Islam,homoseksualnost,blud...

Rasprave o vjerskim temama.
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#76 Re: Islam,homoseksualnost,blud...

Post by Chmoljo »

komeba wrote:
travar wrote: @komeba
Moraš znati razliku između šerijatskog zakona, rimskog i zakona koji su donijeli pojedinci za svoju korist!
Dok ne razlučiš razliku ja ti mogu samo odgovoriti, da normalno ne podržavam pobrojane zakone!
Sve je to isto...jedni vjeruju da je zakon dobar zato sto je tako propisao Allah,drugi misle da je dobar jer je tako propisao Hitler,treci misle da je dobar jer je propisao Karadzic...a niko od njih(vas) ne koristi glavu da shvati da je zakon nehuman i nemoralan.
ali u tome i jest kvaka! ko je moralni autoritet? Allah dž.š., Hitler ili Radovan? koja su to univerzalna prava i moral koji će poštovati cijelo čovječanstvo?
Chmoljo

#77 Re: Islam,homoseksualnost,blud...

Post by Chmoljo »

rosal wrote:jedno pitanje za travara: pošto vidim da podržavaš šerijatske zakone i to u potpunosti, zanima me da li bi isto tako dopustio da se jednog dana tvoja dvanaestogodišnja kćerkica uda za recimo četrdesetogodišnjeg muškarca?

Jer ako se ne varam, prema šerijatu, odraslom ''ženom'' se smatra djevojčica koja je imala prvu mjesečnicu, a s obzirom da djevojčice danas već oko 10-12 godine imaju prvu mjesečnicu, zanima me da li bi to dopustio i da li bi to po tvojim nekim shvatanjima bilo moralno?
da odgovorim u svoje ime: ja ne bih! jer pored šerijata treba poštovati i zakon zemlje u kojoj živiš kao i običaje i tradiciju svoje okoline (ukoliko su u skladu sa šerijatom)
rosal

#78 Re: Islam,homoseksualnost,blud...

Post by rosal »

Chmoljo wrote:
rosal wrote:jedno pitanje za travara: pošto vidim da podržavaš šerijatske zakone i to u potpunosti, zanima me da li bi isto tako dopustio da se jednog dana tvoja dvanaestogodišnja kćerkica uda za recimo četrdesetogodišnjeg muškarca?

Jer ako se ne varam, prema šerijatu, odraslom ''ženom'' se smatra djevojčica koja je imala prvu mjesečnicu, a s obzirom da djevojčice danas već oko 10-12 godine imaju prvu mjesečnicu, zanima me da li bi to dopustio i da li bi to po tvojim nekim shvatanjima bilo moralno?
da odgovorim u svoje ime: ja ne bih! jer pored šerijata treba poštovati i zakon zemlje u kojoj živiš kao i običaje i tradiciju svoje okoline (ukoliko su u skladu sa šerijatom)
A recimo da živiš u nekoj od islamskih zemalja?? I btw. nije mi jasno kako je moguće da se neki od zakona podržavaju a neki ne, i kako uopće možemo govoriti o istinskim vjernicima ukoliko oni sami odlučuju kojih vjerskih zakona će se pridržavati, a kojih ne??
rosal

#79 Re: Islam,homoseksualnost,blud...

Post by rosal »

Ali, nisi mi odgovorio na moje pitanje, šerijatski zakon je koliko ja znam i danas isti i to je u islamskim zemljama sasvim normalna i uobičajena stvar!! E sad, s obzirom da ti podržavaš takve zakone u potpunosti, nije mi jasno zašto bi ti bio problem odgovoriti na ovako jednostavno pitanje!
travar

#80 Re: Islam,homoseksualnost,blud...

Post by travar »

rosal wrote:Ali, nisi mi odgovorio na moje pitanje, šerijatski zakon je koliko ja znam i danas isti i to je u islamskim zemljama sasvim normalna i uobičajena stvar!! E sad, s obzirom da ti podržavaš takve zakone u potpunosti, nije mi jasno zašto bi ti bio problem odgovoriti na ovako jednostavno pitanje!
A ja tebi opet, to nije zakon, znači da je tada to bila stvar odluke roditelja!
I ne nebih!
Chmoljo

#81 Re: Islam,homoseksualnost,blud...

Post by Chmoljo »

rosal wrote:Ali, nisi mi odgovorio na moje pitanje, šerijatski zakon je koliko ja znam i danas isti i to je u islamskim zemljama sasvim normalna i uobičajena stvar!! E sad, s obzirom da ti podržavaš takve zakone u potpunosti, nije mi jasno zašto bi ti bio problem odgovoriti na ovako jednostavno pitanje!
ne, nego ti čini mi se slabo poznaješ sam Šerijat.

u Kur'anu su date samo smjernice, OGROMAN dio šerijatskog prava je nastao analogijom, dakle izvođenjem zaključaka tadašnje uleme koju su zatekla konkretna pitanja. zato bi se nešto moglo i "odvaditi"...

zar misliš da u vrletima Afganistana ne bi odsijecali glave da su kršćani ili budisti? zar misliš da Islam dođe upakovan u konzervu i da se takav kakav je u naprimjer u Iranu prakticira svugdje...

fakat mi mrsko raspravljati s tobom jer ti si sebi utuvio u glavu jednu stvar i pokušavaš nas ubijediti, a ne poznaješ, ili ne želiš da razabereš neke osnovne stvari...

P.S. pade mi ona genijalna tema sa naslovom "Vuk je zelen" ili tako nešto... :roll:
travar

#82 Re: Islam,homoseksualnost,blud...

Post by travar »

@rosal
Stvarno možeš li pasti niže nego što jesi sa onom temom! :-?
Neki ljudi ne prestaju iznenađivati
Žalosno
rosal

#83 Re: Islam,homoseksualnost,blud...

Post by rosal »

travar wrote:@rosal
Žalosno
da li je napisano nešto što nije istina???
rosal

#84 Re: Islam,homoseksualnost,blud...

Post by rosal »

ponovit ću svoje pitanje i želio bih čuti konkretne odgovore! hvala!

"jedno pitanje za travara: pošto vidim da podržavaš šerijatske zakone i to u potpunosti, zanima me da li bi isto tako dopustio da se jednog dana tvoja dvanaestogodišnja kćerkica uda za recimo četrdesetogodišnjeg muškarca?

Jer ako se ne varam, prema šerijatu, odraslom ''ženom'' se smatra djevojčica koja je imala prvu mjesečnicu, a s obzirom da djevojčice danas već oko 10-12 godine imaju prvu mjesečnicu, zanima me da li bi to dopustio i da li bi to po tvojim nekim shvatanjima bilo moralno?"
travar

#85 Re: Islam,homoseksualnost,blud...

Post by travar »

rosal wrote:
travar wrote:@rosal
Žalosno
da li je napisano nešto što nije istina???
S obzirom na izvor informacija, da
ali nije u tome poenta, nisi ovdje uspio dovoljno uprljati ono što si naumio, pa haj da nađem šta o "pedofiliji"!

@rosal - zadnji post
Već sam ti odgovorio
Macho^2

#86 Re: Islam,homoseksualnost,blud...

Post by Macho^2 »

travar wrote: Pa kao i po ostalim zakonima, po šerijatu je dužnost da se slučaj istraži, pa tek onda presuda!
A "detektuje" se kao i svaka kriminalna radnja, neko će se naći da prijavi, nekad će počinioc biti uhvaćen na djelu..itd, ali naravno istraga poslije toga!
Pod homićosexualnim :D , ponašanjem se podrazumijeva ono što bi trebao raditi sa bračnim partnerom neko radi sa osobom istog spola!
Držanje muškaraca za ruke, ne mora značiti homo... ponašanje, u nekim kulturama bi to trebalo biti normalno!
Takav se zakon nemože ni sprovesti kod nas, jer kod nas ne vlada šerijatsko uređenje, jer fyi ovo je multikulturalna zemlja, više religija!
U Kur'anu se govori o narodu Lut-a kojeg je Allah dž.š. kaznio nestankom jer su praktikovali homosexualne odnose, u Kur'anu nema izričito određena kazna za isto, ali korištenjem hadisa, i činjenice da je Allah dž.š osudio takve postupke, donešen je takav zakon kakav jeste!
Takav kakav jeste zakon je vjerojatno dobar za doba kad je nastao ali zasigurno neupotrebljiv za današnje vrijeme.

U krajnjem slucaju gledano sa strane opstanka vrste homoseksualnost je pozitivna jer se njome priroda osigurava (poput negativne povratne veze) od pretjeranog prirasta populacije koji se danas događa na zemlji...
fixer

#87 Re: Homoseksualnost i islam

Post by fixer »

zgembo_sa wrote: Pa sta bi ti? Da prilagodis Islam svojim nacelima? :lol:
Naravno da dovoljno govori, govori da se Islam ne prilagodjava trendovima, da je univerzalna poruka ljudima.
travar wrote: A ja opet tebi, pročitaj knjigu!
Ali vidim nema ništa od toga!
Prvo, Aišu su da li njeni roditelji, drugo to je bilo prije 1400 godina, treće drugo vrijeme drugi običaji, četvrto to je bilo sasvim normalna stvar!
Pročitaj temu "žena u islamu" možda ti bude jasnije!
Danas se to ne praktikuje!
I opet ne vidim vezu između ovoga i teme!
Jesil slučajno upoznat sa činjenicom da je Muhammed a.s. bio poslanik, da je oslobađao robinje, da je imao više žena jer im je želio materijalno pomoći....
pretpostavljam i da i ne, ali važno je spomenuti činjenicu osmogodišnje Aiše, koje se hvata cijeli svijet u nastojanju da ocrni Islam!
Ode ti off a i ja sa tobom!

Btw, to je bio običaj a ne zakon kojeg su se morali pridržavati, there is a subtle difference :wink:
ovo mi je malo kontradiktorno. ako islam nije promjenjiv, jer po navodima zgembe nije, interesuje me da li se promjenilo u praksi ovo po pitanju najmanje dobne granice pri ulasku u brak?
ako moze neko da mi to objasni. ako se sad desi u nekim dijelovim svijeta, brak izmedju djevojcice i starijeg muskarca, da li ce to biti osudjeno od strane vrhovnih vjerskih poglavara?
drama

#88 Re: Islam,homoseksualnost,blud...

Post by drama »

Takav kakav jeste zakon je vjerojatno dobar za doba kad je nastao ali zasigurno neupotrebljiv za današnje vrijeme.

U krajnjem slucaju gledano sa strane opstanka vrste homoseksualnost je pozitivna jer se njome priroda osigurava (poput negativne povratne veze) od pretjeranog prirasta populacije koji se danas događa na zemlji...

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

ma smjesno da smjesnije ne moze bit'...
ne mogu da vjerujem da neko moze ovo rec' al eto izgleda da moze....

i vjerovatno mislis na negativnu povratnu spregu, to ono, vise pedera, manje ' normalih '
manje normalnih, manje porodica
manje porodica, manje djece...

jako si inteligentan...
Shoshana

#89 Re: Islam,homoseksualnost,blud...

Post by Shoshana »

Mene ovo malo zadalo :D te ja opicih po googlu... Zanimljivo je da u nekim dijelovima USA ne postoji donja starosna granica za stupanje u brak. NPR u North Carolina, ukoliko ste trudni/rodili dijete i uz roditeljsku saglasnost - ne postoji donja granica.

'Dje Jemen, a 'dje North Carolina :-)
fixer

#90 Re: Islam,homoseksualnost,blud...

Post by fixer »

drama
nedavno je izvrsen jedan experiment. koliko je istinit, ne znam. ali to sad nije ni bitno. ja ga radio nisam.

znanstvenici su promatrali jednu manju grupu stakora na jednom normalnom prostoru za zivot. procenat homosexualaca je bio neznatan. u isto vrijeme su na prostor iste velicine stavili mnogo vise stakora. procenat homoseksualnih jedinki je u ovom slucaju bio mnogo veci. znanstvenici smatraju da je pojava homosexualizma, s jedne strane, potpomognuta nesvjesnim strahom od potomstva, strahom od dijeljenja hrane, strahom za svoj zivot. smatraju da je to socijoloski problem, nikako medicinski.

i da drama, neko to moze reci. okrutno je, ali za prevelik broj ljudske populacije na zemlji zaista postoji opravdani strah.
Malaa

#91 Re: Islam,homoseksualnost,blud...

Post by Malaa »

ponovit ću svoje pitanje i želio bih čuti konkretne odgovore! hvala!

"jedno pitanje za travara: pošto vidim da podržavaš šerijatske zakone i to u potpunosti, zanima me da li bi isto tako dopustio da se jednog dana tvoja dvanaestogodišnja kćerkica uda za recimo četrdesetogodišnjeg muškarca?

Jer ako se ne varam, prema šerijatu, odraslom ''ženom'' se smatra djevojčica koja je imala prvu mjesečnicu, a s obzirom da djevojčice danas već oko 10-12 godine imaju prvu mjesečnicu, zanima me da li bi to dopustio i da li bi to po tvojim nekim shvatanjima bilo moralno?"
joj jesi naporan, pravo da ti kazem, taman sam tamo nesto bila napisala,a li eto zakljucase temu.... mogu li ti ja odgovoriti na ovo pitanje.....

osoba se po zakonu smatra punoljetnom tada i kao punoljetna ima pravo da stupi u brak (po svojoj volji, bez prisile, jer u islamu nema prisile...tj zabranjena je)....a sada ja tebe pitam, sta mislis koliko takvih djevojcica zeli samovoljno stupiti u brak,a pogtovo s nekim od 30+ godina? i ako zeli, ako su roditelji normalni, uputit ce je da joj je rano mozda i slicno, ali da ako je to ono sto ona zeli i ako ima neko dobro u tome i ako ce je to uciniti sretnom i ako je to u Bozije ime...onda ona ima pravo po zakonu......
u onom slucaju, ona djevojcica po zakonu moze stupiti, ali je ono pod prisliom i Bog to zna i Bog ce njene roditelje kazniti i onog matora koji je to zelio.........mislim da ljudi koji su sklopili taj brak mozda ne znaju pozadinu svega......
a uostalom ko si ti tu da sudis o Bozijim rijecima i kako je neko zreo za brak ili ne.....
znaci brak je dozvoljen za one koje hoce...i bolje je da takva osoba sa 13 godina lupam ima dijete u braku, a ne vanbracno i da se sama brine o njemu.....
i ponavljam da ni jedan normalan musliman roditelj nece svoje dijete na to siliti (jer to niej islam), niti ce neki od 30+ godina doci normalan nece doci i htjeti ozeniti dijete od 10 godina...
Shoshana

#92 Re: Homoseksualnost i islam

Post by Shoshana »

fixer wrote:
zgembo_sa wrote: Pa sta bi ti? Da prilagodis Islam svojim nacelima? :lol:
Naravno da dovoljno govori, govori da se Islam ne prilagodjava trendovima, da je univerzalna poruka ljudima.
travar wrote: A ja opet tebi, pročitaj knjigu!
Ali vidim nema ništa od toga!
Prvo, Aišu su da li njeni roditelji, drugo to je bilo prije 1400 godina, treće drugo vrijeme drugi običaji, četvrto to je bilo sasvim normalna stvar!
Pročitaj temu "žena u islamu" možda ti bude jasnije!
Danas se to ne praktikuje!
I opet ne vidim vezu između ovoga i teme!
Jesil slučajno upoznat sa činjenicom da je Muhammed a.s. bio poslanik, da je oslobađao robinje, da je imao više žena jer im je želio materijalno pomoći....
pretpostavljam i da i ne, ali važno je spomenuti činjenicu osmogodišnje Aiše, koje se hvata cijeli svijet u nastojanju da ocrni Islam!
Ode ti off a i ja sa tobom!

Btw, to je bio običaj a ne zakon kojeg su se morali pridržavati, there is a subtle difference :wink:
ovo mi je malo kontradiktorno. ako islam nije promjenjiv, jer po navodima zgembe nije, interesuje me da li se promjenilo u praksi ovo po pitanju najmanje dobne granice pri ulasku u brak?
ako moze neko da mi to objasni. ako se sad desi u nekim dijelovim svijeta, brak izmedju djevojcice i starijeg muskarca, da li ce to biti osudjeno od strane vrhovnih vjerskih poglavara?
Evo, da ti odgovorim na tvoju nedoumicu, kad vec trazis :D

Islam nije promjenjiv. Praksa i obicaji jesu. Zakoni se tumace, kao i u svim ostalim zemljama na svijetu. Ni kod nas se po zakonu nije moglo stupiti u brak ako si mladji od 18, 16 uz roditeljsku saglasnost (a i mladje uz neka specijalna odobrenja). To nimalo nije sprijecilo hiljade curica da se 'udaju' (odu da zive kod momka) sa 14-ak godina. Posebno kad ih zasvrbi, pa zaglave...

Donja starosna granica za stupanje u brak u 'Islamskim zemljama" se, sa izuzetkom Jemena, ne razlikuje od vecine ostalih zemalja. Ako poredis starosne granice u razlicitim zemljama, vidjeces da ekonomski faktor izgleda mnogo bitniji nego religija. Naravno, ako je dozvoljeno udati se sa 13 godina, ne znaci da se moras udati sa 13 godina.

I, ne... ne mislim da se vrhovni vjerski poglavari oglasavaju pri sklapanju braka u kojem je starosna razlika velika. Milsim da je mentalitet po tom pitanju sasvim drugaciji nego mentalitet koji mi imamo, te, shodno tome, nismo u prilici osudjivati ga. Za mene bi to bilo grozno, a za nekog drugog je to dobra investicija. Niti smo svi isti, niti dijelimo iste moralne dileme.
Air Ramiz

#93 Re: Islam,homoseksualnost,blud...

Post by Air Ramiz »

1. Po islamu osoba se udaje i zeni kad je i fizicki i psihicki zrela, a ne samo fizicki kako se ovdje sugerise od ovih lesinaara koji su se natakarili na islam.

2. Homoseksulanost je prema islamu nastranost, nesto sto je i preko granice zla. S tim nema veze genetika. Zadnja istrazivanja su pokazala da to nije stvar genetike na sta su se pozivali homoseksualci. 90% djece koja su odgojena od strane homoseksualaca i sami postanu homoseksualci. Znaci sredina ima vrlo veliki uticaj.
Last edited by Air Ramiz on 24/08/2008 22:22, edited 1 time in total.
Macho^2

#94 Re: Islam,homoseksualnost,blud...

Post by Macho^2 »

drama wrote:Takav kakav jeste zakon je vjerojatno dobar za doba kad je nastao ali zasigurno neupotrebljiv za današnje vrijeme.

i vjerovatno mislis na negativnu povratnu spregu, to ono, vise pedera, manje ' normalih '

jako si inteligentan...
Molim bez vrijeđanja...

Da "negativa povratna veza" = "negativna povratna sprega" ovisno o koje slovo koristis u BHS jeziku...

U većini događanja u prirodi postoji negtivna povratna veza pa tako i u održanju vrste. U društvima homosexualne osobe čine do 7% populacije što nije zanemariva brojka i ako ta društva nisu plemenski ustrojena (poput bliskog istoka ili naše regije) da uvjetuju obaveznu reprodukciju jedinki veci dio populacije od tih 7% neće sudjelovati u daljnjoj reprodukciji vrste što definitivno nije zanemariva brojka.

Dakako ovom tezom ne želim reći da bi trebalo zabraniti homoseksulacima zasnivanje porodice dapače, već jednostavno pointiram da stvari u prirodi funkcioniraju tako te s obzirom na prenapučenost zemlje njihov ne doprinos reprodukciji vrste je pozitivna stavka u cijeloj priči.
travar

#95 Re: Islam,homoseksualnost,blud...

Post by travar »

Macho^2 wrote:
drama wrote:Takav kakav jeste zakon je vjerojatno dobar za doba kad je nastao ali zasigurno neupotrebljiv za današnje vrijeme.

jako si inteligentan...
Molim bez vrijeđanja...

Da "negativa povratna veza" = "negativna povratna sprega" ovisno o koje slovo koristis u BHS jeziku...

U većini događanja u prirodi postoji negtivna povratna veza pa tako i u održanju vrste. U društvima homosexualne osobe čine do 7% populacije što nije zanemariva brojka i ako ta društva nisu plemenski ustrojena (poput bliskog istoka ili naše regije) da uvjetuju obaveznu reprodukciju jedinki veci dio populacije od tih 7% neće sudjelovati u daljnjoj reprodukciji vrste što definitivno nije zanemariva brojka.

Dakako ovom tezom ne želim reći da bi trebalo zabraniti homoseksulacima zasnivanje porodice dapače, već jednostavno pointiram da stvari u prirodi funkcioniraju tako te s obzirom na prenapučenost zemlje njihov ne doprinos reprodukciji vrste je pozitivna stavka u cijeloj priči.
Vjerovatno je Bog i dao smrt, a ne homose da spašavaju planetu od prenaseljenosti!
Ma kinezi su krivi :D
fixer

#96 Re: Homoseksualnost i islam

Post by fixer »

Shoshana wrote: Evo, da ti odgovorim na tvoju nedoumicu, kad vec trazis :D

Islam nije promjenjiv. Praksa i obicaji jesu. Zakoni se tumace, kao i u svim ostalim zemljama na svijetu. Ni kod nas se po zakonu nije moglo stupiti u brak ako si mladji od 18, 16 uz roditeljsku saglasnost (a i mladje uz neka specijalna odobrenja). To nimalo nije sprijecilo hiljade curica da se 'udaju' (odu da zive kod momka) sa 14-ak godina. Posebno kad ih zasvrbi, pa zaglave...

Donja starosna granica za stupanje u brak u 'Islamskim zemljama" se, sa izuzetkom Jemena, ne razlikuje od vecine ostalih zemalja. Ako poredis starosne granice u razlicitim zemljama, vidjeces da ekonomski faktor izgleda mnogo bitniji nego religija. Naravno, ako je dozvoljeno udati se sa 13 godina, ne znaci da se moras udati sa 13 godina.

I, ne... ne mislim da se vrhovni vjerski poglavari oglasavaju pri sklapanju braka u kojem je starosna razlika velika. Milsim da je mentalitet po tom pitanju sasvim drugaciji nego mentalitet koji mi imamo, te, shodno tome, nismo u prilici osudjivati ga. Za mene bi to bilo grozno, a za nekog drugog je to dobra investicija. Niti smo svi isti, niti dijelimo iste moralne dileme
.
oki. prvo, hvala na odgovoru. osjetis li ti sta je lose, a sta dobro? nemoj dopustiti da ti kolektivna svijest utice na razum. bez obzira na mentalitet,dijete u jemenu nije nista manje naivno, nezrelo, neodgovorno od njegovog vrsnjaka u sarajevu. da li bi ti svojoj djeci sad dopustila da pri slucajnoj selidbi u jemen, prihvate mentalitet drustva u jemenu, i da udju u brak sa 13 godina?
mentalitet u tajlandu je takav da mnogo djece postaje zrtva sexualnog turizma, a sve radi zarade - da li je to ispravno? mentalitet u indiji je takav da djeca prodaju svoju nevinost za par dolara - da li je to ispravno? pojedine vjerske grupe u sj. americi i dan danas prakticiraju poligamiju. mlade djevojke odvode u brak da bi radjale djecu, a sve je to dobro upakovano u vjerske dogme. da li je to ispravno?
predaleko smo otisli od homosexualima, pa ako zelite da se vratimo. travar mi je ostao duzan jedan odg. na cetvrtoj stranici, mislim.
fixer

#97 Re: Islam,homoseksualnost,blud...

Post by fixer »

Air Ramiz wrote:1. Po islamu osoba se udaje i zeni kad je i fizicki i psihicki zrela, a ne samo fizicki kako se ovdje sugerise od ovih lesinaara koji su se natakarili na islam.

2. Homoseksulanost je prema islamu nastranost, nesto sto je i preko granice zla. S tim nema veze genetika. Zadnja istrazivanja su pokazala da to nije stvar genetike na sta su se pozivali homoseksualci. 90% djece koja su odgojena od strane homoseksualaca i sami postanu homoseksualci. Znaci sredina ima vrlo veliki uticaj.
stvarno bi volio to vidjeti, pa ako mozes....
amrica

#98 Re: Islam,homoseksualnost,blud...

Post by amrica »

travar, procitala sam onaj tekst, ne znam kako si ga nasao, i sam kazes da nisi cuo za takve slucajeve da muzeve (muskarce) kamenuju zbog preljuba, i vjerovatno je ovaj slucaj izuzetak koji potvrdjuje pravilo.

I jos jedno pitanje, zasto medju grijehovima nema silovanja???? Silovanje je nasilni cin koji unistava ne samo fizicki nego i psihicki integritet zene, mnogo gori grijeh od kradje, cak i prostitucije i homoseksulanosti, koje su dobrovoljan cin obje strane. U nekim (vecini?) islamskih zemalja Azije silovane zene, ne samo da se ne smatraju zrtvama, nego zavrsavaju u zatvoru zato sto se one smatraju krivim sto su silovane. A muskarci koji su ih silovali, njima nista, valjda to normalno, ako je zena dozvolila sebi da se nadje bez zastite, i treba biti silovana?
travar

#99 Re: Islam,homoseksualnost,blud...

Post by travar »

Nope, sve odgovoreno u mom tefteru :D

@amrica
travar wrote:Smrtna kazna se primjenjuje u 2 slučaja:

1) Ubistvo sa namjerom
2) Djela koja utiču na društvo odnosno destabilizuju isto:
a)Izdaja
b)Preljuba
c)Silovanje
d)Terorizam
e)Homosexualno ponašanje
Što se tiče kamenovanja, nije da nisam čuo, već nisam ni tražio!
A ako te zanima nije jedini slučaj, google is your friend! :wink:
Last edited by travar on 24/08/2008 22:41, edited 1 time in total.
drama

#100 Re: Islam,homoseksualnost,blud...

Post by drama »

Macho^2 wrote:

jako si inteligentan...
Molim bez vrijeđanja...

kako bi to pederi mogli imati porodicu'?? usvajanjem?? je l' im i to treba jos dozvolit'??

nisi cuo za planiranje porodice??

kad dvoje ljudi ( muskarac i zena :-D ) bude spremno za djecu i omoguci im sve za njihov normalan razvoj,
onda i odluce da imaju djecu....do tada, sprecavaju da do toga dodje
postoje kondomi, kontracepciona sredstva i milion drugih nacina da se sprijeci trudnoca...
Locked