Islam i druge vjere

Rasprave o vjerskim temama.
Post Reply
Panasonic

Post by Panasonic »

Katarina Velika wrote:moguce, po toj tezi bosnjaci su jos mladji, tek od 1974 su priznati kao narod, prvi put, bez obzira kako se zvali...
O majko, Allahu, Isuse , Boze sacuvaj

Boze sacuvaj pametne na svijetu, jer nam oni u ovim tenucima trebaju
bosniaque

Post by bosniaque »

BECHO wrote:Naravno da sam bio, krenuli 26.3 u pola 7 iz Ciriha, stigli u pola 4 u Brisel! A ti, jesil is'o s busom ili privatno?
mi smo sa busom isli sg-zh-bl-brüssel!
Katarina Velika

Post by Katarina Velika »

bosniaque wrote:
BECHO wrote:Naravno, evo ja umirem od srece! Safet-Beg-Basagic je napisao jednu finu pjesmicu koju bi preporucio svakom Srbo-Hrvaticu koji bi da nam nametne njihov jezik, vjeru, porijeklo itd.! Sto je najgore isti ti to rade pod plastom Bosanastva iako su do jucer vjerovatno sanjali o Srbiji na granicama Karlovac-Virovitica-Karlobag ili o velikoj Hrvatskoj do Drine!

navalili ko lesinari!!!
usput jes bio na tekmi u belgiji!!
nebrini uskoro cete ostati i beez ovo malo hrvata max 15 god, a sa srbima resajite kako znate... :-?
bosniaque

Post by bosniaque »

Panasonic wrote:
Katarina Velika wrote:moguce, po toj tezi bosnjaci su jos mladji, tek od 1974 su priznati kao narod, prvi put, bez obzira kako se zvali...

hajd vrati se na stranicu ispred pa ces vidjet koja logika u katarine nam velike! :? :-)
BECHO

Post by BECHO »

naturenjem teze bosnjaci katolici, bosnjaci pravoslavci zeli se stvoriti kompaktna multireligijska bosnjacka nacija, u kojoj bi bez rasprave bosnjaci islamske vjere bili dominantni, a kao dominantni u tom bosnjackom narodu uveo bi nas jezik za jedini bosnjacki jezik, sa dominantnim uticajem jezickih ostatak davnih okupatora balkanske zemlje bosne...
1.) Ipak je realnije nazivati katolike i pravoslave sa podrucja BiH Bosnjacima nego Bosnjake nazivat Srbima i Hrvatima (Bosniak je ipak sinonim za Bosance sto se za Srpstvo i Hrvatstvo ne bi moglo reci)

2.) Ne postoji bosnjacki jezik nego bosanski

3.) dominantni uticaj jezickih ostataka davnih okupatora ima svog udjela i u srpskom tj. hrvatskom jeziku! Sta bi vi bez zejtina, ulja, rakije i sapuna?

Kad smo vec kod okupatora - Ja mislim da bi trebali podignut spomenik Muratu na sred Terazija..jer da vam nema brkatog Turcina, ne bi sada jeli pljeskavice s kajmakom i rezali vene uz Cecu i turbo-folk! :D
Last edited by BECHO on 06/04/2005 00:03, edited 1 time in total.
bosniaque

Post by bosniaque »

Katarina Velika wrote:
bosniaque wrote:
BECHO wrote:Naravno, evo ja umirem od srece! Safet-Beg-Basagic je napisao jednu finu pjesmicu koju bi preporucio svakom Srbo-Hrvaticu koji bi da nam nametne njihov jezik, vjeru, porijeklo itd.! Sto je najgore isti ti to rade pod plastom Bosanastva iako su do jucer vjerovatno sanjali o Srbiji na granicama Karlovac-Virovitica-Karlobag ili o velikoj Hrvatskoj do Drine!

navalili ko lesinari!!!
usput jes bio na tekmi u belgiji!!
nebrini uskoro cete ostati i beez ovo malo hrvata max 15 god, a sa srbima resajite kako znate... :-?
pa nek idu svi u PM, svi oni koji nece u bosni i hercegovini da zive kao bosanci, kome bosna smeta eno srbije/hrvatske, jos da samo znas kako i tamo vole kad se pomole! :roll:
Panasonic

Post by Panasonic »

bosniaque wrote:
Panasonic wrote:

hajd vrati se na stranicu ispred pa ces vidjet koja logika u katarine nam velike! :? :-)
Znam, znam vidio sam. To je samo za plakati a ne komentarisati. Boze sacuvaj.
Katarina Velika

:shock: Ma koja ceca i smrad, dobro bosanski jezik kojim pricaju bosnjaci, hrvatski jezik kojim pricaju hrvati i srbski jezik kojim pricaju srbi..

A ta pjesma je lijepa, isto kao i ona sa onu stranu une gajtan trave raste.. :-)
Stim sto je ova prva vjerovatno uvrstena u udzbenike i obaveznu lektiru u fbih.

OFFTOPIC odustajem od daljnih komentara
bosniaque

Post by bosniaque »

Katarina Velika wrote::shock: Ma koja ceca i smrad, dobro bosanski jezik kojim pricaju bosnjaci, hrvatski jezik kojim pricaju hrvati i srbski jezik kojim pricaju srbi..

A ta pjesma je lijepa, isto kao i ona sa onu stranu une gajtan trave raste.. :-)
Stim sto je ova prva vjerovatno uvrstena u udzbenike i obaveznu lektiru u fbih.
necu komentarisati jer glupo je sa tobom raspravljati Image Image Image Image Image Image
Panasonic

Post by Panasonic »

Bosnjak
Bosnjak katolik
Bosnjak pravoslavac

Nista Hrvat niti Srbin zna se ko je ko. Po vama ja ako hocu da budem Francuz (jer se po vama svako smije izjasnjavat kako mu je volja) onda sam Francuz. Eeeee, ali nema toga - sta vam pise u rodnom listu u kojoj drzavi ste se rodili (Bosnjacima katolicima)?
Katarina Velika

Procitaj ustav BIH, dejtonski sporazum , nigdje nema tih termina koje ti pominjes... Licis mi na zagorijelog bosnjaka

S onu stranu Plive
Traditional song of Bosnian Croats

S onu stranu Plive
gajtan trava raste.
Po njoj pasu ovce,
čuvalo ih momče.

Momcce tuzzno placce,
joss tuzznije jecci:
Svaka tudda zemlja
tuga je golema.

3. U tuddemu svijetu
bez oca i majke,
svaka tudda zemlja
tuga je golema.
Panasonic

Post by Panasonic »

A ti mi licis na nekog proCRO antipatriotskog krpelja koji drazvi svojoj samo steti.

Dejtonski sporazum je nastao kao rezultat kada su nas krpelji sa istoka, zapada i sjevera napali (govorim o napadacima a ne cijeloj naciji).

Jedina domovina ti je Bosna i Hercegovina - zasto negiras to. Boze sacuvaj jos jednom.
1edi1

Post by 1edi1 »

bosniaque,
Neznam kako da ti kazem dal da nisi dobro preveo tacno iz neznanja ili namjerno da bi velicao ono sto velicas i to je u najnovijoj istoriji kako KATARINA kaze prisvojeno od drugih. Drugo nije bas kulturno a ni lijepo od jednog vjernika da se tako izrazava pa da jednoj zeni ili djevoci ili dami napise sto si ti napisao RACKU te LIBO,ali to je tvoja kultura i nadam se da si to kulture stekao na ulici a ne u kuci i citajuci KURAN.
Evo tvog teksta sa pogresnim prevodom .

pa zato sto na knjizi pishe "die BOSNIAKEN kommen", to znaci bosnjaci/bosnjani dolaze....izmedju ostalog radi se o bosnjacima(muslimani, katolici, ortodoxi) koji si isli u rat za austriju davne 1918 , hocu da kazem da su srbi/hrvati u bosni od skoro postali srbi/hrvati!!!!

boli mene racku kako ces se ti deklarisati ali prestanite sa svojim glupostima uvezi bosnjaka/bosnjana , i da ti kazem te ljude niko nije tjero nego su isli sami u rat citiram isjecak iz knjigeIm Herbst 1918 waren es die Bosniaken, die am längsten zur schwarzgelben Flagge hielten. sto od prilike znaci U proljece 1918 su bili Bosnjaci ti koji su najdalje izdrzali uz crno-zutu zastavu...pa ako su bili tako izdrzljivi onda nije moguce da ih je neko tjero u rat ....knjiga je prevedena i na BOSANSKI ako te interesuje naci ces je 100%!!!

Sto se tice rijeci Herbst nisi puno pogrijesio , samo sest mjeseci, jer Herbst je jesen, dalji dio teksta i moze da se uzme da je tako mada bi najbolji prevod bio " Bili su najduze odani ili vjerni crnozutoj zastavi.

A sto u prvom tvom tekstu navodis da to znaci da su to ("die BOSNIAKEN kommen", izmedju ostalog radi se o bosnjacima(muslimani, katolici, ortodoxi)), e to i sam znas da nije istina i da to zelis malo izkarikirati.
Izgleda da zivis na nekom govornom podrucju nnjemackog jezika (Swiss), pa tamo mozes da kupis knjigu "Duden",a u njoj su ispisana pravilana znacenja Njemackih rijeci i kako se ona pisu, e tamo ovako pise :

"
Bosniaken to je u mnozini, ali u jednini pise : Bosniak = Der oder die Moslem/s aus Bosnien und Herzegovina"
A to znaci ovako Bosniak ili po nasem Bosnjak je MUSLIMAN iz Bosne i Hercegovine.

Na Engleskom to izgleda ovako :
Bosniak = the Muslim / s or the Muslim / s (she) from Bosnia and Herzegovina
Na Ruskom :
Bosniak = мусульманин / s или мусульманин / s из Боснии и Herzegovina
Na Spanskom :
Bosniak = el Musulmán / s o el Musulmán / s (ella) de Bosnia y Herzegovina
Na Portugalskom :
Bosniak = o muçulmano / s ou o muçulmano / s (ela) da Bósnia e Herzegovina
Na Francuskom :
Bosniak = le Musulman / s ou le Musulman / s (elle) de la Bosnie et Herzegovina

Nadam se da ces sa nekih ovih svjetskih jezika uspjeti svatiti pravo znacenje te rijeci i onih ljudi koji su isli dobrovoljno pod crnozutu-zutocrnu zatavu ali u JESEN.
1edi1

Post by 1edi1 »

Ali psto je medju vama izgleda nemoguce normalno komentarisati i replicirati , i posto ne zelite da svatite da istina i pravda ima dva kraja.
najpametnije je rekla Katarina =OFFTOPIC odustajem od daljnih komentara,
jer treba vas pustiti da zivite sa svojom istinom onakvom kakva vama samo odgovara, ali ako bolje budete pogledali ovu temu iz pocetka onda ce te svatiti da je najbolje zazivjela nakom Katarininog i mog repliciranja na neke tekstove.
i samo jos jednu repliku da dam kao jedno pitanje
Kao sto rece Panasonic :
"Dejtonski sporazum je nastao kao rezultat kada su nas krpelji sa istoka, zapada i sjevera napali (govorim o napadacima a ne cijeloj naciji). "

Kad su svi ti krpelji bili i napali, kako nazivas one krpelje koji su isto privrzeni Islamu a bili su u Babinoj Vojsci -Velika Kladusa, i borili su se protiv Alijne vojske.?

I jos jednom za kraj Katarina cestitam ti na znanju ali i na ovoj izjavi
OFFTOPIC odustajem od daljnih komentara
mirza

Post by mirza »

katerina,

u islamu nije dozvoljeno ubiti covjeka bez razloga, i to je strogo kaznjivo ako se desi (ravno u pakao), a sa druge strane dozvoljeno je boriti se protiv neprijatelja(okupatora). to je osnovno pravo svakog covjeka.

prevode kur'ana imas mali milion, razlog sto dolazi sa arapskim slovima je to da bi vjernici mogli da uce dove(mi se molimo na arapskom)
ARI ANA

Post by ARI ANA »

E komentara

Pametovanje je jedno a bit pametan drugo.U ovim tekstovima pogadja me vise stvari
1.edi -ti stvarno imas problema u svojoj identifikaciji
sta si ti srbin ili bosanac?
Zao mi je zbog tvoje tragedije u Visokom ali rat je poceo u Bijeljini
gdje pobise muslimane u podrumu jedne kuce,ljude koje sam znala
Pobise ih SRBIJANSKI agresori uz pomoc domacih pravoslavaca
osveta nije opravdanje,ali zamisli odmazdu ljudi familija koje su pobijene od SRBA i jednih i drugih.
ZATO U BIH nije bio gradjanski nego agresorski rat.
2.Mislim da je sramotno uporedjivati zrtve Srebrenice sa zrtvama Pravoslavaca prije toga,TO JE STVARNO SRAMOTA
Tolika masovna streljanja,ubijanja silovanja ponavljam zlocin iz osvete nije opravdanje.
Tuzla takodje nije lijepo ni to porediti,kad ti je tvoj prijatelj Mirza pisao dali ti je rekao da je na snazi bila odluka da vojska nesmije u gradu nosit oruzje da se nebi uznemiravao srpski narod.
Tuzla i Brcanska malta takodje imas krivu sliku,jadni vojnici su bili naoruzani do zuba i vozili su topove iz grada,logicno je bilo sprijeciti ih.
imam negde snimak amaterski s brcanske gdje se to vidi.

Bez obzira koliko pokusavao da budes realan nemozes ti to,ti si pravoslavac koji je prezivio zlocin i nemozes gledati stvari onakvim kakve zapravo jesu.NEMOZES SVE STAVLJATI U ISTI KOS-NEMAS PRAVO NA TO iako si bio zrtva,krivi su svi ali ne isto.

3.Sto se tice vjere i vasih komentara,neka bude tko sto hoce,ako zeli biti
bosnjak neko nije bitno neka bude nema veze gdje su mu korijeni,
nitko nije pitao (mislim da je)hanah sto je budista i odkud korijeni budizma kod nas(vjerovatno s poplavom kineza h aha ha)(nisu oni svi budisti znam)
sta vas briga kako ce ko da se zove
ako je bio Stjepan a danas MUjo onda cemo ga zvat MUJO jer je to njegova zelja a ne ga sad tjerat da prizna da je ipak Stjepan ha ha ha
NEK VJERUJE SVAK U STO ZELI
pustimo proslost i krenimo od danas takvi kakvi jesmo
borimo se protiv ove bijede,eee dragi moji bili bi mi svi rado svi svicarci
samo da nam je njihov standard,oni bi nas mogli dragovoljno i bez rata zaposjesti.
Nemojte mi reci da nije tako svi nasi EXERI(EXYU)ljube guze strancima da dobiju papire a vamo su veliki,srbici,muslici i hrtici joj tragedije.
4 sto se tice katolika i pravoslavaca u BIH jedno iskreno misljenje
NEJ...... Vas U HR I SCG ni jedan posto jer ste BOSANCEROSI pa izvolte se dalje truditi i biti ono sto niste.
5 Poruka bosniaku
Care previse si zagrizao pazi se da nepostanes fanatik

6 TKO je procitao ovaj tekst nadam se da ga je razumio jer moj maternji je HRVATSKOSRPSKI (u kojem ima tudjica) zao mi je ak nekom smijeta ali taj sam ucila u skoli.

E het i ja nesto istreso ,e jeste me naljutili
nisam rodjenjem bosanka ali Bosna je moja sadasnja domovina(25god) i volim je vise od svoje rodjene(a to znam kad se igra utakmica za koga navijam za BIH,neznam zasto ali to je jace od mene)
BECHO

Post by BECHO »

Sto vam samo zeleno smeta, to je cudo jedno! Nekima smetaju zelene bandere (jedna Srpkinja iz Tuzle, trenutno u Svici), nekima zelene table (edi i kompanija), nekima zelena trava (predsjednik FK Leotar)! Eh, kad bi jos znali da je ZELENO boja nade, zasigurno ne bi tako razmisljali! :D
1edi1

Post by 1edi1 »

BENCHO,
Nije problem u zelenoj boji ili farbi, vec je problem u tome sto se samo prica o jedninstvenoj i multieticnoj Bosni, a radi se to farbanje kao jedan vid psiholoskog rata ili nojijeg etnickog ciscenja na psiholoski nacin.
Znaco ne smeta meni zeleni brojevi kuca i nazivi ulica, ali mi smeta njegova pozadina i sto to nije na cjeloj teritoriji BiH.
SponTnt

Post by SponTnt »

1edi1 wrote:BENCHO,
Nije problem u zelenoj boji ili farbi, vec je problem u tome sto se samo prica o jedninstvenoj i multieticnoj Bosni, a radi se to farbanje kao jedan vid psiholoskog rata ili nojijeg etnickog ciscenja na psiholoski nacin.
Znaco ne smeta meni zeleni brojevi kuca i nazivi ulica, ali mi smeta njegova pozadina i sto to nije na cjeloj teritoriji BiH.
:D
ARI ANA

Post by ARI ANA »

1edi1
Tvoj odgovor sta si srbin ili bosanac nisam dobila i pored opseznog odgovora.
Samo radi tvije informacije da te podsjetim Hrvatska I BIH su bile priznate
drzave kada je vijska koja je zadrzala naziv bivse nam zajednicke drzave
pokusala spreciti demokratsko pravo gradjana na opredjeljenje.
Zapamti postoje fakti snimci koji pokazuju ulazak tenkova i vojske Srbijanske u Hrvatsku,naravno da HRVATI u svojoj zemlji nisu mogli dopustiti da se nose sajkace i kokarde,ali isto tako neopravdavam dragovoljno nosenje ustaskih simbola u hrvatskoj koji su uplasili nekatolicki zivalj koji je masovno krenuo u izbjeglistvo.
Nezaboravi da se Krajina -Petrinja itd prilikom oslobadjanja cijelog hrvatskog teritorija nije branila nego je srpski radio obavjestio narod da se povuce,a kazu nije bilo borbe (izvori ljudi s kojim sam u kontaktu i koji su izbjegli u srbiju)
Nezaboravi da je BIH bila priznata drzava kada sam svojim ocima gledala ulazak srbijanskih vojnika u BIH i to 1 Aprila 1992.koji su vec imali skrojena odjela sa srpslim zastavama i kokarde.(sigurno ih dobra vila carolijom pretvorila za minutu u vojnike pa im nisu trebale godine
pripreme za to jer to "nisu planirali"
Dragi moj to je bila cista agresija na BIH,a jadan domocilni pravoslavni narod se nasao u nezgodnom polozaju pa je bio naoruzan do zuba odkud im samo oruzije a o ratu se pojma nije imalo bar mi drugi narodi nismo znali za to.
Tvoja tragedija je ujedno i tragedija mnogih s drugih strana ,ali nezaboravi opet ponavljam SREBRENICU-na koji nacin su ljudi ubijani -masovno a tih cijelodnevnih streljanja nije bilo s drugih strana osim srpske.

S obzirom da mi nisi odgovorio ko si Srbin ili Bosanac
a imas problema sa srpskim nazivima mogu ti reci da su srbi-bosanci-pravoslavci ili kako vec pretjerali
prefiks Srpski_sko samo sto nisu i na izmet stavili,kako da drugi ljudi zive u SRPSKOJ ako se zove RS ,federacija se bar nezove MMuslimanija ili Bosnjakija isl.Herceg Bosna nema prefiks Hrvatska-ski-
Sto se tice naziva ulica u pravu si boja je jako ruzna narandzasta bi bila puno bolja,takodje sam protiv stavljanja imena ulica od bilo kojih voskovodja u BIH.
Mislim da bi bilo dobro da potrazis dobrog psihologa,u momentima imas dobrih razmisljanja ali u duzim komentarima izbija tvoja srpska opredjeljenost i mrznja tipa zasto ovo zasto ono?
Sve je to proslost i istraziti stvarnost i surovost proslog rata je veoma teska i bolna.Mislju i pricom samo vracas strasne uspomene koje ti nedaju mira.pokusaj da se pomiris sa sudbinom jer je sad sve proslo,pokusaj da oprostis ali nemoj zabporaviti ucini to ne radi djedova nego radi sinova,i drugi narodi trebaju to uciniti.Cesto sretnem Srbe prijatelje iz skolskih dana koji pognute glave pricaju di su bili i kako su morali,pa kako su krisom pomagali nesrbima e jadni oni kako su izgubili svoj narod i svoju zemlju a neprimjetise to.
Nebrini se sve ce biti dobro kad nestane srpske i federacije a ostane samo BIH ,tada ces moci da javno kazes kako ti smeta zeleni naziv ulica.
Naravno to je tek lekcija koju trba nauciti.
SVE CE PROCI NO SIKIRIKI kako MAAJKA KAZE
PS sto se Nasera tice kako tvrdis da je pocinio zlocine,ak je kriv neka zato odgovara,ali moje licno misljenje o njemu je pozitivno jer ga poznajem i nisam stekla dojam da u njemu postoji bilo kakva mrznja prema srbima.Ako je neko kriv nek odgovara ako nije nek mu se izvinu,to je hrabrost kukavicluk je kriti se iza naroda srpstva radi svojih interesa i sam taj narod tjerati u bijedu to je zlocin prema svom narodu a ne herojstvo.
Sustin svega (ja sam pocela kao ti na dugo i siroko)je da je BIH bila nezavisna drzava u trnutku napada rest SFRJ-a na nju i da je agresor dosao iz rest yuge.
ARI ANA

Post by ARI ANA »

1edi1
tek kada shvatis tezinu krivice svog naroda dobit ces odgovor
na sva svoja pitanja.
summeja

Post by summeja »

bosniak wrote:e hano sad si cool :-) sa novom religijom.al neces jos dugo ima i novijih religija koje su in npr`` hari kriska ``hehehehe
pozuri da ne ispadnes iz fazona.

a vidi ovog historicara.a de mi reci jeste li vi primili hriscanstvo dobrovoljno il su vase mnogobozacke pretke kokali dok nisu legli na rudu.
nije to nista drugacije bolan vec samo starije koju godinu.mi smo bolan u poredjenju s vama mehki ko pamuk
.da ste vi 500godina na vlasti bili ,zatrli bi nam sjeme.a ne ko vi. i danas imate manastire stare ne znam koliko stotina godina.ne znam kako samo kako ti islamski fanatici to nisu srusili.vama je trebalo par mjeseci da tudje bogomolje sravnite sa zemljom.
ili se ja to varam
kakvi ste sad, mogu zamislit kakvi ste bili prije 500godina kad su bila krvolocnija vremena
ma kakvi par mjeseci...
pogani su ko svinje,kad se osječaju ugroženima,u stanju su i djecu svoju da pojedu..neka mi ko kaže da sam srbofobkinja,jesam i to sa svim pravom!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
neka dokažu da nisu takvi,pa čemo jih neki i smatrati takvima,a do tad...to što srbsko srce krije,nema ni u najotrovnije zmije.. :x
summeja

Post by summeja »

Katarina Velika wrote:
black wrote:1edi1 ne znam ali i meni je malo sto kazu suhveli ovo bosnjak..ili sam se ja zapetljo;)..ono ako sam ja bosanac bosnjak musliman tako ima i bosanac bosnjak katolik odnosno pravoslavac..i ljuti me to bosnjaci,srbi,hrvati..nekako mi beze svi smo mi bosanci bosnjaci razlicitih vjeroispovjesti..pogotovu me ljuti sto jedan pravoslavac ili katolik ( ne svi ali dosta njih ) ne osjeca ovu zemlju kao svoju domovinu..kontash vec sta kazem..mozda sam sve ovo napisao nejasno ali et...ili mozda lupam..i malo je otislo od zadate teme...
Moram primjetiti da se konstantno, natura teza bosnjak katolik, bosnjak pravoslavac. Pustite ljude da se izjasnjavaju kako zele i da se osjecaju slobodno. Ako se neko osjeca Hrvat, onda je Hrvat i tocka, ako se neko osjeca Srbin, onda je Srbin i tacka, ako se neko osjeca Bosnjak onda je Bosnjak i .

Bosnu kao svoju zemlju manje-vise neosjeca vecina nemuslimanskog stanovnistva u BiH.. razloge treba traziti u mjesanju, politickom, moralnom, pravnom, vjerskom, gospodarskom... nebosanskih faktora u aktuelna zbivanja proteklih 15 godina.....
pa ako se osječaju Hrvatima ili Srbima,onda nek se spakuju i odu u Hrvatsku i Srbiju,jer sudeči po nacionalnom identitetu kojim se izjašnjavaju,tamo jim je i mjesto,a puste Bosnu onima koji se osječaju BOSANCIMA!!!!!!!!!!!!!!!! I TOČKA :P
Sinapsa

Post by Sinapsa »

svaka cast ANA !!! ... imam duboko postovanje prema tvom stavu :)
ARI ANA

Post by ARI ANA »

Sinapsa wrote:svaka cast ANA !!! ... imam duboko postovanje prema tvom stavu :)

:wink: ha ha ha evo meni podrske :-D

--------------------------------------------------------------------------------

Sumeja ispusi malo,takvim stavom vrijedjas kriscane a to nije lijepo nimalo,definitivno slicis na fanaticnog avijaticara a znas di je on zavrsio
u jednom od tornjeva blizanaca.
Frendovski savjet-svaki ekstremizam i fanatizam donosi zlo ,zato
ohladi i nevredjaj,jako ruzno se izrazavas i vrijedjas,
Pospremi svoje vijuge i skontaj sta mislis i sto zelis reć
Zgadi mi se tvoj komentar.FUJ
Post Reply