Damir Imamović ove godine izdao album sevdalinki na ploči.Better Man wrote:Neki dan sam čitao podatak i ne mogu se sjetiti cifre? Ali je jako velika kad je u pitanju prodaja cd-ova. Ploče nisu izumrle i vani svi muzičari svoje albume izdaju i na pločama. A da ne govorim da svi renomirani proizvođači ponovo proizvode i prodaju gramfone. Nema tog muzičkog medija koji može makar parirati, a da ne govorim nadmašiti kvalitet zvuka ploče.
Poslano sa mog SM-G920F koristeći Tapatalk
Pazi, čisto tehnički gledajući CD ima bolji kvalitet od ploče. Razlike i onaj faktor koji ploči daje prednost je u nečemu drugom.
ISX: Hoće, koristiće ih. Samo, ako išta znaš o audio tehnici, onda znaš da je svaki kontakt tačka koja degradira kvalitet. Tako da umjesto da uključiš slušalice direktno u izvor, ti moraš u izvor prvo uključiti adapter, pa slušalice u adapter. Što znači tačka više koja može biti podložna raznim kvarovima.
Ali, ne vidim čemu sva ova rasprava. Ja sam iznio svoje mišljenje, kome se ne sviđa. ne mora ga prihvatiti.
Uostalom, audiofili, ljudi koji koriste skupe slušalice, to jeste ljudi kojima su kvalitet audio zapisa i reprodukcije bitnin nisu koristili iPhone za slušanje muzike ni do sada. iPhone ima loš audio hardware, koga interesuje na internetu može naći mnogo podataka o tome.