koji je razlog, slab obrazovni sistem ili?
edit:
Hvala forumašu koji je ukazao na grešku, ipak je do slike
kompletno istraživanje
https://lesacreduprintemps19.files.word ... nhanen.pdf
93.2

potpisujem ! Još treba dodati toliko smo glupi da ni sebi vlast ne možemo izabrati da valja, a da smo prvaci po apsurdima...prosto me stid...kako sebi ne znamo....Neformalno wrote:shodno onome sa cime se svakodnevno srecem, i ovih 83,2 je previse
vezda su mi u ino smetali vicevi o bosancima, gdje su uopsteno pa u skoro svakom visu ismijavani kao izrazito glup narod. Medjutim, sto covjek vise obilazi zemalja van bih, shvata da je to zaista tako, bosanci su glupi izrazito (izrazita vecina nazalost), kao sto su npr za crnogorce uobicajni vicevi da su lijeni, sto zaista i jesu (izrazita vecina nazalost)....
zasto, ni meni nikada nije bilo jasno, ali je tako
I bez mape neke stvari su vrlo jasne...KvaziExpert wrote:Gdje smo mi na ovoj mapi![]()
Tesla10 wrote:Mala smo država sa malim stanovništvom. Preživjeli smo razne pokušaje da nas unište. Izdržali Turke, Austrijance i ine druge sile. Podarili susjedima intelektualce bez kojih susjedi ne bi znali ni koliko je 1+1. Nobelovaca smo mogli mnogo imati da nas politika nije zaustavila, ali eto i dva su sad za sad dovoljna. Među najboljim smo u svijetu iz matematike, fizike i hemije. Imamo smisao za humor kakav niko nema, a to je jedan od pokazatelja inteligencije.
I neka mi sad neko kaže kako to da nismo inteligentni? Kako?
animals wrote:I to sad, kad svako selo ima Univerzitet..
Jadni miRNG_25 wrote:Imajući u vidu kroz šta smo sve prošli zadnjih par decenija, koliko je manipulisano ovom državom kako "izvana" tako i "iznutra", te kako je čitav politički sistem postavljen, koji koči i guši potencijale... ništa čudno.
Pročitaj ponovo moj post, pa pokušaj ponovo sa odgovorom.insomnia78 wrote:Jadni miRNG_25 wrote:Imajući u vidu kroz šta smo sve prošli zadnjih par decenija, koliko je manipulisano ovom državom kako "izvana" tako i "iznutra", te kako je čitav politički sistem postavljen, koji koči i guši potencijale... ništa čudno.
Avaj, jadni mi
Izmanipulisase nas
Postavise nam sistem
Doveli nam politicare iz drugih drzava i naroda a ne iz nasih redova za koje mi glasamo?
Uvijek neko drugi kriv
neki wrote:sta ocekivati od naroda kojem je propuh izvor najtezih bolesti..
Vidis da je istinaRNG_25 wrote:Pročitaj ponovo moj post, pa pokušaj ponovo sa odgovorom.insomnia78 wrote:Jadni miRNG_25 wrote:Imajući u vidu kroz šta smo sve prošli zadnjih par decenija, koliko je manipulisano ovom državom kako "izvana" tako i "iznutra", te kako je čitav politički sistem postavljen, koji koči i guši potencijale... ništa čudno.
Avaj, jadni mi
Izmanipulisase nas
Postavise nam sistem
Doveli nam politicare iz drugih drzava i naroda a ne iz nasih redova za koje mi glasamo?
Uvijek neko drugi kriv
neki wrote:sta ocekivati od naroda kojem je propuh izvor najtezih bolesti..
Nisi ti ništa vidio, jer ima samo jedna rečenica.insomnia78 wrote:Vidis da je istina
Nisam vidio zadnju recenicu
Mozes se ti smijati do besvijesti, i biti svakom loncu poklopac, ali nasi srednjoskolci i studenti jesu medju najboljim na svjetskim takmicenjima i olimpijadama iz matematike, fizike, hemije, informatike, debate...insomnia78 wrote:Tesla10 wrote:Mala smo država sa malim stanovništvom. Preživjeli smo razne pokušaje da nas unište. Izdržali Turke, Austrijance i ine druge sile. Podarili susjedima intelektualce bez kojih susjedi ne bi znali ni koliko je 1+1. Nobelovaca smo mogli mnogo imati da nas politika nije zaustavila, ali eto i dva su sad za sad dovoljna. Među najboljim smo u svijetu iz matematike, fizike i hemije. Imamo smisao za humor kakav niko nema, a to je jedan od pokazatelja inteligencije.
I neka mi sad neko kaže kako to da nismo inteligentni? Kako?![]()
![]()
![]()
Ne da nismo inteligentni nego smo na granici debilizma
MATEMATIČAR HARUN HINDIJA OSVOJIO SREBRNU MEDALJU NA OLIMPIJADI U ARGENTINI
Takmičari BiH su u konkurenciji 548 takmičara iz 100 zemalja svijeta osvojili – Harun Hindija srebrnu medalju, Ratko Darda i Vladimir Ivkovic bronzane medalje, a Sead Delalić i Marko Rajković počasne pohvale.
Itd.Ammar Talić, student prve godine Fakulteta za elektrotehniku na Internacionalnom Burč univerzitetu u Sarajevu, osvojio je zlatnu medalju na Četvrtom međunarodnom takmičenju u informatici u Ašgabatu u Turkmenistanu, dok je Hadžem Hadžić, učenik Sarajevo koledža, osvojio srebro.