ISIL u novoj snimci prijeti Balkanu

Gojeni H

#51 Re: ISIL u novoj snimci prijeti Balkanu

Post by Gojeni H »

Challenger__ wrote:- Ko su, odakle dolaze i u kom broju:

Image

:arrow: IZVOR
Ukoliko je 330 priblizno tacan broj, to je previse iz zemlje kao sto je Bosna i naroda kao sto su Bosnjaci.
Drzava treba najozbiljnije povesti racuna o ovom zabrinjavajucem broju. Prvi korak bi bio oduzimanje drzavljanstva ... pale se pasosi, poziva se u raj na zemlji zvani islamska drzava ... vjerujem da im ne bi tesko palo.

Slijedeci korak bi bio poziv na dijalog zajednicama kao sto su one u Gornjoj Maoci i Krajini. Igra mrkve i stapa.
Opetja033

#52 Re: ISIL u novoj snimci prijeti Balkanu

Post by Opetja033 »

Gojeni H wrote:Ukoliko je 330 priblizno tacan broj, to je previse iz zemlje kao sto je Bosna i naroda kao sto su Bosnjaci.
Drzava treba najozbiljnije povesti racuna o ovom zabrinjavajucem broju. Prvi korak bi bio oduzimanje drzavljanstva ... pale se pasosi, poziva se u raj na zemlji zvani islamska drzava ... vjerujem da im ne bi tesko palo.

Slijedeci korak bi bio poziv na dijalog zajednicama kao sto su one u Gornjoj Maoci i Krajini. Igra mrkve i stapa.
Slazem se. Uzmi jos u obzir da su ovi iz Srbije uglavnom Bosnjaci + dijasporu i vjerovatno je broj Bosnjaka u Isilu oko 600. Dodaj tu jos da ima solidan broj Bosnjaka u Nusri (Gornja Maoca njih podrzava a ne Isil) i konacna cifra sigurno nije ispod 800-900.
Prevelik broj za ovako mali narod. Tuga.
Point.

#53 Re: ISIL u novoj snimci prijeti Balkanu

Post by Point. »

Bodkin wrote:Evo vam tipicnog primjerka vehbosa na forumu. Na svaki post odgovara sa 10 smajlija. Toliko mozak ogranicava
Ovaj @Aldinjo je legenda. Ja sam od njega dobio epitet najveceg islamomrzca na forumu. Pokuso mu objasniti al on ni mukajat. Ako je procito vise od 2 knjige, dajem desno mudo. Glavni argumenti su mu smajlici i imas li problem. To je taj nivo. I takvi ljudi sebe nazivaju muslimanima i sramote Islam. Aldinjo je meni kralj, sah, car, halifa. :)
SmokingMan

#54 Re: ISIL u novoj snimci prijeti Balkanu

Post by SmokingMan »

Pokret koji polakho prerasta u vjerovatno najveću blisko-istočnu gerilu ikada viđenu.Nije samo da oklupljaju muslimane,već i razne konfesije,one koji se,iz samo njimapoznatih razloga,protive svojim vlastima,mada se tu objektivno radi o najvećim neradnicima,kojima ni dobra socijala nije bila dovoljna.
insomnia78

#55 Re: ISIL u novoj snimci prijeti Balkanu

Post by insomnia78 »

SmokingMan wrote:Pokret koji polakho prerasta u vjerovatno najveću blisko-istočnu gerilu ikada viđenu.Nije samo da oklupljaju muslimane,već i razne konfesije,one koji se,iz samo njimapoznatih razloga,protive svojim vlastima,mada se tu objektivno radi o najvećim neradnicima,kojima ni dobra socijala nije bila dovoljna.
Kakve ba razne konfesije?
Sve i jedan nearap je ili musliman ili konvertit na islam
SmokingMan

#56 Re: ISIL u novoj snimci prijeti Balkanu

Post by SmokingMan »

Pročačkaj malo dublje,to što su uzeli muslimanska imena nakon što su došli u Siriju i Irak,je bila samo formalna proceedura.
insomnia78

#57 Re: ISIL u novoj snimci prijeti Balkanu

Post by insomnia78 »

Jah
Ja znam ovdje iz francuske
Sve i jedan, isti simptomi
Promjena drustva, odlasci po tim nekakvim centrima, konvertovanje na islam, primjena ponasanja, oblacenja, ishrane, pametovanje porodici... Odlazak
Bodkin

#58 Re: ISIL u novoj snimci prijeti Balkanu

Post by Bodkin »

Point. wrote:
Bodkin wrote:Evo vam tipicnog primjerka vehbosa na forumu. Na svaki post odgovara sa 10 smajlija. Toliko mozak ogranicava
Ovaj @Aldinjo je legenda. Ja sam od njega dobio epitet najveceg islamomrzca na forumu. Pokuso mu objasniti al on ni mukajat. Ako je procito vise od 2 knjige, dajem desno mudo. Glavni argumenti su mu smajlici i imas li problem. To je taj nivo. I takvi ljudi sebe nazivaju muslimanima i sramote Islam. Aldinjo je meni kralj, sah, car, halifa. :)
Ma slao mi je i poruku al je otisla direkt u kantu bez citanja
Bodkin

#59 Re: ISIL u novoj snimci prijeti Balkanu

Post by Bodkin »

Opetja033 wrote:
Gojeni H wrote:Ukoliko je 330 priblizno tacan broj, to je previse iz zemlje kao sto je Bosna i naroda kao sto su Bosnjaci.

Slazem se. Uzmi jos u obzir da su ovi iz Srbije uglavnom Bosnjaci + dijasporu i vjerovatno je broj Bosnjaka u Isilu oko 600. Dodaj tu jos da ima solidan broj Bosnjaka u Nusri (Gornja Maoca njih podrzava a ne Isil) i konacna cifra sigurno nije ispod 800-900.
Prevelik broj za ovako mali narod. Tuga.
Ni 0.1% stanovnistva. Da je barem samo 0.1% svugdje radikalno..
SmokingMan

#60 Re: ISIL u novoj snimci prijeti Balkanu

Post by SmokingMan »

insomnia78 wrote:Jah
Promjena drustva, odlasci po tim nekakvim centrima, konvertovanje na islam, primjena ponasanja, oblacenja, ishrane, pametovanje porodici... Odlazak
I sam znaš da uvijet da buddeš musliman nije tvoje ime,moreš se zvati Muhamed,a da si u duši ostao ista osoba,pokvarenjak,takvih je na sirijskom ratištu XY broj.Imalo razumna osoba ne bi radila ono što njih večina radi.
Last edited by SmokingMan on 10/06/2015 11:18, edited 3 times in total.
Drinski

#61 Re: ISIL u novoj snimci prijeti Balkanu

Post by Drinski »

aldinjo wrote: Otiđi malo u Maoču pa da vidiš kako se dobro živi.
e jbg sad. :-) :-) :-)
insomnia78

#62 Re: ISIL u novoj snimci prijeti Balkanu

Post by insomnia78 »

Pa to je druga stvar
insomnia78

#63 Re: ISIL u novoj snimci prijeti Balkanu

Post by insomnia78 »

SmokingMan wrote:
insomnia78 wrote:Jah
i sam znaš da uvijet da buddeš musliman nije tvoje ime,moreš se zvati Muhamed,a da si u duši ostao ista osoba,pokvarenjak,takvih je na sirijskom ratištu XY broj.Imalo razumna osoba ne bi raila ono što njih večina radi.
Pa to je druga stvar
SmokingMan

#64 Re: ISIL u novoj snimci prijeti Balkanu

Post by SmokingMan »

Ima tamo world-wide šljama,daleko od nas bili... :mrgreen:
emillio estevez
Location: http://www.klix.ba/vijesti/bih/rasema-h ... /120430110

#65 Re: ISIL u novoj snimci prijeti Balkanu

Post by emillio estevez »

SmokingMan wrote:Pokret koji polakho prerasta u vjerovatno najveću blisko-istočnu gerilu ikada viđenu.Nije samo da oklupljaju muslimane,već i razne konfesije,one koji se,iz samo njimapoznatih razloga,protive svojim vlastima,mada se tu objektivno radi o najvećim neradnicima,kojima ni dobra socijala nije bila dovoljna.
..mislis li na ISIL

Ili na Kurde ?

Cuj multireligijsska gerila.
SmokingMan

#66 Re: ISIL u novoj snimci prijeti Balkanu

Post by SmokingMan »

emillio estevez wrote:
..mislis li na ISIL

Ili na Kurde ?

Nije on samo jedan klasični "religijski" pokret,nego i više od toga,a prihvatio ti to ili ne,meni sasvim svejedno. 8-)
emillio estevez
Location: http://www.klix.ba/vijesti/bih/rasema-h ... /120430110

#67 Re: ISIL u novoj snimci prijeti Balkanu

Post by emillio estevez »

SmokingMan wrote:
emillio estevez wrote:
..mislis li na ISIL

Ili na Kurde ?

Nije on samo jedan klasični "religijski" pokret,nego i više od toga,a prihvatio ti to ili ne,meni sasvim svejedno. 8-)
Prihvacam
Kao jednoreligijsku skupinu terorista, koljaca dapace.
Dobro da je svejedno.

Samo nedostaje jos krizarska skupina za oslobodjenje Jeruzalema.
Sanjarko

#68 Re: ISIL u novoj snimci prijeti Balkanu

Post by Sanjarko »

Gojeni H wrote:
Challenger__ wrote:- Ko su, odakle dolaze i u kom broju:

Image

:arrow: IZVOR

Aaaaaa .... Ludzache, fighters per one million citizens ... broj boraca na milion stanovnika ... pohakontas?
Pa ne pise to na prikazu/fotki.
Ali opet po populaciji Muslimani Zapada su radikalniji nego Balkanski itd. Muslimani istocnije.
Ja sam dao u promilima racunicu na ukupnu populaciju Muslimana u tim Drzavama.
I ispade da su Muslimani Zapada radikalniji nego sa Istoka.
Lako je per one million citizens dati procjenu jer Francuska, Britanija itd. imaju vecinsku populaciju 90+ posto Krscana i drugih a ispod 10% Muslimana.
A Bosna ima 50% populaciju Muslimana i ljudi Muslimanskog porijekla 50% ostalih Krscana itd.
Treba racunati koliko je ovih boraca na populaciju Muslimana u jedne drzave a ne na sveukupan broj Gradzana.
Pa se dobije da su Muslimani na Zapadu koji dolaze iz pretezno Krscanske bastine Drzava manje radikalni od Muslimana koji dolaze sa Istoka iz pretezno Islamske bastine Drzava, da ne napisem iz Krscanskih i Muslimanskih drzava.
Na sveukupnu populaciju Muslimana treba racunati a ne na sveukupnu populaciju Gradzana/Drzavljana.
Ovaj prikaz vara da ne napisem laze.
Jbg vi u sve povjerujete odmah sto vam Mediji i Elite serviraju.
Ja sve sa dozom nepovjerenja prihvatam dok dobro info/sve neprovjerim.
insomnia78

#69 Re: ISIL u novoj snimci prijeti Balkanu

Post by insomnia78 »

Samo sto se na zapadu uglavnom radi o ljudima arapskog porjekla, onako samim od sebe polidivljim, i pokojem konvertitu
Zanimljivo je medjutim da su kod nas, koji se dicimo tim nekim umjerenim "bosanskim" islamom uspjeli regrutovati toliko ljudi
Sanjarko

#70 Re: ISIL u novoj snimci prijeti Balkanu

Post by Sanjarko »

Gojeni H wrote:

Aaaaaa .... Ludzache, fighters per one million citizens ... broj boraca na milion stanovnika ... pohakontas?
Jesi kulturan i jesi se bontonu/kulturi naucio.
Vrijedzati ljude vrh kulture/bontona.
PS. I ludzaci su ljudi.
Mnogi su i bolji ljudi od Normalnih.
Sanjarko

#71 Re: ISIL u novoj snimci prijeti Balkanu

Post by Sanjarko »

insomnia78 wrote:Samo sto se na zapadu uglavnom radi o ljudima arapskog porjekla, onako samim od sebe polidivljim, i pokojem konvertitu
Zanimljivo je medjutim da su kod nas, koji se dicimo tim nekim umjerenim "bosanskim" islamom uspjeli regrutovati toliko ljudi
Ali na sveukupnu populaciju Muslimana i nije puno.
A naravno da ima svakakvih ljudi i medzu Muslimanima Bosne pa nije ni cudo sto su regrutovali toliki broj.
Ali opet na sveukupnu populaciju Muslimana Boshnje ispadose manje radikalne od ovih sa zapada Muslimana.
insomnia78

#72 Re: ISIL u novoj snimci prijeti Balkanu

Post by insomnia78 »

Pa ovi sa zapada su 99% arapi koji ne "jebu" taj zapad ni 2% osim kad treba uzeti beneficije
Sto se ostalog tice, ponasaju se i zive ko da su u svojim vukojebinama
Sanjarko

#73 Re: ISIL u novoj snimci prijeti Balkanu

Post by Sanjarko »

insomnia78 wrote:Pa ovi sa zapada su 99% arapi koji ne "jebu" taj zapad ni 2% osim kad treba uzeti beneficije
Sto se ostalog tice, ponasaju se i zive ko da su u svojim vukojebinama
Pa znas onu.
Once a fool always fool.
Samo bi Ja rijec tu zamijenio sa neuk/neznalica.
dr.gog
Grijem se na: briketi kanabisa
Horoskop: Vodolija

#74 Re: ISIL u novoj snimci prijeti Balkanu

Post by dr.gog »

Vratite se budale, i pripremite tabute...za sebe..

Na četničkom groblju podno Pala ima još mjesta, uz rusku fukaru.
aldinjo

#75 Re: ISIL u novoj snimci prijeti Balkanu

Post by aldinjo »

dr.gog wrote:Vratite se budale, i pripremite tabute...za sebe..

Na četničkom groblju podno Pala ima još mjesta, uz rusku fukaru.
Nema potrebe za maloumnostima.
Post Reply