iPhone vs Samsung

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

dileja

#26 Re: Iphone vs samsung

Post by dileja »

oukitel u2 nov bio 160 KM
polovni iphone 4 je skuplji
ponavljam jednako rade....toliko o čuvenoj fluidnosti ajfona
nikad više na glupi ios
5 inča spram pišljivih 3,5 ajfonovih
Last edited by dileja on 21/12/2015 15:15, edited 1 time in total.
Qler

#27 Re: Iphone vs samsung

Post by Qler »

:lol: :lol:
Better Man

#28 Re: Iphone vs samsung

Post by Better Man »

Ali_G wrote:
dileja wrote:ja mislim da sam SVE reko
ko je shvatio, razumit će
Nista nisi rekao. iP 4s koji je star 4 godine je dobio zvanicni update i to na isti dan kad i svi ostali modeli. Huawei koji pominjes je za svoj flagship izdao update sa godinu zakasnjenja. Skupa sa 4s je izasao S3. Kako se ponasa taj telefon i dokle je sa updateom je vrlo lako provjeriti.
Na svim testovima je iP kamera ako ne najbolja onda rame uz rame sa konkurencijom.
iOS je najfluidniji sistem. To su rijeci korisnika drugih platformi.
Mozemo raspravljati da li nekom smetaju ogranicenja koja on ima, ali svesti iP na pozeraj koji ga prati (a i to znaci da je vrhunski dizajn) je neozbiljno.
iPhone ima dobru kameru kad su u pitanju dnevne slike, ali pravi kvalitet kamere se vidi u noćnim uslovima, a tu je iPhone pravo tanak. Tako da ne možemo govoriti o vrhunskoj kameri. Ovo govorim iz vlastitog iskustva. Galaxy s6 ima daleko bolju kameru od iPhonea, ako ne i najbolju među pametnim telefonima.
sheilak

#29 Re: Iphone vs samsung

Post by sheilak »

Jebla vas vise kamera ako toliko slikate kupite fotoaparat (r)
Ali_G

#30 Re: Iphone vs samsung

Post by Ali_G »

E posto je outkitel u pitanju, nemam vise argumenata. Sad si nam objasnio.
dileja

#31 Re: Iphone vs samsung

Post by dileja »

naravno da nemaš
stoga :skoljka:
basicm

#32 Re: Iphone vs samsung

Post by basicm »

Imao iphone od 3 do 5s zadnjih 5 godina. Sad imam s6 edge. Iskreno, zeznuo sam se sto ga uzeh. Telefon ima ekran boli glava, kamera je bolja od iphona, alu-staklo je ok izrada. Ali ne mogu android nikako da progutam, imenik je ok zbog integracije vibera i whatsappa, ali dolazak do imena nije dobar. Home dugme nece dugo, dajem godinu dana svima dok ne crknu.
Vracam se na ios zbog detalja, ali meni bitnih.
I da, zapne on ponekad nakon neke igrice, doduse uhaviza se brzo.
dileja

#33 Re: Iphone vs samsung

Post by dileja »

:lol: :lol:
milion aplikacija za imenik ili izgled ekrana pri pozivu :-)
no, slažem se da je iOSov bolji od lolipop sranja

ali gle čuda ima android app koja ti daje iphone "sučelje"
https://play.google.com/store/apps/deta ... een.caller
https://play.google.com/store/search?q= ... ler&c=apps

plus imaš lončer koji daje iOS :lol:
https://play.google.com/store/apps/deta ... 2.launcher
MOSALJOZE

#34 Re: Iphone vs samsung

Post by MOSALJOZE »

I jedan i drugi proizvodjac imaju odredjene mane i prednosti.
Ja licno nikada nisam gotivio iphone,ali to ne znaci da je telefon smeće,kako ga ovde mnogi predstavljaju.
basicm

#35 Re: Iphone vs samsung

Post by basicm »

dileja wrote::lol: :lol:
milion aplikacija za imenik ili izgled ekrana pri pozivu :-)
no, slažem se da je iOSov bolji od lolipop sranja

ali gle čuda ima android app koja ti daje iphone "sučelje"
https://play.google.com/store/apps/deta ... een.caller
https://play.google.com/store/search?q= ... ler&c=apps

plus imaš lončer koji daje iOS :lol:
https://play.google.com/store/apps/deta ... 2.launcher
Ja sam od ljudi koji ne zele hljeba pored pogace, zasto ja da trazim i gubim vrijeme da trazim aplikacije za nesto sto mora da postoji? Mail aplikacija uzas, probao brdo drugih i sve ista go***, na kraju opet vratio na originalnu. Neko to voli, ja ne, zato mi se android ne svidja.
Dr Kova

#36 Re: Iphone vs samsung

Post by Dr Kova »

Better Man wrote:Galaxy s6 ima daleko bolju kameru od iPhonea, ako ne i najbolju među pametnim telefonima.
Ne bih se baš složio s tobom. Najbolju kameru ima Lumia 950 i 950 XL, pa onda LG G4 i S6, s tim da zbog manuelnih postavki, LG pravi mnogo bolje fotografije u uslovima slabijeg osvjetljenja, dok je video snimanje bolje na S6 nego na G4.
agent_zero

#37 Re: Iphone vs samsung

Post by agent_zero »

Qler wrote:Android je optimizovan ko' nasa vlada :D to je realno. Ali hajde Sanela, to nije tema danasnje emisije :D
Šta tek reći na WP/WM... još malo pa će useri razbijati telefone o zid.

Ali hajde, to nije tema današnje emisije. :wink:
Better Man

#38 Re: Iphone vs samsung

Post by Better Man »

Buckethead wrote:
Better Man wrote:Galaxy s6 ima daleko bolju kameru od iPhonea, ako ne i najbolju među pametnim telefonima.
Ne bih se baš složio s tobom. Najbolju kameru ima Lumia 950 i 950 XL, pa onda LG G4 i S6, s tim da zbog manuelnih postavki, LG pravi mnogo bolje fotografije u uslovima slabijeg osvjetljenja, dok je video snimanje bolje na S6 nego na G4.
Imaš i na S6 manuelne postavke, tj. professional mode.
Mis mekinjas

#39 Re: iPhone vs Samsung

Post by Mis mekinjas »

Zavisi sta ti treba. Laicki govoreci. Najveca prednost samsunga je kamera. Bolje su fotke na njemu.
Sto se sigurnosti tice iPhone je jos uvijek u vrhu.
Ja sam licno prvo pocela koristiti iPhone, pa sam probala Samsung, pa Sony, pa imala posla i sa LG i HTC-om...
I sta da kazem, vratila se na iPhone i ne mijenjam vise. Svi androidi cak i windowsi mogu biti zanimljivi sa reboot-anjem, ali to tebi nista ne znaci. Ako trebas brz telefon iPhone je sve sto bilo kome treba. Na stranu sto poznajem razne freak-ove koji su koristili svasta i na kraju se ipak odlucili za iPhone.
Ako ces uzeti Samsung Galaxy S6 Edge pazi jer mu je zaobljeni ekran beskrajno osjetljiv na dodir, vecina zali sto ga je uzela, iako je super i vracaju se na petice.

Ako ti je samo kamera bitna onda uzmi Samsung, ako osim kamere trebas nesto drugo iPhone 6 je bolji izbor.
Pirija

#40 Re: iPhone vs Samsung

Post by Pirija »

ako ti je kamera bitna imas samo opciju DSLR
a ostalo objesi macku o rep....
Zoya

#41 Re: Iphone vs samsung

Post by Zoya »

sheilak wrote:zoya kupi sony z5 compact i rijesi se muka kad ti kaze respo
:lol: pa respo. Imam trenutno sony z3 , u biti je jako dobar samo bih da probam nesto novo. z5 je ogroman, nekako glomazan za ubaciti u dzep.

Hvala svima na doprinosu, sad sam jos nesigurnija :-)

Juce sam maksuz isla da ova dva telefona isprobam, drzala u rukama sto bi se reklo. Iphone je nekako spretan, fin, damski, nije glomazan, po meni pravi zenski telefon. Samsung, hmm, jako lijepo i on izgleda ali mi je cudan onako u rukama bio, onaj dio sa strani klizi a ja kako sam smotana ko da gledam da bi mi istog dana ispao iz ruku i slomio se. Slike su zaista predobre kod samsunga, bas sam probala slikati sa njim. Bitno mi je sve kod telefona, i kamera i izdrzljivost na pad ali i da nema hiljadu nekih programcica u koje se ja ne razumijem. Da, bitno mi je i da ne moram bateriju dva puta dnevno puniti. Ja kako sam nacula, iphonu je ovo mana, dakle brzo trosenje baterije. Ne znam :stidljiva1: Cijene su bezobrazno skupe. Mogu za te pare dva ara u tarcinu kupiti :-D
shandrprcSA

#42 Re: iPhone vs Samsung

Post by shandrprcSA »

Mis mekinjas wrote: Svi androidi cak i windowsi mogu biti zanimljivi sa reboot-anjem, ali to tebi nista ne znaci.
moze li pojasnjenje za ovo
Ali_G

#43 Re: iPhone vs Samsung

Post by Ali_G »

Veliku ulogu u kvalitetu slika igra i ekran uredjaj u smislu da galaxy ima vrhunske amoled ekrane koji daju drugacije prikaze boja, zivlje, i to onda dodatno poboljsava dozivljaj gledanja slike.
Mada, sto neki kazu svi trazimo daj sto vise mpx ovo ono, a svi gledaju slike na 5" i dijele na fb i instagram.
sheilak

#44 Re: Iphone vs samsung

Post by sheilak »

Zoya wrote:
sheilak wrote:zoya kupi sony z5 compact i rijesi se muka kad ti kaze respo
:lol: pa respo. Imam trenutno sony z3 , u biti je jako dobar samo bih da probam nesto novo. z5 je ogroman, nekako glomazan za ubaciti u dzep.

Juce sam maksuz isla da ova dva telefona isprobam, drzala u rukama sto bi se reklo. Iphone je nekako spretan, fin, damski, nije glomazan, po meni pravi zenski telefon. Samsung, hmm, jako lijepo i on izgleda ali mi je cudan onako u rukama bio, onaj dio sa strani klizi a ja kako sam smotana ko da gledam da bi mi istog dana ispao iz ruku i slomio se. Slike su zaista predobre kod samsunga, bas sam probala slikati sa njim. Bitno mi je sve kod telefona, i kamera i izdrzljivost na pad ali i da nema hiljadu nekih programcica u koje se ja ne razumijem. Da, bitno mi je i da ne moram bateriju dva puta dnevno puniti. Ja kako sam nacula, iphonu je ovo mana, dakle brzo trosenje baterije. Ne znam :stidljiva1: Cijene su bezobrazno skupe. Mogu za te pare dva ara u tarcinu kupiti :-D
pa pogledaj razliku izmedju z3 i z3 compact izmedju z5 i z5 compact pa ces vidjeti da z3c i z5c savresno staju u svaki dzep i ista je velicina kao i iphone 6 ako ne i manji ne znam napamet dimenzije a i za bateriju sony je tito mrtvi medju svim mobitelima (r)

ps. evo ti usporedba ta 2 telefona za z5 compactom
http://www.phonearena.com/news/Sony-Xpe ... on_id73417
MOSALJOZE

#45 Re: Iphone vs samsung

Post by MOSALJOZE »

Zoya wrote:

Ja imam S6 vec neka 3 mjeseca,i ja sam prezadovoljan sa telefonom.Ranije sam imao s5(istina kratko neka 2 mjeseca)s4 itd...S6 nema nešto bateriju aman zaman,ali brzina punjenja je nestvarna.Kamera hmm...to sve kako se uzme.Moja sestra ima lg g4,ali ZNA RUKOVATI sa kamerom,i to je ono glavno.Meni to nije toliko bitno,ali cijenim da je kamera :thumbup: Mozda mi je u ova 3 mjeseca telefon zaštopao par puta,ali ništa tolioo značajno.Mozda jedina mana sto se klize.Drzim ga na koljenu,ne pomjeram se uopšte,sam od sebe počne da klizi,,ali uglavnom imam gumeni oklop,tako da je taj problem riješen.Šta te još zanima :hm:
Post Reply