Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
GandalfSivi wrote: ↑23/04/2026 23:50
Evo kaze Trump jos tri hefte primirja… Izrael na aparatima…
što bliže svjetsko, manja šansa za nastavak neprijateljstava.
poslije toga ide kratak prozor da se uradi šta a da se može zaboraviti do novembra.
poslije novembra... pa vidjećemo.
Mada realno, mozda je za Iran gore sto je primirje. Rekao bih da ce se bolje epstain-koalicija spremiti za treci put. Osjecam da su mogli postici vise da su nastavili jos koju heftu rokati po zlatnim pedofilskim wc soljama u Dubaiu.
Kad ljudi javno kažu da se kaju što su podržali narnađastog to je je 100 x jače nego kad ga napadaju oni koji su od početka protiv njega.
opa. Mehdi ih je prozivao upravo zbog toga što su Tucker i ostali počeli srati na Izrael (sa pravom) ali nekako uvijek aboliraju MAGA kult i vrhovnog lidera.
A ovo sad je upravo pat pozicija.
Ameri i Izrael Iranu sustinsku ne mogu nista vojno. Mogu rusiti i unistavati, ali ce i biti poruseni i unisteni.
Iran se predati nece nikad, a svaki novi napad US-CIO falange ce biti uzvracen.
Iran moze izgubiti energetiku itd., a U.S. mogu popusiti brodove, ljudstvo i ono malo objekata sto im je ostalo u regionu, a Izrael energetiku, desalinizatore, aerodrome...
Klasicna pat pozicija. Eno Turci i Irak re-otvorili zemljani naftni koridor, a taj koridor ide kroz tromedju Turska-Irak-Iran, tako da ce i Iranu sigurno biti dozvoljeno da salje svoju naftu tuda prema Bugarskoj i EU.
Iran i Kina pocinju naftom trgovati mimo US$, sigurno ce isto poceti i Irak, sto ce biti golema sljaga petrodolaru, a sigurno ce se i neka arapcad pridruziti ovome.
Mohammad Ali Sanjideh, „Ettelaat“: Posljedice rata toliko su strašne da se ne mogu prikriti, za obnovu potrebno više od desetljeća.
Gubitak poslova postao je toliko raširen da izaziva ozbiljnu zabrinutost u društvu. Aktivnosti mnogih važnih industrija u zemlji gotovo su zaustavljene zbog štete uzrokovane neprijateljskim bombardiranjem. Osakaćen je proizvodni ciklus roba i usluga. Neslužbene procjene kažu da je zbog rata izgubljeno najmanje 4 milijuna radnih mjesta. Nastavkom ovog trenda, kriza nezaposlenosti i vrtoglava inflacija dovode nas do velikih izazova za gospodarski sustav zemlje, koji je daleko teže prevladati nego odlučiti o budućnosti trenutnog rata. Posljedice rata toliko su strašne i gorke da se ne mogu prikriti.
Službene procjene pokazuju da su tijekom brutalnih napada neprijatelja na razne gradove, gospodarska infrastruktura, industrija i stambena područja zemlje oštećeni za više od 270 milijardi dolara. Našem gospodarstvu bit će potrebno više od desetljeća da se oporavi. I prije ovog rata iransko poslovno okruženje suočavalo se s ozbiljnim nedostatkom kapitala, a glavni izvori financiranja dosegli su kraj svog kapaciteta podrške.
Dužnosnici zemlje u mirovnim pregovorima s pravom su posvećeni pitanjima očuvanja teritorijalnog integriteta, povećanja obrambene moći i obrane nacionalnih vrijednosti. Moraju biti jednako osjetljivi i na pitanje opstanka iranskog gospodarstva u poslijeratnom razdoblju. Poslovno okruženje više nije u mogućnosti igrati učinkovitu ulogu, a neposredno rješavanje njegovih problema mora biti na vrhu liste strateških odluka zemlje.
Tako to bude kada skupim tomahavcima gađaš smetljarske kamione po periferiji Teherana...
U komentarima Maga rulja divlja od prijetnji novinarima jer su neprijateljima Amerike otkrili koliko im je domovina tanka sa municijom, do onih koji udaraju u ratni bubanj i pozivaju na nove udare i nove ratove. Amerika je to, niko od nas nema jači...
Izrael i Sjedinjene Države ciljaju na kratki vojni potez protiv Irana, s ciljem izbjegavanja razmjene udaraca koja će trajati više tjedana. Cilj je zadati "bolan udarac Irancima" koji će se usredotočiti na nacionalnu i energetsku infrastrukturu. Ministar obrane označio je ciljeve na mjestu gdje je završio prethodni napad, s naglaskom na nanošenje značajne ekonomske štete koja nije samo kinetička.
Dozer wrote: ↑24/04/2026 08:13
Iranski PVO nesto gadja oko Teherana... Al Jazeera.
Nemoj tako da čmoljo i za tebe ne kaže "da imaš moju ličnu kartu, ne bih ti vjerovo da mi govoriš tačno ime i prezime."
još jedno stotinjak provjerenih informacija da plasiraš pa da se i promijeni percepcija.
Ima informacija, a ponekad se provuće i dezinformacija. Ovo za udare po Libanu je info od lokalne NGO. Što nema u mainstream propagandi ne znači da nije ni bilo. Dosadilo mi je kačiti linkove za svaku sitnicu. Kome nije relevantno na FOE me i mirna Bosna.
Nemoj tako da čmoljo i za tebe ne kaže "da imaš moju ličnu kartu, ne bih ti vjerovo da mi govoriš tačno ime i prezime."
još jedno stotinjak provjerenih informacija da plasiraš pa da se i promijeni percepcija.
Ima informacija, a ponekad se provuće i dezinformacija. Ovo za udare po Libanu je info od lokalne NGO. Što nema u mainstream propagandi ne znači da nije ni bilo. Dosadilo mi je kačiti linkove za svaku sitnicu. Kome nije relevantno na FOE me i mirna Bosna.
pa ima nešto što se zove i spam, pa će tebi forum biti na foe
Pa ako prenosim info nije baš da spamam. Dosta toga se tek kasnije pokaže da je istina. Ne kažem da ne fulam, ništa više od drugih. Ova tema i Cht GPTme trenutno jedino interesuju na forumu ali nema ovo veze s onim što radim za pare (uglavnom) pa se ne zadubljujem da provjerim svaki info.
Usput zalijepim neke slikice koje mislim da su relevantne. Mislim da ću uskoro dobiti i par s mjesta radnje ali o tom potom.
A ako sam za bana bujrum, tvoja je odgovornost održavanja foruma i to poštujem. Neće biti klonova. Obečajem. Niko mi ne plaća sendviće i dvojni C da bih pisao ovdje.
The individual responsible for throwing tomato sauce at Reza Pahlavi during his visit to Germany has been identified as Pedram Hossein Monfared, a Berlin-based art student whose father is reportedly a member of the Islamic Revolutionary Guard Corps (IRGC).
Pa ako prenosim info nije baš da spamam. Dosta toga se tek kasnije pokaže da je istina. Ne kažem da ne fulam, ništa više od drugih. Ova tema i Cht GPTme trenutno jedino interesuju na forumu ali nema ovo veze s onim što radim za pare (uglavnom) pa se ne zadubljujem da provjerim svaki info.
Usput zalijepim neke slikice koje mislim da su relevantne. Mislim da ću uskoro dobiti i par s mjesta radnje ali o tom potom.
A ako sam za bana bujrum, tvoja je odgovornost održavanja foruma i to poštujem. Neće biti klonova. Obečajem. Niko mi ne plaća sendviće i dvojni C da bih pisao ovdje.
pa prenosi i linkove. na temi u ukrajini je bilo dosta informacija i lažnih i naknadno potvrđenih, ali kada se zna izvor onda i ostali mogu prosuditi koliko je lupetanje, koliko je obojeno, i koliko je vjerodostojno. ali onda forumaši mogu procijeniti, a ne - vjerujte mi na riječ.
ne prijetim banom, samo te podjebavam, jer podjebavaš na opravdanu kritiku.
pa prenosi i linkove. na temi u ukrajini je bilo dosta informacija i lažnih i naknadno potvrđenih, ali kada se zna izvor onda i ostali mogu prosuditi koliko je lupetanje, koliko je obojeno, i koliko je vjerodostojno. ali onda forumaši mogu procijeniti, a ne - vjerujte mi na riječ.
ne prijetim banom, samo te podjebavam, jer podjebavaš na opravdanu kritiku.