Iskustva i mišljenja o AC Tomic BMW

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
Frutek

#1 Iskustva i mišljenja o AC Tomic BMW

Post by Frutek »

Pozdrav svima. Kao što naslov kaze, mišljenje u vezi sa kupovinom auta u navedenom salonu. Znam samo da ne rade staro za novo (vjerojatno i jedini u BiH), al osim toga slabo šta znam o njima. Svaka informacija je dobro došla :)
condy

#2 Re: Iskustva i mišljenja o AC Tomic BMW

Post by condy »

Ako kupis novo auto ili auto u garanciji onda zbog garancije auto se mora odrzavati u ovlastenom BMW servisu a to je Auto centar Tomic.

Kao i vecina ovlastenih, cijene odrzavanja su visoke. Prednost je garancija na ugradjene dijelove, kao i opremljenost servisa i rad po fabrickim uputama.

Kako servisiraju vozila koliko su pristupacni, pazljivi i strucni to zaista ne znam.

Koje auto gledas da kupis :)
amar1994

#3 Re: Iskustva i mišljenja o AC Tomic BMW

Post by amar1994 »

Ja cuo da su predobri,idu ljudi u S.Brod kod Vuke koliko su susretljivi i fini u tomicu :lol:
condy

#4 Re: Iskustva i mišljenja o AC Tomic BMW

Post by condy »

Ne znam pa ne bih nista pricao. Al, steta sto je samo on ovlasteni serviser. Da ih ima vise bila bi jaca konkurencija i izbor da biras kod koga ces. Nisi sa jednim zadovoljan ides drugom.
Frutek

#5 Re: Iskustva i mišljenja o AC Tomic BMW

Post by Frutek »

condy wrote:Ako kupis novo auto ili auto u garanciji onda zbog garancije auto se mora odrzavati u ovlastenom BMW servisu a to je Auto centar Tomic.

Kao i vecina ovlastenih, cijene odrzavanja su visoke. Prednost je garancija na ugradjene dijelove, kao i opremljenost servisa i rad po fabrickim uputama.

Kako servisiraju vozila koliko su pristupacni, pazljivi i strucni to zaista ne znam.

Koje auto gledas da kupis :)
Ma jedini razlog što pitam je što sam u prošlosti znao pročitat dosta negativnih komentarima o njima po forumima, nisam tad tome pridavao neki značaj, ali eto što bi se reklo gdje ima dima..

Slazem se, šteta što 1 osoba/kuća drzi monopol. Recimo VW mozes kupit u više salona, Audi, Škoda takodje, ovdje to nije slučaj.

I gledam, tj. zagledao sam se pofino u najnoviju 3-ku G20 :shock: :-D :mrgreen: Jest da je u prodaji od marta 2019, ali ovo što sam dosad vidio, pročitao, dojmilo me se auto dosta.
condy

#6 Re: Iskustva i mišljenja o AC Tomic BMW

Post by condy »

Isplati se cekati da dodje u salone G20. :thumbup:

On je ipak najsvjeziji novi model od njemacke konkurencije, i zbog toga najbolji izbor.
Frutek

#7 Re: Iskustva i mišljenja o AC Tomic BMW

Post by Frutek »

condy wrote:Isplati se cekati da dodje u salone G20. :thumbup:

On je ipak najsvjeziji novi model od njemacke konkurencije, i zbog toga najbolji izbor.
Tako je :-D Auto je i veće i lakše od prethodnog modela i limuzina po mjeri :)
ranger

#8 Re: Iskustva i mišljenja o AC Tomic BMW

Post by ranger »

pojma nemaju.
kod e46 starog motora m47 cijeli svijet zna da ih jebu bospumpe, oni samouvjereno kazu sve je ok s bospumpom, uradili smo update releja grijaca (sta god to znacilo) ako se problem ponovi morat cemo zamijeniti relej grijaca.
uradjena reparacija bospumpe auto nikad vise problem.
lavic

#9 Re: Iskustva i mišljenja o AC Tomic BMW

Post by lavic »

Ma Tomic je OK, ako ces kupit nov auto kod njih nema razloga za brigu.

Minimalna je sansa da ces imati razlog otici kod njih u garantnom roku.

Ako bude u novoj trici doplata za produzenje garancije to bi trebao uzeti a poslije 4 godine svakako ces ici kod nekog drugog na servis.
Frutek

#10 Re: Iskustva i mišljenja o AC Tomic BMW

Post by Frutek »

lavic wrote:Ma Tomic je OK, ako ces kupit nov auto kod njih nema razloga za brigu.

Ako bude u novoj trici doplata za produzenje garancije to bi trebao uzeti a poslije 4 godine svakako ces ici kod nekog drugog na servis.
Hvala na odgovoru :) Drago mi je da ima i pozitivnih mišljenja :-D . Misliš da bi mogla bit ta opcija da se dokupi 5-ta godina? Znam da su mom drugu u Audiju nudili to za A3 i on je i uzeo.

Što se servisa tiče, meni je bliže i lakše otici u Slavonski Brod BMW. Da li to mozes/smiješ radi garancije ako kupiš ovdje nov auto? Ako nešto ode u garanciji, je li moraš u Tomica ili mozes i to u Brodu završavat? Poslije isteka garancija, privatno ko i sav drugi svijet :D
lavic

#11 Re: Iskustva i mišljenja o AC Tomic BMW

Post by lavic »

Frutek wrote:
lavic wrote:Ma Tomic je OK, ako ces kupit nov auto kod njih nema razloga za brigu.

Hvala na odgovoru :) Drago mi je da ima i pozitivnih mišljenja :-D . Misliš da bi mogla bit ta opcija da se dokupi 5-ta godina? Znam da su mom drugu u Audiju nudili to za A3 i on je i uzeo.

Što se servisa tiče, meni je bliže i lakše otici u Slavonski Brod BMW. Da li to mozes/smiješ radi garancije ako kupiš ovdje nov auto? Ako nešto ode u garanciji, je li moraš u Tomica ili mozes i to u Brodu završavat? Poslije isteka garancija, privatno ko i sav drugi svijet :D
Do sad nije bilo da se dokupi 5 godina. Nije bitno gdje radis servis dok god je ovlasteni da bi imao garanciju, u krajnjem slucaju mozda ces 2 ili 3 puta promjeniti ulje i to je sve.
Post Reply