Pozdrav,
s obzirom da mi ljekar nije nista reako u vezi ishrane kod primjene ove terapije, a ni ja nisam pitao, interesuje me da li ima nekih ogranicenja? Sta se smije jesti/piti a sta ne bi trebalo konzumirati?
Usput da pojasnim radi se o lijecenju Helicobacter pyroli tj bakterije koja dovodi do problema sa zelucem.
I jos nesto: Meni su rekli da terapiju krenem sa doruckom., sobzirom da se lijekovi uzimaju 2x dnevno -dorucak,vecera. Interesuje me da li to abs mora biti dorucak, jer u sustini je svejedno,ili?
Hvala na odgovorima
Ishrana kod primjene "Trojne terapije"
Moderator: anex
- nivla
#2 Re: Ishrana kod primjene "Trojne terapije"
najvaznije je imati redovne obroke, 3 obroka plus 2 uzine i ne prejedati se,SaMaster wrote:Pozdrav,
s obzirom da mi ljekar nije nista reako u vezi ishrane kod primjene ove terapije, a ni ja nisam pitao, interesuje me da li ima nekih ogranicenja? Sta se smije jesti/piti a sta ne bi trebalo konzumirati?
Usput da pojasnim radi se o lijecenju Helicobacter pyroli tj bakterije koja dovodi do problema sa zelucem.
I jos nesto: Meni su rekli da terapiju krenem sa doruckom., sobzirom da se lijekovi uzimaju 2x dnevno -dorucak,vecera. Interesuje me da li to abs mora biti dorucak, jer u sustini je svejedno,ili?
Hvala na odgovorima
sto se tice sta trebas jesti to je apsolutno individualno, obicno se savjetuje da se ne jede masna hrana, grah, kupus, svjezi luk, vocni sokovi(narandza, limun, grejp), gazirani sokovi,alkohol, ali iskreno to je cista suplja, meni je iskreno bilo bolje kad sam sa neke stroge dijetalne prehrane(lagana hrana, nista gazirano,nista masno) poceo jesti ono sto volim
sto se tice lijekova, controloc,pantor, nexium, ulcosan i njima slicne uzimati na prazan zeludac barem pola sata prije jela, lijekove bazirane na ranitidinu mozes i prije i poslije jela, pylomid/reglan i ne moras uzimati, ne moras uzimati ni eglonyl/bosnil jer su oni za umirenje , antimikrobike i antibiotike sam licno bolje sit podnosio
- melbaa
#3 Re: Ishrana kod primjene "Trojne terapije"
dva puta dnevno. dan ima 24 sata. to znaci da teba da uzims lijek svakih 12 sati.SaMaster wrote:Pozdrav,
na primjer: ujutro u osam i onda navecer u osam.