p.s. da ti nisi reinkarnacija hazreti aise?
hano,ne brij glavu...za to postoji krema za depilaciju.koristi umjesto sampona.
mirci.....javi se da ti priblizim STAVOVE islama
hahahah, ti radi sta ti je volja, ja trazim malo ljudskosti... ako ti to smeta, nastavi, nisam moderator, niti ti roditelj ni starateljhananah wrote:Pa znam da su ratovi zabranjeni po Islamu kao i po svim drugim religijama, ali nisam znala da je i brijanje zabranjeno![]()
Oprosti druze reaktoru, necemo vise
ako mislis da si duhovita, pokusaj ponovohananah wrote:Pa ja sam punoljetna vise od pola zivota - od tada se moji roditelji ne mjesaju u moj zivot, i ne vidim kakve veze oni imaju s ovim
Je li to tako mora da bude da me roditelji cuvaju dok se ne udam
Uh, da sam znala ranijene bih se osamostalila nego bih fino uzivala
Kud te ne sretoh prije 18 godina negdje, da mi to kazes, ovakoja ni tamo ni vamo
Izvini druze reaktor, bit cu fina - kao da si mi staratelj
p.s. sutra ti saljem broj ziro racuna posto si mi staratelj![]()
danas wrote: a evo ovako -- ovakva interpretacija polozaja i uloge zene mi zasigurno govori da je kur'an napisan ljudskom -- i to muskom -- rukom.
postenom i ispravnom covjeku mogu gole cure hodati ispred nosa, a njemu bi bilo svejedno, i on opet ne bi pozelio da skace na njih. jer nije zivotinja. a tebe tvoja vjera stavlja maltene u rang zivotinje; zivotinje koja se ne moze kontrolisati kada vidi "zenku" ispred sebe. haj' sto se ovaj "grijeh" pripisuje zeni, nego sto izgleda -- sudeci po ovome sto govoris -- muskarci nisu dalje odmakli od pavijana i misle samo onom stvari.
ma ne brini se, ne reagujem ja zbog tebe... od tebe nikakve fajde...hananah wrote:reaktor reci cu to mami a i ocu kad mu odem na mezar, eto bas to sto si ti rekao
i znas sta, zahvalit cu im se sto to nisu cinili jer su me naucili da budem dovoljno pametna i inteligentna da takve kao ti mogu procjeniti i to odmah, kao sto tebe procjenih davnosamo ti to jos ne vidis
haj sad ti - reaguj
Što mi ovo liči na Magbetabdulhaqq_ wrote:Bismillah!
Long time no see:) Abdulhaqq je ozenjen elhamdulillah, zasad sa jednom zenom, tako da vjerujte mi nisam napaljen kako bi vi to voljeli .Hvala dragom Allahu koji me je uputio na pravi put , nije mi cak niko ni platio za to , zamislite!:) Prije povratka u vjeru intenzvno sam se bavio muzickom umjetnoscu , i dan danas se bavim , mada nekim drugim melodijama:) Tako dragi moji PRESTANITE zamisljati raze bradate spodobe kad gledate moje postove, nit sam nesto previse bradat , nit sam spodoba , ELHAMDULILLAH!!!
ne treba hvala. nije mIRCi neznalica i ako mi sta nije jasno, imam medu da ga priupitam.nebi wrote:mirci.....javi se da ti priblizim STAVOVE islama![]()
Ova bi tvrdnja mozda bila prihvatljiva da mi nemamo iskustvo zivljenja u drustvu gdje pokrivanje nije bilo uobicajeno. Nesto ne vidim moralne posljedice pedesetogodisnjeg nasladivanja ulicnom golotinjom koju nam je nametnuo dekadentni i nadasve egzibicionisticki nastrojeni AFZ, pod Titinom mrskom rukom.CiCiban wrote:nije cilj hidzaba proglasiti nekoga zivotinjom.. vec sprijeciti zivotinjsko u bicima da ojaca
hrasno38 wrote:Ko hoce da se pokriva neka se pokriva ali neka ne tupi drugima o dobroti toga. Jer koliko ja znam obicno se skrivaju ruzne stvari a lijepo je da se vidi. Posto je svaka zena lijepa na svoj nacin ne vidim potrebu za pokrivanjem te ljepote a pogotovo ne vidim ako to radi pod uticajem svoga muza. To malo previse lici na paterijahalni sistem koji je poodavno zamro u civilizovanom svijetu gdje zena mora da radi samo onako kako joj muz naredi. To je za mene ugrozavanje ljudskih prava i sloboda.
Od boga(allaha)A wrote:Vec jednom postavih pitanje, ali ne dobih odgovor. Pa da ponovim, mozda cu imati vise srece ovaj put:CiCiban wrote:nije cilj hidzaba proglasiti nekoga zivotinjom.. vec sprijeciti zivotinjsko u bicima da ojaca
Otkud u ljudima to nesto "zivotinjsko"?
ja se u potpunosti slazem sa tobom...to je ono LIVE AND LET LIVE...rei wrote:
pa evo i ja da kazem koju o tome: ako se neko pokriva i vidi ljepotu u tome i hoce o tome da govori jer je njemu ili njoj to lijepo pa to je njegovo odnosno njeno pravo. Ja ovdje nisam ni na cijoj strani, ali pokusavam da shvatam i te ljude, da oni to pokrivanje shvataju kao nesto lijepo, i to sto pricaju o tome oni tako i misle jer tako to i osjecaju. I ako se neko tako osjeca ne mzes mu zabraniti da govori o tome. Mislim ipak morate malo biti tolerantniji i prema ljudima koji tako osjecaju a i prema onima kojima a ma bas nista ne smeta sto oni govore da je pokrivanje lijepo. Ako ti ili slicni tebi imaju drugacije razmisljanje i ne vide u tome ljepotu , bujrum reci svoje misljenje, ali ne mozes reci ljudima da nije to tako kako oni osjecaju, i da ne "tupe" o tome, jer je upravo to ugrozavanje ljudskih prava i sloboda.
mIRCerka wrote:ja se u potpunosti slazem sa tobom...to je ono LIVE AND LET LIVE...rei wrote:
pa evo i ja da kazem koju o tome: ako se neko pokriva i vidi ljepotu u tome i hoce o tome da govori jer je njemu ili njoj to lijepo pa to je njegovo odnosno njeno pravo. Ja ovdje nisam ni na cijoj strani, ali pokusavam da shvatam i te ljude, da oni to pokrivanje shvataju kao nesto lijepo, i to sto pricaju o tome oni tako i misle jer tako to i osjecaju. I ako se neko tako osjeca ne mzes mu zabraniti da govori o tome. Mislim ipak morate malo biti tolerantniji i prema ljudima koji tako osjecaju a i prema onima kojima a ma bas nista ne smeta sto oni govore da je pokrivanje lijepo. Ako ti ili slicni tebi imaju drugacije razmisljanje i ne vide u tome ljepotu , bujrum reci svoje misljenje, ali ne mozes reci ljudima da nije to tako kako oni osjecaju, i da ne "tupe" o tome, jer je upravo to ugrozavanje ljudskih prava i sloboda.
ali hrasno je u pravu, jer recimo abdulhaqq mene udavi o mom ponasanju tj.psovanju i ubi u pojam koliko je to nesto dobro...a ja njega ne ubijam u pojam koliko je meni dobro kad navucem farmerke i kratku majicu...
nemoj me pogresno shvatiti, ima i forumashica pod hidzabom pa niko nikog ne dira niti to drugi primjecuju ...sve normala..ne isticu to ni ko vrlinu ni ko manu....i onda mi dodje neki padobranac i kaze SVI STE U KRIVU JA SAM U PRAVU...
mislim da je hidzab individualno pravo.i niko nikog ne bi trebao osudjivati zasto je (ili nije) pokrivena....
a sad, da skrenem s teme jer se ne namjeravam vracati (osim ako se nadjem prozvana) Butik HIDZAB na carsiji je MRAK jer imaju super odijela za zene i to za velikachke zeMske poput mene.
Toliko.
Bye
ne das ti meni da ugasim ovaj podforum nikakorei wrote:zaboravlja see da je ovo ipak podforum religija,
i svi na cosove iz tolerancije.![]()
mozda bi trebao da postoji podforum "STA JE TO TOLERANCIJA"