Islam,homoseksualnost,blud...

Rasprave o vjerskim temama.
escobar_

#26 Re: Homoseksualnost i islam

Post by escobar_ »

vox-populi wrote:
escobar_ wrote:
zgembo_sa wrote:Pa sta bi ti? Da prilagodis Islam svojim nacelima? :lol:
Naravno da dovoljno govori, govori da se Islam ne prilagodjava trendovima, da je univerzalna poruka ljudima. Ti je se mozes pridrzavati, a i ne moras. Samo moras prihvatiti da Islam neces moci mijenjati na nacin kako to neke druge religije rade...
Naravno. Oni bi da se sve normalno prilagodi njihovom nenormalnom ponasanju. Bujrum brate dragi, u kuce se zatvarajte i jebite se do mile volje, al' svoju bolest ostavite tamo.

Vidis, ja bih ovo isto mogao reci i za religiju ali necu jer smatram da ljudi imaju pravo i slobodu na licni izbor, makar taj izbor bio i pogresan.

Sto se tice prvobitnog pitanja, homoseksualnost je zabranjena po islamu i ne znam zasto bi to bilo kome smetalo. Jednostavno, ako si homoseksualac, ne mozes biti musliman i vozdra. Ja sa tim nemam problem i ni u kom slucaju ne mislim da se islam treba mijenjati. Ono sa cim imam problem je kada mi se pokusavaju nametnuti islamska nacela i vidjenja kao univerzalna, jedina ispravna i slicno i kada se na taj nacin ugrozava moja sloboda.

Dakle, ne diram nikoga, ne pokusavam nista nametnuti, ali me pustite na miru. Jeste, moja dusa ce da gori u paklu ali to je, na kraju krajeva, samo moj problem.
Posteno. :thumbup:
Nadam se ipak da poznajes islam u toj mjeri pa da tu religiju ne smatras takvom kakvom je predstavljaju ti sto ti namecu sve i svasta jer toga u islamu nema, stavise zabranjeno je.
rosal

#27 Re: Homoseksualnost i islam

Post by rosal »

OK ljudi moji, ubijedili ste me. ja sam zaista bolestan i trebao bih na sve moguće načine da pokušam da se izliječim! uzet ću odmah kur'an u ruke, redovno ću učiti dove i sve to kako bih jednog dana bio poput vas - istinskih muslimana, koji ubijaju i muče ljude na najgnusnije moguće načine, polijevaju svoje žene kiselinom, te stupaju u brak sa osmogodišnjim djevojčicama, koje potom siluju! A uz to ću biti redovan u našim zajedničkim aktivnostima, kao što su kamenovanje griješnika (svih onih koji nisu kao mi)!

Dajem časnu islamističko - ekstremističku riječ!
escobar_

#28 Re: Homoseksualnost i islam

Post by escobar_ »

rosal wrote:ja sam zaista bolestan
:thumbup: :thumbup: :thumbup:

Nagradno pitanje: Gdje je mjesto bolesnim ljudima?
vox-populi

#29 Re: Homoseksualnost i islam

Post by vox-populi »

rosal wrote:OK ljudi moji, ubijedili ste me. ja sam zaista bolestan i trebao bih na sve moguće načine da pokušam da se izliječim! uzet ću odmah kur'an u ruke, redovno ću učiti dove i sve to kako bih jednog dana bio poput vas - istinskih muslimana, koji ubijaju i muče ljude na najgnusnije moguće načine, polijevaju svoje žene kiselinom, te stupaju u brak sa osmogodišnjim djevojčicama, koje potom siluju! A uz to ću biti redovan u našim zajedničkim aktivnostima, kao što su kamenovanje griješnika (svih onih koji nisu kao mi)!

Pretjera ga malo i ti rosal. Ne mozes ocekivati da se svi slazu s tobom. Ako zele da misle da je homoseksualnost bolest, nek misle, tesko da ces ih ubijediti ovdje na forumu.
amrica

#30 Re: Homoseksualnost i islam

Post by amrica »

vox-populi wrote:[
Sto se tice prvobitnog pitanja, homoseksualnost je zabranjena po islamu i ne znam zasto bi to bilo kome smetalo. Jednostavno, ako si homoseksualac, ne mozes biti musliman i vozdra. Ja sa tim nemam problem i ni u kom slucaju ne mislim da se islam treba mijenjati. Ono sa cim imam problem je kada mi se pokusavaju nametnuti islamska nacela i vidjenja kao univerzalna, jedina ispravna i slicno i kada se na taj nacin ugrozava moja sloboda.

Dakle, ne diram nikoga, ne pokusavam nista nametnuti, ali me pustite na miru. Jeste, moja dusa ce da gori u paklu ali to je, na kraju krajeva, samo moj problem.

Nije tako samo u islamu, u svim religijama je isto, ni jedna ne odobrava homosexualnost.
vox-populi

#31 Re: Homoseksualnost i islam

Post by vox-populi »

amrica wrote:

Nije tako samo u islamu, u svim religijama je isto, ni jedna ne odobrava homosexualnost.
Pa ako pod svim religijama podrazumijevas samo Abrahamove religije, onda si upravu. Medjutim ima religija i religija. Sad je i kasno a i mrsko mi da kopam po wikipediji ali sam siguran da ima i religija koje odobravaju homoseksulanost.

Opet, tema je islam i homoseksualnost tako da sam se samo na islam i osvrnuo.
zgembo_sa

#32 Re: Homoseksualnost i islam

Post by zgembo_sa »

rosal wrote:OK ljudi moji, ubijedili ste me. ja sam zaista bolestan i trebao bih na sve moguće načine da pokušam da se izliječim! uzet ću odmah kur'an u ruke, redovno ću učiti dove i sve to kako bih jednog dana bio poput vas - istinskih muslimana, koji ubijaju i muče ljude na najgnusnije moguće načine, polijevaju svoje žene kiselinom, te stupaju u brak sa osmogodišnjim djevojčicama, koje potom siluju! A uz to ću biti redovan u našim zajedničkim aktivnostima, kao što su kamenovanje griješnika (svih onih koji nisu kao mi)!

Ja bih sada valjda trebao da izustim nesto primitivno cime bi te uvrijedio, valjda to ocekujes, valjda ti je to namjera da iz nas izvuces... Procitaj brate Kur'an, velika je to knjiga, naucices mnogo toga korisnog, pa i ako se ne slozis sa onim sto pise i ako ne povjerujes makar ces bolje shvatati muslimane, pa ih neces vrijedjati. Ubijanje, mucenje, polijevanje zena kiselinom, pedofilija itd. sve to nije nista karakteristicno za Islam, i sigurno nije nesto sto rade svi muslimani. Islam je religija koja propagira mir, postovanje, pravdu... Pripisivanje svega najgoreg Islamu samo govori o tome kako zaista sustinski ne poznajes Islam.

Niko te nece silom natjerati da budes musliman, ali imaj makar toliko kulture da ne vrijedjas ljude koji jesu muslimani i cije se misljenje mozda ne slaze sa tvojim.
lerdi

#33 Re: Homoseksualnost i islam

Post by lerdi »

Po meni homoseksualnost je poremećaj. Naravno to je moje mišljenje. Kao što neko reče da je to normalno nebi postojala dva spola. Stvarno nemam ništa protiv homoseksualaca i poštujem način na koji su odlučili voditi život.
Što se tiče islama homoseksualnost je zabranjena. Realno ja neznam koja to religija nešto takvo i dopušta. Homoseksualac i pripadnik neke vjere u isto vrijeme nemožeš biti jer se takvo nešto kosi sa postulatima na kojim vjera i postoji
travar

#34 Re: Homoseksualnost i islam

Post by travar »

Mala lekcija iz BiJologije: :D

Image
sffovac

#35 Re: Homoseksualnost i islam

Post by sffovac »

vox-populi wrote:
Izvini, a ko ti to tako namece islamska nacela i vidjenja na nacin da ti ugrozava slobodu? Kako to rade? Stvarno bez namjere da provociram, pitam. Jel te neko tjera da postanes musliman i da slijedis islamska nacela?
Pa ovdje gdje sam sada, ne tjera me niko na svu srecu. Tamo gdje sam bio prije ovoga sada uveliko se raspravlja o uvodjenju vjeronauke u vrtice, vec je u drzavnim osnovnim skolama, ako je Ramazan jako me cudno gledaju ako jedem sendvic vani, a da ne spominjem ako popijem pivu. Da ne govorim o uticaju reisa na dnevnu politiku, valjda ti je to jasno, ako nije, mozemo i o tome, samo na drugoj temi.

Po meni je ovo nametanje. Doduse, upravu si, nije klasicno nametanje, ono pistolj u celo pa ako neces dobijes metak, ali nametanje jeste u svakom slucaju.
ja opet ne kontam gdje vi izlazite i skim se to druzite
ja vala za ramazna vidim dosta raje i na kafama, cak znam nekad sjest izmedju predavanja s njima na kafu ili kad nesto cekam
bude vala i veselo vani, pa neko zna i cugnut, ne znam da im je iko ikad prigovorio
jedina stvar sto svaki put lijepo kazem, je da mene niko ne nudi, nit' kome vazim, nit' kome popujem, svako sebi

a ti rosal, imas strasne komplekse ili sta vec, ali fakat nisi dobro, ne zato sto se predstavljas ko homo, vec TI bas nisi dobro
a ja bi prije reko da si ti ovu temu onako otvorio, da provociras raju, ko sto je onaj hrvat za 5.8. nacrtao 4c pa se more uskomesalo
u ostalom, malo je zemalja gdje bi nastradao zbog sexualnog operdjeljenja, zato no sikirli, a ako ne vjerujes u tog boga, onda neces ni nastradati, cemu onda rasprava i polemika, to nema smisla, jel tako ?
trinaesti

#36 Re: Homoseksualnost i islam

Post by trinaesti »

ako je neko gay, sta ga boli k**** za islam i zasto pokrece ovakve teme?
i obrnuto.

sjecam se jednog malog oglasa u azri. dvojica mladica traze dvojicu mladica iz mostara za druzenje. mogu i muslimani.
LSD

#37 Re: Homoseksualnost i islam

Post by LSD »

šta je ovo?? dokle je ovo došlo?? poceli i homici otvarati teme o islamu i postaljati pitanja muslimanima i još ih na kraju ismijavati i nazivati extremistima pošto im se ne svidjaju ponudjeni odgovori...ma sjajno :roll:
amrica

#38 Re: Homoseksualnost i islam

Post by amrica »

Pa ako pod svim religijama podrazumijevas samo Abrahamove religije, onda si upravu. Medjutim ima religija i religija. Sad je i kasno a i mrsko mi da kopam po wikipediji ali sam siguran da ima i religija koje odobravaju homoseksulanost.

Opet, tema je islam i homoseksualnost tako da sam se samo na islam i osvrnuo.
Ne bih se prepirala sa tobom, ali ovo cisto informativno, stvarno me zanima, koje su to religije? Nemoj navoditi sekte, vjerske pokrete, klanove, ispiranje mozga tipa AUM ili oni sto u Rusiji cekaju smak svijeta pod zemljom....

btw, nisam, niti sam bila niti cu biti, ali sam tolerantna, ako je njima dobro i ne ugrozavaju nikog, sretno im, samo daleko od mene u tim semama, mogu mi biti drugovi/drugarice, kolege, komsije....nema problema dok su ok kao osobe.
darius_maximus

#39 Re: Homoseksualnost i islam

Post by darius_maximus »

Postavljacu teme zelim postaviti nekoliko pitanja:

1. Koje je to on vjere, pa mu je islam zapeo za oko kao religija koja ne odobrava homoseksualnost...?
2. Ako je atesita, zasto se onda raspituje samo o islamu, a ne o svim monoteistickim religijama...?
3. Zasto pokusava da ocrni (samo) islam, koristeci stereotipe (valjda bih ja trebao sad reci da su katolici i pravoslavci pedofili zato sto je nekoliko svecenika iskoristavalo djecu ili zato sto je neki serijski ubojica bio te i te vjere)...?
4. Zasto pokusava da vodi dijalog, kada je jasno da on vec ima misljenje o ovoj temi...?

Btw. ne zanima me sta je homoseksualnost, ja je ne odobravam, smatram da to nije prirodno, ali ne bih nikome nista rekao zato sto je homoseksualac, rukovao bih se s njim, pricao, popio kafu, bas kao i sa svakim drugim covjekom, jer to nije moja stvar...

P.S. Ja koliko znam Freddie Mercury je bio biseksualac, a ne homoseksualac, ali to nije ni bitno jer je najbolji pjevac ikada... 8-) :D
Neelix

#40 Re: Homoseksualnost i islam

Post by Neelix »

nevjerovatno, tema na kojoj sam i ja na pederskoj strani :D :D :D
SoFff

#41 Re: Homoseksualnost i islam

Post by SoFff »

Jao, kako je ovo jadno i nedoraslo,ali da se ne spustam na tvoj nivo...
Jedino sto ti mogu reci jeste da je Islam odobrio sve sto je lijepo i dobro za ljude,a zabranio sve sto je stetno,lose. Homoseksualnost je strogo zabranjena u Islamu,ali nije da nemas izbor,naprotiv. Allah nam je dao "izbor" za sve. Uputio nas je i na ono dobro i na ono lose,a na nama je da odlucimo kojim putem cemo krenuti,a posljedice ili pak nagrade saznat cemo jednog dana kakve su :)

P.S. Travar,jako slikovito :D ...respect!
ajgenrauh

#42 Re: Homoseksualnost i islam

Post by ajgenrauh »

Islam je toliko superioran, toliko cvrst i uvjerljiv. Islam je savrsenstvo. Hvala Ti Boze sto sam musliman. kad vidim i cujem razmisljanja nekih ljudi, osjetim jezu, jer se to isto i meni moglo desiti.
StLouis

#43 Re: Homoseksualnost i islam

Post by StLouis »

Bog je dobar i vjerujem da postoji visa sila. Mi smo njegova djeca, njegova kreacija...religija je najvece zlo covjecanstva jer dijeli tu boziju djecu na dobre i lose.
encian

#44 Re: Homoseksualnost i islam

Post by encian »

kako jedna moja prijateljica rece, homoseksualci su devijacija prirode, a ne varijacija. sve varijacije prirodje sposobne su produziti vrstu, devijacije nisu.

iako islam zabranjuje homoseksualizam, mislim da se ovom problemu treba prici prvo sa naucne strane. ima nekih zanimljivih studija, npr.

- da se homoseksulizom dijelom moze pripisati genima
- da unutarmaternicni razvoj vrsi najvise uticaja na buducu seksualnu orijentaciju, tacnije uticaj hormona
- da muskarci homoseksualci imaju drugaciji mozak od heteroseksualaca muskaraca - slican je zenskom
- a tu je i kontraverzna prica o homoseksualnim ovcama i hormonalnim eksperimentima koje su ih ucinile pomalo hetero

sad se sjetimo da su neki ljudi biseksualci. neki su ekstremno hetero u jednim okolnostima, a homo u drugim (zatvorenici, mornari, svi izolovani od drugog spola). mislim da mozemo zakljuciti da je seksualna orijantacija makar dijelom uslovljena "trenutnom ponudom". islamska osuda homoseksualizna potice prije svega od zabrane bluda, seksualnog opcenja sa osobom koja nije bracni partner. buduci da dva homoseksualca ne mogu produziti vrstu, po islamu ne mogu biti ni bracni partneri. sto se seksualne frustriranosti tice, islam nije babaroga. iako predlaze rani brak, ne kaze da morate radjati djecu dok vam to nije cejf. takodjer, iako masturbacija generalno nije dozvoljena, vecina ce ucenjaka odobriti ako bi to nekog sprijecilo da ode u drugi veci grijeh (npr. citala sam pismo covjeka koji ne moze imati seks sa zenom zbog nekog njenog medicinskog razloga vec godinama i prevara mu pada na pamet pocesto u posljednje vrijeme. savjetovana mu je masturbacija.)

mislim da je stvar puno komplikovanija od "bolest-izbor", i i"zlijeciti-nije moguce izlijeciti" ako vec trenutne okolnosti uslovljavaju stvar.
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

#45 Re: Homoseksualnost i islam

Post by mIRCerka »

samo da vam kazem da cete obrati bostan kad vam zoom dodje...
dr.gog
Grijem se na: briketi kanabisa
Horoskop: Vodolija

#46 Re: Homoseksualnost i islam

Post by dr.gog »

Moje skromno upozorenje...
Rosal prestani ,ubuduće će takvi izljevi nečega biti odmah obrisani :)
@SanYava opomena zbog provociranja,i off-topica,naspram drugog sagovornika na temi.
@St.Louis također opomena.

Oprečne stavove povodom jedne teme možete uvijek objasniti i razložiti,bez prepucavanja,na novoj temi koju možete otvoriti u svaka doba,a bez notornog razavljivanja tema koje postavljaju oni "čije se mišljenje razlikuje od vašeg".Stvar je to fer diskusije,a ne ličnih animoziteta ili uvjerenja.
"Kao korisnik foruma također prihvatate mogućnost da na pojedinim temama mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima."
Hvala. :)
klixober

#47 Islam,homoseksualnost,blud...

Post by klixober »

Ponukan temom koja je zatvorena,a na kojoj sam htio nesto napisati,otvaram novu temu.
Postavljam pitanje-da li opravdavate smrtnu kaznu za homoseksualce prema serijatu?
Represija nije put ka zdravom drustvu i ne bi se smjelo krsiti pravo pojedinca na izbor,sve dok svojim izborom ne steti drugim ljudima.Homoseksualnost je stvar licnog izbora i ne bi se trebalo uopste kaznjavati,kamoli smrtnom kaznom.
Ja sam vise "pederluka",bluda i laznog morala vidio u arapskom svijetu nego u Evropi,samo sto se sve desava "iza kulisa",skrivenije,ali ocigledno.Pocevsi od centara za masazu,koji su doslovno bordeli i koji "veliki vjernici" redovno posjecuju,do par neugodnih iskustava da su me veliki vjernici barili :D
Znaci,represija nije rjesenje jer to ne vodi do zdravog drustva.Sve ce se odvijati istim,ili mozda vecim intenzitetom,samo skrivenije.
Loulou

#48 Re: Islam,homoseksualnost,blud...

Post by Loulou »

komeba wrote: Postavljam pitanje-da li opravdavate smrtnu kaznu za homoseksualce prema serijatu?
Naravno da ne. Ali, ko pita nas?
Ipak, mene zbunjuje nešto drugo (ne libim se priznati da u tematiku nisam najbolje upućena) :-D ...
Dakle, ako čovjek čovjeku nema pravo oduzeti život, ako je to nešto što pripada samo Bogu, kako je moguće religijski pravdati ili poticati ubistvo drugog čovjeka?
dr.gog
Grijem se na: briketi kanabisa
Horoskop: Vodolija

#49 Re: Islam,homoseksualnost,blud...

Post by dr.gog »

Tema očišćena,spojena sa srodnom temom pa nastavite,naravno,poštujući http://www.sarajevo-x.com/forum/uslovi.html :)
travar

#50 Re: Islam,homoseksualnost,blud...

Post by travar »

Smrtna kazna se primjenjuje u 2 slučaja:

1) Ubistvo sa namjerom
2) Djela koja utiču na društvo odnosno destabilizuju isto:
a)Izdaja
b)Preljuba
c)Silovanje
d)Terorizam
e)Homosexualno ponašanje

A Allah dž.š. je rekao:
"..ne približujte se nevaljaštinama, bile javne ili tajne; ne ubijajte onog koga je Allah zabranio ubiti, osim kada to pravda zahtijeva, - eto, to vam On preporučuje da biste razmislili.."

Dakle zabranjeno je ubiti osim ako to pravda ne traži, pod gore navedenim uslovima!

A što se mene tiče, ako dotični poznaju šerijat, žive u zemlji koja je šerijatski organizovana, i opet se odluče za takve stvari, onda su sami sebe osudili na takvu kaznu!
Šerijat, kao i svaki zakon se mora poštovati, i ako odluče ići tim putem, neka budu spremni i na posljedice!
I na kraju, ako je nekome već stalo da živi tim životom, onda brate mili, nek pakuje kofer i seli se!
Locked