BHF_Manijak wrote:Chisum wrote:BHF_Manijak wrote:A Chisume je li ti to imas kompleks islamskog svijeta,sta li....

Zasto ti je toliko bitan njihov progres,da li su napredni ili nazadni,ako vec hoces nesto da mijenjas,djeluj ovdje,a ne na mjestima koja su udaljena od nas hiljade kilometara,ha ya

Malo malo ti opletes o istocnom svijetu,kako su nazadni kako ovo kako ono,kao eto dobra dusa pa im zelis sve najbolje da koncno krenu i oni naprednim putem,neka,brini se ti za svoju avliju,djeluj lokalno!

Bolje nesto radi,nego sto propovjedas ovdje nama na forumu casove historije i nazatka muslimana,ioanko te se oni ne tice,u zabludi su i glupi,nemaju oni pojma,jel de?Pa sto se onda zamaras njima...
Ja djelujem ovdje citav svoj zivot, a nabio sam haman 4 banke u dupe. Prema tome, ne brini se za mene. Ja sam svoje skole izucio i bavim se poslom koji volim.
A to sto opletem po "istocnom svijetu", da citas kao sto ocekujem od tebe, shvatio bi da me taj svijet, ovakav kakav je danas, s ovakvim vodjama i narodima kakvi su danas interesuje ko Maru kriv kurac, ali me boli to sto se moj narod okrece ka tome kao nekom odgovoru, a odgovor im lezi pred nosom.
Mojne svega ti, da ti opet pisem kako i zasto. Eto, procitaj moj predzadnji post pa mi odgovori na postavljena pitanja. Ili nemoj. Vrticemo se u krug.
Zasto generalizujes stvari sa MOJ NAROD:..nije istina to,prvi sam musliman,praktikant da se razumijemo,ali iskreno niti zelim niti hocu da se poistovjecujem a jos manej da tezim ka istocnom svijetu onakav kakav jeste,a niti ga mogu promjeniti,onakav sam kakav sam,izucavam ovdje nauku,ne razlikujem se ni po cemu od zapadnog svijeta,sem u prakticiranju vjere,nit vjesam ljude,nit se bombama raznosim,nit zenim djevojcice od 10 godina,imam i previse problema ispred svojih "vrata" tako da bas i nemam vremena da kontam sta se "tamo negdje"radi...
Vama ateistima kako primjetih,ne odgovara ni kada covjek praktikuje svoju vjeru,kada je dobar,posten,trudi se da svakom pomogne,uz to ima i zavrsen fakultet,ima znanje i sl,(Bugari),niti vam odgovaraju zadrti extremisti i fundamentalisti,itd itd pa zasto jednostavno ne kazete,lakse ce vam biti,mrzimo vjernike muslimane,ne moze ih organski i tacka,rijeste tako probleme i diskusije!!

Ja podvukoh
hvala Bogu, ne svi
Tebe niti znam, niti mogu naslutiti sta zaista mislis, ali sam imao priliku vidjeti u kojem smijeru i pod cijom palicom se odgajaju i na koji nacin za zivot pripremaju oni koji se predaju vjeri.
Drugo, ja ne mrzim muslimane... mrzim nazadnost, nesposobnost da se krene u korak s vremenom, primitivizam i neobrazovanje. Kada islam prodje kroz reformu, kada glavesine koje ga drze za uzdu i vode, shvate da - nije isto zivjeti 9. decembra 2009 i 9. decembra 929 godine, ja, niti cu te pitati sta si po vjeroispovjesti, niti cu se plasiti da ces danas ili sutra pozeljeti da zivis kao ovi sa slika, niti ce mi biti bitno da li si vjernik ili nisi jer ces to znati ti i samo ti. Niti ce to stajati izmedju tebe i koraka unaprijed, kao sto danas, u ovakvom obliku u kakvom je, stoji izmedju islamskog svijeta i aktuelnog nam datuma.