interijer toplog doma,..
Moderator: anex
- danas
to je zato sto ne kuhas
ja kad vidim izrezabarenu kuhinju, hoce mi nesto
ima li ista gore od 'tradicionalne' americke kuhinje velicine poveceg evropskog stana, u kojoj niko nista ne radi
vidi ovaj uzas iznad sporeta, ovu rezbariju
jao jao jaoooo 

ova je super recimo -- jednostavna, funkcionalna, ima sve sto treba i lijepa je a bez nepotrebnih zajebancija... obicne police, dobar pod (cini mi se eukaliptus ofarban u orahovinu)...

ja kad vidim izrezabarenu kuhinju, hoce mi nesto
ima li ista gore od 'tradicionalne' americke kuhinje velicine poveceg evropskog stana, u kojoj niko nista ne radi

ova je super recimo -- jednostavna, funkcionalna, ima sve sto treba i lijepa je a bez nepotrebnih zajebancija... obicne police, dobar pod (cini mi se eukaliptus ofarban u orahovinu)...

-
artzy
jes' na granici... ne treba zaboraviti da u nasoj soc-real proslosti naucili smo se strahovati od BOJE... sve nam je u jednoj boji ili tonovima jedne boje...
pravi izazov nastaje kada imas tri-cetiri boje u prostoru...
neke od ovih soba izgledaju kao da je Svabo sa sela odlucio da modificira svoju tradicionalnu "njemacku kucu" i pretvori je u "classic" pa onda su jake sanse da ispadne buckuris malogradjanstine i onoga sto je obrnuto od "imati stila"..
Zanimljivo je u stvari da neke od ovakvih prostorija i ne izgleda lose kad si u njoj... nego na slici izgleda vristece....
neke od ovih soba izgledaju kao da je Svabo sa sela odlucio da modificira svoju tradicionalnu "njemacku kucu" i pretvori je u "classic" pa onda su jake sanse da ispadne buckuris malogradjanstine i onoga sto je obrnuto od "imati stila"..
Zanimljivo je u stvari da neke od ovakvih prostorija i ne izgleda lose kad si u njoj... nego na slici izgleda vristece....
- danas
ima tu istine... i to sve netso bez ili naravno bijelo, a najtamnija (sto kaze moja komsinica) boja jajetaartzy wrote:jes' na granici... ne treba zaboraviti da u nasoj soc-real proslosti naucili smo se strahovati od BOJE... sve nam je u jednoj boji ili tonovima jedne boje...
meni mater tek kad je svojim ocima vidjela zute zidove u banji se malo smirila, a do tada je kukala 'sto sam unakazila kucu'
- Phia
Nešto ovako?artzy wrote:jes' na granici... ne treba zaboraviti da u nasoj soc-real proslosti naucili smo se strahovati od BOJE... sve nam je u jednoj boji ili tonovima jedne boje...

-
artzy
Ovo djecja soba? Super, tada ti je zivot crtani film....Phia wrote:Nešto ovako?artzy wrote:jes' na granici... ne treba zaboraviti da u nasoj soc-real proslosti naucili smo se strahovati od BOJE... sve nam je u jednoj boji ili tonovima jedne boje...
Zanimljivo je u stvari da neke od ovakvih prostorija i ne izgleda lose kad si u njoj... nego na slici izgleda vristece....![]()
- danas
hadzinica wrote:malodanas wrote:malo ko manastir![]()
![]()
mene ipak podsjeca na nesto sasvim drugo, zivjela sam 3 mjeseca u jednom vjerskom objektu koji je imao tzv,. "tursku" sobu a naravno kad ja budem pravila i uredjivala onda ce to ipak " bacati" na "bosansku kucu"!
ono sto je ovdje impozantno jeste velicina sobe i narvno ja bi vise prozora, puno vise!!!![]()
p.s. svidja mi se tvoja spanska kuca, samo nekako mi je to ipak " nedostizno"
PS a zar 'nedostizno' nije smisao ove teme
- Phia
Ova dječija soba je bajka a ne crtani.artzy wrote:Ovo djecja soba? Super, tada ti je zivot crtani film....Phia wrote:Nešto ovako?artzy wrote:jes' na granici... ne treba zaboraviti da u nasoj soc-real proslosti naucili smo se strahovati od BOJE... sve nam je u jednoj boji ili tonovima jedne boje...
Zanimljivo je u stvari da neke od ovakvih prostorija i ne izgleda lose kad si u njoj... nego na slici izgleda vristece....![]()

-
mamica papucarka
u spavacoj sobi nema prozorahadzinica wrote:i naravno slika moje omiljene sobe za kojom mastam pa ako nekad budem imala svoju kucu onda cu imati i slicnu sobu
evo i 2 slike spavacih soba
dnevni boravak je fantazija. Dze ima kupit ovaj cilim
-
surajaa
Cini mi se da na sve tri slike preovladava mediteranski stil gradnje, u koji je ukomponovan stila namjestaja porijeklom iz nekih blisko istocnih ili mozda sjeverno africkih zemalja, poput Tunisa, Egipta ili Maroka...nisam sigurna, ali na to me najvise podsjeca...mozda da cilim potrazis u nekim radnjama sa cilimima uvezenim iz Perzije, Iraka, Egipta ili sl.mamica 31 wrote:u spavacoj sobi nema prozorahadzinica wrote:i naravno slika moje omiljene sobe za kojom mastam pa ako nekad budem imala svoju kucu onda cu imati i slicnu sobu
evo i 2 slike spavacih soba
![]()
dnevni boravak je fantazija. Dze ima kupit ovaj cilim
- lady midnight
evo nabasah na ovu temu bash sad u fazi dotjerivanja interijera.
i samo da napomenem jednu vishe puta lichno provjerenu: namjeshtaj i ti fazoni - sve je to okay, ali najveci luksuz je josh uvijek prostor kao takav

i samo da napomenem jednu vishe puta lichno provjerenu: namjeshtaj i ti fazoni - sve je to okay, ali najveci luksuz je josh uvijek prostor kao takav
- danas
ne znam, ja muku mucim sa suprotnim -- sad da malo kukamlady midnight wrote:evo nabasah na ovu temu bash sad u fazi dotjerivanja interijera.
i samo da napomenem jednu vishe puta lichno provjerenu: namjeshtaj i ti fazoni - sve je to okay, ali najveci luksuz je josh uvijek prostor kao takav![]()
![]()
- lady midnight
ma dobro, i ja mislim na inteligentno uradjen prostor - a americhke kuce su mene uvijek deprimirale, pa shta mislish shto pobjegohdanas wrote:ne znam, ja muku mucim sa suprotnim -- sad da malo kukamlady midnight wrote:evo nabasah na ovu temu bash sad u fazi dotjerivanja interijera.
i samo da napomenem jednu vishe puta lichno provjerenu: namjeshtaj i ti fazoni - sve je to okay, ali najveci luksuz je josh uvijek prostor kao takav![]()
![]()
![]()
![]()
znas kakve su americke kuce -- 3000 kvadratnih stopa a nidje veze
ja preferiram manji prostor ali inteligentno uradjen...
no, meni lichno je drazha prazna (ili poluprazna) soba u u koju recimo svjetlost upada na poseban nachin, pa se lomi, pa se krece, tako da soba uvijek izgleda drugachije... a onda isto tako nachin na koji je prostor rasporedjen, visina i materijal zidova, i tako....
shto sve ne znachi da namjeshtaj nije bitan - jeste , ali meni je uzhivancija sjediti, lezhat ili shta vec disati u nekoj zanimljivoj prostoriji bez obzira na namjeshtaj...
i tako
- danas
pa upravo sam to i mislila... da rijetko imaju im kuce osjecaj za prostor ili sredinu... mi kao nesto gledali, i ja dodjem i kazem -- nema soba svjetla ili dnevna soba mi gleda na sjever ili tako nesto -- a oni se ibrete, ne kontaju sta pricam
ili ono, ima kuca 6 spavacih soba, nijedna qurcu ne valja... ko kutije za sibice... a tek im kuce nemaju hodnika ni ulaza, nego ono otvoris vrata i buh u dnevnu sobu
vidjela sam cak i kuce gdje udjes u kuhinju ?roll: ja onda kazem a gdje cu okacit kaput (i izut cipele
) a onaj ril estejt ejdzent misli da sam pomahnitala
ma bolje uradjen svaki stan na dobrinji...

- lady midnight
joj, znam o chemu prichash...danas wrote:pa upravo sam to i mislila... da rijetko imaju im kuce osjecaj za prostor ili sredinu... mi kao nesto gledali, i ja dodjem i kazem -- nema soba svjetla ili dnevna soba mi gleda na sjever ili tako nesto -- a oni se ibrete, ne kontaju sta pricam![]()
ili ono, ima kuca 6 spavacih soba, nijedna qurcu ne valja... ko kutije za sibice... a tek im kuce nemaju hodnika ni ulaza, nego ono otvoris vrata i buh u dnevnu sobu
vidjela sam cak i kuce gdje udjes u kuhinju ?roll: ja onda kazem a gdje cu okacit kaput (i izut cipele
) a onaj ril estejt ejdzent misli da sam pomahnitala
ma bolje uradjen svaki stan na dobrinji...
![]()
kad sam ja bir vaktile nakratko bila u shtimungu da kupujem kucu
o tim prelaznim prostorima da i ne govorim...shto ti kazhesh nisi ni na vrata, a eto te vec za shporetom ili pred frizhiderom
jedino shto mi je uvijek bilo slatko jeste onaj porch
.
kako god okrenem, neka sam se ja izbavila