Iron Maiden - Split (Stadion Poljud) - 10.08.2008

Diskusije o bh. i inostranim izvođačima, razmjena pjesama, CD-ova, muzičke oprema...

Moderator: _BataZiv_0809

Van Halen

#51 Re: Iron Maiden - Split (Stadion Poljud) - 10.08.2008

Post by Van Halen »

Ne mogu da vjerujem da nema nijedne pjesme sa albuma Brave new world. Pa makar the wicker man :| Ipak, karta je tu a do nedjelje se neće spavat!
black

#52 Re: Iron Maiden - Split (Stadion Poljud) - 10.08.2008

Post by black »

joj blago vama, ja nemogu ici kmeeeee :sad:
Benighted

#53 Re: Iron Maiden - Split (Stadion Poljud) - 10.08.2008

Post by Benighted »

Ovo je bilo u Bukurestu,malo zamjenjen redosljed...

0. Intro. Transylvania/Churchill's Speech
1. Aces High
2. 2 Minutes to Midnight
3. Revelations
4. The Trooper
5. Wasted Years
6. The Number of The Beast
7. Can I Play with Madness
8. Rime of the Ancient Mariner
9. Powerslave
10. Heaven Can Wait
11. Run to the Hills
12. Fear of The Dark
13. Iron Maiden
14. Moonchild
15. The Clairvoyant
16. Hallowed Be Thy Name

Jedva cekam Powerslave i Aces,a steta sto je izbacen Wrathchild i Evil that men do....
Svejedno bice dobro...

PS. a vidim predgrupa Laureen Harris ... kazu da je hot,al izdaleka je nisam bio u stanju to potvrdit ... uglavnom lose pjeva...al haj...
Last edited by Benighted on 07/08/2008 19:57, edited 1 time in total.
Murat Sabanovic

#54 Re: Iron Maiden - Split (Stadion Poljud) - 10.08.2008

Post by Murat Sabanovic »

bio sam na maidenu 1 jula u parizu i moram priznati da sam bio razocaran njihovom predstavom.gledao sam ih prije par godina i ta dva koncerta se ne mogu ni porediti(ovaj drugi mi je izgledo kao da sam otiso na merlina ili tifu).prijatelj mi je veliki fan od maidena ,bio je dan poslije i kaze da je to bio jedan od najgorih koncerta maidena na kojem je on bio.
onima koji ce biti u splitu ,zelim dobar provod i nadam se da nece biti razocarani koncertom kao ja.
doktor78

#55 Re: Iron Maiden - Split (Stadion Poljud) - 10.08.2008

Post by doktor78 »

Van Halen wrote:Ne mogu da vjerujem da nema nijedne pjesme sa albuma Brave new world. Pa makar the wicker man :|
"Možda i najveći heavy metal bend svih vremena, legendarni Iron Maiden, u okviru Somewhere Back In Time turneje, na kojoj će izvoditi isključivo pesme zaključno sa Seventh Son Of The Seventh Son albumom, posetiće Split."

Da se razumijemo, Brave new world je prilicno dobar album, ali ipak vise volim cuti klasike kao npr. Revelations,Powerslave,Moonchild,Wasted years...
hsnf

#56 Re: Iron Maiden - Split (Stadion Poljud) - 10.08.2008

Post by hsnf »

Na zalost, zbog posla ne mogu ici na koncert (smrc, smrc...), tako da imam dvije ulaznice na prodaju. Dakle 2 ulaznice za 150KM. 061 199 541
doktor78

#57 Re: Iron Maiden - Split (Stadion Poljud) - 10.08.2008

Post by doktor78 »

Opet kontradiktorne informacije vezano za unosenje fotoaparata... Na http://www.maidencroatia.com pise da se aparati mogu unositi, osim ako su profesionalni. Ja nosim,pa sta bude...
Better Man

#58 Re: Iron Maiden - Split (Stadion Poljud) - 10.08.2008

Post by Better Man »

Naravno da možeš unijeti foto aparat ako nije profesionalni! S profesionalcem možeš iz bilo kojeg ugla i daljine napraviti dobru fotku, dok s neprofesionalnim da bi dobio dobru sliku noću moraš biti bukvalno pred binom.
d2

#59 Re: Iron Maiden - Split (Stadion Poljud) - 10.08.2008

Post by d2 »

Better Man wrote:Naravno da možeš unijeti foto aparat ako nije profesionalni! S profesionalcem možeš iz bilo kojeg ugla i daljine napraviti dobru fotku, dok s neprofesionalnim da bi dobio dobru sliku noću moraš biti bukvalno pred binom.
hoces kupiti sony, na prodaju je, 12x opticki zum, mozes mu slikati plombu na osmici sa sredine terena
spada u amaterske aparate
doktor78

#60 Re: Iron Maiden - Split (Stadion Poljud) - 10.08.2008

Post by doktor78 »

Jutarnji list:
"Bio je to koktel koji ne može omanuti - Iron Maiden i kolekcija njihovih najvećih hitova. Mitski engleski heavy metal bend na splitskom je Poljudu u nedjelju navečer primijenio ne tako čestu formulu - nastupili su u sklopu turneje kojom se promovira njihov kompilacijski album “Somewhere Back In Time: The Best of 1980.-1989.”, a to je ono što svaki posvećeni fan najviše voli kad ode na koncert svoje omiljene grupe, posebno ako to radi prvi put.

Premda su sasvim neprofesionalno kasnili nešto više od sat vremena - navodno zbog kvara aviona kojim je do Splita pilotirao pjevač Bruce Dickinson - gotovo 30 tisuća ljudi na Poljudu to im je spremno oprostilo čim su se na stadionu pogasila svjetla najavljujući glavnu atrakciju. Vrisak se prolomio iz poljudskog grotla onako kako to stalni stanari tog stadiona mogu samo sanjati, i tako je bilo sve do kraja koncerta koji je potrajao dva sata. Gotovo da nisu bili potrebni povremeni Dickinsonovi pokliči “Scream for me Croatia”, teškometalni vjernici ionako ništa drugo nisu radili, uključujući i goste VIP lože u rasponu od Slavena Bilića do Marka Perkovića Thompsona.

Iron Maiden je izveo uobičajeni set pjesama kojima odrađuje cijelu ovogodišnju svjetsku turneju - počinje govorom Winstona Churchilla, a onda se redaju hitovi kao što su Aces High, 2 Minutes to Midnight, The Number of The Beast, Run to the Hills, Iron Maiden...

Publika je, istina, ostala pomalo osupnuta kad su shvatili da je regularni dio koncerta potrajao jedva sat i deset minuta, no uslijedio je spektakularni bis s još dva hita, The Clairvoyant i, možda najveći od svih, Hallowed Be Thy Name. A onda su se svjetla na stadionu popalila, i zadovoljna masa se razišla mirnije nego kad Hajduk izgubi domaću utakmicu. "
Guento

#61 Re: Iron Maiden - Split (Stadion Poljud) - 10.08.2008

Post by Guento »

meni najbolji maidenov koncert dosad, jer su svirali samo stare hitove, pravi koncert za raju, za razliku od promotivnih koncerata (recimo u ZG i BG) na kojima su svirali pola pjesama sa najnovijih albuma uz koje mozes da zvizdis ili da sjednes i odmoris dok ne krene *pravi* maiden. ono kasnjenje je bilo uzasno neprofesionalno, sve sam im na gomilu. organizatori su pravi diletanti sto se moglo vidjet po ulasku na stadion, niko ne zna gdje treba da ide jer nijedan ulaz nije bio oznacen, ljudi lutaju od ulaza do ulaza, pustili duplo vise ljudi u headbangers pit, moglo je bit mrtvih ispred bine. na plakatima nisu napisali kad pocinje koncert (?). al sve ovo zaboravis kad ljudi izadju i odsviraju moonchild i powerslave :D e jos da su raspalili transylvaniju za moju dusu .... :D :evil:
Better Man

#62 Re: Iron Maiden - Split (Stadion Poljud) - 10.08.2008

Post by Better Man »

Koncert je bio fenomenalan. Maideni su otprašili na vrhunskom nivou. Istinski spektakl i za oči i za uši. kašnjenje je navodno vezano za rođendan Dickinsona, koji jwe malo više vremena proveo s obitelji pa su kasniJe krenuli za Split. Transylvaniu si mogao čuiti na početku koncerta sa razglasa, kad je za to vrijeme na ekranima išla snimka slijetanja Dickinsona s avionom na Splitski areodrom i doček Maidena na istom. Na karti je pisalo da koncert počine u 21:30! Bio sam u Headbangers pitu i sutra cu postirati par slika sa koncerta godine.
Better Man

#63 Re: Iron Maiden - Split (Stadion Poljud) - 10.08.2008

Post by Better Man »

Benighted wrote:Ovo je bilo u Bukurestu,malo zamjenjen redosljed...

0. Intro. Transylvania/Churchill's Speech
1. Aces High
2. 2 Minutes to Midnight
3. Revelations
4. The Trooper
5. Wasted Years
6. The Number of The Beast
7. Can I Play with Madness
8. Rime of the Ancient Mariner
9. Powerslave
10. Heaven Can Wait
11. Run to the Hills
12. Fear of The Dark
13. Iron Maiden
14. Moonchild
15. The Clairvoyant
16. Hallowed Be Thy Name

Jedva cekam Powerslave i Aces,a steta sto je izbacen Wrathchild i Evil that men do....
Svejedno bice dobro...

PS. a vidim predgrupa Laureen Harris ... kazu da je hot,al izdaleka je nisam bio u stanju to potvrdit ... uglavnom lose pjeva...al haj...
To je kčerka Steve Harrisa!
doktor78

#64 Re: Iron Maiden - Split (Stadion Poljud) - 10.08.2008

Post by doktor78 »

Better Man wrote: Bio sam u Headbangers pitu i sutra cu postirati par slika sa koncerta godine.
U Headbangers pitu nas natrpali k'o sardine... Jos kad su poceli sa naguravanjem,sve sam im po spisku! Pola koncerta nisam mogao pratiti kako treba :x No, bez obzira na sve, Maidenovcima svaka cast! Odlican zvuk, svirka, o scenografiji da ne govorim
Last edited by doktor78 on 12/08/2008 11:09, edited 1 time in total.
Benighted

#65 Re: Iron Maiden - Split (Stadion Poljud) - 10.08.2008

Post by Benighted »

Ma nema se sta reci za Maidene...
Uvjek mocni,koncert uvjek pogodak...

Organizacija nije bila nesto , sve je kasnilo,pa i Maideni (i nije mi jasan razlog zasto) Ljudi totalno popyzdili od cekanja i kad je krenulo prvih 15 minuta opsta sutka...(a i meni nesto bas godilo malo sutke :-D ) Super ona scena prije Wasted years kada Bruce moli publiku da se smire i ne gnijece one u prvom redu :D ... svejedno ludnica se nastavila do kraja...
Svi faktori su se podudarili,open air,dobro vrijeme,OK ozvucenje,prvi put posjecuju neko mjesto pa je publika dodatno naspanovana,best of playlista...stare stvari : powerslave,aces,heaven,clairvoyant ... ma apsolutno sve stimalo...
Rece da ce skoro pocet snimat novi album, pa ope navratit ... vec sad sa nestrpljenjem ocekujem :D
Better Man

#66 Re: Iron Maiden - Split (Stadion Poljud) - 10.08.2008

Post by Better Man »

doktor78 wrote:
Better Man wrote: Bio sam u Headbangers pitu i sutra cu postirati par slika sa koncerta godine.
U Headbangers pitu nas natrpali k'o sardine... Jos kad su poceli sa naguravanjem,sve sam im po spisku! Pola koncerta nisam mogao pratiti kako treba :x No, bez obzira na sve, Maidenovcima svaka cast! Odlican zvuk, svirka, o scenografiji da ne govorim
Imao sam Sreće pa me niko u Headbangers pitu nije niko tupavo ni gurnuo, a bio sam blizu bine, mozda nekih 10 metara od iste i čitav koncert sam uspio normalno da pratim. jedino mi je bilo nezgodno slikati zbog konstantnih ruku u zraku.
Joey Tribbiani

#67 Re: Iron Maiden - Split (Stadion Poljud) - 10.08.2008

Post by Joey Tribbiani »

aj postavi koju slJiku pljease
Benighted

#68 Re: Iron Maiden - Split (Stadion Poljud) - 10.08.2008

Post by Benighted »

A bilo je dosta bosanaca...
Vecina ih doslo u nekom privatnom aranzmanu...
Vidjeli smo ih dosta na plazi,u gradu , na stadionu...

Sjooj gotive cjeli dan se kupat i suncat pa na maidene :D ...
Odsad ljeti treba sve koncerte u Splitu organizovati... :D
Better Man

#70 Re: Iron Maiden - Split (Stadion Poljud) - 10.08.2008

Post by Better Man »

Evo jedna za početak! drugi put ću postaviti još slika!

Image
doktor78

#71 Re: Iron Maiden - Split (Stadion Poljud) - 10.08.2008

Post by doktor78 »

Better Man,svaka cast na slici! Odlican kvalitet :thumbup:
Better Man

#72 Re: Iron Maiden - Split (Stadion Poljud) - 10.08.2008

Post by Better Man »

doktor78 wrote:Better Man,svaka cast na slici! Odlican kvalitet :thumbup:
Hvala! Napatio sam se da usklikam dobrih slika, jer kad su ruke non stop u zraku i svi skaću teško je napraviti dobru sliku da se vidi scena i oni i da je čista! Evo još dvije! Trenutak kad se pojavljuje njihova maskota i zaštitni znak Eddy!

Image

Image

Sutra ću izabrati još dobrih slika i postaviti.
Guento

#73 Re: Iron Maiden - Split (Stadion Poljud) - 10.08.2008

Post by Guento »

super slike, samo postavljaj :D
Better Man

#74 Re: Iron Maiden - Split (Stadion Poljud) - 10.08.2008

Post by Better Man »

Guento wrote:super slike, samo postavljaj :D
Hvala! Kad se vratim s posla kući postaviću još slika.
Post Reply