Iran upozorava SAD da će odgovorit na vojni napad!

digger

#26 Re: Iran upozorava SAD da će odgovorit na vojni napad!

Post by digger »

visak wrote: "Neka gospodin Bush ima u vidu da su naši kapaciteti veći od američkih", upozorio je glasnogovornik iranskog ministarstva vanjskih poslova Hamid Reza Asefi

Vasi komentari molim??
Ko uzme gornje "upozorenje" kao ozbiljnu izjavu, neka komentarise.
El_Comunista

Post by El_Comunista »

Americka administracija pod pritiskom svoje javnosti jedva izdrzava i rat u Iraku koji je u punom jeku tako da GARANTUJEM da on napada na Iran nema nista ! Sad sto je Iran jedna zemlja gdje vlada despotizam,to je druga stvar! Poznajem jednu djevojku Iranku koja ovdje u BEcu igrom slucaja ne nosi kaftar i koja tvrdi da je stanje u zemlji katastrofalno sto se tice ljudskih prava. Sada,mozda se rodi jedna revolucija ekvivalentna islamskoj koja se dogodila u ovoj zemlji.
Bilo kako bilo,od napada Amerike na Iran,imao on nuklearno oruzje ili ne, nema nista ! GARANTUJEM ! Bio bi to prevelik zalogaj za ionako poljuljanu americku silu !
praznina

Post by praznina »

Iranu Ameri neće nikada dozvoliti da napravi atomsku bombu jer bi mogao istu iskoristiti protiv najvećeg saveznika SAD-a Izraela.

Slažem se da od napada neće biti ništa.
The_Flyer2002

#29 Re: Iran upozorava SAD da će odgovorit na vojni napad!

Post by The_Flyer2002 »

ma daj kakav napad. hehehe

tih 300+ milijardi sto US odvaja za vojsku je nista jer su vec potroseni. US je previse razrijedjena ( irak, afganistan, juzna koreja .... ) tako da svak moze da vidi kako je ovo SALA sta je bush izjavio. jedini nacin da ko falan US ovo mogla i pomisliti je da rekrutira omladinu i da potpuno unisti social security i njegov fond prebaci u vojne svrhe. to se nikad desiti nece jer ce prije ovde revolucija biti vec to.
love

Post by love »

Zna Bush dobro da Iran nije Iraq,nije to "mala maca" kao sto jedan covjek ovdje kaze :-)
Fair Life

Post by Fair Life »

:shock:
Rata nece biti... spavajte mirno!
:lol:
zlata

#32 Re: Iran upozorava SAD da će odgovorit na vojni napad!

Post by zlata »

digger wrote:
visak wrote: "Neka gospodin Bush ima u vidu da su naši kapaciteti veći od američkih", upozorio je glasnogovornik iranskog ministarstva vanjskih poslova Hamid Reza Asefi
Vasi komentari molim??
Ko uzme gornje "upozorenje" kao ozbiljnu izjavu, neka komentarise.
Pa cojk je u pravu. Allah je sa njima. Najjace oruzje. Pa vidi kakav nered prave Islamisti po Iraku...i to bez drzavne infrastrukture.
Drug_Tito

Post by Drug_Tito »

Fair Life wrote::shock:
Rata nece biti... spavajte mirno!
To je isto rekao Alija u skupstini.
valterbranisarajevo

Post by valterbranisarajevo »

Svijet ce biti puno mirniji kada Amerikanci shvate da svi ne smatraju njihovo poimanje kao demokratije ispravno i kao jedini spas za covjecanstvo, te kada prestanu izvoziti svoju ideologiju na nacin sto podrivaju vlast u drzavama koju je ipak na manje ili vise demokratski nacin izabrao narod koji u njoj zivi pa jedini on ima pravo i da je mijenja.

S druge strane ni Iran nije imun na izvoz svojih revolucionarnih ideja samo na njihovu zalost imaju puno manje uspjeha u tome jer nemaju novac niti vojnu snagu kao Amerika.

Najbolji primjer pogubnosti ova dva sistema je upravo Irak. S jedne strane USA otvoreno vojnom silom ustrojavaju tu drzavu prema svojim pravilima, a s druge strane Iran preko raznih vojnih grupa koje kontrolise preko proiranski nastrojenih vjerskih vodja pokusava uzeti svoj dio kolaca. Najveci ceh placaju na zalost gradjani Iraka koje niko nista ne pita a uz to kravavo placaju sve ovo.

Kako ce se sve ovo zavrsiti zna samo dragi bog!

Do tada mislim da ce vrlo brzo doci vrijeme kada ce se ljudi sa sjetom prisjecati vremena dobrog starog berlinskog zida, kada je svijetom vladao mrak, totalitarizam, ali u isto vrijeme ravnoteza u oruzju medju velesilama koja je garantovala globalni svjetski mir.
Cazinjanin

Post by Cazinjanin »

Ama, nemaju Amerikanci napasti Iran... nije to Irak... ovdje je deset puta vise vojske, nije razjedinjen narod a Iran je za razliku od Iraka planinska zemlja. Osim toga, ako napanu na Iran, to je jasan dokaz da se svi muslimani dignu protiv svih krscana!
Toozla

Post by Toozla »

Cazinjanin wrote:Ama, nemaju Amerikanci napasti Iran... nije to Irak... ovdje je deset puta vise vojske, nije razjedinjen narod a Iran je za razliku od Iraka planinska zemlja. Osim toga, ako napanu na Iran, to je jasan dokaz da se svi muslimani dignu protiv svih krscana!
....ja sam cuo da Iran nema para da se brani.... :D
Settler

Post by Settler »

Toozla wrote:
Cazinjanin wrote:Ama, nemaju Amerikanci napasti Iran... nije to Irak... ovdje je deset puta vise vojske, nije razjedinjen narod a Iran je za razliku od Iraka planinska zemlja. Osim toga, ako napanu na Iran, to je jasan dokaz da se svi muslimani dignu protiv svih krscana!
....ja sam cuo da Iran nema para da se brani.... :D
:lol: :lol: :lol:
Sox

Post by Sox »

2 scenarija:

1. Napadne USA Irance, ne sad vec kroz neko vrijeme okolko-kokolo priprema, i onda ode citav svijet u veeeeliiikuuuuu p.m.

2. USA nema muda niti izgledne sanse za pobjedu nad Iranom, odustanu, za kratko vrijeme Iran napravi tomikalnu i onda okrenemo plocu.... asta dalje da me hebete ne znam... nisam ja didzej 8-)
Drug_Tito

Post by Drug_Tito »

Nadam se da nece zapoceti novi rat. Jer ako zapocne, umjesto lisca, ovi znakovi ce cvjetati na granama.

Image

Image
karanana

Post by karanana »

ma nece to biti invazija niti okupacija. radi se samo o udarima na iranska nuklearna postrojenja a to mogu uraditi dvije tomahawk rakete i dvije bezpilotne letjelice s laserskim bombama. medjutim u tom slucaju bi iranska vojska presla granicu i u iraku napala amerikance na zemlji i tada bi moglo nastati krvoprolice
Drug_Tito

Post by Drug_Tito »

Ehh ebiga, nema Iran Tita da kaze NE.
LightBringer

Post by LightBringer »

Samo me jedno interesuje zasto sve zapadne velesile koje imaju nuklearno oruzje i jos ga vise gomilaju zabranjuju drugima drzavama da ga imaju...zbog cega su to one odgovornije i bolje naspram ostalih.
Zato što takvo naoružanje trebaju imat samo civilizirane države, jer to oružje u rukama ovih primitivnih društava postaje opasno za cijeli svijet.

To da u Iranu treba srušiti primitivni islamistički režim tu se slažem, jer su ljudska prava na nul-razini, ne mogu se ženama oduzimat sva prava i sloboda te ispirat ljudima od rođenja glavu vjerskim gluparijama.
Jedno društvo u kojem se žena kamenuje zbog preljuba ili čak zbog toga što je silovana (! :x ) jednostavno se danas više ne može tolerirati, te se takva društvena uređenja trebaju istrijebiti i iskorijeniti. Dakle, treba ih se demokratizirati i civilizirati, u onoj mjeri koliko je to moguće.
A to što im brane da imaju nuklearni program nema mi baš smisla, pa čak i Slovenija & Hrvatska imaju nuklearnu elektranu. A ionako ju ovi mogu izgraditi u tajnosti u nekoj vuko****ni.
Last edited by LightBringer on 17/08/2005 05:00, edited 1 time in total.
orbit

Post by orbit »

LightBringer wrote:A ionako ju ovi mogu izgraditi u tajnosti u nekoj vuko****ni.
u vuko****ni bi tesko ostala neopazena od satelita&co (pogotovo zbog potrebne infrastrukture). prije bi u teheranu neopazena prosla...
LightBringer

Post by LightBringer »

I to što kažeš...
No_Comment

Post by No_Comment »

Drug_Tito wrote:Nadam se da nece zapoceti novi rat. Jer ako zapocne, umjesto lisca, ovi znakovi ce cvjetati na granama.

Image

Image
Trebo si naci one sa krizevima u sredini...
love

Post by love »

Ne podnosim Amerikance :x

SMRT AMERICI
orbit

Post by orbit »

love wrote:Ne podnosim Amerikance :x

SMRT AMERICI

:lol: :lol: :lol: :lol:
love

Post by love »

orbit wrote:

SMRT AMERICI

:lol: :lol: :lol: :lol:
Samo se ti smiji ali je cinjenica da ako svijet nista ne uradi USA ce bas taj svijet i unistiti....onda cemo da se smijemo :-) :lol:

:D
orbit

Post by orbit »

love wrote:Samo se ti smiji ali je cinjenica da ako svijet nista ne uradi USA ce bas taj svijet i unistiti....onda cemo da se smijemo
polako, ta ista usa je napravila toliko i dobra ovome svijetu. a razvoj njihove vojne industrije je ostavio traga u mnogim drugim oblastima, od bezbrojnih novih materijala i proteza za invalide, oci, sluh...pa do samog interneta gdje se danas i u najzabacenijem africkom selu mogu baviti programiranjem, a mobitele imaju i u najzaostalijim drustvima gdje je polaganje zica jednostavno preskoceno. vidis u svim tim oblastima je usa igrala znacajnu ulogu pocevsi od temeljnih fizikalnih istrazivanja pa do zavrsne tehnologije u nekima manje u nekima vise.

nemoj gledati toliko crno i jednostrano. svijet unistavaju svi na svoj nacin. usa ga i unistavaju i pridonose njegovom razvoju. dok ovo pricas ulazu se milijarde dolara u energiju buducnosti (kad nestane nafte) i pored naftnog lobija o kome svi pricamo. opet se istrazivanja odvijaju dobrim djelom i u usa, mada naravno i japan, koreja i kina rade na tome. istovremeno i kina unistava i pridonosi. ima masa drugih zemalja koje samo unistavaju i destabiliziraju, a nista ne pridonose.
LightBringer

Post by LightBringer »

SMRT AMERICI
Islamski teroristu jedan! :D

(Shta misliš da li američke tajne službe imaju zaposlene stotine ljudi koji znaju jezike i "pročešljavaju" internet-pogotovo forume (na kojima ljudi razotkrivaju svoje stavove), u potrazi za potencijalnim teroristima I NJIHOVIM SIMPATIZERIMA, pa da mogu držat u kavezu i bijedi zemlje u kojima postoje takvi ljudi... Mislim da su itetako zabilježili prisutnost diskretne simpatije prema islamskom radikalizmu kod nekih BH građana, ono, vidi se da je većini napad na WTC svojevrsni... fetish, znači "svi se mi deklarativno zgražamo nad WTC-om, ali..., šta ja mogu...kad se toga sjetim...osjećam nekakvo kao zadovoljstvo"...jel tako?? Ajmo iskreno.
Ili ako dopustite, možda: ..."znam da nije možda u redu...ma šta nije u redu...drago mi je kad na vijestima kažu poginulo do sad ukupno 2788 Amerikanaca u Iraku...odma ja vatam digitron i računam koliko je to % stanovništva Amerike....šta mogu... to je jače od mene...nekako mi je fino tu dole između srca i želuca, kad čujem to,..."

Mislim ono, ako (Amerikanci) imaju stotine satelita koji snimaju svako sranje na planetu...logično je očekivati i ovakav "rad na terenu".)
:D :D
Last edited by LightBringer on 17/08/2005 07:47, edited 1 time in total.
Post Reply