Posteno.vox-populi wrote:escobar_ wrote:Naravno. Oni bi da se sve normalno prilagodi njihovom nenormalnom ponasanju. Bujrum brate dragi, u kuce se zatvarajte i jebite se do mile volje, al' svoju bolest ostavite tamo.zgembo_sa wrote:Pa sta bi ti? Da prilagodis Islam svojim nacelima?![]()
Naravno da dovoljno govori, govori da se Islam ne prilagodjava trendovima, da je univerzalna poruka ljudima. Ti je se mozes pridrzavati, a i ne moras. Samo moras prihvatiti da Islam neces moci mijenjati na nacin kako to neke druge religije rade...
Vidis, ja bih ovo isto mogao reci i za religiju ali necu jer smatram da ljudi imaju pravo i slobodu na licni izbor, makar taj izbor bio i pogresan.
Sto se tice prvobitnog pitanja, homoseksualnost je zabranjena po islamu i ne znam zasto bi to bilo kome smetalo. Jednostavno, ako si homoseksualac, ne mozes biti musliman i vozdra. Ja sa tim nemam problem i ni u kom slucaju ne mislim da se islam treba mijenjati. Ono sa cim imam problem je kada mi se pokusavaju nametnuti islamska nacela i vidjenja kao univerzalna, jedina ispravna i slicno i kada se na taj nacin ugrozava moja sloboda.
Dakle, ne diram nikoga, ne pokusavam nista nametnuti, ali me pustite na miru. Jeste, moja dusa ce da gori u paklu ali to je, na kraju krajeva, samo moj problem.
Nadam se ipak da poznajes islam u toj mjeri pa da tu religiju ne smatras takvom kakvom je predstavljaju ti sto ti namecu sve i svasta jer toga u islamu nema, stavise zabranjeno je.