Da li se ti slazes da se u slucaju preljuba i homoseksualnosti ubijaju ljudi?travar wrote:Smrtna kazna se primjenjuje u 2 slučaja:
1) Ubistvo sa namjerom
2) Djela koja utiču na društvo odnosno destabilizuju isto:
a)Izdaja
b)Preljuba
c)Silovanje
d)Terorizam
e)Homosexualno ponašanje
A Allah dž.š. je rekao:
"..ne približujte se nevaljaštinama, bile javne ili tajne; ne ubijajte onog koga je Allah zabranio ubiti, osim kada to pravda zahtijeva, - eto, to vam On preporučuje da biste razmislili.."
Dakle zabranjeno je ubiti osim ako to pravda ne traži, pod gore navedenim uslovima!
A što se mene tiče, ako dotični poznaju šerijat, žive u zemlji koja je šerijatski organizovana, i opet se odluče za takve stvari, onda su sami sebe osudili na takvu kaznu!
Šerijat, kao i svaki zakon se mora poštovati, i ako odluče ići tim putem, neka budu spremni i na posljedice!
I na kraju, ako je nekome već stalo da živi tim životom, onda brate mili, nek pakuje kofer i seli se!
Islam,homoseksualnost,blud...
-
klixober
#51 Re: Islam,homoseksualnost,blud...
- travar
#52 Re: Islam,homoseksualnost,blud...
Kao što rekoh, ako je to šerijatski zakon, koji je napravljen koristeći ajete iz Qur'ana i koristeći Hadis, i ako su oni sasvim svjesni da krše taj zakon i toga šta ih čeka kao kazna, onda da!
Mislim skontaj, u zemlji u kojoj je to kažnjivo smrću, pojedinci se drznu da se okrenu protiv toga, i onda se na kraju cijeli svijet digne na noge "Ah pa zaboga krše se ljudska prava"!
Ako je nekome do taslačenja (da prostite) izvan braka, sa ljudima istog spola, sa životinjama, i šta već ne, onda bujrum, zapad je pun takvih pa ih prime bez problema, ali nemoj zagađivati okolinu u kojoj je to zabranjeno!
Mislim skontaj, u zemlji u kojoj je to kažnjivo smrću, pojedinci se drznu da se okrenu protiv toga, i onda se na kraju cijeli svijet digne na noge "Ah pa zaboga krše se ljudska prava"!
Ako je nekome do taslačenja (da prostite) izvan braka, sa ljudima istog spola, sa životinjama, i šta već ne, onda bujrum, zapad je pun takvih pa ih prime bez problema, ali nemoj zagađivati okolinu u kojoj je to zabranjeno!
-
escobar_
#53 Re: Islam,homoseksualnost,blud...
@travar: Problem je u tome što oni pate od tog nametanja svojih bolesti u sredine gdje je to apsolutno neprihvatljivo. Ja se u potpunosti slažem s tobom. Čovjek koji živi u jednoj državi je dužan da poštuje njene zakone, čak i ako mu se ne sviđaju. Svjesno kršenje zakona dovodi, naravno, do sankcionisanja.
Ako zakon nalaže smrtnu kaznu za takve pojave ja tu ne vidim nikakav problem. Kome se ne sviđa bujrum, postoje države gdje je to prihvatljivo i tačka. Ili jednostavno svoje seksualno opredjeljenje ostavi kod kuće.
Ali ne, nije to fazon. Fazon je maltretirat' normalan svijet sa paradama i sličnim pizdarijama.
Ako zakon nalaže smrtnu kaznu za takve pojave ja tu ne vidim nikakav problem. Kome se ne sviđa bujrum, postoje države gdje je to prihvatljivo i tačka. Ili jednostavno svoje seksualno opredjeljenje ostavi kod kuće.
Ali ne, nije to fazon. Fazon je maltretirat' normalan svijet sa paradama i sličnim pizdarijama.
- Macho^2
#54 Re: Islam,homoseksualnost,blud...
Kako detektirati homoseksualno ponašanje?travar wrote:Smrtna kazna se primjenjuje u 2 slučaja:
1) Ubistvo sa namjerom
a)Izdaja
b)Preljuba
c)Silovanje
d)Terorizam
e)Homosexualno ponašanje
Nekako mi se sve to čini pre neodređenim. Takvi općeniti zakoni omogućuju plodno tlo za manipulaciju te samim time i nisu baš podobni za naše prostore.
Primjer:
Treba li reagirati već na prve simptome homoseksualizma ili se te osobe trebaju zateći na dijelu?
Kako je narod općenito sklon osudama bez dokaza, optužbe bi pale već i za prve simptome koji ne moraju nužno biti i točni.
Recimo osobno sam primjetio kod kuvajćana (koji su bili 1990-te na obuci na M-84-kama) kako se vole držati za ruke dok šeću vojnim krugom i to nekoliko parova jedni iza drugih (naravno na na radost svih ostalih vojnika okolo
Također nešto slično (šetanje i držanje pod ruke) sam primjetio i kod južnih talijana.
Kako provesti takav zakon na ovim prostorima a da se ne ogriješi u Kuran i ubije nevinog čovjeka?
S obzirom da nisam pročitao Kuran zanima me da li netko zna kakve kazne Kuran predviđa za ljude (suce) koji su osudili nevine? Ima li smrtne kazne i za njih?
-
fia
#55 Re: Islam,homoseksualnost,blud...
e...moram reagirati, ništa lično protiv tebi, samo moram komentirati...travar wrote:Kao što rekoh, ako je to šerijatski zakon, koji je napravljen koristeći ajete iz Qur'ana i koristeći Hadis, i ako su oni sasvim svjesni da krše taj zakon i toga šta ih čeka kao kazna, onda da!
Da, kažeš zapad – izgleda da vjeruješ izjavi Mahmuda Ahmadinežada da u Iranu ne poznaju šta je fenomen homosexualisma. Cijeli svijet se tada smijao....
Kako je to moguće shvatiti možemo vidjeti iz ovoga:
„U Iranu to radi svatko“ – citacija „Mansúra“ iz današnjeg Teherana, koji opisuje razliku izmedju homosexualnim ponašanjem i modernim shvačanjem gay identiteta.
„Svaki muškarac u Iranu imao je nekad sex s mužom, ne samo zato da je sex prije braka grijehom, nego i zbog toga da je vrlo teško pronači neku partnericu. Ali biti gay i tako se identificirati, to je zapadnjački fenomen. Iranci se čvrtsto drže muškog i ženskog modela. Jedan od partnera je ili aktivan, ili pasivan, ali svi muškarci se sexaju medjusobno"
/ Islamic Homosexualities. Culture, History, and Literature Stephen O. Murray, Will Roscoe ,New York University Press, New York - London 1997, 331 stranica/
-
fixer
#56 Re: Islam,homoseksualnost,blud...
samo covjeku koji nije siguran u svoju sexualnost mogu smetati gay ljudi. citajuci teme na ovom forumu primijetim da smo tako konzervativno drustvo. koliko god meni njihov odnos bio odvratan, njihovo postojanje je cinjenica, njihova prisutnost realnost, a ako je ikad iko upoznao nekog - nisu ni po cemu vise moralno, drustveno, civilizacijski, vise ili manje izopaceni od nas samih. ne ucite svoju djecu ksenofobicnom ponasanju.
- travar
#57 Re: Islam,homoseksualnost,blud...
Pa kao i po ostalim zakonima, po šerijatu je dužnost da se slučaj istraži, pa tek onda presuda!Macho^2 wrote:Kako detektirati homoseksualno ponašanje?travar wrote:Smrtna kazna se primjenjuje u 2 slučaja:
1) Ubistvo sa namjerom
a)Izdaja
b)Preljuba
c)Silovanje
d)Terorizam
e)Homosexualno ponašanje
Nekako mi se sve to čini pre neodređenim. Takvi općeniti zakoni omogućuju plodno tlo za manipulaciju te samim time i nisu baš podobni za naše prostore.
Primjer:
Treba li reagirati već na prve simptome homoseksualizma ili se te osobe trebaju zateći na dijelu?
Kako je narod općenito sklon osudama bez dokaza, optužbe bi pale već i za prve simptome koji ne moraju nužno biti i točni.
Recimo osobno sam primjetio kod kuvajćana (koji su bili 1990-te na obuci na M-84-kama) kako se vole držati za ruke dok šeću vojnim krugom i to nekoliko parova jedni iza drugih (naravno na na radost svih ostalih vojnika okolo). Kasnije je bilo rečeno da je to normala kod njih ako je netko dobar prijetelj s nekim. Kako bi oni prošli kod nas u tom slučaju?
Također nešto slično (šetanje i držanje pod ruke) sam primjetio i kod južnih talijana.
Kako provesti takav zakon na ovim prostorima a da se ne ogriješi u Kuran i ubije nevinog čovjeka?
S obzirom da nisam pročitao Kuran zanima me da li netko zna kakve kazne Kuran predviđa za ljude (suce) koji su osudili nevine? Ima li smrtne kazne i za njih?
A "detektuje" se kao i svaka kriminalna radnja, neko će se naći da prijavi, nekad će počinioc biti uhvaćen na djelu..itd, ali naravno istraga poslije toga!
Pod homićosexualnim
Držanje muškaraca za ruke, ne mora značiti homo... ponašanje, u nekim kulturama bi to trebalo biti normalno!
Takav se zakon nemože ni sprovesti kod nas, jer kod nas ne vlada šerijatsko uređenje, jer fyi ovo je multikulturalna zemlja, više religija!
U Kur'anu se govori o narodu Lut-a kojeg je Allah dž.š. kaznio nestankom jer su praktikovali homosexualne odnose, u Kur'anu nema izričito određena kazna za isto, ali korištenjem hadisa, i činjenice da je Allah dž.š osudio takve postupke, donešen je takav zakon kakav jeste!
@Fia
Koliko ja znam, Iran je jedna od Islamskih zemalja u kojoj se primjenjuje smrtna kazna za takva djela!
A citat je smiješan, jer ispade, eto nema nijedan pošten, svi su homosexualci, fakat nemogu da vjerujem da je neko to napisao, i još gore da neko u to vjeruje!
Ali zaboga što je gore pa vidi ko je pisao knjigu:
Stephen O Murray, sociolog, antropolog, čovjek koji se bavi homosima!(Wikipedia je čudo)!
@fixer
Tema je Islam,homoseksualnost,blud...
Onda po tebi većina populacije ima problema sa sigurnošću u sexualnost!
Nekad je bolje biti konzervativan nego se prepustiti, mogu ih slobodno nazvati, životinjskim instinktima, pa jaši koga stigneš!
Last edited by travar on 24/08/2008 17:39, edited 1 time in total.
-
klixober
#58 Re: Islam,homoseksualnost,blud...
Ne pitam te da li treba postovati zakon nego da li se ti slazes sa tim zakonom,da homoseksualce treba ubiti?travar wrote:Kao što rekoh, ako je to šerijatski zakon, koji je napravljen koristeći ajete iz Qur'ana i koristeći Hadis, i ako su oni sasvim svjesni da krše taj zakon i toga šta ih čeka kao kazna, onda da!
U istoriji smo bili svjedoci svakakvih zakona...od onih da se moglo slobodno drzati cijelo africko selo kao roblje,da crnci ne smiju sjediti u prednjem dijelu autobusa i jesti i bijelackim restoranima...do ovih u posljednjem ratu...Da li se slazes sa zakonom koji je nalozio Bosnjacima u Banja Luci da svu imovinu prepuste Republici Srpskoj?
Last edited by klixober on 24/08/2008 17:39, edited 1 time in total.
-
Bušman
#59 Re: Islam,homoseksualnost,blud...
Zbog ksenofobije su isti ovi likovi sa foruma (pa i ja) mogli glavom platit' prije 15ak godina. I sto bi nekome smetali homoseksualci - dok god me ne dira (ne mislim na druzenje, nego na seksualni napad ili fizicki napad) dobri su. I bolji su od raznih ksenofoba koji se dice svojom vjerom u Boga, a imaju grozan fetis da se igraju istog. E to je bolesno...fixer wrote:samo covjeku koji nije siguran u svoju sexualnost mogu smetati gay ljudi. citajuci teme na ovom forumu primijetim da smo tako konzervativno drustvo. koliko god meni njihov odnos bio odvratan, njihovo postojanje je cinjenica, njihova prisutnost realnost, a ako je ikad iko upoznao nekog - nisu ni po cemu vise moralno, drustveno, civilizacijski, vise ili manje izopaceni od nas samih. ne ucite svoju djecu ksenofobicnom ponasanju.
-
fixer
#60 Re: Islam,homoseksualnost,blud...
ja nisam reagirao na to. ja reagiram na milion komentara koje sam procitao u kojima se napadaju homosexualci. pa sve da je to i bolest, da li se tako ponasamo prema ljudima koji boluju od leukemije?travar wrote: @fixer
Tema je Islam,homoseksualnost,blud...
-
fixer
#61 Re: Islam,homoseksualnost,blud...
slazem se. ma desilo mi se da me cak i napadnu. jbg, pokusas se na neki nacin distancirati, odvojiti, objasniti mu. nikad nikog nisam otjerao, opsovao mu mater pedersku, ili nesto slicno, ali stvarno mi je znalo biti neugodno. pazim da nikad ne uvrijedim necija osjecanja - po pitanju vjere, nacije, sexualnog opredjeljenja...Bušman wrote:Zbog ksenofobije su isti ovi likovi sa foruma (pa i ja) mogli glavom platit' prije 15ak godina. I sto bi nekome smetali homoseksualci - dok god me ne dira (ne mislim na druzenje, nego na seksualni napad ili fizicki napad) dobri su. I bolji su od raznih ksenofoba koji se dice svojom vjerom u Boga, a imaju grozan fetis da se igraju istog. E to je bolesno...fixer wrote:samo covjeku koji nije siguran u svoju sexualnost mogu smetati gay ljudi. citajuci teme na ovom forumu primijetim da smo tako konzervativno drustvo. koliko god meni njihov odnos bio odvratan, njihovo postojanje je cinjenica, njihova prisutnost realnost, a ako je ikad iko upoznao nekog - nisu ni po cemu vise moralno, drustveno, civilizacijski, vise ili manje izopaceni od nas samih. ne ucite svoju djecu ksenofobicnom ponasanju.
- travar
#62 Re: Islam,homoseksualnost,blud...
Mashallah, pune ruke posla:
@komeba
Negiranje šerijata, nije negiranje samo državnog zakona, već i vjerskog, ako bih rekao ne onda bih se protivio, šerijatu i vjeri, a to ne želim!
Ako neko, narušava društveni poredak, moral onda da!
I po koji put, slažem se sa tim zakonom, tako da neznam više šta da ti odgovorim!
@fixer
Malo je neumjesno porediti bolesnike od leukemije, kojima je život u pitanju i koji se pod broj jedan žele liječiti, sa homosexualcima, koji se ne žele liječiti od te "bolesti" a usput sami sebi ugrožavaju život!
I neznam, ali ova tema polahko prerasta u opštu raspravu o homosexualizmu, napominjem, tema je odnos Islama (vjere, religije) i homosexualizma, bludi...
I koliko god neko tražio opravdanje za svoje postupke, ovdje ga neće naći!
@komeba
Negiranje šerijata, nije negiranje samo državnog zakona, već i vjerskog, ako bih rekao ne onda bih se protivio, šerijatu i vjeri, a to ne želim!
I po koji put, slažem se sa tim zakonom, tako da neznam više šta da ti odgovorim!
@fixer
Malo je neumjesno porediti bolesnike od leukemije, kojima je život u pitanju i koji se pod broj jedan žele liječiti, sa homosexualcima, koji se ne žele liječiti od te "bolesti" a usput sami sebi ugrožavaju život!
I neznam, ali ova tema polahko prerasta u opštu raspravu o homosexualizmu, napominjem, tema je odnos Islama (vjere, religije) i homosexualizma, bludi...
-
fixer
#63 Re: Islam,homoseksualnost,blud...
vecina ima problema sa zdravim razumom. cuj bolje biti konzervativan, jer je to najbolja prevencija da ne bi zavrsio jasuci nekog.travar wrote: Onda po tebi većina populacije ima problema sa sigurnošću u sexualnost!
Nekad je bolje biti konzervativan nego se prepustiti, mogu ih slobodno nazvati, životinjskim instinktima, pa jaši koga stigneš!
cujes li ti sta ti pricas?
evo ja, ja nikad nisam imao nesto protiv homosexualaca. ne smatram ih bolesnima, smatram ih cinjenicom na terenu. ne ulazim u to koji su razlozi njihovog postojanja. da li ti mislis da ja sad - s obzirom da ih ne mrzim, ne smatram ih kao posljedicu sejtanskog posla, ne pokusavam linc nad njima - da ja sad imam vece objektivne sanse da postanem jedan od njih?
-
klixober
#64 Re: Islam,homoseksualnost,blud...
Znaci ti si dogmatski za provodenje svakog zakona,cak i ako su pogresni.E po takvim zakonima su crnci smatrani nizim bicima,Jevreji istrebljeni,a slicno je zadesilo i Bosnjake u republici sumskoj.Postujmo zakone jer vodje misle za nas,nama ne treba mozak!travar wrote:Mashallah, pune ruke posla:
@komeba
Last edited by klixober on 24/08/2008 18:00, edited 1 time in total.
-
fixer
#65 Re: Islam,homoseksualnost,blud...
da li zelis da ti ih onda usporedim sa bolesnicima koji boluju od neke mentalne bolesti, a nisu u stanju da je sami dijagnosticiraju? oni sami sebi izgledaju normalni i odbijaju bilo kakav vid pomoci.travar wrote:Mashallah, pune ruke posla:
@komeba
@fixer
-
fia
#66 Re: Islam,homoseksualnost,blud...
@Fia
Koliko ja znam, Iran je jedna od Islamskih zemalja u kojoj se primjenjuje smrtna kazna za takva djela!
A citat je smiješan, jer ispade, eto nema nijedan pošten, svi su homosexualci, fakat nemogu da vjerujem da je neko to napisao, i još gore da neko u to vjeruje!
Ali zaboga što je gore pa vidi ko je pisao knjigu:
Stephen O Murray, sociolog, antropolog, čovjek koji se bavi homosima!(Wikipedia je čudo)!
Iskreno @travaru, ta izjava je isto smiješna kao i izjava Ahmadinežadova.... i vjerovati u to da „svi“ je isto smiješno kao vjerovati da toga nema samo za to da je to oficijelno kažnjeno smrću.
Off - živim u zemlji gdje zvanično 40 godina nije postojala prostitucija, i ne bis vjerovao nije bilo čak ni "sakatih"...naravno samo zvanično...
Last edited by fia on 24/08/2008 18:18, edited 2 times in total.
- travar
#67 Re: Islam,homoseksualnost,blud...
@fia
Pa ti si meni "podmetnula/o" onaj citat koji je sasvim jasan!
Znači ako i sam/a ne vjeruješ u to, zašto onda citirati
Idemo malo na modu
Helem, da nije gay-ova danas ne bi imali šta obući
I kakve veze ima oblačenje, koje je pristojno, sa homo ponašanjem!
U nekim zemljama kažnjiv smrću, kod nas ne, i to poštujem jer živim ovdje, a dužnost svakoga je da poštuje zakone te zemlje!
Znači ako i sam/a ne vjeruješ u to, zašto onda citirati
Idemo malo na modu
Osnovni princip, u vezi teme, a pozivajući se na religiju (Islam), homosexualizam zabranjen i tačka!Naucite osnovne principe religije, pa onda diskutujte o necemu.
U nekim zemljama kažnjiv smrću, kod nas ne, i to poštujem jer živim ovdje, a dužnost svakoga je da poštuje zakone te zemlje!
-
klixober
#68 Re: Islam,homoseksualnost,blud...
Pitao sam te za neke druge zakone iz istorije,ali ne odgovaras mi da li je trebalo i njih postovati.travar wrote:@fia
Znači ako i sam/a ne vjeruješ u to, zašto onda citirati![]()
Idemo malo na modu![]()
Osnovni princip, u vezi teme, a pozivajući se na religiju (Islam), homosexualizam zabranjen i tačka!Naucite osnovne principe religije, pa onda diskutujte o necemu.
- travar
#69 Re: Islam,homoseksualnost,blud...
Podržavanje smrtne kazne je svjetsko pitanje, koje svako subjektivno doživljava, i ima pravo da iznese mišljenje o tome!rosal wrote:zaista ne mogu da vjerujem da mene upozoravaju zbog par činjenica koje sam iznio, dok istovremeno dopuštaju da se potiče tj otvoreno podržava smrtna kazna, da se potiče ubijanje ljudi zbog toga što jesu! pa nije ni čudo što je islamski svijet dotakao dno samoga dna, što su islamske zemlje zaostale za ostatkom svijeta u svakom pogledu!
Nije sve u materijalnim dostignućima, moral na prvo mjesto, a čini mi se da je prije par dana Iran poslao satelit u orbitu, tako da to o zaostajanju ne stoji!
@komeba
Moraš znati razliku između šerijatskog zakona, rimskog i zakona koji su donijeli pojedinci za svoju korist!
Dok ne razlučiš razliku ja ti mogu samo odgovoriti, da normalno ne podržavam pobrojane zakone!
- rosal
#70 Re: Islam,homoseksualnost,blud...
Slažem se u potpunosti s tobom kada kažeš da nije sve u materijalnim dostignućima, međutim zapadni svijet je i po pitanju morala daleko ispred! jednostavno, nije mi jasno kako za nekoga može biti prihvatljiv npr. brak sa osmogodišnjim dijetetom, a neprihvatljiv odnos između dvije odrasle osobe, koje su se odlučile na njega??
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#71 Re: Islam,homoseksualnost,blud...
koji se ne smije konzumirati... a opet na tom divnom, krasnom Zapadu imamo stranku pedofila... ne skači sam sebi u usta i ne banaliziraj...rosal wrote:Slažem se u potpunosti s tobom kada kažeš da nije sve u materijalnim dostignućima, međutim zapadni svijet je i po pitanju morala daleko ispred! jednostavno, nije mi jasno kako za nekoga može biti prihvatljiv npr. brak sa osmogodišnjim dijetetom, a neprihvatljiv odnos između dvije odrasle osobe, koje su se odlučile na njega??
oh da, upade mi u oči ono "poljevanje žena kiselinom"... i ne znam samo kako ti to poveza sa Islamom kad je to normalna pojava u Indiji... ili je to tebi možda sve isto...
- travar
#72 Re: Islam,homoseksualnost,blud...
Pa već sam se pitao kad će doći na red Muhammed a.s. i hazreti Aiša!rosal wrote:Slažem se u potpunosti s tobom kada kažeš da nije sve u materijalnim dostignućima, međutim zapadni svijet je i po pitanju morala daleko ispred! jednostavno, nije mi jasno kako za nekoga može biti prihvatljiv npr. brak sa osmogodišnjim dijetetom, a neprihvatljiv odnos između dvije odrasle osobe, koje su se odlučile na njega??
Preporučujem da pročitaš "Džennetski napitak", pa možda više nećeš postavljati takva pitanja!
Takav odnos između dvije osobe ISTOG SPOLA je osuđen i od strane Allaha dž.š. i mislim da to dovoljno govori!
Prostitucija
Droga
Homosexualnost
Vanbračne zajednice
Ubistva
Krađa
Pedofilija
.
.
.
Koliko ovoga čitaš u zapadnim medijima a koliko u Islamskim zemljama u kojima je sve pobrojano strogo zabranjeno!
Moral zapada i moral Islamskih zemalja čak nije ni na istoj skali!
-
klixober
#73 Re: Islam,homoseksualnost,blud...
Sve je to isto...jedni vjeruju da je zakon dobar zato sto je tako propisao Allah,drugi misle da je dobar jer je tako propisao Hitler,treci misle da je dobar jer je propisao Karadzic...a niko od njih(vas) ne koristi glavu da shvati da je zakon nehuman i nemoralan.travar wrote: @komeba
Moraš znati razliku između šerijatskog zakona, rimskog i zakona koji su donijeli pojedinci za svoju korist!
Dok ne razlučiš razliku ja ti mogu samo odgovoriti, da normalno ne podržavam pobrojane zakone!
- travar
#74 Re: Islam,homoseksualnost,blud...
Pa kako onda raspravljati sa nekim ko ne zna razliku!komeba wrote:Sve je to isto...jedni vjeruju da je zakon dobar zato sto je tako propisao Allah,drugi misle da je dobar jer je tako propisao Hitler,treci misle da je dobar jer je propisao Karadzic...a niko od njih(vas) ne koristi glavu da shvati da je zakon nehuman i nemoralan.travar wrote: @komeba
- rosal
#75 Re: Islam,homoseksualnost,blud...
jedno pitanje za travara: pošto vidim da podržavaš šerijatske zakone i to u potpunosti, zanima me da li bi isto tako dopustio da se jednog dana tvoja dvanaestogodišnja kćerkica uda za recimo četrdesetogodišnjeg muškarca?
Jer ako se ne varam, prema šerijatu, odraslom ''ženom'' se smatra djevojčica koja je imala prvu mjesečnicu, a s obzirom da djevojčice danas već oko 10-12 godine imaju prvu mjesečnicu, zanima me da li bi to dopustio i da li bi to po tvojim nekim shvatanjima bilo moralno?
Jer ako se ne varam, prema šerijatu, odraslom ''ženom'' se smatra djevojčica koja je imala prvu mjesečnicu, a s obzirom da djevojčice danas već oko 10-12 godine imaju prvu mjesečnicu, zanima me da li bi to dopustio i da li bi to po tvojim nekim shvatanjima bilo moralno?