iPhone - All about

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
vivax

#7176 Re: iPhone - All about

Post by vivax »

pinokio04 wrote:
pinokio04 wrote:da ne ogdovram i citiram svima pojedinacno hvala sto ste se uukljucili u moju problematiku,.
evo karakteristika moba>

verzija 5.1.1.

operater telenor 12.1

model MD235KS

serijski broj DNPH2TFHDTC0

Wi-Fi adresa N/A

IMEI 01 304400 316729 6

ICCD 8938 7610 0034 1932 624

Modem firmware 2.0.12.

:dance:

To je sto se tice karakteristika, eto prvi pita cujem za taj bb cip, sve je moguce. Uglavnom danas oko 5 se nadjem s njim pa vam javim, nema ba bakksuz sam ja. Slusam pjesmu obrisi suze bakzuze i kreni dalje :lol: . A sto se tice para, vratice on njih garant, a i vidio sam na liku da je posten, dosao s curom popili kafu pazarili. Juce mi se javljao 3 puta, odgovorao na poruke, dakle nije izbjegavao nikakve raygovore, nudio mi pomoc, i da se nadjemo da mi vrati pare da nemam zajebancija. Dobio je pare posteno, bez ikakvih petljavina, za 5 minuta. Eh sad ako je znao da ima neka falinka, onda je posten sto ce vratit pare. Ali moguce je da je crko taj bb chip, i to za samo jedan hebeni dan rad.
a to za celular data, gdje se to ukljuci iskljuci??
toliko zelim iphon da sam spreman ovoliko da se naoruzam zivcima i vremenom, bojim se da me ne popusti da me huja ne ufati da uzmem s3 sebi za kes i govoto. Ali ako mi vrati ovaj lik pare dodoacu josh 200 km i odo uzet ffabricki otkljcuan s garancijom 4s.
Settings/General/Network/cellular data i to stavi na off. Vrati ti taj telefon i kupi fabricki otkljucan.Ja koliko mogu da vidim da ti neki x simovi i te ostale zahebancije bas i nisu stabilne toliko.Kupi ti sebi fabricki otkljucan i ko gospodin se zajebavaj na svom telefonu.A ako vec imas te pare..vidim spomenuo si S3.Uzmi onda S3.i vozdra.
Suicidal Siberian

#7177 Re: iPhone - All about

Post by Suicidal Siberian »

Zdravo!

Da li moze neko postaviti uputstva za unlock sim za iPhone 4s?

Hvala!
pinokio04

#7178 Re: iPhone - All about

Post by pinokio04 »

Chuckie wrote:Ako ti je wifi totalno blijed, vracaj to cim prije to je do ploce.

Sent from my iPhone using Tapatalk
ok, hvala, momci i ekipa, tako ce i biti, javim vam danas dokle sam dogurao :)

Al interesantna stvar u svemu tome je ocigledno moj probem, pored svih zajebancija koje me potrefe ja i dalje očajno želim iphon. I evo sad ako mi vrati covjek lovu 700 km, dodacu josh 200-250 km, ja i dalje sam u dilemu za te pare da li fabricki otkljucan 4s, ili s3 nov, koji je jaci po karakteristikama, procesor, ram, displey veci.
ja i dalje ne odustajem od iphona, nekako mi zao, naviko sam na njeg pored svih problema.. :dance:

nije mi lako djaba je :lol: :-) :)
shalla

#7179 Re: iPhone - All about

Post by shalla »

Baš ti nije lako :mrgreen:
Da li kupiti telefon od 700 ili od 1000 KM...
fatality

#7180 Re: iPhone - All about

Post by fatality »

pinokio04 wrote:
Chuckie wrote:Ako ti je wifi totalno blijed, vracaj to cim prije to je do ploce.

Al interesantna stvar u svemu tome je ocigledno moj probem, pored svih zajebancija koje me potrefe ja i dalje očajno želim iphon. I evo sad ako mi vrati covjek lovu 700 km, dodacu josh 200-250 km, ja i dalje sam u dilemu za te pare da li fabricki otkljucan 4s, ili s3 nov, koji je jaci po karakteristikama, procesor, ram, displey veci.
ja i dalje ne odustajem od iphona, nekako mi zao, naviko sam na njeg pored svih problema.. :dance:

sumnjam da si toliko navikao koliko je furka nosat Iphone. Znam pojedine koji bi bubreg dali da udju u taj "klub" (a cini mi se da si i ti jedan od njih), a to sto ne znaju baratat telefonom i sto im je vise patnja nego uzivancija je druga stvar, no kad neko drugi pita "kakav je" ponosni vlasnik Iphone-a kaze "najbolji". Da se razumijemo i sam nosam Iphone 4 da ne ispadne da imam nesto protiv istih, nego cisto da opisem dosta ponosnih vlasnika :)

poslano sa mog ultra giga jako s3, ne obazirat se na signaturu,
samo se hvalim
pinokio04

#7181 Re: iPhone - All about

Post by pinokio04 »

fatality wrote:
pinokio04 wrote:

sumnjam da si toliko navikao koliko je furka nosat Iphone. Znam pojedine koji bi bubreg dali da udju u taj "klub" (a cini mi se da si i ti jedan od njih), a to sto ne znaju baratat telefonom i sto im je vise patnja nego uzivancija je druga stvar, no kad neko drugi pita "kakav je" ponosni vlasnik Iphone-a kaze "najbolji". Da se razumijemo i sam nosam Iphone 4 da ne ispadne da imam nesto protiv istih, nego cisto da opisem dosta ponosnih vlasnika :)

poslano sa mog ultra giga jako s3, ne obazirat se na signaturu,
samo se hvalim
znaci isti smo, ima tu nesto, cim ne mozemo da se odvojimo :dance:
pinokio04

#7182 Re: iPhone - All about

Post by pinokio04 »

shalla wrote:Baš ti nije lako :mrgreen:
Da li kupiti telefon od 700 ili od 1000 KM...
tačno, slatke muke, al ne zaboravi da sam ja radio pola godine i skupljao odvajao lovu da bi se namirio na dobar telefon, svaka marka posteno zaradjena.
Al izgleda da valja okrenut stranicu, nema od postenja haman nista, nema te nigdje onda :)
Son1

#7183 Re: iPhone - All about

Post by Son1 »

Ako syncam iTunes sa iPhoneom hoce li obrisati sve aplikacije koje su na iPhone-u (jer su prebacene na njega sa drugog iTunes accounta)?
Chuckie

#7184 Re: iPhone - All about

Post by Chuckie »

Nece ako prije toga uradis Transfer purchases from iPhone.

emrah_sa

#7185 Re: iPhone - All about

Post by emrah_sa »

.
Last edited by emrah_sa on 10/03/2014 20:54, edited 1 time in total.
pinokio04

#7186 Re: iPhone - All about

Post by pinokio04 »

emrah_sa wrote:
Chuckie wrote:Kupiš XSIM karticu, svoju skratiš makazama i uvališ je sa tom XSIM u telefon. :D
cek' cek' ! :D xsim.. gevey.. objasnii mi.. :D koja e razlika.. jos informacija mii daj.. nije to tak' jednostavno.. sve me zanima.. :D
x-sim je za 4s iphon, a gevey za 4.
EUROBIH

#7187 Re: iPhone - All about

Post by EUROBIH »

sniženo
USA Iphone Unlock - AT&T EXPRESS 3,3s,4,4s
165 KM aktivacija do 24h!!!
Chuckie

#7188 Re: iPhone - All about

Post by Chuckie »

AT&T mreža nudi besplatan unlock. :zzzz:
EUROBIH

#7189 Re: iPhone - All about

Post by EUROBIH »

Chuckie wrote:AT&T mreža nudi besplatan unlock. :zzzz:
pa što ne otključaš kad je besplatno :lol: :lol: :lol:
kandidata imaš previše.....
da ti se ovi tvoji ne muče sa xsim-om i gevey karticama.........

besplatna je ako je istekla garancija-ovo je za one koji imaju još telefone pod ugovorom
Last edited by EUROBIH on 06/08/2012 17:24, edited 1 time in total.
sema911

#7190 Re: iPhone - All about

Post by sema911 »

EUROBIH wrote:sniženo
kako gdje
Chuckie

#7191 Re: iPhone - All about

Post by Chuckie »

EUROBIH wrote:

besplatna je ako je istekla garancija-ovo je za one koji imaju još telefone pod ugovorom
Ama radje i xsim od 20 maraka par mjeseci i onda od ATT-a besplatan unlock nego takvim nabijat dzepove, pa nije niko mahnit.

vivax

#7192 Re: iPhone - All about

Post by vivax »

Chuckie wrote:
EUROBIH wrote:

Ama radje i xsim od 20 maraka par mjeseci i onda od ATT-a besplatan unlock nego takvim nabijat dzepove, pa nije niko mahnit.

:thumbup: :thumbup: :thumbup:
EUROBIH

#7193 Re: iPhone - All about

Post by EUROBIH »

:twisted: :twisted: kad ulaziš u salon audija i mercedesa nikad ne pitaj za neki best model auta-
ima li dizel i koliko troši-djeluje glupo. :lol: :lol:

daš 500-700 maraka za četvorku i u nju ubacuješ smeće zvano x-sim i jebe te u zdrav mozak-em u roamingu,em u pozivima......i to platiš 50-tak maraka......
a kad vam neko spomene nešto što je JEDINO ISPRAVNO DA BI APARAT BIO U FUNKCIJI-da je otključan legalno!!!!!
...ali ovdje u ovoj :bih: to je nezamislivo..

dao bi ja vama cijenu i za 100 maraka ZA OTKLJUČAVANJE ali para nemate-
ako ima ko od vas-odradit ću mu iz ćejfa,ne zarade-ali i to nemate.......

pa nadajte se završetku TUĐEG ugovora :twisted: :twisted:
Chuckie

#7194 Re: iPhone - All about

Post by Chuckie »

Kod mene su 3 telefona simfree, a i da nisu ma nema sanse da bi ti ja platio tvoju "snizenu" cijenu otkljucavanja 165KM, pa makar guro xsim smece cijelo vrijeme koristenja telefona.

pinokio04

#7195 Re: iPhone - All about

Post by pinokio04 »

vracena lova u djepu, lik posten odveo me sebi kuci da proba ona napravit, medjutim nista. Prikljuci mobitel na itunes, restartuje ga skroz pa da ubaci opet ios 5.1.1. medjutim na kraju procesa mu itunes izbaci da je to nemoguce. Sad yasto ne znamo. On je sumnjao da nisam ja kad sam uzeo prekjuce mobitel kad sam ga spajao na svoj itunes, da nisam nesto izbrisao vezano za wifi, da mi nije itunes moj od starog 3gs kad sam prikopco nesto izbriso pa se izgubila opcija wifi. Ali eto nije haman. Elem, on je uzeo taj mob nov ganc zapakovan sebi prije mjesec od covjeka, koristio ga mjesec dana, sve ok ferceralo, i stvarno se vidi da je nov nema packe na sebi, ali eto meni se to pojavilo da nema wifija i bog. TO je to. Pare dobio nazad bez ikakvih problema. On kaze da je 10 tak iphona imao koristio, prodavao, ali josh nije naisao na problem ovakav da se ne moze uci u wifi. I stvarno kad je on meni dao mobitel kad sam kupio fercerao je pravo, nadje po 5 6 mreza na velikoj udaljenosti, ali eto da nisam sta ja kako sam ga prikljucio na itunes izbrisao, mada cisto sumnjam.. jer ja sam samo isao na sync i to je to. Eto tako jos uvijek ima postenih lljudi na pik u. :)
Vertig0

#7196 Re: iPhone - All about

Post by Vertig0 »

Dobro si prosao pa si dobio pare nazad...
Ako mene pitas mozda ti je najpametnije da uzmes neku sim free cetvorku za te pare, a to sto bi dodao za sim free 4s sacuvas za peticu koja ce uskoro izaci aBd :)
vivax

#7197 Re: iPhone - All about

Post by vivax »

pinokio04 wrote:vracena lova u djepu, lik posten odveo me sebi kuci da proba ona napravit, medjutim nista. Prikljuci mobitel na itunes, restartuje ga skroz pa da ubaci opet ios 5.1.1. medjutim na kraju procesa mu itunes izbaci da je to nemoguce. Sad yasto ne znamo. On je sumnjao da nisam ja kad sam uzeo prekjuce mobitel kad sam ga spajao na svoj itunes, da nisam nesto izbrisao vezano za wifi, da mi nije itunes moj od starog 3gs kad sam prikopco nesto izbriso pa se izgubila opcija wifi. Ali eto nije haman. Elem, on je uzeo taj mob nov ganc zapakovan sebi prije mjesec od covjeka, koristio ga mjesec dana, sve ok ferceralo, i stvarno se vidi da je nov nema packe na sebi, ali eto meni se to pojavilo da nema wifija i bog. TO je to. Pare dobio nazad bez ikakvih problema. On kaze da je 10 tak iphona imao koristio, prodavao, ali josh nije naisao na problem ovakav da se ne moze uci u wifi. I stvarno kad je on meni dao mobitel kad sam kupio fercerao je pravo, nadje po 5 6 mreza na velikoj udaljenosti, ali eto da nisam sta ja kako sam ga prikljucio na itunes izbrisao, mada cisto sumnjam.. jer ja sam samo isao na sync i to je to. Eto tako jos uvijek ima postenih lljudi na pik u. :)
Nije mog'o da uradi restore, zato sto mu je otiso bb.To je to, nije nista drugo.Sreca ti je pa je vratio pare,inace bi se mog'o samo popishat na taj telefon.Zato sad pazi dobro sta ces i od koga ces kupiti.
iSwagga

#7198 Re: iPhone - All about

Post by iSwagga »

ima za 65 dolara!!
pinokio04

#7199 Re: iPhone - All about

Post by pinokio04 »

vivax wrote:
pinokio04 wrote:vracena lova u djepu, lik posten odveo me sebi kuci da proba ona napravit, medjutim nista. Prikljuci mobitel na itunes, restartuje ga skroz pa da ubaci opet ios 5.1.1. medjutim na kraju procesa mu itunes izbaci da je to nemoguce. Sad yasto ne znamo. On je sumnjao da nisam ja kad sam uzeo prekjuce mobitel kad sam ga spajao na svoj itunes, da nisam nesto izbrisao vezano za wifi, da mi nije itunes moj od starog 3gs kad sam prikopco nesto izbriso pa se izgubila opcija wifi. Ali eto nije haman. Elem, on je uzeo taj mob nov ganc zapakovan sebi prije mjesec od covjeka, koristio ga mjesec dana, sve ok ferceralo, i stvarno se vidi da je nov nema packe na sebi, ali eto meni se to pojavilo da nema wifija i bog. TO je to. Pare dobio nazad bez ikakvih problema. On kaze da je 10 tak iphona imao koristio, prodavao, ali josh nije naisao na problem ovakav da se ne moze uci u wifi. I stvarno kad je on meni dao mobitel kad sam kupio fercerao je pravo, nadje po 5 6 mreza na velikoj udaljenosti, ali eto da nisam sta ja kako sam ga prikljucio na itunes izbrisao, mada cisto sumnjam.. jer ja sam samo isao na sync i to je to. Eto tako jos uvijek ima postenih lljudi na pik u. :)
Nije mog'o da uradi restore, zato sto mu je otiso bb.To je to, nije nista drugo.Sreca ti je pa je vratio pare,inace bi se mog'o samo popishat na taj telefon.Zato sad pazi dobro sta ces i od koga ces kupiti.
aha, to je to, ali je li moguce da je mogao otici za tako kratak period koristenja, odnosno je li moguce da sam ja mogao to nesto zaahebati tim sto sam prikljucivao na svoj itunes gdje su bili podaci sa mog 3gs..mislim da nije al eto da priupitam.. cisto sumnjam da sam mogao napravit neku kardinalnu pogresku da bi mogao da unistim bb, ili se pak varam :?: :sax:
Chuckie

#7200 Re: iPhone - All about

Post by Chuckie »

iSwagga wrote:
ima za 65 dolara!!
Eto vidis kakve su bosnje lihvari.

Post Reply