Iranski sud oslobodio djevojku osuđenu na smrtnu kaznu
- mrs. zurbrigen
a u iranu se sva hapsenja vrse na pravilan i dostojanstveni nacin i nacija absolutno postuje ljudska prava. a amnesty international brlja i izmislja... a, cekaj, ja sporo kontam, pa iran je diktatura, to znaci, oni se o ljudskim pravima i nemoraju brinuti...
i sto se tice devetogodisnjih djevojcica, rijec je o tome, da bi i djevocica od devet godina spala pod taj zakon (->smrtna kazna u slucaju ubistva).
i sto se tice devetogodisnjih djevojcica, rijec je o tome, da bi i djevocica od devet godina spala pod taj zakon (->smrtna kazna u slucaju ubistva).
- Bosanac sa dna kace
znaci prvo krenut od Resida Hafizovica!mostarac wrote:i djecaci od 15 a djevojcice od 9_BosanaC wrote:Osudjena jer je ubila u samoodbrani covjeka koji ju je pokusao silovati? I to na smrtnu kaznu?![]()
![]()
Zivo me interesuje koje je to djelo koje dijete od 9 godina moze uciniti da bude osudjeno na smrtnu kaznu...![]()
jebemti ravnopravnost. I ne protjeraj bradonje iz Bosne?
a doba krivice da ne govorim
U Iranu su sije,a ti si za progon vehabija!
-
mostarac
nije normalno, ali Iran je trenutno najprimitivniji politicki sistem na zemlji i mislim da o tome nema govora. Oni jos zive u sedmom vijeku. Tehnologijom mozda ne, ali mozgovima sigurno.Drvosjeca iz Dejcica wrote:Pa i nije od 9, vec od 19 godina. Dakle normalno je da covjeka safataju likovi na ulici i tajnim letom ga prebace na lokaciju, tamo ga naravno demokratski ispituju. Usput, vidim da je u zadnje vrijeme norma tog normalnog pomjerena na djecu od 4 godine. Jel' ono u bastionu demokratije (USA) optuzeno dijete od nepune 4 godine za seksulano uznemiravanje uciteljice? Skini te svoje crno-bijele naocale kroz koje gledas svijet.mostarac wrote:normalna drzava sigurno nije koja po vazecoj zakonskoj regulativi dijete od 9 godina osudi na smrt. pa ti gledajDrvosjeca iz Dejcica wrote: Definisi normalno i normalnu drzavu? Je li to ono kada te mogu pokupiti i deportovati tajne sluzbe u MP3?Neka hvala.
Nigdje ne cvjetaju ruze i svi sistemi imaju svojih mracnih situacija, ali Iran je jedan hermeticki zatvoren sistem koji se zasniva na religijskim dogmama nepromjenjenim 15 vijekova sto je prtuprirodno covjeku jer covjek evoulira.
-
mostarac
znam ko je u iranu a ko su vehabije, ali i vehabije se zalazu za serijatski zakon i jos primitivnije stvari od ovih. Jedan od uzora politickog uredjenja im je Iran bez obzira sto su tamo siitiBosanac sa dna kace wrote:znaci prvo krenut od Resida Hafizovica!mostarac wrote:i djecaci od 15 a djevojcice od 9_BosanaC wrote:Osudjena jer je ubila u samoodbrani covjeka koji ju je pokusao silovati? I to na smrtnu kaznu?![]()
![]()
Zivo me interesuje koje je to djelo koje dijete od 9 godina moze uciniti da bude osudjeno na smrtnu kaznu...![]()
a doba krivice da ne govorim![]()
- Bosanac sa dna kace
bujrum odma trci peci ih zive u lavoru!mostarac wrote:znam ko je u iranu a ko su vehabije, ali i vehabije se zalazu za serijatski zakon i jos primitivnije stvari od ovih. Jedan od uzora politickog uredjenja im je Iran bez obzira sto su tamo siitiBosanac sa dna kace wrote:znaci prvo krenut od Resida Hafizovica!mostarac wrote: i djecaci od 15 a djevojcice od 9![]()
a doba krivice da ne govorim![]()
- Drvosjeca iz Dejcica
mrs. zurbrigen wrote:a u iranu se sva hapsenja vrse na pravilan i dostojanstveni nacin i nacija absolutno postuje ljudska prava. a amnesty international brlja i izmislja... a, cekaj, ja sporo kontam, pa iran je diktatura, to znaci, oni se o ljudskim pravima i nemoraju brinuti...
Tako je povikase seljaci...
Niko i ne tvrdi suprotno, to da u Iranu nema krsenja ljudskih prava i sloboda. To svakako NE MOZE NITI SMIJE BITI OPRAVDANJE ZA SLICNE PRIMJERE KRSENJA LJUDSKIH PRAVA I SLOBODA koje se desavalo i desava se na zapadu. Ocito je da ni ZAPAD nije ono za sta se prodaje, ko to ne vidi taj je slijep pored ociju.
- mrs. zurbrigen
Drvosjeca iz Dejcica wrote:mrs. zurbrigen wrote:a u iranu se sva hapsenja vrse na pravilan i dostojanstveni nacin i nacija absolutno postuje ljudska prava. a amnesty international brlja i izmislja... a, cekaj, ja sporo kontam, pa iran je diktatura, to znaci, oni se o ljudskim pravima i nemoraju brinuti...
Tako je povikase seljaci...![]()
Niko i ne tvrdi suprotno, to da u Iranu nema krsenja ljudskih prava i sloboda. To svakako NE MOZE NITI SMIJE BITI OPRAVDANJE ZA SLICNE PRIMJERE KRSENJA LJUDSKIH PRAVA I SLOBODA koje se desavalo i desava se na zapadu. Ocito je da ni ZAPAD nije ono za sta se prodaje, ko to ne vidi taj je slijep pored ociju.
ja mislim da niko ko je zdravog razuma nece doci na ideju opravdavati greske zapada greskama irana. niti pri svakoj kritici iranu citirati neke primjere iz zapadnih zemalja, kao counterbalance (kak se to na nasem kaze?). vazno je kriticno gledati na svoj okolis, i nepravdu i zlocin zvati time sto jest, nepravda i zlocin gdje god se desavalo. (vidi me, idealistkinje...
-
_BosanaC
Mislim da niko nije pricao o tome kako je u bastionu demokratije, i ne vidim razlog zasto automatski trazis kontra primjere u Americi cim neko kaze nesto lose za IranDrvosjeca iz Dejcica wrote: Pa i nije od 9, vec od 19 godina. Dakle normalno je da covjeka safataju likovi na ulici i tajnim letom ga prebace na lokaciju, tamo ga naravno demokratski ispituju. Usput, vidim da je u zadnje vrijeme norma tog normalnog pomjerena na djecu od 4 godine. Jel' ono u bastionu demokratije (USA) optuzeno dijete od nepune 4 godine za seksulano uznemiravanje uciteljice? Skini te svoje crno-bijele naocale kroz koje gledas svijet.
- Rania
A zasto za djevojcice uzimamo donju granicu sazrijevanja a za muske gornju?urbanagerila wrote:Da pojasnim djevojcice ranije ulaze u "zrelu dob" dobijanjem mece(9-13g) a muski kasnije polno sazrijevaju (12-15g). Serijatska kazna za ubistvo je smrt izuzev u slucaju halala ali se tada porodici ubijene osobe placa krvarina ...Jasnije ??? ...
- zlatiborka
Odlicno pitanje! Zato sto su muski povlasteni, a djevojcice niko i nista. U zakonima a jos vise u stvarnom zivotu.Rania wrote:A zasto za djevojcice uzimamo donju granicu sazrijevanja a za muske gornju?urbanagerila wrote:Da pojasnim djevojcice ranije ulaze u "zrelu dob" dobijanjem mece(9-13g) a muski kasnije polno sazrijevaju (12-15g). Serijatska kazna za ubistvo je smrt izuzev u slucaju halala ali se tada porodici ubijene osobe placa krvarina ...Jasnije ??? ...