gdje ne zive doslje ,kurdi i sl ;D
kamen spoticanja

#167 Re: Islamizacija Turske

Post by kamen spoticanja »

Viches kad zbog rakije izbace turke iz sangajske zajednice a sve zbog doslja u istanbulu po beyoglu i ostalim kurdskim kampovima... a to ce onda bez sumnje imati katastrofalne posljedice po nasu domovinu...a i budimir bi mogao izaci iz zatvora
Eöl Mornedhel

#168 Re: Islamizacija Turske

Post by Eöl Mornedhel »

theTruePath wrote:
Eöl Mornedhel wrote:

idi vidi kako glasaju
Pa u biti gdje ne zive doslje ,kurdi i sl ;D
Populacija Stambola je od 1955 do danas porasla 10 puta. Velika većina Stambolaca su "došlje", no i pored toga svi koje sam ja sreo su vrlo Stambolci (Gradovi sa velikim G hoće to da urade, Stambol je rame uz rame sa Londonom i Berlinom)
novi.dan.nova.nafaka

#169 Re: Islamizacija Turske

Post by novi.dan.nova.nafaka »

Ammaar wrote:Ataturk je bio obicni kafir koji je tursku unazadio 100 godina, a o njegovim zlocinima suvisno je pricati.
:thumbup:
semirizsvemira

#170 Re: Islamizacija Turske

Post by semirizsvemira »

Kad je Grcka riknula ponudili Turci evropskoj uniji da kupe Grcku :lol: - Ode Turska dalje pa nece se valjda uvaljivati u g.. ulazeci u EU koja propada , to je bar sada svakom jasno da propada . Eto riknula Grcka , sljedeca je Spanija , Portugal , Kipar ( njih mi je posebno zao ) , Hrvatska riknula poodavno , Slovenija na ivici , Engeleska i jos neke bi da izadju iz EU-a . A mi bi da udjemo u EU . E bas cemo se usreciti :lol:
Cherry-Cherry

#171 Re: Islamizacija Turske

Post by Cherry-Cherry »

semirizsvemira wrote:Kad je Grcka riknula ponudili Turci evropskoj uniji da kupe Grcku :lol: - Ode Turska dalje pa nece se valjda uvaljivati u g.. ulazeci u EU koja propada , to je bar sada svakom jasno da propada . Eto riknula Grcka , sljedeca je Spanija , Portugal , Kipar ( njih mi je posebno zao ) , Hrvatska riknula poodavno , Slovenija na ivici , Engeleska i jos neke bi da izadju iz EU-a . A mi bi da udjemo u EU . E bas cemo se usreciti :lol:
sreća pa mi nismo riknuli. hvala nebesima.
Ahmmed

#172 Re: Islamizacija Turske

Post by Ahmmed »

novi.dan.nova.nafaka wrote:
Ammaar wrote:Ataturk je bio obicni kafir koji je tursku unazadio 100 godina, a o njegovim zlocinima suvisno je pricati.
Nisam mu veliki štovatelj lika i djela, ali zbog nekih stvari : Ustati na noge kad ga se pominje ;-)
NIN

#173 Re: Islamizacija Turske

Post by NIN »

Ahmmed wrote:
novi.dan.nova.nafaka wrote:
Nisam mu veliki štovatelj lika i djela, ali zbog nekih stvari : Ustati na noge kad ga se pominje ;-)
theTruePath

#174 Re: Islamizacija Turske

Post by theTruePath »

Bogomoljac wrote:
Cherry-Cherry wrote:ako počnu gaziti ono šta je ataturk uradio, vraćaju se sto godina nazad. loše za njih. a i za nas.
Sta je Ataturk uradio? Od drzave koja je nekada drmala sa pola svijeta nacinio je slugu zapada koji se nije pitao ni u vlastitoj kuci. Za vrijeme vlasti kemalista turci su bili jedna od zescih bijeda te su zbog toga milioni njih iselili u zapadne zemlje. Danas kada Turskom vladaju "islamisti" Turska ekonomija je u ekspanziji poput kineske i sve vise turaka se iz zapadnih zemlaja vracaju u Tursku.
A ko je pripremio teren za to? ataturk

Nije ni on mogao izbaciti haos koji su ostavili otomani za 5 godina
malsal

#175 Re: Islamizacija Turske

Post by malsal »

--------
Obrnuto, Ataturk je spasio Tursku, bez njega bi bili rasparcani i zaostali. Za to je'l kafir ili nije ne znam, ali valjda nije bitno je li vjernik ili nije ? I za zlocine - pokazi mi nekog drzavnika koji nije zlocinac ? Tito ? Tony Blair ? Clinton ? Bush ?
Obama ? Churchil ? Skoro niko nije drzavu napravio bez da je zlocine pravio...
Post Reply