Islam se siri u Bosni

Rasprave o vjerskim temama.
danas

Post by danas »

djiberka,
odlican ti je nick! :-D 8-)
stella_k

Post by stella_k »

djiberka wrote::D :D
cuj list :-) :-) drvo :D :D olistalo :D :D
:) :)
Qwert

Post by Qwert »

stella_k wrote:
Qwert wrote:
djiberka wrote:zar feministkinje znaju bodovati :D :D
zar one nisu protiv bodovanja :D :D na bilo koji nacin :D :D
To je bilo vise figurativno :oops: :shock: Teoretski da, inace u praksi zaglave na 'jedan'. :D
Ti kao da su sve feministkinje plavuse..... :lol:
Zar nije rijec o onim pravim.... 8)
djiberka

Post by djiberka »

:D :D prave su opasne :D :D radikalne u svom ponasanju i razmisljanju :D :D :D
Qwert

Post by Qwert »

Image

Sad ce moderator: Ocisceno!!!!
Image
stella_k

Post by stella_k »

Qwert wrote:Image

Sad ce moderator: Ocisceno!!!!
Image
:-D
djiberka

Post by djiberka »

bez posljedica :D :D
stella_k

Post by stella_k »

djiberka wrote:bez posljedica :D :D
:lol:
djiberka

Post by djiberka »

sto se smijes :D :D zar nije tako :roll: :roll:
stella_k

Post by stella_k »

djiberka wrote:sto se smijes :D :D zar nije tako :roll: :roll:
tako je listicu, tako je :-D
djiberka

Post by djiberka »

opet list :x :D ama bona nije list drvo olistalno :D :D zar ti ja licim na nekog tko bi mogao biti list :D :D :D
stella_k

Post by stella_k »

djiberka wrote:opet list :x :D ama bona nije list drvo olistalno :D :D zar ti ja licim na nekog tko bi mogao biti list :D :D :D
Draga moja djiberka tako je, ja se ispricavam, do mene je, DRVO NASE OLISTALO!!!!!! :-D
mosor1

Post by mosor1 »

CiCiban wrote:
mosor1 wrote:Jesi li kad bio na nudistickoj plazi? Po tvojoj teoriji, to bi trebalo biti leglo promiskuiteta i razvrata. U stvarnosti, gotovo da nema aseksualnijeg mjesta. Kad sam prvi put bio na nudistickoj plazi, imao sam nekih petnaestak godina, i dizao mi se na povjetarac - od neugode sam stalno bio na trbuhu. Ali to je tako samo prvih pola sata dok se ne naviknes. Preporucam, dobro je za sticanje perspektive.
..kada vec trazis da sabijem cijeli ledeni brijeg u jednu recenicu...po mojoj teoriji..--> Put od tog povjetarca do kapljica-vrelog-voska ili mozda do potpune asexualnosti(citaj prezasicenosti), je jednosmjeran.
Hm, nisan te bas ubra. :?

Moji povremenim nudisticki izleti, nisu se odrazili na moje seksualne potencijale, niti su od mene napravili seksualnog manijaka. Svakome se u pubertetu dize na povjetarac, i svaku isprati pogledom.

Na plazi vidis i obitelji nudista s malom djecom - mislim da je dobro za razvoj djeteta ne potencirati stid od vlastitog tijela. Kakva su vasa iskustva?
Fair Life

Post by Fair Life »

mosor1 wrote:...Kakva su vasa iskustva?
www.iskustva.com

Image
rehaktor

Post by rehaktor »

mosor1 wrote:
CiCiban wrote:
mosor1 wrote:Jesi li kad bio na nudistickoj plazi? Po tvojoj teoriji, to bi trebalo biti leglo promiskuiteta i razvrata. U stvarnosti, gotovo da nema aseksualnijeg mjesta. Kad sam prvi put bio na nudistickoj plazi, imao sam nekih petnaestak godina, i dizao mi se na povjetarac - od neugode sam stalno bio na trbuhu. Ali to je tako samo prvih pola sata dok se ne naviknes. Preporucam, dobro je za sticanje perspektive.
..kada vec trazis da sabijem cijeli ledeni brijeg u jednu recenicu...po mojoj teoriji..--> Put od tog povjetarca do kapljica-vrelog-voska ili mozda do potpune asexualnosti(citaj prezasicenosti), je jednosmjeran.
Hm, nisan te bas ubra. :?

Moji povremenim nudisticki izleti, nisu se odrazili na moje seksualne potencijale, niti su od mene napravili seksualnog manijaka. Svakome se u pubertetu dize na povjetarac, i svaku isprati pogledom.

Na plazi vidis i obitelji nudista s malom djecom - mislim da je dobro za razvoj djeteta ne potencirati stid od vlastitog tijela. Kakva su vasa iskustva?
to sto nikada nisam bio na nudistickoj plazi se nije odrazilo na moje seksualne potencijale, niti od mene napravilo seksualnog manijaka...

tema polahko gubi zamah, razvodnjava se... od pitanja sirenja islama u bosni stigosmo do glupavog zachatavanja feministkinja i pitanja utjecaja nudisticke plaze na sexualni razvoj adolescenata...

over and out
mosor1

Post by mosor1 »

rehaktor wrote:tema polahko gubi zamah, razvodnjava se... od pitanja sirenja islama u bosni stigosmo do glupavog zachatavanja feministkinja i pitanja utjecaja nudisticke plaze na sexualni razvoj adolescenata...

over and out
Hm, ne bih rekao. Uspjeli smo zakljuciti da se islam jos nije prosirio na nudisticke plaze.
avicena

Post by avicena »

stella_k wrote:
avicena wrote:
mosor1 wrote: Umjesto da se stidimo ili gnusamo svojih tijela ili nekih njihovih dijelova, kako bi htjele neke religije (i svi zenski casopisi koje cita moja svastika), trebali bi se ponasati prirodnije.
Ako aludiraš slučajno na islam u krivu si. "Pokrivanje" ima sasvim drugi cilj.
E super, konacno nesto konkretno.
Ozbiljno, molim te, daj nam objasni zasto se zene u Islamu pokrivaju?
Daj nam nesto sto ne znamo, please..
Evo npr. jedno iskustvo ili eksperiment jedne nemuslimanke:

It was my sexuality that I covered, not my femininity.
mosor1

Post by mosor1 »

avicena wrote: Evo npr. jedno iskustvo ili eksperiment jedne nemuslimanke:

It was my sexuality that I covered, not my femininity.
Citiram ulomak s aviceninog linka:
It wasn't just another haircut. It meant so much more. I was trying to appear androgynous by cutting my hair. I wanted to obliterate my femininity. Yet that did not prevent some men from treating me as a sex object. I was mistaken. It was not my femininity that was problematic, but my sexuality, or rather the sexuality that some men had ascribed to me based on my biological sex. They reacted to me as they saw me and not as I truly am. Why should it even matter how they see me, as long as I know who I am? But it does.

I believe that men who see women as only sexual beings often commit violence against them, such as rape and battery.Sexual abuse and assault are not only my fears, but my reality. I was molested and raped. My experiences with men who violated me have made me angry and frustrated. How do I stop the violence? How do I prevent men from seeing me as an object rather than a female? How do I stop them from equating the two? How do I proceed with life after experiencing what others only dread?
Iskustvo ove zene je grozno. Ulicama u kojima ona zivi ja bih na njenom mjestu prolazio u tenku umjesto u hidzabu. Ne bih se zacudio da joj je dosta muskaraca za cijeli zivot.

S druge strane, protiv porasta kriminala zdravo se drustvo siri edukacijom i striktnom primjenom zakona, ukljucujuci i represivne. Ako npr. drzava gradanima poruci da ne izlaze iz kuce, jer ih ne moze zastititi od lopova i siledzija, umjesto da kriminalce jednostavno pohapsi, onda je ta drzava naopako nasadena. Ako je jedini nacin da izbjegnete maltretiranje da se prerusite, onda je iz takvog grada i drzave najbolje otici.
avicena

Post by avicena »

danas

Post by danas »

ne znam da li na ovoj ili nekoj drugoj temi sam spomenula da sam jednom morala nositi hidzab, kada sam bila u posjeti saudijskoj arabiji. samo cu reci da se nikad nisam osjecala vise kao "piece of meat" nego tada. moje licno iskustvo.
mosor1

Post by mosor1 »

avicena wrote:Meni je zanimljivo da ženama koje prelaze na islam hižab ne pretstavlja problem nita ga doživljavaju kao diskriminaciju
Da ponovim: nista kontra hidzaba, kad je dobrovoljan, kad svatko odlucuje za sebe i ima alternativu. Samo protiv nametanja.
danas

Post by danas »

mosor1 wrote:
avicena wrote:Meni je zanimljivo da ženama koje prelaze na islam hižab ne pretstavlja problem nita ga doživljavaju kao diskriminaciju
Da ponovim: nista kontra hidzaba, kad je dobrovoljan, kad svatko odlucuje za sebe i ima alternativu. Samo protiv nametanja.
tacno.
i dobro razmisliti sta je to "dobrovoljno" -- ako to neko radi iz straha od napada ili iz drugih strahova, pritisaka... da li je to zaista dobrovoljno...
ali u licni izbor se nikada ne bih mijesala, i postujem ga svakako.
zijancer

Post by zijancer »

to se podrazumijeva
sve drugo.. je za zasebnu temu :P
avicena

Post by avicena »

Traženo je od mene da kažem kakva prednost može biti od hidžaba pa sam ja kao ilustraciju naveo iskustvo ove djevojke koja nije muslimanka nego je čisto experimentisala sa hidžabom i došla do zaključka kojeg sam citirao.
wels

Post by wels »

Jamo numaha dzabhi sino i jisto joj fino.
Post Reply