Ipak su se prodali!

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

GandalfSivi

Post by GandalfSivi »

Bude u novinama svasta nesta, a da ne spominjemo da barem dvoje sarajevskih novine ima u interestu da jos vise ocrni Deltu, zbog radi njihove saradnje sa Radoncicem. Ne budite naivni...
sesalmir

Post by sesalmir »

Jedva cekam da kupim nike dres F.K. Sarajevo, ludnica, a strumfovi mogu plakat i sad izmisljat svakakve price.
Bit ce jos da su im trazili da promjene boje kluba, jer nike ne radi plave dresove. :P
bordouze

Post by bordouze »

Ovog stochara nije bilo od derbija a i generalno se primirio od kako zelja opet tavori na dnu. Nije se ziv cuo, negdje se krio. Evo ga sad se ukaza opet sa nekakvom nebuloznom pricom sa kojom konta da ce sebi izvadit sezonu.

Naravno, kao i obicno bez ikakvih argumenata ali sa puno gubitnickog jeda i mahalskih rekla kazala.Pa eto zeljo jedini klub sa drzavnim grbom, pa FKS nesta skinulo.. Onda za dva posta "izvinjavam se nije jedini".

Nego reci ti nama jel taj zeljA sto je nesto odbio bio FK ili NK?

I usput kako braca na Sokocu patrioto?
Gray

#29 Re: Ipak su se prodali!

Post by Gray »

stochar wrote:
realna utopija wrote:
stochar wrote:U četvrtak, 01.11.2007. godine u Sarajevu, predstavnici FK Sarajevo i kompanije Delta sport, ekskluzivnog distributera sportske opreme Nike za područje Balkana, dogovorili su četverogodišnju saradnju.

da podsjetim: to je ista ona firma koja je odbila saradnju sa FK Željezničar zbog grba države Bosne i Hercegovine na dresovima! Ljudi rekli: 'dobicete ugovor, ali morate skinuti grb', Željo rek'o:

'i mozete dobiti po picci, ali mi grb BiH ne skidamo!'

svaka vam chast pitari! uzhivajte u novim dresovima!
i mi smo zbog neke šuplje čaršijske priče trebali odbit Nike?
ako ti je chinjenica da su neki tamo likovi trazili da neki 'vamo klubb skine grb svoje drzave kako bi im dali reklamu, onda ja fakat nemam sta ovdje pricat'!

izvinjavam se Veležovcima čiji klub fakat gotivim, evo ispravke:

Željo i Velež su jedina dva kluba koji imaju drzavni grb na dresu!

p.s. pogledajte malo italijansku ligu i kol'ko tamo klubova ima drzavni grb na dresu...

Koliko znam, u italiji samo prvak ima drzavni grb na dresu, dakle samo Inter...
LSD

Post by LSD »

Ovog stochara nije bilo od derbija a i generalno se primirio od kako zelja opet tavori na dnu. Nije se ziv cuo, negdje se krio. Evo ga sad se ukaza opet sa nekakvom nebuloznom pricom sa kojom konta da ce sebi izvadit sezonu.

Naravno, kao i obicno bez ikakvih argumenata ali sa puno gubitnickog jeda i mahalskih rekla kazala.Pa eto zeljo jedini klub sa drzavnim grbom, pa FKS nesta skinulo.. Onda za dva posta "izvinjavam se nije jedini".

Nego reci ti nama jel taj zeljA sto je nesto odbio bio FK ili NK?

I usput kako braca na Sokocu patrioto?
Nigdje ni tebe dosad nije bilo...da se nije javio stochar nebi se ni ti javio,jelde :D ....FK ili NK biraj sam i onda i dalje pricaj ko ovdje prosipa nebuloze...dobro su braca sa sokoca,moze i bolje ali nije lose.
dva.morica

Post by dva.morica »

Jos kad bi neko objasnio zasto bi ta delta trazila takvu glupost kao sto je skidanje grba sa dresa hahah pa to je smjesno
nisu ljiljani na grbu,a i da jesu boli miskovica i deltu ta grb
FKSarajevo je z zadnje vrjeme bilo na naslovnici uefa.com vise puta sto zbog najvece pobjede,sto zbog senzacije u genku,sto zbog uzasnog poraza,i najexponiraniji je nas klub u medijima zbog evropske avanture,pa naravno da ce to privuc sponzore,a mozda i vama nesto ponude ako vidite evrpe ocima mali plavi
a dotad,placite nad nasim uspjesima bilo koje vrste,nema vam druge,simpaticni ste jako
LSD

Post by LSD »

Ne znam zasto se ikako otvarala ova tema :? ...ali eto,hajd nek raja nesto pise :D
pitarozder

Post by pitarozder »

dva.morica wrote:Jos kad bi neko objasnio zasto bi ta delta trazila takvu glupost kao sto je skidanje grba sa dresa hahah pa to je smjesno
FKSarajevo je z zadnje vrjeme bilo na naslovnici uefa.com vise puta sto zbog najvece pobjede,sto zbog senzacije u genku,sto zbog uzasnog poraza,i najexponiraniji je nas klub u medijima zbog evropske avanture,pa naravno da ce to privuc sponzore,a mozda i vama nesto ponude ako vidite evrpe ocima mali plavi
a dotad,placite nad nasim uspjesima bilo koje vrste,nema vam druge,simpaticni ste jako
e e to to ... vi ste poslije tople vode i satora na sprat najvece otkrice modernog svijeta inace ... svaki put kad obucete te usrane dresove sjetite se opljackanih zlatnih almasli grana i deviza cime su ljudi zivote placali chetnicima po okupiranom djelu drzave BiH, sto su otisle slobi u srbiju a ovaj mu kloc opro to kroz svoju firmu ... cime se vi ponosite jadna vam majka ... u zdravlju ih nosili da Bog da :(
Neelix

Post by Neelix »

LSD wrote:Ne znam zasto se ikako otvarala ova tema :? ...ali eto,hajd nek raja nesto pise :D
da bi pojedini kompleksasi lijecili svoje frustracije, zar nije ocito :-) tebe ne ukljucujem tu.
Majstorinho

Post by Majstorinho »

Nike oca mi :-) :D :D :D :D :D :D
dva.morica

Post by dva.morica »

pitarozder wrote:
dva.morica wrote:Jos kad bi neko objasnio zasto bi ta delta trazila takvu glupost kao sto je skidanje grba sa dresa hahah pa to je smjesno
e e to to ... vi ste poslije tople vode i satora na sprat najvece otkrice modernog svijeta inace ... svaki put kad obucete te usrane dresove sjetite se opljackanih zlatnih almasli grana i deviza cime su ljudi zivote placali chetnicima po okupiranom djelu drzave BiH, sto su otisle slobi u srbiju a ovaj mu kloc opro to kroz svoju firmu ... cime se vi ponosite jadna vam majka ... u zdravlju ih nosili da Bog da :(
Kazem ja, mnogo su simpaticni,sta mislite da tuzimo Nike za agresiju:) Ili da ih tuzimo sto nisu ponudili i zelji sponzorski ugovor?

Pa jadan ne bio volio bi i ja da je licencu za Nike opremu dobio neki nas biznismen a ne srbijanski ali nazalost nije. Nek se zeljo obrati u bagatelu,mislim da to drzi nas coek.
I jedno pitanje za manijake, sto nije Nike od Intera trazio da skine grb Italije ,ili su njima progledali kroz prste
:-D
DiplomataSaSela

Post by DiplomataSaSela »

dva.morica wrote: I jedno pitanje za manijake, sto nije Nike od Intera trazio da skine grb Italije ,ili su njima progledali kroz prste
Delta prodaje za Balkan...ako,kao pitar,mozes skontat...
stochar

#38 Re: Ipak su se prodali!

Post by stochar »

realna utopija wrote: a vizavi talijanskih klubova, tamo grb italije nose samo aktuelni šampion i aktuelni osvajač kupa. ovo vaše nosanje grba je pomalo patetično. ako ste već primorani da na taj način iskazujete patriotizam, pametnije bi vam bilo da ste stavili ljiljane
vidi, kod nas imas pravo nenositi grb, ali ga imas pravo i nositi. Željo taj grb ima na svojim dresovima i to mu je u ovom slucaju izgleda bila prepreka za potpisivanje sponzorskog ugovora sa covjekom koji je oprao Slobine pare.

ne mora te valjda neko tjerati da nosis grb svoje zemlje na dresu? ili pak mora...
stochar

Post by stochar »

dva.morica wrote: Pa jadan ne bio volio bi i ja da je licencu za Nike opremu dobio neki nas biznismen a ne srbijanski ali nazalost nije. Nek se zeljo obrati u bagatelu,mislim da to drzi nas coek.
haveru, ja nemam nista protiv srbijanskih biznismena i svaka pozitivna saradnja je OK. ipak, ovdje ne pricamo o bilo kakvom srbijanskom biznismenu vec o Miskovicu koji u svom vlasnistvu drzi vise od pola Srbije i siri se po Balkanu. nije mozda ni to toliko zanimljivo koliko cinjenica da je taj lik bio najblizi Milosevicev saradnik koji mu je milijarde ucinio legalnim. necu govoriti odakle Slobi lova da me ne bi optuzili za patetiku.

uzivajte u leprsavim Nike dresovima i, nadam se da ce ih i Željo jednog dana nositi, ali ne u aranzmanu Milosevic&Co

M. Mišković ne može u SAD
30. oktobar 2007. | 15:50 -> 17:57 | Izvor: B92
Beograd -- Miroslav Mišković je na spisku osoba kojima se ne odobrava ulazak u SAD. Osnova: sumnja za umešanost u korupciju. Delta demantuje.

Kako saznaje B92, u obrazloženju predloga za stavljanje na listu, navodi se da je vlasnik kompanije Delta Miroslav Mišković u vreme Miloševića imao povlašćen položaj, čime je stekao bogatstvo. Posle demokratskih promena uspeo je da se približi DOS-u i tako zadrži svoje bogatstvo, a da u vreme Vlade Vojislava Koštunice proces privatizacije drži pod svojom kontrolom.

Prema saznanjima B92, u predlogu za stavljanje na listu navodi se da vlasnik kompanije Delta mesečno finansira sve relevantne političke partije i da na taj način štiti svoju poziciju.

Tokom 2007. godine, kako saznaje B92, predlog je dopunjen dodatnim dokazima o poslovanju Miroslava Miškovića u vreme Miloševića, čime je njegovo ime stavljeno pod oznaku 212f što je skraćenica za spisak koji se sastavlja po predsedničkoj naredbi Džordža Buša.
http://www.b92.net/info/vesti/index.php ... _id=270064
(da ne bude kako sarajevski mediji imaju nesto protiv Delte i njegovog havera Fahre)
DobroJutroKolumbo

Post by DobroJutroKolumbo »

Znaci da vas niko nije "uslovljavao" da skinete grb , vi bi sad nosili NIKE i imali sponzorski ugovor sa Deltom!?? Znaci vi niste po toj prici o patriotizmu nikad smjeli sjesti za stol sa predstavnicima Delta Sporta...!!!Ali ste sjeli patrioti...!!! Ma ovo je mahalska prica...!!!Hahaha koje licemjerje...
stochar

Post by stochar »

DobroJutroKolumbo wrote:Znaci da vas niko nije "uslovljavao" da skinete grb , vi bi sad nosili NIKE i imali sponzorski ugovor sa Deltom!?? Znaci vi niste po toj prici o patriotizmu nikad smjeli sjesti za stol sa predstavnicima Delta Sporta...!!!Ali ste sjeli patrioti...!!! Ma ovo je mahalska prica...!!!Hahaha koje licemjerje...
kolumbo druze, ako ti neko pokuca na vrata, ti mu otvoris i pitas ga sta hoce. ako on kaze da je dos'o da te namaze katranom i obljepi perjem, ti mu se na.ebes familije i zatvoris mu vrata.

mene bi svakako bilo stid da je Željo potpisao ugovor s Deltom, ali se ne bih odrekao svog kluba k'o sto se ni navijaci Sarajeva ne trebaju sad odreci svog kluba.

svako normalan ce pregovarati o sponzorstvu s nadom da je druga strana dobronamjerna, ali, ako druga strana trazi da se odreknes dijela identiteta za pare, onda je to u najmanju ruku bezobrazno.

ako se kod nas donese nekad odluka da samo drzavni prvak nosi grb, ili ako se donese odluka da ga niko ne nosi, postovacu. ali nece nam lik koji je svo bogatstvo stekao zahvaljujuci Slobodanu Miloševiću govoriti ka' cemo ga skinut'!
sjever76

#42 Re: Ipak su se prodali!

Post by sjever76 »

stochar wrote:U četvrtak, 01.11.2007. godine u Sarajevu, predstavnici FK Sarajevo i kompanije Delta sport, ekskluzivnog distributera sportske opreme Nike za područje Balkana, dogovorili su četverogodišnju saradnju.

da podsjetim: to je ista ona firma koja je odbila saradnju sa FK Željezničar zbog grba države Bosne i Hercegovine na dresovima! Ljudi rekli: 'dobicete ugovor, ali morate skinuti grb', Željo rek'o:

Lupate glupost.Vas drzavni grb se nalazi na mjestu gdje nike uvijek stavlja svoj i tu je problem jer ga vi niste htjeli pomjeriti.
Tom istom delti najveci poslovni haver u bih je Fahro nacionale tek da to znate, cuvari nacionalnog identiteta.
stochar

#43 Re: Ipak su se prodali!

Post by stochar »

sjever76 wrote:

Lupate glupost.Vas drzavni grb se nalazi na mjestu gdje nike uvijek stavlja svoj i tu je problem jer ga vi niste htjeli pomjeriti.
Tom istom delti najveci poslovni haver u bih je Fahro nacionale tek da to znate, cuvari nacionalnog identiteta.
pa sto odma' ne kazes da je najveci bosnjachki sin Fahro nacionale Deltin prijatelj, sad mi je vec lakse... sto Fahro kaze, isto k'o da su svi Bosnjaci rekli! izvinite na smetnji...

p.s. nas drzavni grb? a koji je to vas? onaj s pticicama? grohotom se smijem...
testament

Post by testament »

Jedno pitanje za ovoga što drži stoku.kako je moguće da vi plave "patriote" prije par godina u trebinju na tekmi levatar-kondukter MIJENJATE ŠALOVE SA ČETNICIMA IZ TREBINJA!!!??? JEL` TO PATRIOTSKI?? A šta je bilo sa torcidom livno,i šahovnicama na jugu grbavice??
A tek PATRIOTSKA PRIJATELJSKA tekma sa partizanom(u kojoj sam VIŠE nego uživao :lol: ),ma dajte molim vas.Ovdje se radi o KOMPLEKSIMA navijača fc vozotočkolupački,kluba koji je imao dobre dresove zadnji put 1972g,i zadnjih 35 godina igra u nekim krpama i ponjavama.Sjećaš li se STOKO dresova FC.Sarajevo uhlsport,SVILENIH iz 1990? Tada je c.zvezda još uvijek igrala u onim jassa krpama,a vama je šila dresove žena od miše smajlovića,u servisu od onog šandora :D .Znam ja da je vama teško,neće niko sa vama više da ima posla,el-presidente vam je prodao šuplju kao i svi do sad,svjesni ste da vam je kup JEDINI izlaz iz mraka u koji ste upali prije 5 godina,pa sad treba malo trubiti o patriotizmu,i o grbu BiH.Onaj grb što ga vi imate na dresovima ja ne priznajem!! Što niste stavili ljiljane kad ste tolike patriote??
Vjerovatno da ne povrijedite "prijatelje" iz trebinja,kiseljaka...
DobroJutroKolumbo

Post by DobroJutroKolumbo »

stochar wrote:
DobroJutroKolumbo wrote:Znaci da vas niko nije "uslovljavao" da skinete grb , vi bi sad nosili NIKE i imali sponzorski ugovor sa Deltom!?? Znaci vi niste po toj prici o patriotizmu nikad smjeli sjesti za stol sa predstavnicima Delta Sporta...!!!Ali ste sjeli patrioti...!!! Ma ovo je mahalska prica...!!!Hahaha koje licemjerje...
kolumbo druze, ako ti neko pokuca na vrata, ti mu otvoris i pitas ga sta hoce. ako on kaze da je dos'o da te namaze katranom i obljepi perjem, ti mu se na.ebes familije i zatvoris mu vrata.

mene bi svakako bilo stid da je Željo potpisao ugovor s Deltom, ali se ne bih odrekao svog kluba k'o sto se ni navijaci Sarajeva ne trebaju sad odreci svog kluba.

svako normalan ce pregovarati o sponzorstvu s nadom da je druga strana dobronamjerna, ali, ako druga strana trazi da se odreknes dijela identiteta za pare, onda je to u najmanju ruku bezobrazno.

ako se kod nas donese nekad odluka da samo drzavni prvak nosi grb, ili ako se donese odluka da ga niko ne nosi, postovacu. ali nece nam lik koji je svo bogatstvo stekao zahvaljujuci Slobodanu Miloševiću govoriti ka' cemo ga skinut'!
Prijatelju licemjerno je sad pricati , jer ste vi po toj prici sjeli za stol sa Miskovicevim ljudima...ali se niste nasli...da nije problem bio grb vi bi znaci potpisali bez obzira sto je to jedna od Miskovicevih kompanija !!! Licemjerno je ovo sad , ali totalno!!!
visby

Post by visby »

Ruzno od FKS.
testament

Post by testament »

visby wrote:Ruzno od FKS.
E ovo je fakat vrhunac :lol: Strašno!!
visby

Post by visby »

kako hoces, tako je to.
testament

Post by testament »

Ma apsolutno se slažem.I mijenjanje šalova sa ČETNICIMA,i ulizivanje USTAŠAMA je takođe strašno.Al`šta ćeš tako ti je to kad si obožavatelj konduktera
3per

Post by 3per »

Ne znam sta je cilj teme. :?

Pitarima ne smeta odakle im lova dolazi, Zeljo nije htio takvog sponzora i gotova prica.
Locked