Internet zarada - Ima li iko iskustva ?
-
Benjo34
#101 Re: Internet zarada - Ima li iko iskustva ?
Da li ima neka inspekcija kojoj se ovo moze prijaviti?
- canvra888
#102 Re: Internet zarada - Ima li iko iskustva ?
Nije baš da neće vidjeti.
Grupa mojih jarana je također na onom emagnetixu čoporativno uplaćivala depozit od 500 KM. Dvije grupe od po dvoje njih uplatili po 500 KM. Jedan je vratio svih 500, navodno, a ova druga dvojica s kojima sam stalno su oko 300-400 KM vratili.
Zvali i mene i nisam naravno htio jer ne vjerujem u potencijal toga, ali nije baš da više nikad ne vide pare.
Vjerovatno je ključ kada treba izaći iz toga sa bilo kakvim profitom.
- canvra888
#103 Re: Internet zarada - Ima li iko iskustva ?
Jedan jaran tako ima oko 3500, drugi oko 1000 i kusur. Obojica tražili načine da ih prodaju, naravno i van BiH pokušavali prodati. Nit ima iole siguran, a kamoli vele i približno isplativ način koji je približan toj cifri od $20.leventic wrote: ↑13/07/2023 10:57 Od internet zarade, ja vjerujem još samo u PI-network (PI COIN), dok ostala popunjavanja anketa kojih skoro da i nema, su već prevaziđena.
Što se tiče PI coina, prema stranici "Coin data flow pi network", samo jedan Coin vrijedi 20 dolara. Obzirom da je prva kriptovaluta koja se rudari besplatno preko mobitela, velika je vjerovatnoća da će uspjeti. Ja rudarim dugo vremena, sve je besplatno. Ko želi da se pridruži nek ode na ovaj link:
https://minepi.com/
Besplatno skinete aplikaciju i kao pozivni kod upišete: Dinn1234
Može se dosta izrudariti, dovoljno je kliknuti jednom u 24 sata.
Dobro ti je @Dope_Man rekao, sve je to u 'what if' sferi.
- n+1
#104 Re: Internet zarada - Ima li iko iskustva ?
Referisao sam se na "portal" koji je kolega reklamirao.canvra888 wrote: ↑18/07/2023 18:46Nije baš da neće vidjeti.
Grupa mojih jarana je također na onom emagnetixu čoporativno uplaćivala depozit od 500 KM. Dvije grupe od po dvoje njih uplatili po 500 KM. Jedan je vratio svih 500, navodno, a ova druga dvojica s kojima sam stalno su oko 300-400 KM vratili.
Zvali i mene i nisam naravno htio jer ne vjerujem u potencijal toga, ali nije baš da više nikad ne vide pare.
Ali, evo, možemo i o tvojim drugarima. Ako su uplatili 500, radili na platformi, pa dobili 300-400...moje saučešće drugovima. I da se prestaneš družiti s njima.
- Dope_Man
#105 Re: Internet zarada - Ima li iko iskustva ?
Bas mi jucer komsija salje nesto oko ovoga, neke satro chat grupe gdje jedna dijeli kako je za 10 dana zaradila 1100 i jos je dobila i toster na poklonBenjo34 wrote: ↑18/07/2023 17:29 Koliko je realno da se ovakvi scamovi reklamiraju tek tako na TV?
https://fb.watch/lSql9tlaap/?mibextid=RUbZ1f
A ta Una TV je odron zesci, cudno mi da je jos u zivotu. Nivo TV KISS ili alfa nekad prije 15-20 god
- Dinostula
#106 Re: Internet zarada - Ima li iko iskustva ?
Nekad se na netu mogle fine pare uzeti bez nekog znanja sad je sve propalo vecinom osim Rainforesta a i on je na izdisaju. 
- n+1
- Dinostula
#108 Re: Internet zarada - Ima li iko iskustva ?
Firma koja se bavi testiranje web aplikacija dobijes zadatak i pratis korake ako naidjes na bug prijavis.Ali registracija nije moguca ukinuto prije par godina.U kombinaciji sa Crowdflowerom su se ozbilje pare uzimale ali se na kraju sve raspalo.Bile su i ankete na Profilcu ma bilo je svega ali sad vise nema nista.
- canvra888
#109 Re: Internet zarada - Ima li iko iskustva ?
Ma ista je haman stvar, isti princip, isti način poslovanja, čak su i paketi depozita isti. Štaviše, čak je i naziv jako sličann+1 wrote: ↑18/07/2023 18:53Referisao sam se na "portal" koji je kolega reklamirao.canvra888 wrote: ↑18/07/2023 18:46
Nije baš da neće vidjeti.
Tih 3,4 stoje je trenutno, a uplatili su prije 15-ak dana. Mislim da navodno i dalje imaju priliva, pitao sam jednog od njih maksuz dokle su sa zaradom.Ali, evo, možemo i o tvojim drugarima. Ako su uplatili 500, radili na platformi, pa dobili 300-400...moje saučešće drugovima. I da se prestaneš družiti s njima.
A da se prestanem družiti ne ide, ako bih društvo skroz srazmjerno sebi tražio, ne bih se ni s kim družio
EDIT: Evo odgovorio je, kaže da su trenutno na 400 KM i da bi sljedeće sedmice trebali biti na tih 500 KM tj. na vraćenom ulogu.
-
Benjo34
#110 Re: Internet zarada - Ima li iko iskustva ?
Bit ce zanimljivo kad budu htjeli da isolate iznos sebi na racun
)
-
tindbe
#111 Re: Internet zarada - Ima li iko iskustva ?
To je čista prevara. Strašno je koliko ljudi opet nasjedne na takve stvari.
https://resetka.rs/na-hiljade-leskovcan ... e-ugasena/
https://n1info.rs/vesti/piramidalna-sem ... -treasure/
https://resetka.rs/na-hiljade-leskovcan ... e-ugasena/
https://n1info.rs/vesti/piramidalna-sem ... -treasure/
- canvra888
- Dope_Man
#113 Re: Internet zarada - Ima li iko iskustva ?
Dupli
Last edited by Dope_Man on 19/07/2023 07:42, edited 1 time in total.
- Dope_Man
#114 Re: Internet zarada - Ima li iko iskustva ?
Procitaj linkove iznad kako to ide.. prvih par isplata se i uradi.. da se stavi povjerenje u mrezu, da raja masovno pocne uplacivati, i uplati vece iznose... A onda ide "rug pull", il ti ga sve nestaje preko noci, "firma" se zatvara, platforma ne radi i mozes plakati.
A i te prve isplate su u sustini vracanje dijela tvog novca. U najboljem slucaju, osoba koja nije iza prevare, ce izvuci svoj novac plus neku sicu koja je novac od drugih ljudi koji su uplatili. Ali ce desetine hiljada pasti.
- Sanjarko
#115 Re: Internet zarada - Ima li iko iskustva ?
Ja nikako da dobijem Microsoft gift card od 5£ iako odavno imam bodova za to. Dvaput pokušao da dobijem tu gift card ali nešto neće izbaci mi grešku neka da je.
Ili ja ne znam ili je do njih nešto. Htio da potrošim na igricu tih 5£.
Pokušam još Amazon gift card. Otvorio sam i temu u vezi ovoga ovdje na ovom forumu ali nisam dobio odgovor.
Sve ide kako treba. VPN preko UK, UK je naštimano izdanje itd, ali dobit gift card neće pa neće.
Davao sam jedno vrijeme za Pomozi.ba poene kao donaciju, ali odustao vremenom od ovoga.
Ili ja ne znam ili je do njih nešto. Htio da potrošim na igricu tih 5£.
Pokušam još Amazon gift card. Otvorio sam i temu u vezi ovoga ovdje na ovom forumu ali nisam dobio odgovor.
Sve ide kako treba. VPN preko UK, UK je naštimano izdanje itd, ali dobit gift card neće pa neće.
Davao sam jedno vrijeme za Pomozi.ba poene kao donaciju, ali odustao vremenom od ovoga.
- canvra888
#116 Re: Internet zarada - Ima li iko iskustva ?
...što je upravo i bio razlog zašto se ja nisam htio uplitati u to. Svjestan sam da će to poprilično brzo kolabirati, ali eto, samo da prenesem iskustva drugih iz prve ruke.Dope_Man wrote: ↑19/07/2023 07:41Procitaj linkove iznad kako to ide.. prvih par isplata se i uradi.. da se stavi povjerenje u mrezu, da raja masovno pocne uplacivati, i uplati vece iznose... A onda ide "rug pull", il ti ga sve nestaje preko noci, "firma" se zatvara, platforma ne radi i mozes plakati.
A i te prve isplate su u sustini vracanje dijela tvog novca. U najboljem slucaju, osoba koja nije iza prevare, ce izvuci svoj novac plus neku sicu koja je novac od drugih ljudi koji su uplatili. Ali ce desetine hiljada pasti.
Rekli su da nisu planirali uplaćivati ni marke više, vidjet ćemo hoće li išta profita tu biti.
-
leventic
#117 Re: Internet zarada - Ima li iko iskustva ?
.--.
Last edited by leventic on 26/07/2024 11:33, edited 1 time in total.
- laserShow
- Grijem se na: nacionalizam
-
Djole501
#119 Re: Internet zarada - Ima li iko iskustva ?
Nigdje
-
caros
#120 Re: Internet zarada - Ima li iko iskustva ?
Ima svega, samo je teško dobiti posao, a i sve što plaća iznad prosjeka nikada neće dobiti reklamu preko foruma, niko ne želi konkurenciju.Dinostula wrote: ↑18/07/2023 20:11Firma koja se bavi testiranje web aplikacija dobijes zadatak i pratis korake ako naidjes na bug prijavis.Ali registracija nije moguca ukinuto prije par godina.U kombinaciji sa Crowdflowerom su se ozbilje pare uzimale ali se na kraju sve raspalo.Bile su i ankete na Profilcu ma bilo je svega ali sad vise nema nista.![]()
A ovi što očekuju nešto od ove PI ublehe, imam i ja magle za prodaju.
- canvra888
#121 Re: Internet zarada - Ima li iko iskustva ?
Update što se tiče jarana i easymagnetixa:
Vratili su uloženih 500 KM i u profitu su ovu sedmicu. Povlače novac na račun svake sedmice sa nekim fee-om (kažu da može i bez fee-ja ako se povlači svakog prvog u mjesecu, što su naravno odbili). Oko 120 KM sedmično zarađuju, tj. 60 KM svaki.
Planiraju tako dok se ne uruši cijela shema, uz povlačenje novca svake sedmice. Nisu neophodni nikakvi novi depoziti, barem za sada. Javim ako bude još nekih novina.
Vratili su uloženih 500 KM i u profitu su ovu sedmicu. Povlače novac na račun svake sedmice sa nekim fee-om (kažu da može i bez fee-ja ako se povlači svakog prvog u mjesecu, što su naravno odbili). Oko 120 KM sedmično zarađuju, tj. 60 KM svaki.
Planiraju tako dok se ne uruši cijela shema, uz povlačenje novca svake sedmice. Nisu neophodni nikakvi novi depoziti, barem za sada. Javim ako bude još nekih novina.
-
arnes86
#122 Re: Internet zarada - Ima li iko iskustva ?
Tako sam i ja za sad..Danas evo vratio depozit...Svakog ponedjeljka povlacim, eh sad okle i kako ce trajati vidit cemo, bitno je da sam depozit vratio...canvra888 wrote: ↑29/07/2023 02:41 Update što se tiče jarana i easymagnetixa:
-
acuupo
#123 Re: Internet zarada - Ima li iko iskustva ?
Zdravo
Ako mogu zamoliti za pomoc !!
Sin mi igra igricu Brawl Stars i pravo je dobar u toj igrici .(Djecak od 13 god ,)
Krenuo je da zaradjuje novac preko te igrice i vec drugi treci put me pita za paypal da mu treba racun .
Naravno ja kao odgovoran roditelj malo sam se raspitao i naravno priupitam neke od starih koji igraju tu igricu i potvrdili su da je malac u samom vrhu i da je nasao nacin za zaradu,kao ima neke suigrace koji su isto u samom vrhu iz cijelog svijeta .
Ono sto me interesuje da li ima neki problem ako ja otvorim paypal i on krene da stavlja novac na to ,da li se mora prijaviti oporezovati ,do kojeglimita ne moram prijavljivati ili kako ide sve to ako moze neko iz iskustva molim vas .
Ja ama bas nikakve veze nemam oko toga osim sto nekad slucam konverzaciju koju on vodi na engleskom sa suigracimaiz cijelog svijeta,on kako sam ja shvatio je middleman ili ti neki posrednik
Ako mogu zamoliti za pomoc !!
Sin mi igra igricu Brawl Stars i pravo je dobar u toj igrici .(Djecak od 13 god ,)
Krenuo je da zaradjuje novac preko te igrice i vec drugi treci put me pita za paypal da mu treba racun .
Naravno ja kao odgovoran roditelj malo sam se raspitao i naravno priupitam neke od starih koji igraju tu igricu i potvrdili su da je malac u samom vrhu i da je nasao nacin za zaradu,kao ima neke suigrace koji su isto u samom vrhu iz cijelog svijeta .
Ono sto me interesuje da li ima neki problem ako ja otvorim paypal i on krene da stavlja novac na to ,da li se mora prijaviti oporezovati ,do kojeglimita ne moram prijavljivati ili kako ide sve to ako moze neko iz iskustva molim vas .
Ja ama bas nikakve veze nemam oko toga osim sto nekad slucam konverzaciju koju on vodi na engleskom sa suigracimaiz cijelog svijeta,on kako sam ja shvatio je middleman ili ti neki posrednik
-
happy fiona
#124 Re: Internet zarada - Ima li iko iskustva ?
Pozdrav svima,
Dobila sam ponudu da radim eMagnetix. Sve mi je to već na prvu mirisalo na prevaru, al kontam da dam priliku da nam predstave posao. Osoba koju dobro poznajem i sigurno mi ne laže, tvrdi da je vratila ulog 500 KM za prvi mjesec i čak dobila 300 KM bonusa jer je dovela 10 novih (od kojih je svaki uplatio polog 150 ili 500 KM). Zarađeni novac regularno povuče na svoj račun bez problema. Ona ima stav, dok traje traje, ja sam svoje izvukla.
Meni je od finansijskog bitniji moralni aspekat "posla", ne bih voljela da učestvujem u nečemu za što će se ispostaviti da je šema zbog koje će oni posljednji izgubiti svoj novac, bez obzira koliko novca bih mogla eventualno zaraditi dok se ne uruši ista.
Sa druge strane, osoba sam koja se vodi ligikom. Da bi ja zaradila platu, moram raditi, mora se nešto prodati, neki novac obrnuti. To što se "klika" je neka fiktivna stranica, izgleda kao da se kupuju artikli za iznos koji se ustvari zaradi tim klikom. Ne vidim kako to što ja kliknem da kupim navodno dječija kolica za 0,40 KM pomaže da se negdje na nekoj stranici ta kolica zaista prodaju. Sve i da je vezano za stvarnu stranicu na e-BAY, ja ustvari klikam da kupujem nešto, a ne kupujem, i to je samo po sebi onda prevara.
Primamljivo jeste jer je brza i lagana zarada. To klikanje oduzima baš malo vremena u danu. Pitam se, ako je legitimno, zašto onda ti veliki ne klikaju i ne ostave taj silan novac sebi? Sve pitanja, nigdje odgovora
Uglavnom, ušla sam na intrenet da ih istaražim i naletila na nekoliko članaka u kojima se upozorava da je u pitanju internet prevara, a jedan od njih je na akta.ba. Vjerujem da jeste, a vrijeme će pokazati da li sam bila u pravu.
Vjerujem da je izreka "Ako je nešto previše dobro da bi bilo istinito, vjerovatno to i nije" tačna.
Dobila sam ponudu da radim eMagnetix. Sve mi je to već na prvu mirisalo na prevaru, al kontam da dam priliku da nam predstave posao. Osoba koju dobro poznajem i sigurno mi ne laže, tvrdi da je vratila ulog 500 KM za prvi mjesec i čak dobila 300 KM bonusa jer je dovela 10 novih (od kojih je svaki uplatio polog 150 ili 500 KM). Zarađeni novac regularno povuče na svoj račun bez problema. Ona ima stav, dok traje traje, ja sam svoje izvukla.
Meni je od finansijskog bitniji moralni aspekat "posla", ne bih voljela da učestvujem u nečemu za što će se ispostaviti da je šema zbog koje će oni posljednji izgubiti svoj novac, bez obzira koliko novca bih mogla eventualno zaraditi dok se ne uruši ista.
Sa druge strane, osoba sam koja se vodi ligikom. Da bi ja zaradila platu, moram raditi, mora se nešto prodati, neki novac obrnuti. To što se "klika" je neka fiktivna stranica, izgleda kao da se kupuju artikli za iznos koji se ustvari zaradi tim klikom. Ne vidim kako to što ja kliknem da kupim navodno dječija kolica za 0,40 KM pomaže da se negdje na nekoj stranici ta kolica zaista prodaju. Sve i da je vezano za stvarnu stranicu na e-BAY, ja ustvari klikam da kupujem nešto, a ne kupujem, i to je samo po sebi onda prevara.
Primamljivo jeste jer je brza i lagana zarada. To klikanje oduzima baš malo vremena u danu. Pitam se, ako je legitimno, zašto onda ti veliki ne klikaju i ne ostave taj silan novac sebi? Sve pitanja, nigdje odgovora
Uglavnom, ušla sam na intrenet da ih istaražim i naletila na nekoliko članaka u kojima se upozorava da je u pitanju internet prevara, a jedan od njih je na akta.ba. Vjerujem da jeste, a vrijeme će pokazati da li sam bila u pravu.
Vjerujem da je izreka "Ako je nešto previše dobro da bi bilo istinito, vjerovatno to i nije" tačna.
Last edited by happy fiona on 24/08/2023 10:22, edited 1 time in total.
- Dope_Man
#125 Re: Internet zarada - Ima li iko iskustva ?
Bas zato jer u tom klikanju nema nikakve produkcije novca i on ulazi iz uplata dodatnih clanova koji ulazu svoj novac, dok se jednom sve ne povuce. Poneko mozda ima srece da povuce svoje pare, jos manje da uspiju kao i neki bonus ostvarit, ali najveci dio ljudi ce, kao i u svakoj slicnoj semi, izgubiti ogromne pare koje ce taj na vrhu pokupit.. a nece nista klikatihappy fiona wrote: ↑24/08/2023 10:16 Pitam se, ako je legitimno, zašto onda ti veliki ne klikaju i ne ostave taj silan novac sebi?