Ishrana, kako dobiti kilograme

Sve o zdravlju...

Moderator: anex

Post Reply
TotallyDifferent_Not
Posts: 109
Joined: 10/02/2021 21:18

#1 Ishrana, kako dobiti kilograme

Post by TotallyDifferent_Not »

Zdravo. Interesuje me od kojih namirnica je najlakše dobiti kilograme, mislim koje namirnice imaju dosta kalorija, a da su zdrave?
Kako da formiram neki plan ishrane kad nemam uvijek volje ili vremena da spremam jela jer većinu njih je potrebno praviti svaki dan, pa ako još moram da pravim 3+ nemoguće je.
Ja ponekad kada izbrojim kalorije jedva da pojedem i 1500+, a jedem 2 ili 3 puta, jednostavno koliko se god trudim ne mogu da nađem jednostavne obroke (sa aspekta njihove pripreme) koji sadrže mnogo kalorija, ne mogu da unesem 2000+ kalorija da dobijem kilograme.
Dakle, da li postoje neki recepti za jela koja mogu dugo stajati, u frižideru npr., pa da ih ne moram praviti svaki dan, a da su zdrava i da imaju mnogo kalorija?
Nisam alergičan ni na šta što se tiče hrane, nemam intoleranciju na laktozu itd hvala Bogu, pa eto bilo koji recept ide u obzir.
Last edited by TotallyDifferent_Not on 11/04/2021 11:43, edited 1 time in total.
erentedia
Posts: 352
Joined: 13/03/2021 19:24

#2 Re: Ishrana, dobijanje kg-a (u pozitivnom smislu)

Post by erentedia »

Ja imam "problem" jer sam mršav. Ja sam lagano krenuo 0,5kg po sedmici da dobijem. Povećao sam 500kcal dnevno tako bi trebalo ići. Ja sam za mjesec dobio 1,5kg.

Najbolje ti je da praviš smutije. Jer ćeš tako prevariti tijelo. Ja ne mogu da jedem na silu.
Orašaste plodove ti je najbolje trpat.
Post Reply