Iskustva i mišljenja o AC Tomic BMW
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
Frutek
#1 Iskustva i mišljenja o AC Tomic BMW
Pozdrav svima. Kao što naslov kaze, mišljenje u vezi sa kupovinom auta u navedenom salonu. Znam samo da ne rade staro za novo (vjerojatno i jedini u BiH), al osim toga slabo šta znam o njima. Svaka informacija je dobro došla 
-
condy
#2 Re: Iskustva i mišljenja o AC Tomic BMW
Ako kupis novo auto ili auto u garanciji onda zbog garancije auto se mora odrzavati u ovlastenom BMW servisu a to je Auto centar Tomic.
Kao i vecina ovlastenih, cijene odrzavanja su visoke. Prednost je garancija na ugradjene dijelove, kao i opremljenost servisa i rad po fabrickim uputama.
Kako servisiraju vozila koliko su pristupacni, pazljivi i strucni to zaista ne znam.
Koje auto gledas da kupis
Kao i vecina ovlastenih, cijene odrzavanja su visoke. Prednost je garancija na ugradjene dijelove, kao i opremljenost servisa i rad po fabrickim uputama.
Kako servisiraju vozila koliko su pristupacni, pazljivi i strucni to zaista ne znam.
- amar1994
#3 Re: Iskustva i mišljenja o AC Tomic BMW
Ja cuo da su predobri,idu ljudi u S.Brod kod Vuke koliko su susretljivi i fini u tomicu 
-
condy
#4 Re: Iskustva i mišljenja o AC Tomic BMW
Ne znam pa ne bih nista pricao. Al, steta sto je samo on ovlasteni serviser. Da ih ima vise bila bi jaca konkurencija i izbor da biras kod koga ces. Nisi sa jednim zadovoljan ides drugom.
-
Frutek
#5 Re: Iskustva i mišljenja o AC Tomic BMW
Ma jedini razlog što pitam je što sam u prošlosti znao pročitat dosta negativnih komentarima o njima po forumima, nisam tad tome pridavao neki značaj, ali eto što bi se reklo gdje ima dima..condy wrote:Ako kupis novo auto ili auto u garanciji onda zbog garancije auto se mora odrzavati u ovlastenom BMW servisu a to je Auto centar Tomic.
Slazem se, šteta što 1 osoba/kuća drzi monopol. Recimo VW mozes kupit u više salona, Audi, Škoda takodje, ovdje to nije slučaj.
I gledam, tj. zagledao sam se pofino u najnoviju 3-ku G20
-
condy
#6 Re: Iskustva i mišljenja o AC Tomic BMW
Isplati se cekati da dodje u salone G20.
On je ipak najsvjeziji novi model od njemacke konkurencije, i zbog toga najbolji izbor.
On je ipak najsvjeziji novi model od njemacke konkurencije, i zbog toga najbolji izbor.
-
Frutek
#7 Re: Iskustva i mišljenja o AC Tomic BMW
Tako jecondy wrote:Isplati se cekati da dodje u salone G20.![]()
- ranger
#8 Re: Iskustva i mišljenja o AC Tomic BMW
pojma nemaju.
kod e46 starog motora m47 cijeli svijet zna da ih jebu bospumpe, oni samouvjereno kazu sve je ok s bospumpom, uradili smo update releja grijaca (sta god to znacilo) ako se problem ponovi morat cemo zamijeniti relej grijaca.
uradjena reparacija bospumpe auto nikad vise problem.
kod e46 starog motora m47 cijeli svijet zna da ih jebu bospumpe, oni samouvjereno kazu sve je ok s bospumpom, uradili smo update releja grijaca (sta god to znacilo) ako se problem ponovi morat cemo zamijeniti relej grijaca.
uradjena reparacija bospumpe auto nikad vise problem.
-
lavic
#9 Re: Iskustva i mišljenja o AC Tomic BMW
Ma Tomic je OK, ako ces kupit nov auto kod njih nema razloga za brigu.
Minimalna je sansa da ces imati razlog otici kod njih u garantnom roku.
Ako bude u novoj trici doplata za produzenje garancije to bi trebao uzeti a poslije 4 godine svakako ces ici kod nekog drugog na servis.
Ako bude u novoj trici doplata za produzenje garancije to bi trebao uzeti a poslije 4 godine svakako ces ici kod nekog drugog na servis.
-
Frutek
#10 Re: Iskustva i mišljenja o AC Tomic BMW
Hvala na odgovorulavic wrote:Ma Tomic je OK, ako ces kupit nov auto kod njih nema razloga za brigu.
Što se servisa tiče, meni je bliže i lakše otici u Slavonski Brod BMW. Da li to mozes/smiješ radi garancije ako kupiš ovdje nov auto? Ako nešto ode u garanciji, je li moraš u Tomica ili mozes i to u Brodu završavat? Poslije isteka garancija, privatno ko i sav drugi svijet
-
lavic
#11 Re: Iskustva i mišljenja o AC Tomic BMW
Do sad nije bilo da se dokupi 5 godina. Nije bitno gdje radis servis dok god je ovlasteni da bi imao garanciju, u krajnjem slucaju mozda ces 2 ili 3 puta promjeniti ulje i to je sve.Frutek wrote:Hvala na odgovorulavic wrote:Ma Tomic je OK, ako ces kupit nov auto kod njih nema razloga za brigu.
Ako bude u novoj trici doplata za produzenje garancije to bi trebao uzeti a poslije 4 godine svakako ces ici kod nekog drugog na servis.Drago mi je da ima i pozitivnih mišljenja
. Misliš da bi mogla bit ta opcija da se dokupi 5-ta godina? Znam da su mom drugu u Audiju nudili to za A3 i on je i uzeo.
Što se servisa tiče, meni je bliže i lakše otici u Slavonski Brod BMW. Da li to mozes/smiješ radi garancije ako kupiš ovdje nov auto? Ako nešto ode u garanciji, je li moraš u Tomica ili mozes i to u Brodu završavat? Poslije isteka garancija, privatno ko i sav drugi svijet