Zašto se grijehom smatra nešto što je zapravo odluka samog boga i što nema veze sa vlastitim izborom čovjeka?
Nisam neki expert, ni slicno, necu ni pametovati, ali eto POKUSAT cu dati neko SVOJE misljenje (mada znam da ni to nije konkretan odgovor za tebe)...
Pa svi u ljudi grijesnici, od Poslanika Muhameda a.s, pa nadalje....to se zna...Bog je milostiv i On ce prastati....a tokom zivota ti takodjer daje bezbroj prilika da se pokajes, da krenes pravim putem...sve je jasno za one koji hoce da vjeruju...za one koji nece, grijesit ce po tom pitanju uvijek....
Seksulani odnos jeste potreba i nagon i sve, ali nije u toj mjeri da se bez toga ne moze, isto kao sto se neki suzdrzavaju od sex prije braka, tako bi se i potreba muskarca za drugim muskarcem trebale suzdrzati, ako vjerujes u Boga...u ostalom, moje je neko misljenje da homoseksualizam nije bolest, jer je bezbroj slucajeva gdje muskarci biti homoseksualni pa postanu heteroseksulani...znaci u startu su bili "ispravni",jer da nisu ne bi nikada prije toga mogli biti za zenom nikako....problem je danasnjeg drustva sto to sve vise i vise potice i smatram normalnim, pa neko ko bi se prije suzdrzavao, sada to cak i predstavlja i potice...u ostalom procitala sam necije komentare o spletkama i slicno....i slazem se s tim.....ako vjeruejs u Boga i ako ga molis da te kloni od tih spletki i zla, Bog ce ti pomoci.....ali ako ti na t one obracas paznju i prepustas se tv-u, drustvu, onom sto drustvu danas predstavlja kao normalno...onda si gotov,tvoje tijelo postane predmet neceg drugog....mislim, za neke mozda grijesim, neki ce se mozda i sloziti, ali opet kazem to je moje misljenje i stvarno bih voljela upoznat,ako postoji osoba koja je vjernik, vjeruje u Boga i obavlja duznosti, a da je homoseksualac...