Islam se siri u Bosni

Rasprave o vjerskim temama.
Post Reply
nebi

Post by nebi »

@bjacinjo,ne smije te niko potvoriti bez cetiri svjedoka,inace ima da ih izbicujemo,cisto serijatski.
p.s. da ti nisi reinkarnacija hazreti aise? :D

hano,ne brij glavu...za to postoji krema za depilaciju.koristi umjesto sampona.

mirci.....javi se da ti priblizim STAVOVE islama :D :D
pape
Location: Od jedne zene te boli jedna glava, ... od dvije zene, dvije glave.

Post by pape »

hananah wrote:Mah sad :roll: mora se i to :roll: nego brijes li ti glavu Pape :D
:) Bon soire!

Ne brijem!

:) Welterusten!
hananah

Post by hananah »

A Pape koristis li bar Pittralon :roll:
pape
Location: Od jedne zene te boli jedna glava, ... od dvije zene, dvije glave.

Post by pape »

hananah wrote:A Pape koristis li bar Pittralon :roll:
:) Bona sera!

Jok! :oops:

:) Bona notte!
hananah

Post by hananah »

ma ti bolan Pape nit pittralon nit se brijes, a osim toga nisi od ovih sto se siiiiiiire :( ma sta ces ti na ovoj temi :(
a vala ne znam ni sta cu ja, ni ja nisam "njihova gospa od shirenja" :D
hajmo mi u kakvu kafanu na bc da se dobro posvadjamo, nismo odavno :D
ovi nek se siiiiiiiiiiiireeeeeee :D k'o vezeni peskiri :D
rehaktor

Post by rehaktor »

halo, na bez cenzure pa psovanje i brijanje... postujte podforum na kojem se nalazite

:x
hananah

Post by hananah »

Pa znam da su ratovi zabranjeni po Islamu kao i po svim drugim religijama, ali nisam znala da je i brijanje zabranjeno :sad:
Oprosti druze reaktoru, necemo vise :-?
rehaktor

Post by rehaktor »

hananah wrote:Pa znam da su ratovi zabranjeni po Islamu kao i po svim drugim religijama, ali nisam znala da je i brijanje zabranjeno :sad:
Oprosti druze reaktoru, necemo vise :-?
hahahah, ti radi sta ti je volja, ja trazim malo ljudskosti... ako ti to smeta, nastavi, nisam moderator, niti ti roditelj ni staratelj
hananah

Post by hananah »

Pa ja sam punoljetna vise od pola zivota - od tada se moji roditelji ne mjesaju u moj zivot, i ne vidim kakve veze oni imaju s ovim :(
Je li to tako mora da bude da me roditelji cuvaju dok se ne udam :D
Uh, da sam znala ranije :D ne bih se osamostalila nego bih fino uzivala :D
Kud te ne sretoh prije 18 godina negdje, da mi to kazes, ovako :( ja ni tamo ni vamo :(
Izvini druze reaktor, bit cu fina - kao da si mi staratelj :D
p.s. sutra ti saljem broj ziro racuna posto si mi staratelj :oops: :D
rehaktor

Post by rehaktor »

hananah wrote:Pa ja sam punoljetna vise od pola zivota - od tada se moji roditelji ne mjesaju u moj zivot, i ne vidim kakve veze oni imaju s ovim :(
Je li to tako mora da bude da me roditelji cuvaju dok se ne udam :D
Uh, da sam znala ranije :D ne bih se osamostalila nego bih fino uzivala :D
Kud te ne sretoh prije 18 godina negdje, da mi to kazes, ovako :( ja ni tamo ni vamo :(
Izvini druze reaktor, bit cu fina - kao da si mi staratelj :D
p.s. sutra ti saljem broj ziro racuna posto si mi staratelj :oops: :D
ako mislis da si duhovita, pokusaj ponovo
mozda bi bolje bilo da su se malo duze mijesali u tvoj zivot... ko zna, mozda bi malo vise reda naucila
hananah

Post by hananah »

reaktor reci cu to mami a i ocu kad mu odem na mezar, eto bas to sto si ti rekao :(
i znas sta, zahvalit cu im se sto to nisu cinili jer su me naucili da budem dovoljno pametna i inteligentna da takve kao ti mogu procjeniti i to odmah, kao sto tebe procjenih davno :D samo ti to jos ne vidis :D
haj sad ti - reaguj :D
CiCiban

Post by CiCiban »

danas wrote: a evo ovako -- ovakva interpretacija polozaja i uloge zene mi zasigurno govori da je kur'an napisan ljudskom -- i to muskom -- rukom.

postenom i ispravnom covjeku mogu gole cure hodati ispred nosa, a njemu bi bilo svejedno, i on opet ne bi pozelio da skace na njih. jer nije zivotinja. a tebe tvoja vjera stavlja maltene u rang zivotinje; zivotinje koja se ne moze kontrolisati kada vidi "zenku" ispred sebe. haj' sto se ovaj "grijeh" pripisuje zeni, nego sto izgleda -- sudeci po ovome sto govoris -- muskarci nisu dalje odmakli od pavijana i misle samo onom stvari.
:?

da se ne lazemo
iznenadila bi se da vidis gdje sve zivotinje cuce.. pretpostavimo da taman toliko ima i normalnih osoba.. ostatak je nekako na pozitivnoj nuli.. pod uslovom da nema nikakvih uticaja sa strane
nije cilj hidzaba proglasiti nekoga zivotinjom.. vec sprijeciti zivotinjsko u bicima da ojaca
Last edited by CiCiban on 01/09/2005 01:11, edited 2 times in total.
rehaktor

Post by rehaktor »

hananah wrote:reaktor reci cu to mami a i ocu kad mu odem na mezar, eto bas to sto si ti rekao :(
i znas sta, zahvalit cu im se sto to nisu cinili jer su me naucili da budem dovoljno pametna i inteligentna da takve kao ti mogu procjeniti i to odmah, kao sto tebe procjenih davno :D samo ti to jos ne vidis :D
haj sad ti - reaguj :D
ma ne brini se, ne reagujem ja zbog tebe... od tebe nikakve fajde...
reagujem zbog djece koja ovo citaju
paprica29

Post by paprica29 »

abdulhaqq_ wrote:Bismillah!

Long time no see:) Abdulhaqq je ozenjen elhamdulillah, zasad sa jednom zenom, tako da vjerujte mi nisam napaljen kako bi vi to voljeli .Hvala dragom Allahu koji me je uputio na pravi put , nije mi cak niko ni platio za to , zamislite!:) Prije povratka u vjeru intenzvno sam se bavio muzickom umjetnoscu , i dan danas se bavim , mada nekim drugim melodijama:) Tako dragi moji PRESTANITE zamisljati raze bradate spodobe kad gledate moje postove, nit sam nesto previse bradat , nit sam spodoba , ELHAMDULILLAH!!!
Što mi ovo liči na Magbet
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

Post by mIRCerka »

citam i kontam da se u ovoj Bosni siri samo glupost....
:roll:
avicena

Post by avicena »

mIRCerka wrote:citam i kontam da se u ovoj Bosni siri samo glupost....
:roll:
Složio bih se! Nego, posmatram ove dvije fotke i ne mogu da definišem da li je riječ o muslimankama jer nemaju hidžaba?

Image

Image
mIRCerka

Post by mIRCerka »

nebi wrote:mirci.....javi se da ti priblizim STAVOVE islama :D :D
ne treba hvala. nije mIRCi neznalica i ako mi sta nije jasno, imam medu da ga priupitam.

AVICENA, prva fotka je kruzila internetom i zvala se BOSANSKA ZENA....
sto znaci da je u ovoj zemlji nebitna nacionalnost i religija, bitno je to da se prema zenama odnose kao prema drugorazrednim bicima....
hvala bogu nisu svi takvi....

recimo moj medo mene ne tretira ko bice uopste :lol:
mosor1

Post by mosor1 »

CiCiban wrote:nije cilj hidzaba proglasiti nekoga zivotinjom.. vec sprijeciti zivotinjsko u bicima da ojaca
Ova bi tvrdnja mozda bila prihvatljiva da mi nemamo iskustvo zivljenja u drustvu gdje pokrivanje nije bilo uobicajeno. Nesto ne vidim moralne posljedice pedesetogodisnjeg nasladivanja ulicnom golotinjom koju nam je nametnuo dekadentni i nadasve egzibicionisticki nastrojeni AFZ, pod Titinom mrskom rukom.
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

Post by hrasno38 »

Ko hoce da se pokriva neka se pokriva ali neka ne tupi drugima o dobroti toga. Jer koliko ja znam obicno se skrivaju ruzne stvari a lijepo je da se vidi. Posto je svaka zena lijepa na svoj nacin ne vidim potrebu za pokrivanjem te ljepote a pogotovo ne vidim ako to radi pod uticajem svoga muza. To malo previse lici na paterijahalni sistem koji je poodavno zamro u civilizovanom svijetu gdje zena mora da radi samo onako kako joj muz naredi. To je za mene ugrozavanje ljudskih prava i sloboda.
avicena

Post by avicena »

Ima tu jedna mala zanimljivost da recimo žena po kući svome mužu hoda u šlafroku, sa viklerima na glavi, krastavcima ili drugim kremama na licu, a kad krene van kuće.....
rei

Post by rei »

hrasno38 wrote:Ko hoce da se pokriva neka se pokriva ali neka ne tupi drugima o dobroti toga. Jer koliko ja znam obicno se skrivaju ruzne stvari a lijepo je da se vidi. Posto je svaka zena lijepa na svoj nacin ne vidim potrebu za pokrivanjem te ljepote a pogotovo ne vidim ako to radi pod uticajem svoga muza. To malo previse lici na paterijahalni sistem koji je poodavno zamro u civilizovanom svijetu gdje zena mora da radi samo onako kako joj muz naredi. To je za mene ugrozavanje ljudskih prava i sloboda.

pa evo i ja da kazem koju o tome: ako se neko pokriva i vidi ljepotu u tome i hoce o tome da govori jer je njemu ili njoj to lijepo pa to je njegovo odnosno njeno pravo. Ja ovdje nisam ni na cijoj strani, ali pokusavam da shvatam i te ljude, da oni to pokrivanje shvataju kao nesto lijepo, i to sto pricaju o tome oni tako i misle jer tako to i osjecaju. I ako se neko tako osjeca ne mzes mu zabraniti da govori o tome. Mislim ipak morate malo biti tolerantniji i prema ljudima koji tako osjecaju a i prema onima kojima a ma bas nista ne smeta sto oni govore da je pokrivanje lijepo. Ako ti ili slicni tebi imaju drugacije razmisljanje i ne vide u tome ljepotu , bujrum reci svoje misljenje, ali ne mozes reci ljudima da nije to tako kako oni osjecaju, i da ne "tupe" o tome, jer je upravo to ugrozavanje ljudskih prava i sloboda.
hary68

Post by hary68 »

A wrote:
CiCiban wrote:nije cilj hidzaba proglasiti nekoga zivotinjom.. vec sprijeciti zivotinjsko u bicima da ojaca
Vec jednom postavih pitanje, ali ne dobih odgovor. Pa da ponovim, mozda cu imati vise srece ovaj put:
Otkud u ljudima to nesto "zivotinjsko"?
Od boga(allaha) :lol: :D
mIRCerka

Post by mIRCerka »

rei wrote:
pa evo i ja da kazem koju o tome: ako se neko pokriva i vidi ljepotu u tome i hoce o tome da govori jer je njemu ili njoj to lijepo pa to je njegovo odnosno njeno pravo. Ja ovdje nisam ni na cijoj strani, ali pokusavam da shvatam i te ljude, da oni to pokrivanje shvataju kao nesto lijepo, i to sto pricaju o tome oni tako i misle jer tako to i osjecaju. I ako se neko tako osjeca ne mzes mu zabraniti da govori o tome. Mislim ipak morate malo biti tolerantniji i prema ljudima koji tako osjecaju a i prema onima kojima a ma bas nista ne smeta sto oni govore da je pokrivanje lijepo. Ako ti ili slicni tebi imaju drugacije razmisljanje i ne vide u tome ljepotu , bujrum reci svoje misljenje, ali ne mozes reci ljudima da nije to tako kako oni osjecaju, i da ne "tupe" o tome, jer je upravo to ugrozavanje ljudskih prava i sloboda.
ja se u potpunosti slazem sa tobom...to je ono LIVE AND LET LIVE...
ali hrasno je u pravu, jer recimo abdulhaqq mene udavi o mom ponasanju tj.psovanju i ubi u pojam koliko je to nesto dobro...a ja njega ne ubijam u pojam koliko je meni dobro kad navucem farmerke i kratku majicu...

nemoj me pogresno shvatiti, ima i forumashica pod hidzabom pa niko nikog ne dira niti to drugi primjecuju ...sve normala..ne isticu to ni ko vrlinu ni ko manu....i onda mi dodje neki padobranac i kaze SVI STE U KRIVU JA SAM U PRAVU...
mislim da je hidzab individualno pravo.i niko nikog ne bi trebao osudjivati zasto je (ili nije) pokrivena....

a sad, da skrenem s teme jer se ne namjeravam vracati (osim ako se nadjem prozvana) Butik HIDZAB na carsiji je MRAK jer imaju super odijela za zene i to za velikachke zeMske poput mene.
Toliko.
Bye
rei

Post by rei »

mIRCerka wrote:
rei wrote:
ja se u potpunosti slazem sa tobom...to je ono LIVE AND LET LIVE...
ali hrasno je u pravu, jer recimo abdulhaqq mene udavi o mom ponasanju tj.psovanju i ubi u pojam koliko je to nesto dobro...a ja njega ne ubijam u pojam koliko je meni dobro kad navucem farmerke i kratku majicu...

nemoj me pogresno shvatiti, ima i forumashica pod hidzabom pa niko nikog ne dira niti to drugi primjecuju ...sve normala..ne isticu to ni ko vrlinu ni ko manu....i onda mi dodje neki padobranac i kaze SVI STE U KRIVU JA SAM U PRAVU...
mislim da je hidzab individualno pravo.i niko nikog ne bi trebao osudjivati zasto je (ili nije) pokrivena....

a sad, da skrenem s teme jer se ne namjeravam vracati (osim ako se nadjem prozvana) Butik HIDZAB na carsiji je MRAK jer imaju super odijela za zene i to za velikachke zeMske poput mene.
Toliko.
Bye

zaboravlja see da je ovo ipak podforum religija,
i svi na cosove iz tolerancije. :razz:
mozda bi trebao da postoji podforum "STA JE TO TOLERANCIJA"

:P
mIRCerka

Post by mIRCerka »

rei wrote:zaboravlja see da je ovo ipak podforum religija,
i svi na cosove iz tolerancije. :razz:
mozda bi trebao da postoji podforum "STA JE TO TOLERANCIJA"

:P
ne das ti meni da ugasim ovaj podforum nikako :D

tolerancija je NAJGLUPLJA rijec koja postoji u ovom jeziku....
TOLERISATI nekoga znaci TRPITI NEKOGA.... dzaba izvorno znacenje rijeci...
jer ako ja tebe TOLERISEM to znaci da te organski ne mogu, ali te pustam da dises i hodas po zemlji...
ja mislim da nama nedostaje POSTOVANJA prema tudjem bilo cemu...

ako Ivica nema postovanja prema Mujinom slavlju Bajrama, onda ne treba ocekivati da ce Mujo imati postovanja prema Ivicinom Bozicu, ili Markovoj slavi....

ye8es toleranciju.... to nas je i dovelo do ovoga....
Postovanje i postivanje se trazi...
jesam li u pravu i smijem li izaci iz coska, klaustrofobicna sam :D
Post Reply